Jump to content
Naimisiin.info

Potrettikuvien käsittely


Mepsi

Recommended Posts

Kaverini näytti omia potrettikuviaan, jotka eräs ammattilainen oli ottanut. Ihan hienoja, mutta

olin hieman ihmeissäni, koska mielestäni kuvia ei oltu käsitelty lainkaan. Esim. taustalla näkyi autoja,

vieraita ihmisiä, roskiksia tai mitä milloinkin. Paljon oli mukana myös kuvia, jossa jommallakummalla silmät

kiinni jne. Kuvissa ei oikeastaan kovinkaan monta nappiotosta ja mietinkin, että olisin itsekin varmaan

pystynyt ottamaan samanlaisia. Mistään ei siis näkynyt, että ne olisivat ammattilaisen ottamia.

Mikä kokemus teillä muilla on ulkona otettujen potrettikuvien käsittelystä? Onko kuvat taidokkaampia, kuin maijameikäläisen

ottamat? Onko taustalta poistettu turhat jutut? Onko tausta muuten kaunis ja järkevä? Miten rajaukset?

Ilmeet? Onko kuvaaja vaan lätkäissyt kaikki potretit mukaan vai poistanut huonot?

Itsellä häät vielä edessä ja siksi nämä asiat kiinnostavat.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kuutamolla

Meillä oli puoliammattilainen, joka siis vain sivutyönään tekee kuvausta. Meillä potreteista oli karsittu epäonnistuneet pois, ja niitä oli käsitelty vaihtelevasti. Kuvaaja oli siis eri kuvia käsitelly eri tavalla, osa mustavalkosia jne. Vähän oli aikasemmin jo puhetta minkätyylisistä tykätään ja sitte oli oman näkemyksensä mukaan tehny noita. En tiiä sitten miten paljon oli rajauksia tai muuta, katottiin aika paljon jo kuvausvaiheessa, ettei taustalla näy mitään ylimäärästä tai häiritsevää. Mutta kun pyytää tarjouksia ja tekee sopimusta niin kannattaa varmistaa kuuluuko käsittely hintaan. Meillä kuvaaja kertoi asian antamassaan tarjouksessa. Lisäksihän tästä voi saada aavistuksen katsomalla kuvaajan aikaisempia kuvia.

Meillä oli myös dokumentaarinen kuvaus, ja näitä kuvia ei sitten käsitelty suuremmin, osaa oli tehty mustavalkoiseksi tms. mutta kun kuvia oli 200-300 niin ei kaikkia ole kauheasti käsitelty.

Link to comment
Share on other sites

Ensinnäkin täytyy muistaa, että Photoshop ei ole mikään taikakalu. Kuvien käsitteleminen tarkoittaa lähinnä sävyjen ja kontrastien säätämistä ja muuta pientä retusointia. Jos taustalla törröttää roskis, sitä on aika hankala loihtia pois sieltä. Kyllä se voi olla mahdollista joissain tapauksissa, mutta jälki voi olla tökeröä.

Vaikea sanoa mitä tuttaviesi kuvauksissa oli tapahtunut, miten esimerkiksi kuvauspaikka oli valikoitunut, mutta kyllä mielestäni valokuvaajan ammattitaitoon kuuluu katsoa ennen laukaisimen painamista, että kuvassa on kaikki kohdallaan myös muuten kuin kuvattavien henkilöiden osalta. Ja toisaalta molempien osapuolten kannattaa tarkistaa, että ollaan samalla kartalla kuvien suhteen. Ettei käy niin, että kuvattavat tavoittelevat satumaailmaa ja kuvaaja inhorealismia.

Sehän on sitten taas ihan sopimiskysymys, antaako kuvaaja asiakkaille kaikki kuvat vai karsiiko selkeästi epäonnistuneet kuten huonot ilmeet jne.

Muokattu: , käyttäjä: Skybride
Link to comment
Share on other sites

Guest jonnaliisi

Meillä ammattilaiskuvaaja oli ottanut osin hyviä potretteja, osin huonoja. Olin vähän pettynyt, että hän ei ollut katsonut taustoja kunnolla, esim. kun toivoimme kuvaa tietystä maisemasta, oli kuvaaja rajannut maiseman aivan hullusti, ei siis ollenkaan käyttänyt visuaalista silmää. Lisäksi olisimme toivoneet vähän ammattilaisempaa ja taiteellisempaa näkökulmaa, esim. että olisi ollut joitakin kuvia, missä taustaa vaikka pehmennetty eli ei näkyisi niin kirkkaasti joissain kuvissa. Lisäksi joissain potreteissa näkyy myös jotain ylimääräisiä häiritseviä juttuja taustalla ja mukana oli myös kaikki silmät kiinni kuvat ym. Olisi toivonut, että tuohon hintaan olisi saanut vähän valikoidummin kuvia...

Mä en tiedä loppujen lopuksi, oliko kuvaaja siis käsitellyt potretteja lainkaan vai ei...

Ainahan kuvaajilla on nettisivuilla huippuotokset, mutta totuus on sitten muuta. Ainakin tällä kuvaajalla...

Link to comment
Share on other sites

Meillä otettiin potretit ulkona, lisäksi oli kirkkokuvaus ja 4h juhlakuvausta. Alunperinkin oli sovittu että kirkko-ja juhlakuviin tulee vaan peruskäsittelyt, potrettien koevedoksiin peruskäsittely mutta valittuihin potretteihin sitten huolellinen käsittely. Kuitenkaan potrettien koevedosten ja valmiitten kuvien välillä ei ollut juurikaan eroa. Ts. koevedoksissa ei ollut moittimista tai mitään korjailtavaa, lähinnä muutamaa kuvaa on rajattu tiukemmin (yhteisestä sopimuksesta) ja värejä yms viimeistelty. Meillä ainakin koevedokset oli hyviä ja olisi kelvannut sellaisinaankin meille, kuvaaja vaan halusi varmistaa että kaikki on viimeistelty ja olisi muokannut pyynnöstä valittuja otoksia sitten enemmänkin. Yhdestä kuvasta kysyi haluammeko taustalla näkyvän lyhtypylvään poistettavan mutta ei haluttu.

Oli meilläkin koevedoksia missä toisella silmät kiinni tai suu vähän hassusti. Ei se minua haittaa kun oli sitten niin paljon hyviäkin.

Niin ja saimme pyytämättä potreteista myös mustavalkoisetkin versiot vaikkei koevedoksissa niitä ollutkaan. Kiva lisä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...