Jump to content
Naimisiin.info

julhanen

Herra
  • Viestit

    604
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän julhanen kaikki viestit

  1. Kas, tämä ketju näkyy olevan edelleen hengissä. Useimmat näyttävät suosivan molemmille tuntemattomia kohteita, ja onhan siinä puolensa. Me kävimme tuolla minulle ennestään jo kovin tutuissa paikoissa Guadeloupella ja Dominicalla, ja hyvin sekin meni. Olihan vaimon sinne päästävä käymään, että ymmärtää, miksi minä niistä paikoista aina niin kovasti puhun ja sinne haluan uudestaan ja uudestaan. Ei sen ehkä välttämättä olisi tarvinnut olla häämatka, mutta toimi hyvin sellaisenakin. Etuna oli ainakin se, että kun tiesin paikat etukäteen, niin onnistuimme säästämään etenkin majoituksissa. Kuukauden mittainen häämatkamme olisi tullut turhan kalliiksi, jos en olisi tiennyt edullisia majataloja, joita on turha netin varauskoneista etsiä. Sekään ei haitannut, että matkalla tapasimme vanhoja ystäviä ja tuttuja. Nyt he ovat myös vaimoni tuttuja. Sellainen olisi ehkä vienyt turhan paljon aikaa, jos ei olisi ollut kuin viikon tai parin reissu, mutta kuukauden matkaan ehti sovittaa kaikenlaista. Nyt suunnitelmissa on jo seuraava reissu samoihin maisemiin. Häämatkasta on kuitenkin jo kohta viisi vuotta. Pitää vain löytää sellainen väli, että kummatkin pystymme taas noin kuukauden sitä varten irroittamaan.
  2. Meillä oli morsiusmessu. Ei siinä vieraat tylsistymään ehtineet, sillä vajaan tunnin se vain kesti, vaikka ehtoollinen jaettiinkin pidemmän kaavan mukaan pöytä kerrallaan eikä jatkuvana pöytänä. Vihkikirkkomme oli sama kirkko, jossa usein käymme messussa muutenkin (Agricolan kirkko, Helsinki). Koska siellä sunnuntain messu pidetään vanhan messukaavan mukaan, niin pidettiin sen mukaan sitten morsiusmessukin. Vihkipappi oli kuitenkin yhteinen kaverimme toisesta seurakunnasta, joten hänelle se oli paitsi ensimmäinen morsiusmessu myös ensimmäinen vanhan kaavan messu. Vieraat kehuivat, että oli vähän erilainen vihkiminen eikä kukaan valittanut, että olisi ollut liian pitkä. Ja messun jälkeen sai sitten heti kuohuviinilasin käteen ja pääsi istumaan pöytään, sillä järjestimme ruokailun kirkon kryptaan (myöhemmin illalla siirryimme eri paikkaan jatkamaan juhlintaa).
  3. julhanen

    ABC-Saaret

    Curaçaolla on ollut äskettäin öljyonnettomuus. Saaren öljyjalostamolta on päässyt ilmeisesti mereen ja rannoille ihan kohtalainen määrä öljyä. http://www.huffingtonpost.com/2012/08/29/curacao-oil-spill-threats_n_1839447.html
  4. julhanen

    Saint Lucia

    Mitä nyt sitten tarkoittaa "kehittymättömällä". Kyllä se vaikkapa Dominicaan tai Saint Vincentin pääsaareen verrattuna on varsin kehittynyt, eivätkä nuokaan mitään maailman peräloukkoja ole. Saint Lucia on aika sellainen keskiverto Itä-Karibian saarten joukossa. Siellä on hienoa luontoa, muttei yhtä hienoa kuin Dominicalla tai Saint Vincentillä. Siellä on hienoja hiekkarantoja, mutta ei yhtä hienoja kuin Barbadoksella tai Antigualla. Siellä on hienoja hotelleja, mutta ei yhtä hienoja kuin Martiniquella tai Barbadoksella. Siellä on turisteja, mutta ei yhtä paljon kuin Barbadoksella tai Antigualla, mutta enemmän kuin vaikkapa Dominicalla. Jos käy vain yhdellä saarella, niin Saint Lucia on aika tasapainoinen paketti, josta löytyy sopivasti vähän kaikkea, mitä muillakin saarilla on.
  5. julhanen

    Guadeloupe, Martinique, Dominica

    Huomasin, etten vielä ollut laittanut tänne kuvia häämatkamme Dominican-osuudelta. Tässä muutama: Ja lisää linkin takana: http://matkat.domnik.net/img-fi/07dm-dominica/
  6. julhanen

    Omatoimimatkoista.. ?

    Me teimme häämatkan omatoimimatkana Karibialle, tosin vähän idemmäksi (Guadeloupe ja Dominica). Emme varanneet etukäteen kuin lennot, eli hankimme siis myös majoitukset vasta paikan päällä. Tätä helpotti tosin se, että nuo saaret olivat minulle tuttuja jo ennalta, joten tiesin mistä etsiä. Matkailimme aika budjettilinjalla, joten saimme kuukauden reissun pidettyä ihan kohtuuhintaisena. Heinä-elokuu on hurrikaaniaikaa. Vaikka ABC-saaret ovatkin hurrikaanialueen ulkopuolella (tosin niin Grenadastakin väitettiin, kunnes sinne osui 2004 ja 2005 hurrikaanit kahtena peräkkäisenä vuotena), niin säät ne sotkevat isommalta alueelta, vaikka eivät ihan kohdalle osuisikaan. Eli jos jossain päin Karibiaa riehuu iso myrsky, niin muuallakin on pääsääntöisesti sateista ja tuulista. Tuo ei haittaa jos reissu on tarpeeksi pitkä. Kuukauden reissulla muutama päivä huonoa säätä ei haittaa, mutta viikon matkalla se on aikasen ikävä juttu. Välttämättä ei tietysti osu kohdalle lainkaan pidemmänkään reissun aikana.
  7. julhanen

    Minne syyskuussa???

    Tuo on juuri pahinta hurrikaaniaikaa, joten ei ehkä paras mahdollinen suunta juuri silloin. Vaikka hurrikaani ei oman matkakohteen kohdalle osuisikaan, niin kyllä se laajalta alueelta tekee sään ikäväksi. Jos matkalla on useamman viikon, niin sitten Karibialle voi hyvin lähteä hurrikaaniaikaankin. Jos menee muutama päivä tai viikko hurrikaanin takia pilalle, niin se ei silloin haittaa niin paljon kuin lyhyemmällä lomalla. Tietysti jos se ihan kohdalle osuu, niin voihan se olla loppulomakin ikävä, kun paikat on ympärillä pirstaleina, mutta se vaatii jo aika huonoa tuuria. Ja on tuolloin vähän tavallista sateisempaakin, mutta aina siellä aurinkokin välillä pilkistää (paitsi tietysti silloin, jos on myrsky päällä). Hyvänä puolena syys-lokakuussa matkailussa on se, että muita turisteja on vähemmän ja monissa majoituksissa ym. turismipalveluissa on päällä halvempi off-season-hinnoittelu. Olen kerran ollut Itä-Karibialla (Guadeloupe ja Dominica) juuri tuohon aikaan, ja silloin kävi hyvä tuuri. Säät olivat oikein hyvät. Mutta tuuri voi olla huonompikin. Toisaalta viimeksi myrsky sotki säitä Guadeloupella joulukuussakin, joten voi niitä osua hurrikaanisesongin ulkopuolellakin.
  8. julhanen

    Guadeloupe, Martinique, Dominica

    Huomasin kysymyksesi vasta nyt. En ole suoraan Orlyn ja CDG:n välillä vaihtanut kuin kerran, ja siitä on jo yli kymmenen vuotta. Yleensä olen viettänyt matkalla ainakin yhden yön Pariisissa. Busseja taisi mennä aika tiuhaan, eli kauan ei tarvinnut odottaa, mutta matkan pituutta en muista. Ajantasaisempaa tietoa löytyy varmaan googlettelemalla. Luulen kyllä, että tuon neljän tunnin pitäisi riittää, jos kone ei ole myöhässä eikä ole joitakin ylimääräisiä matkatavarasotkuja tms. CDG:llä, joita osaavat kyllä siellä järjestää (vaikkei omalle kohdalleni olekaan osunut). Viimeksi menomatkalla tulimme Ryanairilla Beauvais'n kentälle, josta menimme yöksi Orlyn kentän Ibis-hotelliin. Lento Guadeloupelle oli sitten aamulla. Paluumatkalle olimme muutaman yön Pariisissa ja palasimme sieltä bussilla Tukholmaan, josta laivalla Suomeen. Kerran olen tullut Guadeloupelta Air Francen lennolla suoraan CDG:lle, mutta siitäkin on jo yli kymmenen vuotta. En ole varma, menevätkö kaikki sieltä suunnasta Pariisiin tulevat lennot nykyään Orlyyn; ainakin valtaosa menee.
  9. julhanen

    Yhdistelmäloma; kaupunki+rantakohde?

    Me yhdistimme häämatkaamme Itä-Karibialla (Guadeloupe ja Dominica) muutaman yön Pariisissa paluumatkalla. Oli ihan kiva siellä ensin vähän tasaantua aikaerosta ja olla vielä hetki ulkomailla, mutta kuitenkin jo Euroopassa.
  10. julhanen

    Guadeloupe, Martinique, Dominica

    Noista Itä-Karibian itsenäisistä saarista tuli vielä mieleeni, että jos ei ole erikseen mainittu, kannattaa aina varmistaa puhutaanko hinnoista paikallisissa Itä-Karibian dollareissa vai US-dollareissa. Monet sanovat turisteille suoraan hinnan US-dollareissa, toiset ilmoittavat hinnat paikallisissa. US-dollareissa hinta on kuitenkin noin 2,5-kertainen, joten kannattaa aina varmistaa, ettei tule yllätyksiä.
  11. julhanen

    Guadeloupe, Martinique, Dominica

    Guadeloupella yksi hyvä majoittautumistapa ovat gîtes, eli sellaiset pienet mökit, joita löytyy hyvin eri tasoisia. Ne vain ovat suosittuja, ja pitää yleensä siksi varata etukäteen. Useimmat toimivat viikkovuokralla, joitakin saa myös yöksi kerrallaan. Itselläni on kokemusta vain An Eol Caraïbes -mökeistä Trois-Rivièren kaupungissa. Ne ovat sieltä vähän vaatimattomammasta päästä, pieniä mökkejä, joissa on sänky, vessa, suihku ja keittiö. Siellä on myös yhteinen pieni uima-allas. Ihan kiva paikka, hienot näköalat, ja sieltä saa mökkejä myös yöksi kerrallaan. Hinta oli muistaakseni 40 euroa per yö, viikoksi saa edullisemmin. Pointe-à-Pitren keskusaukion (Place de la Victoire) reunalla on pieni mukava hotelli nimeltä Maison de la Marie-Galante. Siistit ilmastoidut huoneet maksoivat 40 tai 50 euroa yö (en muista enää tarkemmin). Se ei tainnut olla virallisesti toiminnassa, mutta alakerrassa on samanniminen ravintola, josta huoneita voi kysellä. Pääsääntöisesti yöpymisistä saa Guadeloupella maksaa selvästi enemmän.
  12. julhanen

    Guadeloupe, Martinique, Dominica

    Ei ne mitään halpiskohteita ole, mutta hintataso vaihtelee saarelta saarelle. Ranskalaiset saaret ovat kalliimpia. Halvimpia noista Itä-Karibian saarista ovat Dominica ja St. Vincentin pääsaari. Edullisiakin hotelleja on vähän erilaisia. Niillä saarilla on myös paljon matkaajia naapurisaarilta, ja heidän käyttämänsä hotellit ovat usein melko vaatimattomiakin (suihkut käytävillä, nuhjuista yms.). Minä olen itse käyttänyt usein niitä, sillä en ole erityisemmän vaativainen majoituksen suhteen. Mutta laidasta laitaan löytyy. Ja tilaa kyllä yleensä on. Jos ihan johonkin tiettyyn hotelliin haluaa päästä, kannattaa tietysti varata, ja karnevaalien aikaan (laskiaisena) sekä loka-marraskuun vaihteen musiikkifestareiden aikaan voi olla täyttä. Muutoin Roseaun hotellit voivat täyttyä, jos on joku tärkeämpi krikettimatsi, mutta silloinkin mahtuu muualle saarella. Kattava listaus hotelleista on Visit-Dominica-sivuilla. Siellä ei ole niistä kauheasti tietoa, mutta Google kertoo lisää. Kaikilla pikkuhotelleilla ei tosin ole omia nettisivuja. Roseausta joitakin tärppejä: Ma Bass Guesthouse: Siisti ja uudehko, mutta muuten vaatimaton. Keskellä kaupunkia, mutta hiljaisella pikkukadulla. Hinta oli joulukuussa 2007 jotain 120 Itä-Karibian dollaria per yö kahdelta, eli noin 30 euroa. St. James Guesthouse: Aika vastaava niin hinnaltaan kuin tasoltaankin kuin Ma Bass, mutta ei aivan keskustassa (kävelymatka keskustaan silti alle puoli kilometriä). Garraway Hotel: Tämä on sellainen perusliikemieshotelli, joka on tasoltaan jonkin verran noita edellisiä parempi ja sijaitsee rantakadulla. Sellaista perusketjuhotellitasoa (en ole itse yöpynyt, käyttänyt vain ravintolaa). Ulkoseinä kaipaisi maalausta (se on tällä hetkellä poliittinen keskustelunaihe saarella, koska hotellin omistaja on paikallinen puoluejohtaja). Sutton Place Hotel on viehättävä pieni hotelli, yksi saaren vanhimmista, aivan kaupungin ytimessä. Omistaja on tosi herttainen vanha nainen. Samalla omistajalla on myös bungalow-tyyppistä majoitusta, Itassi Cottages, hieman kaupungin ulkopuolella. (Lisäys: tapasin tuon vanhan naisen vuonna 1999, joten voihan olla, että hotellin operointi on nyt jo siirtynyt seuraavalle sukupolvelle; useimmat tässä kertomani tiedot perustuvat kuitenkin marras-joulukuun 2007 tilanteeseen) Jos oikein halvalla haluaa päästä, niin Kent Anthony Guest House ihan ydinkeskustassa tarjoaa nuhjuisia pieniä huoneita jaetulla kylpyhuoneella noin 90 paikallisella dollarilla. Minä tykkään siitä paikasta, mutta ei ehkä kaikkien makuun. Senkin omistaja on paikallinen puolueaktiivi, mutta eri puolueesta kuin Garrawayn tyyppi. Muualta saarelta: Papillote Wilderness Retreat saaren sisäosissa on klassikko, ollut siellä kymmeniä vuosia. Upea puutarha, hyvä ravintola, paikallista taidetta paljon ja Trafalgarin putoukset kävelyetäisyyden päässä. Miinusta sijainnista siinä mielessä, että se on vähän pussin perällä, joten muualle päästäkseen joutuu aina ensin menemään Roseauhun ja jatkamaan sitten sieltä. Ei siis ideaalipaikka, jos haluaa kierrellä ympäri saarta, mutta jos sademetsät kiinnostaa, niin se on hyvä lähtöpaikka niille. Huoneiden hinnat näyttävät nykyisin alkavan reilusta sadasta US-dollarista. Calibishie Lodges -hotellia pohjoisessa monet ovat suositelleet, mutta minulla ei ole omia kokemuksia. Vähän kalliimpi kuin nuo edelliset, mutta ei kauhean tyyris silti. Lähellä useampikin hiekkaranta (Dominica tosin ei ole mikään biitsikohde). Siinä ihan kulmilla on myös Pointe Baptiste, joka on vanha siirtomaatyylinen pikkuhotelli. Olen myös siitä kuullut kehuja, mutta en ole käynyt. Ihan jälkimmäisen vieressä tärppinä on Celestial Apartments, jota pitää eläkkeelle jäänyt opettaja. Oikein mukava nainen. Sillä on yksi huoneisto vuokralla ja toinen rakenteilla (voi tietysti olla jo valmiskin). Yö taisi maksaa 40 tai 50 US-dollaria, eli varsin halpa, mutta siisti ja huoneessa oli oma keittiökin. Kaksi hienoa hiekkarantaa kävelyetäisyydellä. Mahdollisuus myös ruokailla yhdessä perheen kanssa ja tutustua paikalliseen elämänmenoon. Miinusta siitä, ettei suihkusta tullut kuin kylmää vettä, tosin siinä helteessä ei lämmintä suihkua niin kauheasti tarvitse. Jos siirtomaatyyliä haluaa halvemmalla kokeilla, niin Portsmouthin pikkukaupungin keskustassa on Douglas Guest House. Siellä aika tuntuu pysähtyneen. Se on todella halpa, alle 90 paikallista dollaria per yö, mutta nuhjuinen ja vähän likainenkin. Etenkin se jaettu suihku oli aika kauheassa kunnossa. Mutta tunnelma siellä oli kohdallaan. Ja onhan noita paljon muitakin, nuo tulivat ensimmäisinä mieleen.
  13. julhanen

    Guadeloupe, Martinique, Dominica

    Kaikki kolme Karibian-reissuani olen lentänyt Pariisin kautta. Guadeloupelle ja Martiniquelle saa sieltä usein edullisia lentoja, kun ovat Ranskan saaria. Air Francen lisäksi väliä lentää ainakin Air Caraïbes (sillä menimme viimeksi), taisi jokin muukin yhtiö vielä olla. Dominican ja Guadeloupen välillä laivamatka kestää puolisentoista tuntia, mutta niitä menee vain noin viisi kertaa viikossa suuntaansa. Eli ei ehdi päivässä edestakaisin. Lentämällä ehtii, mutta päiväreissu on Dominicalle aika lyhyt. Siellä on kuitenkin varsin paljon näkemistä. Dominicalta puuttuvat suuret kansainväliset hotelliketjut, joten siellä on vain pieniä paikallisten omistamia hotelleja ja majataloja. Iso plussa mielestäni. En ole ikinä varannut etukäteen, paikan päältä löytyy kyllä. Jos kerrot, minkä tyyppistä majoitusta haluatte (kaupungista, viidakosta, rannalta, luksusta vai edullista), niin voin antaa vinkkejä. Vaikka en tietystikään ole suurimmassa osassa hotelleista itse majoittunut, niin tunnen oikeasti sen saaren aika hyvin.
  14. julhanen

    Karibian risteily

    Retket voi hankkia vasta maista. Ne saa sieltä huomattavasti halvemmalla ja siellä satamassa niiden tarjoajia on varmasti vaikka kuinka paljon. Kokemuksesta tiedän tilanteen lähinnä Dominicalta, jossa olen ollut monta kertaa, ja tunnen useampiakin noiden retkien järjestelijöitä. Pari kertaa olen tuollaisilla epävirallisilla retkillä ollut mukanakin, vaikka risteilyitä en ole harrastanutkaan. Suosittelen lämpimästi googlettelemaan niitä kohdesatamia etukäteen ja katsomaan, mikä missäkin voisi olla kiinnostavaa. Ei kannata rajoittaa valikoimaa laivayhtiön retkitarjontaan. Jos haluaa varata retken etukäteen, niin monilla retkien tarjoajilla on kotisivut, tosin ei läheskään kaikilla. Ja aina voi myös vuokrata auton ja lähteä tutustumaan paikkoihin itse. Katsoo netistä vuokraamon ja sopii, että tuovat auton satamaan ja hakevat sitten illalla sieltä pois.
  15. julhanen

    Guadeloupe, Martinique, Dominica

    Sain lopultakin laitettua Guadeloupe-kuvia häämatkaltamme verkkoon. Kuvatekstien sekaan olen yrittänyt ujuttaa kasan Guadeloupe-tietoutta. Yllä kuvista ensimmäinen on Deshaies'stä ja jälkimmäinen Seintseiltä. Yritän ehtiä laittamaan Dominica-kuviakin joskus lähiaikoina.
  16. Te, joiden mielestä Suomen kaunein kirkko on jokin niistä kymmenistä melkein samannäköisistä keskiaikaisista kivikirkoista: voisitteko kertoa lisäperusteluja, miksi juuri se teidän valintanne on niiden joukosta se kaikkein kaunein.
  17. julhanen

    Edullinen hintataso?

    Venäjällä on halpaa kunhan ei Moskovaan mene.
  18. Kyse on Pietarinrististä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pietarinristi Ihan kristillistä symboliikkaa tuo käännettykin risti siis on.
  19. julhanen

    Saint Lucia

    Olen käynyt St. Lucialla kerran, mutta siitä on jo aikaa (1999). On siis saattanut paikat jo jonkin verran muuttua. Ei se saari nyt täysin turistivirtojen ulkopuolella silloinkaan ollut. Etenkin saaren pohjoisosissa oli kyllä aika turistimeininkiä ja kaupustelijoita yms. löytyy vaikka kuinka paljon ympäri saarta. Ei se toki niin turistien kyllästämä ole kuin vaikka Barbados (käsittääkseni; en ole käynyt), mutta kuitenkin. Jos haluaa turisteja vältellä, niin viereinen St. Vincent on paljon rauhallisempi tai sitten pari saarta pohjoisempana sijaitseva Dominica. Kesäkuu on hurrikaanikautta, mutta ihan sen alkua. Silloin on aika harvoin mitään kovin isoja hurrikaaneja. Toki pienempikin tuo mukanaan ikävää säätä lähialueillekin, mutta riski ei vielä kesäkuussa ole kovin iso. Elo-syyskuu on yleensä aktiivisinta aikaa. St. Lucialla pn tosiaan paljon noita all inclusive -paikkoja (Sandals ym.). Itse olin silloin omatoimimatkalla kaverin kanssa. Kiertelimme saarelta toiselle emmekä varailleet majoituksia etukäteen. Mutta se ei ollutkaan mikään häämatka (tosin ei meillä häämatkallakaan Guadeloupella ja Dominicalla ollut etukäteen varattuja majoituksia).
  20. Meillä kutsuja lähti noin 120 kpl kuukautta ennen häitä. Erään vakavan sairaustapauksen takia yksi osa suvusta joutui jättämään tulematta paikalle, mutta ilmoittautuneita oli kuitenkin muistaakseni läes sata. Häät olivat marraskuussa, ja siihen sattui sitten joku flunssa-aalto, jonka takia kävi katoa juuri ennen hääpäivää. Paikalla oli sitten lopulta vain hieman alle 90 henkeä. Mukana oli avekkina yksi, jota ei ollut kutsuttu, mutta se ei haitannut, koska tilaa sitten olikin oikein hyvin.
  21. julhanen

    Aruban kokemuksia?

    Todennäköisesti hyvää karibialaista lomasäätä. Mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo on aktiivisinta hurrikaaniaikaa, etenkin syyskuun puolella. Vaikka ABC-saaret sijaitsevatkin varsinaisen hurrikaanivyöhykkeen eteläpuolella, niin kyllä seudulla pyörivä jättimyrsky sotkee säät laajemmallakin alueella. Eli silloin voi olla muutama päivä aika ikäviä lomasäitä. Ohessa linkki videoon Curaçaolta Felix-myrskyn riehuessa lähivesillä syyskuun alkupäivinä 2007:
  22. Me pidimme naimisiin mennessämme kummatkin omat sukunimemme, mutta vaimo haluaisi edelleen ottaa meille kokonaan uuden sukunimen. Hän ei pidä omasta nimestään, mutta ei halua ottaa minunkaan nimeäni (koska yhdellä hänen mielestään nololla julkkiksella on sama sukunimi ja onhan tuo kaukaista sukuakin). En minä uutta nimeä suoranaisesti vastusta, vaikka olen ihan tyytyväinen tähän nykyiseenkin. Mutta sellaista nimeä, joka tyydyttäisi meitä molempia, ei olla vielä keksitty. Minä nimittäin haluaisin, että uusi nimi olisi selvästi itäsuomalainen (ainakin nen-pääte pitää olla, eikä se saisi mielellään olla luontoaiheinen, koska ne ovat niin tyypillisiä lännessä). Lisäksi olisi plussaa, jos nimi kuulostaisi vähän hassulta ja jos sen avulla pääsisi jonnekin aakkosten alkupäähän. Noista viimeisistä ehdoista voi tosin vähän tinkiäkin, jos joku hyvä nimi keksitään. Yksi ehdotus meillä on pureskeltavana, mutta se kuulostaa ehkä turhan karjalaiselta eikä edistä minua kauheasti aakkosissakaan. Karjalaisuus ei suoranaisesti haittaa, koska kyllä sieltäkin päin löytyy sukujuuria, mutta tietysti savolaistyyppinen nimi olisi parempi. Meidän kummankin nykyiset nimet ovat savolaisia nen-päätteisiä nimiä. Vaimo on kyllä kotoisin lännestä, mutta häneltäkin löytyy itäisiä sukujuuria. Toisaalta ajatus uudesta nimestä on mielestäni siinä mielessä vähän hassu, että meillä ei ole mitään aikomusta lisääntyä. Näin nimi jäisi vain meidän kahden nimeksi, joka on tullut tyhjästä ja häviäisi sen jälkeen historian hämärään. Se ei ole sukunimen tarkoitus ainakaan itäsuomalaisessa perinteessä (lännessähän nimet eivät vanhastaan ole olleet samalla lailla sukujen nimiä), mutta emme me kyllä nimen takia ryhdy lapsia hankkimaan.
  23. Makunsa kullakin. Minusta Johanneksessa on vähän liikaa kaikkea tilpehööriä, mikä tekee siitä kovin sekavan. Pidän enemmän lähellä sijaitsevasta (omasta vihkikirkostamme) Agricolan kirkosta. Siellä on kauniin puhtaat linjat eikä liikaa koristeluja. Hieno holvikaari alttarin yllä ja sen punainen tausta ovat tosi upeat, samoin suhteellisen maltillisesti koristellut kirkon sivukäytävät.
  24. julhanen

    Mikä virsi kirkkoon?

    Meillä oli morsiusmessu, joten virsiäkin oli useampi: 135 "Jumala loi auringon, kuun..." 340 "Herrasta veisaa kieleni..." 239 "Loi Herra kuvaksensa..." 59 "Leipää pelloilta maan..." 462 "Soi kunniaksi Luojan..." (säkeistöt 1 ja 3) Kirjoittelin noista enemmän blogiini: http://haayoaieyooionta.blogspot.com/2008/...sun-virret.html
  25. En ole tainnut tähän ketjuun vielä vastatakaan, joten kerrotaan nyt jälkikäteen. Me vietimme kuukauden Karibialla (viikko Guadeloupella ja kolme Dominicalla). Syyt: Saatiin halvat lennot, kun varattiin ajoissa, ja etenkin minulla teki mieli mennä sinne takaisin (olen ollut noilla saarilla kahdesti aiemminkin). Morsian taas halusi sinne, kun oli kuullut minulta niin paljon juttuja. Ja koska tunsin systeemit siellä päin, emme tietenkään varanneet mitään majoituksia etukäteen, vaan paikanpäältä otimme. Aika halvoissa luukuissa vietimme suurimman osan öistä, joten ei tullut edes kauhean kalliiksi. Yksi yö oltiin vähän paremmassa hotellissa ja yhdeksi viikoksi vuokrattiin asuinhuoneisto. Paluumatkalla vietimme vielä muutaman yön Pariisissa, joka ei tosin ollut parhaimmillaan siihen aikaan vuodesta (onneksi ei ollut ensimmäinen kerta siellä kummallekaan).
×
×
  • Create New...