Sign in to follow this  
Followers 0
empu

Tuulen tupa (Puistola, Helsinki)

9 posts in this topic

Tänne kaikki kokemukset hääjuhlista Tuulen Tuvassa, Puistolassa! Paikasta sanottiin, että 120 vierasta voi maksimissaan kutsua, koska yleensä osa jättää tulematta. Viime kesänä kuulemma suurimmat juhlat oli 110 henkeä, onko kellään kokemuksia mahtuuko tällainen vierasmäärä hyvin juhlimaan? :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään käytiin paikkaa katsomassa ja ajattelin nyt muille paikkaa harkitseville laittaa muutamia plussia ja miinuksia paikasta:

Plussat

- emäntä on ihana ja avulias, varmasti onnistuu hyvin bileet

- saa tuoda omat juomat

- juhlimaan mahtuu yli 100 henkeä

- lähellä Pyhän Laurin Kirkkoa (10 min ajomatka)

- parkkipaikka vieressä

- helppo paikka (työntekijät hoitavat periaatteessa kaiken, jos haluaa koristella voi tulla jo vaikka torstaina koristelemaan, omat juomat voi tuoda myös aiemmin ja juhlista seuraavana päivänä tullaan hakemaan lahjat jne. omat kamat pois. Koristeluaika on maksuton.)

- edullinen

- hinta sisältää salin peruskoristelun, kattauksen, astiat, pöytäliinat, servietit, siivouksen ja henkilökunnan (lukuun ottamatta yhden tarjoilijan palkkakustannuksia alkaen alkumaljasta juomatarjoilun päättymiseen saakka, mikäli tarjoillaan alkoholia)

- menuja voi muutella toiveiden mukaisesti, me esim. toivottiin karjalanpiirakoita ja kuulemma onnistuu

- bändi mahtuu lavalle soittamaan hyvin

Miinukset

- juhlien takaraja 23.30

- hääparin juhlapöytää siirretään kun tarvitaan tilaa tanssilattialle, jos on paljon vieraita

- "vino" lattia ja koko talo (talossa on vajonnut tukipalkki, en edes tajunnut koko asiaa, mutta sulho huomasi heti ja ilmoitti paikan olevan "psykedeelinen" :girl_haha )

- paikka suht lähellä naapureita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huoh.. :girl_cray:

Ehkäpä vielä kerran palaan tähän aiheeseen liittyen juhlapaikan plussiin ja miinuksiin. Elämän suuret juhlat, onnelliset hetket ja ikimuistoinen päivä.. Ystävillämme juhlat tuossa paikassa olivat lähinnä ikimuistoinen päivä negatiivisessa mielessä. Jos jotain voi mennä pieleen, myös meni pieleen: pitopalvelun ruoka oli huonoa ja kallista, aikataulu ei toteutunut suunnitelmien mukaan, asiakaspalvelu kelvottoman huonoa ja juhlatila ei ollutkaan ihan niin mukava kuin oli odotettu. Pieni harkinta, yön yli nukkuminen ja tilojen vertailu kannattaa, kun suunnittelee juhlia elämän tärkeisiin hetkiin. Mukavat mainoslauseet eivät korvaa epäonnistunutta juhlaa.

Plussat ja miinukset:

- Samalla rahalla olisi saanut esimerkiksi Katajanokan kasinon vuokrattua.

- Ruoka ja palvelu eivät vastanneet hinta-/laatusuhteeltaan toisiaan.

- Emäntä on ihana ja avulias siihen asti kunnes saa maksun tarjoilusta ja tilavuokrasta.

- Juhlimaan mahtuu yli 100 henkeä, jos haluaa olla tiiviisti.

- Helppo paikka ja työntekijät hoitavat periaatteessa kaiken, mutta ammattitaito puuttuu ja näkyy asenteessa.

- Edullinen, jos vertaa vain hintaa, eikä tilojen siisteyttä tai palvelun ja ruuan laatua.

- Hinta sisältää salin peruskoristelun, kattauksen, astiat, pöytäliinat, servietit, siivouksen ja henkilökunnan. Tosin kaikki tuo on keskinkertaista perustasoa ja siivous saattaa alkaa jo vieraiden ollessa paikalla.

- Menuja voi muutella toiveiden mukaisesti, mutta mitään laatua on turha odottaa.

- bändi mahtuu lavalle soittamaan hyvin, jos riittää vain pieni orkesteri kokoonpano.

- Talo nuhjuinen ja mm. lattiat vinot, sekä katto notkahtanut. Pöydät ja tuolit huonolaatuiset, sekä kuluneet. Tarjoilupöytänä toimii vanha biljardipöytä.

- paikka suht lähellä naapureita

+ Paikka hyvällä sijainnilla, mutta esim. Tapanilan VPK paremmalla paikalla ja tilat samalla huomattavasti paremmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse kaasoilin Tuulen tuvassa kesällä 2007 ja ainakin tuolloin kaikki toimi ihan nappiin.

Koristelimme tilat perjantaina kaikessa rauhassa, emäntä oli avulias ja mukava niin ennen juhlia kuin juhliessakin. Morsian toivoi tietynlaista kakkua, mitä ei Tuulen tuvan kautta pystynyt järjestämään (ystävilläni oli siis pitopalvelu heidän kauttaan), mutta talon emäntä suostui lopulta kakun tilaamiseen ulkopuoliselta. Tarjoilut toimivat ja ruoat olivat hyviä, vaikka en itse paljoakaan ehtinyt syödä :)

Ainakan tuolloin en muista talon olleen vino tai muitakaan suuria miinuspuolia, mikäli siis tuon tyylisessä tilassa haluaa juhlia.

Vessat olivat kyllä hieman pienet, mikä jo pelkästään kaason mekon kanssa aiheutti hieman ongelmia, puhumattakaan morsiamen pitkän hääpuvun suhteen! Mutta siitä selvittiin...

Vieraita näissä häissä oli n.85 ja mahduimmme erittäin hyvin syömään ja tanssimaan. Buffet pöytä oli salin keskellä ja ruokailun jälkeen se siirrettiin pois, jolloin tuli tilaa tanssille. Eli morsiusparin pöytä, joka oli sijoitettu lavan eteen pysyi paikallaan. Lahjapöytänä toimi lavan reuna.

Samalla voisin suositella myös Puistolan kirkkoa, joka on mielestäni todella kaunis, intiimi ja valoisa tiilikirkko :-X Ja josta on vain muutaman minuutin kävelymatka Tuulen tuvalle!

Edited by Laurell

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juhlimme häitä Tuulen Tuvassa viime kesänä noin 80 hengen voimin. Tiiviiksi menee tunnelma, jos kovin paljon suuremmalla joukolla haluaa Tuvassa juhlia. Juhlamme onnistui täydellisesti, ihanien vieraiden ja ohjelmamme johdosta. Paikkana ja tunnelmaltaan TT oli juurikin sitä mitä haimme, eikä tilasta itsestään mitään valittamista.

Palvelukin oli ystävällistä… kunnes tulee puhe rahasta, tai erikoistoiveita, niin voi kun oli vaikeaa ja nihkeää. Eikä hinta todella vastaa saatua tasoa ja palvelua, erityisesti ruuan suhteen. Ruoka ja hääkakku(!) melkein loppui kesken.. Ruoka tarjoiltiin kotikutoisesti sekalaisista pienehköistä kulhoista, ja pöytä meni jo ensimmäisen kierroksen jälkeen yksipuoliseksi. Lautasia korjattiin kiireellä pois. Kuitenkin sen verran hintavaa ruoka oli, että jotain laatua tai edes määrää sillä luulisi saavan. Esimerkkinä iltapala sis. kurkkua, munavoita ja 2 pientä coctailpiirakkaa per nenä, hinta 6 euroa per nenä.

Kun juhlan jälkeen asioista laitettiin palautetta, asiallisesti ja myös positiivista, ei mitään vastausta kuulunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Olen yrittänyt löytää puh numeroa tai sähköpostia mistä voisi kysyä vuokrausta mutta en löydä mistää. Voisiko joku kertoa minne voi ottaa yhteyttä jos haluaa vuokrata tilan?

Vastauksesta kiitollinen Seija K.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmeisesti Huvitupa ja Tuulen tupa ovat saman sivun (ja omistajien?) alla. En ole perehtynyt asiaan sen enempää.. ^_^

http://www.huvitupa.fi/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan varattu tuo Huvitupa ja siitä on ollut monilla paljon kehuttavaa, vaikka se miljöö ei kiva olekaan.. Tunnelma on pääasia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä hintainen tämä tuulentupa on vuokraltaan per tunti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0