Sign in to follow this  
Followers 0
reso

pihahäät

13 posts in this topic

En mielestäni löytänyt tähän liittyvää sivustoa joten päätin kysäistä. Kuinka monella on ollut pihahäät? Mitä pitää ottaa huomioon. Olen puutarhuriopiskelija. Käyn kouluni oppisopimuksella kotiyrityksessäni, joten voin tämän kesän laittaa pihaa siihen kuntoon että siellä uskaltaa järjestää häät. Meillä on ajatus kutsua n.150 vierasta ja häät olis tarkotus pitää kesäkuussa 2011. Miten tarjoilut järjestetään, miten saa pidettyä ruuat kylminä/lämpiminä? mistä teltta pihalle? Meillä on talossa kaksi vessaa, joten luulen että se riittää sillä en usko että he pääasiassa ravaavat vessassa. Minkälaiset oli teidän pihahäänne, missä onnistuttiin, mikä epäonnistui. Häävalssia emme aijo tanssia eikä bändiä tule, astiatkin järjestyy omasta takaa. Titenkin perhe ja ystävät järjestävät ohjelmaa, mutta se ei liene ongelma. Kertokaa kokemuksista pihahäistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja missä vaiheessa kannattais alkaa hommaamaan kutsuja ja kortteja. Yms?

Share this post


Link to post
Share on other sites

itelläni ei ole muuten kun vieraana kokemusta pihahäistä, mutta kokemukseni mukaan pihahäät luovat näin suomessa oman haasteensa: varmasti nesimmäisenä tulee mieleen juuri sää. eli pihahäissä on varauduttava siihen, että paistaako vai sataako, myös tuuli sun muut luo lisähaasteita.

sinänsä ajatuksena pihahäät eivät ole mahdottomat. vaatii suunnittelua. vierasmäärä onkin jo selvillä, hyvä juttu. kuten myös että muutama vessa löytyy, jos olisi vain yksi, niin saattaisi oikeasti käydä hankalaksi.

ruoat on varmasti syytä suojata jotenkin (kärpäsiltä jne..). esim. jos kylmät ruoat olisi buffet-pöydässä, mutta lämmin ruoka tarjoiltaisiin pöytiin? lämmin ruoka valmistettaisiin ja pidettäisiin sisällä siihen saakka kunnes olisi aika syödä se?

siinä nyt muutama juttu mitä varmasti hyvä ottaa huomioon :) onnea häiden järjestelyyn!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkälaisissa häissä itse olit vieraana? :)

Säähän olemme varautuneet siinä mielessä, että meille tulee iso telttakatos pihalle, joilla suojataan ruuat. Tuo lämminruokatarjoilu tuo tosiaan lisähaasteen kun vieräsmäärä on yli sata, sillä pitääkö keittiössä työntekijöitä olla sitten enemmän?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuleeko ruoat pitopalvelusta vai itse tehtynä? Pitopalvelut tekevät yleensä ruoat valmiiksi pakkeihin jotka säilytetään styroksisissa laatikoissa jossa lämpö pysyy sisällä. Itse annokset on suht helppo ja nopea kokoa, mutta siihen yleensä tarvitsee kokin tai kaksi rakentamaan lautasannoksia sarjatyönä. Lisäksi ehkä muutaman tarjoilijan enemmän mitä normaaleissa buffakeikoissa on , johtuen siksi että kun lautanen on valmis pöytään vietäväksi se on vietävä mehdollisemman pian. Lautasella ruoka jäähtyy nopeasti kuitenkin ja yksi tarjoilija saa 3-4 lautasta kerralla vietyä. Tämä siis oma alan työntekijän mielipiteeni. Keikka pitäisi olla kuitenkin suht helppo ja yksinkertainen järjestää, ja pitopalveluilla on myös olemassa sähköllä ja "roihuilla" lämpösenä pitäviä hauteita joten ruoka pitäisi kyllä pystyä tarjoamaan lämpösenä buffanakin. Mikään ei ole mahdotonta nykyään, menut voidaan myös valita niin että lämmin ruoka tehdään siinä pihalla isoilla paellapannuilla ja grilleillä ja tarjoilla siitä suoraan lautasille. Tuo ei tietysti ehkä hienoimpiin häihin sovi vaan ehkä enemmän rennoimpiin juhliin, mutta sekin on ihan vieraista/parista kiinni.

Itse kutsuja kannattaa varmaan vasta ensi vuoden puolella alkaa valmistella, loppuvuodesta voi lähettää Save The Day- kortit vaikka joulukortteina jos häät on jonkin yleisemmän kesäjuhlan tienoilla kuten juhannus, joilloin ihmiset voivat hyvissä ajoin ruveta suunittelemaan mahdollisuutta häihin osallistua. Keväällä sitten 2-3kk aikaisemmin lähettäisin kutsut ja vp kuukautta ennen häitä jolloin voi kertoa mahdolliselle pitopalvelulle syöjämäärän ja allergiat. Pitopalvelutkin tarvitsevat nimittäin hieman aikaa hoitaakseen tarpeeksi tarjoilijoita ja mahdollisia kokkeja paikalle, ruokien raaka-aineiden ja valmistusten suunitelmiseksi. Pitopalvelu muuten kannattaa kesähäihin varata ajoissa ;)

Häämessuilla oli muuten esillä muutama luxus mallisia vessoja, siis näitä festarivessoja hienoimpina versioina joita voi vuokrata pihahäihin ym vastaaviin tilaisuuksiin. Eli tuollaistakin voi harkita jos keväällä tuntuukin että kaksi sisävessaa ei riitäkkään, perjaatteessa kyllä pitäisi riittää vaikkakin hieman jonoa saattaa kyllä ilmetä välillä.

Tuli vielä mieleen että tuleeko teille vain yksi telttakatos jonka alle ruoat tulee? Onko tuossa seiniä? Ne suojaavat hyvin tuulelta ja tuulen mukana tuomia roskia. Ja mites sitten vieraat, suoraan taivaan alla? Jos sattuukin sateinen päivä niin missä tuo iso vierasmäärä sitten istuu ja syö?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi! :)

Onhan näitä asioita mietitty. Tällä alueella ei ole paljon juhlapaikoista tarjontaa joten siksi päädyimme pihahää-vaihtoehtoon. Olemme nimittäin molemmat samasta kylästä, joten häät ovat molempien kotipaikkakunnala.

Tuota teltta-asiaa juuri mietiskelinkin. Seinät ilmen muuta laitetaan ruokatelttaan, mutta eikö vieraille riittäisi pelkkä katos? Joskus olen myös kattonut hääohjelmia, ja eräiden häät olivat suuret pihahäät, joissa sitten satoi. Vieraille tai morsiusparille ei ollut järjestetty telttakatoksia, joten kaikki kaivoivat sateenvarjoja esiin sateen yllättäessä. Jotenkin tuntuu, että jos kutsuun laitetaan PIHAHÄÄT, vieraat osaisivat varautua myös pahimpaan vaihtoehtoon. Toisaalta en myöskään toivo, että hääni menevät pilalle sillä että ihmiset lähtevät juhlista ennen aikojaan huonon sään takia! En vieraiden enkä oman itseni takia.

Onko teillä vinkkejä, mistä saisin pohjois-pohjanmaalle katoksia pihahäihini. Vai voisiko pöytiin asentaa vain jotakin varjoja. Ja onhan pöytien päällekin olemassa semmosia pöytäkatoksia. Kertokaahan vinkkiä mistä niitä saisi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieraiden päälle riittää varmasti pelkkä katto, voittehan varata vilttejä (joita saa suht halvalla esim IKEAsta) viluisimmille.

Tämän vuoden Meidän Häät (sub) oli yhdet pihahäät. Toki pienemmälle vierasmäärälle heillä järjestettyinä. Tanssilattia tehtii erikseen ja vieraiden pöydät nurmikolla, heillä ei ollut katoksia vesisateen varalle ja hiukan taisi ripsuttaakkin.

892746.jpg

Tykkäsin itse ideasta pihahäät, tosin meillä ei siihen mahdollisuuksia ole joten pidämme sisällä.

Jospas tästä ketjusta olisi apua teltan vuokrauksen kanssa?

Teltta/katos juhlatilana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tollakin näkyy olevan taustalla jotakin telttoja tai päivänvarjoja. Muistatko, olivatko ruokakatoksena vai miksi. Ja entä päivänvarjot? Olivatko hääparin yllä vai miksi? Jos te olisitte vieraana häissä, toivoisitteko katosta sateen suojaksi. Häät siirretty siis heinäkuule 2011 , jolloin yleensä lämmintä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noissa ei näytetty ruokapuolta ollenkaan, mutta veikkaan että tuo takana oleva katos oli ruokien suojana. Muutama päivänvarjo taisi olla vieraiden suojana. Osalla vieraista taisi olla sateenvarjot samoin hääparilla oli sellainen iso valkoinen sateenvarjo jonka alla istuivat kuuron yllättäessä.

Itse jos saisin kutsun häihin jossa mainitaan pihahäät, toivoisin että vieraita on ajateltu mahdollisen vesisateen yllättäessä. Eli mahdollisesta katoksesta pitäisin. Noissa vieraiden katoksissahan ei välttämättä tarvitse niitä seiniä olla, ja suojaavathan ne katokset myös auringon paahteelta ja ehkä mukavampaa syödä varjossa kun suoraan auringossa ;) Ja kun ei ole vierailla seiniä niin säilyy näköyhteys muihinkin pöytiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin tietenkään en ajatellut seiniä. Ihmettelen vaan, että mistä tuommosia päivänvarjoja esimekiksi saisi tilattua. Nuo tulee nii ruton kalliiksi nuo katokset. Ku vieraita kuitenki se 150. Tällä alueella nimittäin ei ole kovinkaan paljon juhlatiloja, että sillä mennään. Siksi päädyimme tähän vaihtoehtoon.

Tässä on vuosi aikaa häihin. Mutta kaikki olisi kai olla hyvä mietittynä jo reilu puoli vuotta ennen juhlia. Osa jo valmistettuakin.

Auttakaa tuossa teltta asiassa! En tiiä, kuinka sen osaisin järjestää niin, ettei siitä tulisi sanomisia. Isoa telttaa eli telttahäitä en halua kuitenkaan järjestää pihalle. Viisain vaihtoehto on ne katokset, mistä niitä??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jospas tästä ketjusta olisi apua teltan vuokrauksen kanssa?

Teltta/katos juhlatilana

Eikö tästä linkistä ollut mitään apua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puutarhahäät somistuspuolelta.

Suht vanha ketju alunperin, mutta jospa sieltä jotain vinkkiä löytyisi mistä kannattaisi etsiä katoksia/päivänvarjoja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0