Jump to content
Naimisiin.info

Lemmikit hääkuvissa


Jenni Aaltonen

Recommended Posts

Yritin etsiä löytyykö aihetta jo, mutta puusilmäni eivät ainakaan nähneet, mitä kyllä hieman ihmettelen.

Eli siis, häihin on vielä vajaa vuosi aikaa, mutta kuumeinen mietintä on jo kuvauksesta käynnissä. Meillä on siis kolme pitkäkarvaista collieta, jotka ovat iso osa "perhettämme", ja tahdommekin koirat mukaan hääkuviin. Tuttumme kuvaa häämme ja ottaa meistä potretitkin (miljöökuvat), eli koirien mukana olosta ei ole mitään haittaa.

Pari mietinnän aihetta kuitenkin on;

Kuka tuo koirat kuvaukseen kodistamme? Jos kaikki menee hyvin ja saamme tahtomamme paikan, on kodistamme kyllä vain parin km matka juhlapaikalle, mutta silti.

Kuka huolehtii koirista kuvauksen aikana? Ei ole kiva liata juhlakansan pukuja jos he huolehtisivat.

Kannataako koiria harjata vielä juuri ennen kuvausta? Jos, niin kuka tämän hoitaa? (Taas se juhlakansan pukujen likaantuminen..)

Myös muita niksejä onnistumiseen otetaan vastaan! Lisäksi jos teiltä löytyy hyviä kuvia hääparista ja koirista, niitä saa laittaa :girl_in_love:

Muokattu: , käyttäjä: Jenni Aaltonen
Link to comment
Share on other sites

Mulla ei aiheesta ole kokemusta mutta mietin että harrastatteko koirienne kanssa mitään? Löytyisikö harrastuspiireistä, joku joka voisi auttaa tässä? Tai löytyykö paikallisista koirakerhoista dogsitteriä, jolle voisitte antaa koirat hoitoon ja tuotavaksi paikalle ja joka tarpeen mukaan vielä harjaisi koirat ennen kuvausta?

Ulkomaillahan tähän olisi helppo ratkaisu, siellä kun on näitä ammattimaisia dogsittereitä, jotka tekevät oikeastaan mitä vaan koirien kanssa. Suomessa en vaan ole näihin pahemmin törmännyt vielä.

Ja jos joku juhlaväestä huolehtii koirista niin sitten on kova sana teippiharja tai joku muu vaateharja millä saa karvat pois helposti. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kannattaa varata kuvaukselle nii paljon aikaa, että joku lähituttu joka muutenkin tuntee koirat, voi viedä ne kuvauksen jälkeen pois. Varmaan koirat voivat odottaa vaikkapa autossa kuvauksen ajan.

Meillä myös kaksi koiraa, jotka haluamme kuviin, niin ennen häitä täytyy kyllä treenata paljon tottelevaisuutta, etteivät hypi ja riehu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Harrastan valokuvausta oman turrikkani kanssa ja tästä näkökulmasta voin kertoa muutaman mielestäni tärkeän jutun.

Ensinnäkin sanoisin, että olisi hyvä, että kuvaustilanteessa olisi ainakin yksi (tai teidän tilanteessa mahdollisesti useampikin, koska koiriakin on monta) henkilö, joka voisi avustaa koirien kanssa. Kuvaajalle on nimittäin jokseenkin haastavaa hallita useaa koiraa, ohjata hääparia ja ottaa samalla upeita kuvia. Eli suosittelisin, että pyytäisitte jotakuta koirille tuttua henkilöä assariksi kuvaustilanteeseen. Hän voi myös tarvittaessa juosta koiran perään, putsata rähmää silmistä, korjata pannnan asentoa, palkita koiria nameilla jne. Jos morsiuspari joutuu koko ajan komentamaan koiriaan tai sähläämään namien kanssa, on heidän vaikeampaa virittäytyä oikeaan tunnelmaan. Lisäksi koirat saattavat tylsistyessään vaihtaa ns. laiskavaihteen päälle, jolloin katse on jossain ihan muualla kuin kamerassa. Eli avustaja voi myös auttaa kiinnittämällä koirien huomion oikeaan suuntaan. Toki riippuu paljon koirasta, onko tottunut olemaan linssiludena vai onko koulutus sitä luokkaa, ettei koskaan tiedä mitä turrikka seuraavaksi meinaa tehdä. :)

Toisena tärkeänä juttuna sanoisin, että eläimiä kuvatessa pitää varata enemmän aikaa kuvaukseen kuin ihmisten kanssa. Harvat koirat kun osaavat poseerata juuri oikealla tavalla oikeaan aikaan. Tähän auttaa myös häiriötön ympäristö.

Kolmanneksi vinkiksi antaisin tarrarullan mukaan ottamisen. Ennen kuvausta olisi hyvä tarkistaa, ovatko koirat ehtineet jo karvoittaa vaatteet, ja rullailla tarpeen vaatiessa irtokarvat pois.

Vastauksen harjauksen tarpeellisuuteen tiedätte varmasti parhaiten itse, se kun riippuu paljon karvan laadusta, sen irtoamisesta ja takkuuntumisesta. Tärkeintä on, että turkki näyttää kauniilta ja tarttuu mahdollisimman vähän morsiamen ja sulhasen vaatteisiin.

Toivottavasti tästä oli jotain apua. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on järkätty niin, että yksi kaasoistani tuo koiran valokuvauspaikalle ja vastaa koirasta valokuvauksen ajan, asettelee kuvaan, antaa namit jne. Kaasoni on myös koiraihminen ja harrastamme yhdessä samaa lajia koiriemme kanssa, joten voin luottaa hänen osaamiseensa tässä asiassa täysin. Kuvauksen jälkeen kaasoni vie koiramme hoitopaikkaan. Koiramme on tosi salonkikelpoinen, pysyy varmasti kuvissa paikoillaan ym. mutta haluan silti että joku muu huolehtii koirasta kuvauksen ajan, jotta itse voin keskittyä vain meihin... :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...