Jump to content
Naimisiin.info

sopiva viini perinneruokien kanssa tarjottavaksi


Guest Lissu

Recommended Posts

Heips, kertoisiko joku mitä viiniä on ollut tarjolla häissä, joissa olette olleet. Häissä tarjolla graavilohta, pari erilaista salaattia, pääruokana karjalanpaistia. Tiedän, että sahtia suositellaan kun on kyse karjalanpaistista, mutta ollaan sen verran nykyaikaisia, perinteistä huolimatta, että halutaan ehdottomasti myös viiniä, punaista ja valkeaa, oluen rinnalla. Tilataan Super Alkosta viinit, olisi loistojuttu jos jollakulla olisi kokemusta em ruoista ja mitä viiniä on Netistä tilattuna perinneruokien seuraksi löytynyt. Siellä ei kovin kattava valikoima. Kiitos etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Kiinostaisi myös minua, meillä on siis sama menu tulossa hääjuhliin elokuussa ja kahden viikon päästä pitäisi juomat hakea Virosta.

Netistä googlettamalla en oikein löytänyt mitään muuta ehdotusta kuin juuri sahdin.

Link to comment
Share on other sites

Australialaiset Hardy's -viinit on yleensä melko "helppoja" viinejä: maku on puolitäyteläinen ja sopii moneen tarkoitukseen. Meillä tulee punaviiniksi juurikin Hardy'sin Varietal Range Shiraz joka on Tallinnassa kohtuuhintainen mutta hintaansa nähden laadukas. Muistaakseni 13,50€ laatikko, Suomessa 25,90€.

Aika pitkällehän pääsee jos ottaa vähän selvää rypäleistä ja valitsee sieltä itselle mieluisan. Me pidämme noista täyteläisistä punkuista joten meillä on usein esim. juuri Shirazia (tai syrahia kuten Euroopassa sanotaan) tai Malbeckiä. Ylipäänsä jako tuntuu menevän niin, että eteläisen pallonpuoliskon viinit ovat maukkaita, runsaita, suoraviivaisempia ja helpompia kun taas esim. ranskalaiset ovat ymmärtääkseni mieluummin vuosikerta-ainesta eli viini paranee vanhetessaan ja on sen takia nuorena ei-niin-hyvää. :rolleyes: Muutenkin häihin kannattaa olla melko helppoa juotavaa, monimutkaisemmat maut kannattaa säästää sitten pienempiin tilanteisiin jolloin on aikaa keskittyä nimenomaan siihen viiniin.

Muokattu: , käyttäjä: Yvory
Link to comment
Share on other sites

Kiitos viestistä Yvory, oli hyvää tietoa ja suosittelemasi laitetaan harkintaan. Onnea avioliiton satamaan sekä myös toiselle kysyjälle eli Vihqulle, joka on valinnut saman menun kuin mekin :)

Link to comment
Share on other sites

Nimimerkille Vihqu: Olet laittanut ihanan hääblogin, josta huomasin kivan idean. Kysyisin siitä valokuvatulostimesta, minkä valmistajan ja muistatko minkä hintainen se on. Montako kuvaa saa tulostettua ennen värikasetin vaihtoa ? Onko toiminta ihan vaan niin simppeliä, että digikameralla häissä räpsäytetään ja piuhalla liittäen kamera valokuvatulostimeen, saa kuvat heti?

Kysyy "avuton tekniikan suhteen" :)

Link to comment
Share on other sites

^Juu toi meidän on Canon muistaakseni (en jaksa nousta katsomaan :D ), me ostettiin se Keskiseltä viime vuonna tarjouksesta mutta isä on ostanut Anttilasta samoihin hintoihin eli oli siinä 40-50€ hintanen. Käyttö onnistuu tietokoneesta, kamerasta ja kameran muistikortista, tietokoneen ja kameran kautta helpoin varmaan ja saa tosiaan samantien tulostettua kun itse haluaa. Ainakin Prismassa myydään paketteja joissa on valokuvapaperia ja mustetta samassa 36kuvaan ja se maksaa sen ~15€

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest kiiremorsian

Heippa, meillä samantyylinen menu: kylmäsavulohta, salaatteja, pääruokana palapaisti (yksi vaihtoehto olisi ollut karjalanpaisti). Me käytiin hakemassa SuperAlkosta viinit, ja valitsin ihan omien mieltymysten mukaan punkuksi Cabernet-Sauvignonia ja valkkariksi chardonnayta. Ostettiin Santa Carolinaa molemmat, ja ainakin punkku osoittautui hyväksi perusviiniksi! Ja olivat siitä edukkaimmasta päästä, joten tyytyväinen olen :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...