Jump to content
Naimisiin.info

Hääpuku ja/tai sormukset Turkista?


Recommended Posts

Onko kukaan hommannut hääpukua tai sormuksia Turkista ja jos niin mistä sieltä, onko jotain paikkoja jota voi suositella ja tuleeko hääpuku sieltä paljoa halvemmaksi?

Ollaan menossa toukokuussa Alanyan lähelle ja tajusin, että sieltähän vois samalla katsella josko löytys edullisempaa ja mieluista pukua. Samoten sormuksia! Onko nimetä jotain liikkeitten nimiä josta vois uskaltaa sormuksia ostaa, jonku ketjun luinkin jossa jo varoteltiin että pitää olla tosi tarkkana mitä saa..

Kiitokset jo etukäteen!

Muokattu: , käyttäjä: KiiaMaj
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Turkkilaisista sormuksista en tiedä mitään (paitsi että sormuksia myyviä liikkeitä on Turkissa varmasti miljoona) mutta paikallisista hääpukumarkkinoista kyllä jotakin. Olethan lukenut Naimisiin.infon artikkelin häämessuista Izmirissä ja katsonut myös kuvagallerian aiheesta? Siellä on monta kuvaa paikallisista hääpukuliikkeistä.

Izmir on Turkin hääteollisuuden keskus, paljon isompi kuin vaikkapa Istanbul. Izmirissä on kokonainen kaupunginosa täynnä hääpukuliikkeitä naisille, miehille ja lapsille. Liikkeet on suunnattu lähinnä turkkilaisille asiakkaille, mutta useimmissa puhutaan kuitenkin englantia tai ainakin paikalle pystytään noutamaan joku kielitaitoinen. Liikkeet ovat pääsääntöisesti upean ja loisteliaan välimailla :)

Pääsääntöisesti Turkissa satsataan häihin todella kovasti, kukaan ei kehtaa mennä naimisiin satasen kiinarätissä. Siksi niitä ei oikeista turkkilaisista hääpukuliikkeistä löydykään ja kaikkein halvimpia hääpukuja kannattaa etsiä markkinoiden kiertäviltä kauppureilta. Izmirin hääpukuliikkeissä sen sijaan on myynnissä todella hienoja ja erikoisia paikallisia merkkejä, joista osa on kuitenkin jopa maailmankuuluja. Hinnat ovat siinä mielessä "halpoja", että tuolta voit löytää huippusuunnittelijan puvun tonnilla, vaikka sama puku maksaa jenkeissä kolme tonnia. Mitä katselin hintoja myymälöissä, niin sellaisesta 700,- eurosta lähtien alkaa jo olemaan valinnanvaraa.

Turkkilainen hääpukumaku on vaan ainakin tällä hetkellä ihan jotain muuta kuin pohjoismainen yksinkertaisuus. Heidän pukunsa ovat pääsääntöisesti isoja, näyttäviä ja todella täynnä ihan kaikkea ja sehän tietysti näkyy hinnoissa. Mutta jos tyylistä pitää, niin tuolta voi kyllä löytää elämänsä puvun ja ainakin taatusti yksilöllisen mallin, mikäli budjetiksi pistää vaikka sen tonnin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...