Jump to content
Naimisiin.info

Ulkomaalaisen esitutkinta, miten homma etenee?


Guest Willa

Recommended Posts

Eli tulevana kesänä olisi tarkoitus mennä Egyptiläisen kihlattuni kanssa naimisiin. Mies asuu tällä hetkellä siis Egyptissä ja on tulossa turustiviisumilla tänne. Tarkoitus on tämän jälkeen jäädä Suomeen.

Onko kenelläkään kokemusta, miten tämä käytännössä toimii? Tiedän, että hän tarvitsee passin, viisumin sekä todistuksen siviilisäädystään, joka sitten kai pitäisi jossakin todeta oikeaksi. Apostille-juttu ei varmankaan tässä toimi, sillä tuota sopimus maiden listaa tutkittuani Egypti ei taaskaan ole allekirjoittanut sitä.

Kuulostaa ehkä hölmältä, mutta voisiko joku tämän jo läpi mennyt kuinka kauan kesti ja mitä papereita tarvitaan ja kenelle ne pitää kiikuttaa leimattavaksi, jotta naimisiin meno onnistuisi?

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän tuossa ole sulla jo listattuna kaikki tarvittavat paperit. Eli passissa viisumi Suomeen tuloa varten ja sitten todistus siviilisäädystä esteidentutkintaa varten. Tuota todistuksen oikeaksi todistamisesta ym. kannattaa varmasti kysyä ensimmäisenä Suomen Egyptin suurlähetystöstä. He joko tietävät millainen sen tulee olla tai osaavat ohjata oikeaan paikkaan. Suurlähetystöihin voi lähettää vaikka sähköpostia.

Esteidentutkinta Suomessa ei taas sitten ole sen kummoisempi juttu ulkomaalaisen kanssa kuin kahden suomalaisenkaan kesken. Eli tuon sulhasen todistus mukaan ja täytätte asuinkuntanne maistraatissa paperit ja viikossa tulee todistus siitä, että esteet on tutkittu. On voimassa 4kk kerrallaan.

Häiden jälkeen sitten haette oleskelulupaa perhesiteen perusteella. .Maahanmuuttoviraston sivuille on kasattu siitä kattavasti tietoa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...