Yvory

Rouva
 • Content count

  19347
 • Joined

 • Last visited

About Yvory

 • Rank
  VIP

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Kingdom of Idiocracy

Recent Profile Visitors

3639 profile views
 1. Me ei myöskään haluttu kuulla kuolemasta omissa häissämme joten ensimmäinen vaihtoehto oli meille ainoa oikea ratkaisu.
 2. Niin siis niitä kuvia ei oltu käsitelty näyttämään yhtä epäaidoilta kuin vaikka lehtien kansikuvia vaan niiden laatu oli parantunut syystä X jota nyt en tiedä, mutta muistelen sen olleen jokin värikontrastien yms. käsittelyohjelma. Ehkä se sitten oli Photoshop mutta sitä sanaa en kyllä muista kaverin käyttäneen koskaan. Sen lisäksi kuvat muutettiin .xxx -muodosta .yyy -muotoon jolloin kuvien tarkkuus parani huomattavasti. Valitettavasti en nyt osaa antaa tämän tarkempaa selitystä asiaan, mutta eikö se tärkein pointti nyt ollut kuitenkin se, että harrastajakuvaajakin voi saada laadukkaita kuvia aikaan joihin voi olla tyytyväinen? Ja hän ei kuvaa tienatakseen rahaa vaan omaksi ilokseen ja kuten meidän tapauksessamme, kuvat olivat häälahja meille häneltä.
 3. Myös harrastelijakuvaajilta voi pyytää portfoliota eli näytteitä aiemmista kuvauskeikoista. Meillä oli siis kaveri kuvaamassa ja hän ihan oma-aloitteisesti näytti ottamiaan kuvia myös muualta kuin häistä vaikka se lopulta oli melko tarpeetonta sillä tiesimme ja olimme jo aiemmin nähneet hänen ottamiaan kuvia. Näytti myös kuvista raakaversioita ja lopullisia, käsiteltyjä versioita. (Ja ei mitään fotaroituja vaan jollain ammattilaistenkin käyttämällä ohjelmalla raakavedoksista käsiteltyjä ja viimeisteltyjä kuvia missä värit näkyy kirkkaammin, tarkkuus on hemmetin paljon parempi jne.)
 4. Ikävää että näin moni on menettänyt mahdollisesti varauksen ja rahat konkurssin takia. Mutta kiva kuulla että ette jätä asiaa tähän, näin sen pitää ollakin! En tiedä onko tästä varsinaisesti apua jatkoa ajatellen, mutta meillä kävi niin että varaamamme tilan omistaja vaihtui varauksenteon jälkeen ja muistaakseni varausmaksukin oli maksettu (kyse ei siis ollut käsittääkseni konkurssista vaan osto/myyntitoimesta). Otimme uuteen omistajaan yhteyttä, ja saimme lopulta sovittua että maksamme tilavuokran vanhan sopimuksen mukaan vaikka uusi omistaja oli nostanut vuokraa ja muuttanut jotain vuokraehtoja (sen suhteen saimme itse asiassa paremmat eli uudet ehdot kaupan päälle). Eli kannattaa kysyä ja olla kova neuvottelija jos haluatte ja saatte vielä pidettyä varauksen sinne Varjakkaan! Vuokraajalle on varmasti parempi antaa teille vähän parempi sopimus vaikka pienellä tappiollakin kuin että menettäisi useita maksavia asiakkaita kerralla, olettaen tietysti että sinne saadaan ensi kesäksi jo uusi omistaja. Pidetään peukkuja!
 5. Valitettavasti se on tosiaan se paikka varmasti mikä tuo lisähintaa jonkin verran, ja myös se jos juhlat järjestää sesonkiaikaan eli kesällä. Jonkin verran voi sitten oman halun ja maun mukaan joustaa sormuksessa (me saatiin sormus -10% kun ostettiin esittelytilaisuudesta), puvussa, hakemalla juomat itse Tallinnasta (vrt. ravintolajuomat ja esim. avoin baari) jne. mutta kyllähän niistäkin tulee hintaa. Bändi ja valokuvaaja nostavat hintaa usein yllättävän paljon, tai sanotaan niin päin että jos jomman kumman tai molemmat löytää edullisesti vaikkapa kavereiden tai sukulaisten kautta niin siinä voi säästää pitkän pennin. Me saatiin kuvaus ilmaiseksi kaverilta lahjaksi ja bändinä oli opiskelijabändi joilla oli erittäinkin kohtuullinen liksa. Koristelut meillä oli minimissä eli muuta ei tainnut mennä kuin mitä kutsuja+samalla teemalla toteutettuja menulappuja ym. varten meni Sinooperista sekä itse kukkatukusta ostetut ruusut+harsokukat jotka mun äiti ja sisko jalosti pieniksi pöytäasetelmiksi. Silti meni se kymppitonni pl. häämatka eikä juhlittu pääkaupunkiseudulla. Pienistä jutuista voi löytää paljonkin säästöä kuten Hilippa yllä totesi. Mutta kyllähän sitä osataan valitettavasti myös rahastaa millä vaan mihin voi liittää sanan hää- tai morsius- eteen.
 6. ^No mutta koko kartanon (tai edes kartanoravintolan) varaaminen yksityistilaisuutta varten on varmasti kallista, sijainnista riippumatta.
 7. Kuudellekymmenelle tuo alkaa olla jo siedettävän hintainen omasta mielestäni. Meillä meni kuitenkin sadan hengen ruokkimiseen muistaakseni 4000€ ja tilavuokra taisi olla 1700€, juomat hankittiin itse ja hotelliyö paremmassa huoneessa oli sen mitä se nyt yleensä on, 200-300€. Ravintolasta ostetut juomat (+drinkkiliput tässä tapauksessa) on aina kalliimpaa, ja tarjoilijoiden palkka on luultavasti sisällytetty ruoan hintaan. Hyvän tarjouksen olette saaneet, ainakin jos yhtään suuremmasta kaupungista on kyse!
 8. Oli kyllä tosiaan jo niin epäammatitaitoista tekstiä, anteeksi vaan, että en jaksanut edes lukea kokonaan. Koko tekstin pointti oli sanoissa "ei ikinä mitään hyvää" ja kuitenkin käsittääkseni varsin monet tilaajat ovat olleet tyytyväisiä tilaamiinsa pukuihin? Totta kai sieltä voi saada käsiinsä myös kasan paskaa mutta kyllä sieltä voi ihan yhtä hyvin saada täydellisen puvun ylleen, ainoa ongelmahan siinä on että jos puku ei istu niin sinulla ei ole mahdollisuutta teettää muutoksia valmistajalla. Ompelijathan kyllä voivat ne tehdä, kaikki eivät välttämättä halua tai pysty siihen mutta ihan varmasti löytyy joku ompelimo jostain minne voit puvun viedä jos siellä vyötärössä nyt onkin ylimääräistä. Ja se mittojen ottamisen vaikeus... No, kyllähän sinulla täytyy se korsetti ja kengät olla sitä pukua sovittaessakin jo mukana, miten se eroaa siitä että ne on päällä jo mittoja otettaessa? Ammattilainen tietää tasan varmasti miten mitataan selän pituus tai lantion ja vyötärön ympärys, suurempi ongelma on naisilla tapahtuvat hormonaalisten muutosten aiheuttamat turvotukset ja sen vaikutus mittoihin, nimim. +-5kg ja +-5cm päivässä. (Tämä ei sitten ollut mikään huomio aloittajalle vaan fakta ammattilaisista, älä siis pahastu turhaan. ) Sitä varten voi käydä vaikka siellä ompelimossa tai artesaaniopiskelijalla pyytämässä tarkat mitat itsestään. No joo, eipä tuosta kannata mieltään tosiaan pahoittaa. Jokainen tekee omat valintansa ja jokainen järkevä ihminen tiedostaa myös ne riskit mitä Kiinasta tilattuihin pukuihin voi liittyä.
 9. Se on ihan totta että kaikkia ei voi miellyttää. Mutta teette juuri sellaiset häät kuin TE haluatte, eikö? Juu, minäkin täällä olen kauhistellut niitä häitä missä on hirveä määrä leikkejä ja ohjelmanumeroita mutta se on minun ongelmani että en tykkää niistä kuin tiettyyn rajaan saakka. Tuo että katsotaan minkälaisia vieraita on tulossa ja koitetaan pitää kohtuus mukana on oikein hyvä lähtökohta. Liikaa ei kannata kuitenkaan stressiä ottaa tästä asiasta. Sitä valitettavasti ehtii myöhemmin muustakin repiä.
 10. Tottakai se harmittaa jos käy niin huono tuuri että kaaso ei pääse häihin, eihän siitä pääse yli, mutta enitenhän siinä harmittaisi se että niin rakas ystävä jonka on voinut pyytää kaasoksi, ei pääse juhlimaan meidän kanssamme. Sitä varten on varmasti ihan hyvä ottaa varulta kaksi kaasoa niin toinen voi sitten hääpäivänä olla aamusta saakka tukena ja turvana. Aika moni näin taitaa tehdäkin. *Keijukimpun* ajatukset on varsin mieltälämmittäviä, ja onhan täällä lähes kaikki olleet onnellisia uudesta elämästä. Mukava ajatella että näin suhtautuvia on kuitenkin enemmän kuin niitä jotka suhtautuvat kovin negatiivisesti tällaiseen asiaan.
 11. Auto oli erään kaverin ja bestman (joka sattumoisin on myös auton omistajan serkku) ajoi. (Auto meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia hajoilemalla pitkin kesää. Viimeiset sydämentykytykset saatiin aikalailla vuosi sitten kun Kupla päätti häitä edeltävänä yönä ottaa ja hajota. Noheva omistaja ja kaveri saivat sen kuitenkin korjattua nopeasti ja hääpäivänä auto toimi varsin moitteettomasti. )
 12. ^Juurikin näin. Onhan se vähintään kohtuullista myös laittaa joku takaraja soitolle, kun kuitenkin edessä on soiton jälkeen vielä roudaus. 00.30 vaikuttaa ihan järkevältä takarajalta, meillä tyhjennettiin juhlapaikka jo puoliltaöin ja sen jälkeen tosiaan musiikkia soi sitten koneelta. Nyt en kyllä valitettavasti kuollaksenikaan muista mikä meillä oli bändin sopimuksessa takarajana, mahdollisesti tosiaan siinä 00.00-01.00 tienoilla. Ihan hyvän sopimuksen olette siis tehneet.
 13. Miten olisi ns. arvokkaampi tanssimusiikki? Ehkä instrumentaalina? Siis paritanssia - valssi, tango, ym. - mutta klassisemmalla otteella suuren maailman tyyliin? Akateemisissa juhlissa sekä myös häissä olen kuullut soitettavan esimerkiksi näitä: Astor Piazzollan tangot Sostakovitsin valssi toisesta jazz-sarjasta Ohjelmassa Tanssii tähtien kanssa on myös usein kivoja tanssimusiikkiratkaisuja. Meillä bändi soitti teeman mukaisesti 30-70-lukujen tanssimusiikkia. Hittejä noilta vuosikymmeniltä, ja kyllä siellä tanssilattialla ihmiset viihtyivät hyvin ja bändillä oli myös hauskaa. Sanoivat että oli mukavaa vaihtelua niiden yleisimpien settien sijaan, etenkin kun ko. vuosikymmenten musiikki sattui heillä olemaan seuraavaksi työn alla joka tapauksessa (olivat siis opiskelijabändi jota ei kukaan vieraista kyllä arvannut, ihmettelivät kovasti ammattitaitoa ja fiilistä mikä välittyi lavalta). Edit. ja sopimukseen kuului muistaakseni 3 toivebiisiä, ja näistä vaikeinkin toteutui: Beatlesien " ". Ja hyvin vetivätkin.
 14. Toivottavasti AP ei nyt oikeasti kuvittele että joka taloudessa tai edes kovin monissa tarjoillaan shampanjaa ristiäisissä? Itse olen tasan kerran ostanut oikean shampanjapullon jonka joimme mieheni kanssa eräänä jouluaattona (sattui myös olemaan viimeinen ns. tavallinen jouluaatto kahden kesken ennen lapsia), ja appivanhempani, joille esim. raha ei tosiaankaan ole koskaan ollut este hankkia aitoa shampanjaa, ovat ostaneet n. 5 vuotta sitten ensimmäisen pullonsa. Ja he ovat kuitenkin erittäin kiinnostuneita kulttuurista, hyvästä ruoasta jne. Veikkaisin että iso osa suomalaisista ei ole koskaan edes maistanut shampanjaa. Ehkäpä täällä Suomessa ei voida mennä kansainvälisellä meiningillä alkoholin suhteen johtuen mm. suhteellisen vasta päättyneestä kieltolaista ym. sosiaalisista/poliittisista/yhteiskunnallisista syistä joiden vuoksi alkoholinkäyttö perinteisesti ei ole todellakaan samassa linjassa kuin ehkä muualla Euroopassa. Kaikki eivät halua tarjota alkoholia häissään juuri siitä syystä että sitä ei välttämättä osata sivistyneesti nauttia. Ja tietysti ne rähinäkännit saa päälle ihan vaan tunkin avulla myös, mutta silloin järjestäjä ei ole itse vastuussa siitä. Tästä varmasti kumpuaa myös se että ei haluta näyttää lapsille huonoa esimerkkiä alkoholin käytöstä. Suomalainen juomakulttuuri nyt yleensä on mitä on ja sitä valtamerilaivaa ei muutamassa vuodessa käännetä. Hyvällä tuurilla jotain suurta muutosta on tapahtunut siihen mennessä kun ap on itse wanha herrasmies. Itselleni kutsu häihin on merkki siitä että minut halutaan sinne ja sen mielelläni teenkin. Minun tehtäväni vieraana taas ei ole arvostella juhlien luonnetta ja järjestelyjä ääneen. Voin vallan mainiosti olla häissä ilman alkoholia (kuten olen ollutkin) vaikka viiniä tms. mielelläni silloin tällöin juonkin. Edelleen. Jokainen pari järjestää sellaiset häät kuin he itse haluavat ja parhaaksi näkevät. Jos se tyyli ei miellytä, häihin ei ole pakko mennä tai jos menee, pitää ne mölyt mahassaan ainakin siihen saakka että pääsee morsiusparin läheltä pois sinne baariin jatkoille juomaan daiquireja, martineja tai sen pullon Dom Pérignonia.
 15. Täältä löytyy pitkä ketju Oulun seudun pitopalveluista.