Jump to content
Naimisiin.info

Enko voi saada kirkkohaita aussilaisen kanssa???


Recommended Posts

Hei, helppia tarvitaan....

olen aikomassa menna naimisiin Australialaisen kihlattuni kanssa Suomessa. Haluamme kirkkohaat. Sain kuitenkin sellaista tietoa(isani kysyi kirkkoherranvirastosta) etta han ei voi menna Suomen kirkossa naimisiin jos ei ole kaynyt rippikoulua, ja kun taalla Australiassa ei sellaista kayda. Han on kristitty, eli samaa uskontoa kuin mina niin onko tosiasia etta emme voi saada kirkkohaita Suomessa? Luulin etta tarvitsisimme vain 'avioliiton esteettomyys todistuksen'. En tieda miten han voi muuten todistaa uskontonsa?

Kiitos vastauksista!!!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Mina olen myos menossa naimisiin Australialaisen kanssa Suomessa ja meilla tulee olemaan kirkkohaat. Mieheni on Anglikaanisessa kirkossa kastettu ja ei ole myoskaan kaynyt rippikoulua. Meille on annettu kirkkoherran virastosta neuvoa etta tarvitset seuraavta paperit estettomyystodistusta varten:

1. Kastetodistusy

2. Miehesi kirkosta tarvitaan kahdelta tyontekijalta allekirjoitus atta han on aktiivinen kritillisen kirkkokunnan jasen koska kastetoditus ei ole tarpeeksi todistamaan etta han kuuluu kirkkoon ( pyyda seurakuntasi virastoa lahettamaan sinulle Suomen evankelisluterilaisen kirkon vakuutus kristillisesta kasteesta/kritilliseen uskontokuntaan kuulumisesta, lomake on suomeksi ja mina kaansin sen englanniksi)

3. Single status certificate Births/Death & Marriages toimistosta joka pitaa vieda Department of Foreign affairsiin ja pyytaa Apostille leima.

4. Kopio passista

5. Esteettomyystodistuksen tutkimus hakemus jonka taytatte yhdessa.

Lahettatte nama kirkkoherran virastoonne ja he toimittavat hyvaksynnan suoraan papille.

Church of England ( Anglikan church kylla rippikouluttaa jasenensa, confirmed. Mutta se ei ole meille kerrottu olevan ongelma ainakaan tahan mennessa ja olen lahettanyt monet sahkopostit omaan kirkkoherran virastoon tarkistellen etta kaikki tarvittavat paperit tulee lahetettya).

Pahimmassa tapauksessa (kuten me tehtiin) olemme liittyneet paikalliseen kirkkoon taalla ( mitaan paperi toita ei tarvitse tehda, taytyy vaan kayda kirkossa sunnuntaisin ja olla osa kirkkoyhteisoa), ja toivotte etta Pappi allekirjoittaa sen paperin teille. Tarkistin myos etta jos ne eivat allekirjoita sita lomaketta, niin voitte menna vihille maistraatissa ja silti saada kirkossa Avioliiton siunauksen joka on kuulemma hyvin samanlainen toimitus pituudeltaan ja kaavaltaan paitsi etta vihkimiskysymyksia ei kysyta. Se on meidan Suunnitelma B...

Toivottavasti tama auttaa eteenpain...

Muokattu: , käyttäjä: marieeva
Link to comment
Share on other sites

Oudolta kuullostaa ettei Ausseissa käydä rippikoulua!? Mieheni on katolinen ja kuten Marieeva mainitsi confirmed (sama kuin ripille pääsy) olen myös töissä katolisessa ja Church of England koulussa ja sama juttu lapset pääsevät ripille vaikkakin aiemmin kuin luterilaisessa kirkossa. Suomessa meillä oli kirkkohäät...

Link to comment
Share on other sites

^Rippikoulua ei käydä kaikissa kristillisissä kirkkokunnissa, joten sikäli ei ollenkaan kummallista, katolinen konfirmaatiokaan ei vastaa täysin luterilaista rippikoulua ja konfirmaatiota. Rippikoulu ei kuitenkaan ole se oleellisin asia, kunhan toinen on kristitty, niin kirkkohäät kuuluisi saada, marieevan ohjeet kuulostavat hyvältä. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...