Tuive

Sello musiikkia vihkimiseen?

5 posts in this topic

Hei,

tietääkö kukaan paria kaunista sävelmää, jotka voisi soittaa sellolla siviilivihkimisessä? Vinkkejä kiitos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips!

Sellistin näkökulmasta kivoja biisejä: Bachin Air ja soolosellosarjoista joku osa on kivoja jos tykkää kirkollistyyppisestä klassisesta musiikista. Sopii kirkkoon ja siviiliin tuomaan arvokasta tunnelmaa. Soolosellosarjat on tarkoitettu soitettavaksi ilman säestystä, jolloin pianistista ei tarvitse huolehtia.

Muita: Elgarin Salut d'amour on romanttinen laulu. Saint-Saensin Joutsen on tunnettu ja klassikko... Ja oikeastaan mikä tahansa tuttu sävel soi aika ihanasti sellolla, ainakin mun mielestä ;) Itse olen soittanut kaikenlaisia biisejä sellolla pianosäestyksen kanssa ja useissa häissä. Repertuaariin kuuluu mm. Hymni rakkaudelle, Muisto, Put your head on my shoulder ym. Pianisti kuuluu ehkä yleensä kuvaan mutta tietty kaikkea voi soittaa yksinkin.

Toivottavasti löytyy kivaa musiikkia vihkimiseen!

klt3007 likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkeistä! Tuo Elgar on tulossa, mutta Bachin Air, on meillä ollut äidin hautajaisissa, joten sitä EN halua! Toinen kappale voisi olla vaikka Love storyn teema, tai käymme yhdessä ain tms. Mutta mistä niihin saa sellon nuotit? Olenko ymmärtänyt oikein, että sellolle täytyy olla omat nuotit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellisti lukee pääsääntöisesti f-avainta mutta sellistin soittokyvyistä riippuen hän voi lukea mitä avainta vain! Ehkä kannattaa soittajan kanssa jutella mistä nuotit vai hankkiiko hän ne itse. Usein pitkään soittaneet osaavat soittaa pianonuotistakin/tehdä siitä oman nuotin, jos vain viitsivät. Kirjastosta kannattaa tietty kurkata minkälaisia nuotteja sello-osastolla on...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Meillä on suulaistyttön häät heinäkuussa 2012 ja löytyis Joutsenen sellonuotit (taito) , mut pianonsäestysnuotit puuttuu. Löytyisikö joltain pikaisesti linkki -kopio tms. jotta saatais säestys kukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now