Jump to content
Naimisiin.info

Värilliset timantit


Sinelmä

Recommended Posts

Timantteja voidaan tosiaan värjätä. Värjääminen tapahtuu yleensä säteilyttämällä ja/tai lämpökäsittelyllä. Lisätietoa aiheesta on täällä: http://www.timantit.com/sateilytys.asp

Värilliseksi käsiteltyjä timantteja on maailmalla melko yleisesti ja helposti saatavilla, mutta arvelen, että kysynnän vähäisyydestä johtuen kotimaisilla jalokivikauppiailla ei ole kovin suurta valikoimaa tarjolla. Voin olla tässä kyllä väärässäkin.

Värilliseksi käsiteltyjen timanttien hinnat ovat pääsääntöisesti vastaavan kokoisia, hyvälaatuisia värittömiä (esim. H(W)-vs) timantteja edullisempia. Poikkeuksen muodostavat lähinnä vaaleanpunaisiksi ja punaisiksi käsitellyt kivet, jotka (ainakin oman kokemukseni perusteella) ovat puolestaan vastaavan kokoisia värittömiä kalliimpia.

Kauniit ja kirkkaat pinkit ja punaiset sävyt voivat olla myös käsiteltyinä hyvinkin arvokkaita. Luonnosta löydettyinä ne ovat jalokivimaailman äärimmäisen harvinaisia supertähtiä ja niiden hinnat ovat myös supertähtiluokkaa.

Terveisin,

Uuri Sandberg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Hei! Jalokiviä löytyy kyllä vihreinä, esimerkiksi safiireissa värivaihtoehtoja löytyy sateenkaaren väreissä. Jalokiviä (myös timantteja) saa myös keinotekoisesti vihreiksi värjättyinä. Hinta riippuu täysin kivestä, safiireja saa melko huokealla ja smaragdit ovat hintahaarukan yläpäässä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Haaveilen vaalenpunaisesta timantista, mutta en ole googlettelemalla näitä löytänyt. Häät ja juhlat- lehdessä 13/2011 oli s.129 uniikki vihkisormus, jossa oli pinkki 0,7 ct timantti. Ytitin katsella Tillanderin sivuilta, mutta ei yhdessäkään näkynyt pinkkiä timanttia. Ovatko nämä sen verran harvinaisia, ettei niitä ole valmiina mallistossa vaan tehdään aina uniikkina?

Link to comment
Share on other sites

Hei Veera,

Pinkit timantit ovat harvinaisia - etenkin luonnosta löydetyt pinkit timantit. Myös pinkeiksi käsiteltyjä timantteja, joiden väri on todella pinkki (eikä oranssiin, violettiin, ruskeaan tai harmaaseen vivahtava) on vaikea löytää.

Kuten aiemmin tässä ketjussa kirjoitin:

"Kauniit ja kirkkaat pinkit ja punaiset sävyt voivat olla myös käsiteltyinä hyvinkin arvokkaita. Luonnosta löydettyinä ne ovat jalokivimaailman äärimmäisen harvinaisia supertähtiä ja niiden hinnat ovat myös supertähtiluokkaa."

En tietenkään voi 100 % varmuudella puhua kuin omasta puolestamme, mutta uskoisin, että useimmiten pinkeillä timanteilla varustetut korut - mallistoon kuuluvat tai täysin uniikit - ovat yksittäiskappaleita.

Terveisin

Uuri Sandberg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei Hiippu,

 

Vaaleansiniseksi käsiteltyjä timantteja on saatavilla ihan hyvin. Eri värisävyille on olemassa markkinoinnissa käytettäviä kuvailevia nimiä. Jos halajat akvamariinin väristä kiveä, kyseessä voisi olla esim. "ice blue"- tai "sky blue" -värisävy.

 

Terveisin,

 

Uuri Sandberg

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...