juuliaj

Rouva
 • Content count

  216
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by juuliaj

 1. Saimme häälahjaksi aika paljon rahaa, vaikka erillistä rahatoivetta ei ollut. Emme siis toivoneet rahaa esim häämatkaa varten. Häälahjaksi saadut rahat olisi mukava käyttää esim astiaston täydentämiseen tai muuhun sellaiseen, josta jää muisto eikä esim laskujen maksuun. Todennäköisesti ostamme täydennystä lahjaksi saamiimme kahteen astiastoon ja ruokailuvälineisiin, mutta rahaa jää siitä huolimatta. Mihin te käytitte häälahjaksi saamanne rahat?
 2. Vastasin, että viina on viisasten juoma. Meillä kaikki olivat ihan fiksusti lukuunottamatta anopin veljeä, joka oli sitten päättänyt ottaa taskumatin mukaansa. Tosin hän ei ehtinyt aiheuttaa ongelmia, sillä anoppi järjesti veljensä pois juhlista heti kun tajusi tämän olevan pikkuhiljaa aika humalassa. En edes huomannut hääpäivänä mitään, niin hyvin anoppi hoiti tilanteen. Tämä henkilö oli kuulemma vietävä pois, sillä hän on ennenkin käyttäytynyt aika kyseenalaisesti häissä ollessaan humalassa. Hän on viimeksi häissä ollessaan hoiperrellut tanssittamaan morsianta kesken ruokailun. Joten kiitokset anopille.
 3. Meiltäkin kyseltiin tuota. Koska menimme aika nuorina naimisiin, jotkut olettivat, että on käynyt "vahinko". Kysely ei kuitenkaan loppunut siihen. Ennen häitä utelijat olivat niitä, joiden mielestä kukaan ei muuten mene nuorena naimisiin, ellei ole perheenlisäystä tiedossa. Häiden jälkeen jouduimmekin taas vastailemaan vauvauteluihin. Häiden jälkeen utelijat sitten olivat niitä ihmisiä, joiden mielestä naimisiin menon jälkeen kuuluu heti saada lapsia. Nyt kun vauvautelujen aiheuttamasta ärsytyksestä on vihdoin toivuttu, voikin alkaa oikeasti harkita sitä perheenlisäystä
 4. Marraskuussa sadekausi? Käsitin, että siellä oli sadekausi silloin, kun me siellä olimme, eli heinäkuussa. Silloin satoi kyllä melkein joka päivä, mutta se ei suinkaan haitannut. Sateet kun olivat lyhyitä sadekuuroja, ja niitä tuli kerran tai kaksi päivässä.
 5. Hääpäivämme oli mitä ihanin, ja välillä tulee hieman haikea olo sitä muistellessa. Mutta vaikka meillä oli todella mukava päivä, olen kuitenkin tyytyväinen elämääni vaimona ja tyytyväinen siihen, että minun ei enää tarvitse stressata eikä suunnitella mitään.
 6. Kunnes kuolema erottaa.
 7. En ole kokeillut, tuolla se lojuu kaapissa. En ole vielä jaksanut sitä pesulaankaan viedä : Aion kyllä pitää puvun itselläni, joten luultavasti joskus sitä vielä kokeilen.
 8. ^Aika erikoinen lahja kieltämättä. Eikö häälahja kuitenkin anneta hääparille eikä hääparin lapsille tai mahdollisille tuleville lapsille
 9. Minullekin on ollut ihan itsestään selvää, että kimppu on mukana häävalssin aikana. Tai eihän se toki mitenkään pakollista ole, mutta en ole tainnut olla yksissäkään häissä, joissa kimppu ei olisi ollut häävalssia tanssittaessa mukana. Itsekin tanssin kimpun kanssa ja kyllähän se kuvissa kivalta näyttää.
 10. Tämä voisi olla minun kirjoittamani. Olen jo pitkään pohtinut sitä, miksi äitini aina suhtautuu aika välinpitämättömän oloisesti opiskelumenestykseeni, mutta toisaalta olen kuullut muilta, miten ylpeä äitini on älykkäästä tyttärestään. Otin asian joskus puheeksi ja hän sanoi, ettei hän aina halua vaikuttaa niin innostuneelta, sillä hän tietää, että liiallinen hössötys ärsyttää ja hermostuttaa minua.
 11. ^Kannattaa kertoa asiasta vanhemmillesi. Sano, että olet pikkuisen pettynyt siihen, että he eivät reagoineet ilouutisiin millään tavalla. Voihan se olla, että he vaikkapa ajattelevat, että te ette ehkä halua, että he alkavat hössöttää jne.
 12. Ensimmäinen posti uudella nimellä tuli viime viikolla. Sain postia Kelasta ja eräältä sukulaiseltamme, joka oli kirjoittanut kuvallisen kertomuksen häistämme ja hääviikonlopulta, hän nimittäin oli Helsingistä täällä sukulaisten luona sen viikonlopun. Tosin sitä Kela-korttia ei ole vieläkään tullut...
 13. ^Sitä minäkin nauroin ;D
 14. JetS, sehän se näissä koriste-esineissä juuri onkin se ongelma, mitä niille sitten tekee. Jotenkin en haluaisi niitä ihan roskiin heittää, varsinkin kun toisesta noista lahjoista tiedämme, että miehen kummitäti on sen varmasti huolella valinnut ja ajatellut sen olevan tosi kiva. Kaapissa ne kuitenkin vievät ihan turhaa tilaa. Emmekä tiedä ketään, joka riemulla nuo turhakkeet ottaisi vastaan. Onneksi emme näitä koriste-esineitä saaneet kuin kaksi kappaletta, joten ihan ongelmaksi asti niitä ei sentään ole.
 15. Täydensimme häälahjaksi saamaamme Villeroy & Bochin Gray Pearl -astiastoa ja ostimme haarukat ja veitset Hackmanin Memory-aterinsarjaan, josta saimme lahjaksi isot ja pienet lusikat. Sekä astiat että aterimet olivat siis lahjalistallamme. Päätimme myös ottaa tietyn summan lahjarahoista mukaan häämatkalle.
 16. Lihavointi lainauksessa minun lisäämäni. Totta, avioliitossa syntyvän lapsen isä on automaattisesti aviopuoliso. Mutta mikäli aviopuoliso merkitään lapsen isäksi, mutta näin ei olekaan, riittää tämän asian purkamiseen DNA-testi. Eli ihan varmana tietona voin kertoa, ettei sekään silti kovin hankalaa ole. Ei tarvitse edes tietää lapsen biologista isää, vaan DNA-testillä voidaan myös todeta se, ettei oletettu isä olekaan lapsen isä. Tällainen OT tähän väliin.
 17. Kummankaan työpaikka ei muistanut meitä mitenkään, miehen työpaikalla ei häistä edes tiedetty.
 18. Saimme kaksi lahjaa, joille meillä ei koskaan tule olemaan mitään käyttöä. Toinen on puinen koriste-esine, jossa on oranssi sydän ja sen edessä lintupariskunta. Lintupariskunta nokkii toisiaan ja parin edessä on oranssi tuikkukynttilä. Toinen on lasinen kuutio, jonka sisällä on tanssiva morsiuspari. Me emme ole koriste-esineihmisiä, joten nämä päätyvät sellofaaneissaan paikkaan nimeltä Piilo. Harmittaa erityisesti tuon lasiesineen takia siksi, että tiedämme sen antaneen miehen sukulaisen varmasti miettineen lahjaa todella ja tiedämme, että hänestä se varmasti on ollut Todella Upea.
 19. Saimme paljon ihania häälahjoja, mutta erityisen ihanan lahjan saimme ystäviltämme. He olivat etukäteen kertoneet hankkivansa meille jotakin erikoista listan ulkopuolelta, joten odotin innolla, mitä he ovat mahtaneet keksiä. Saimme kuumailmapallolennon! Olemme suunnitelleet lähtevämme lennolle heti miehen kesäloman alettua. Odotamme innolla, luvassa on varmasti upea kokemus!
 20. 126 kutsutusta 93 pääsi tulemaan. Suurin osa heistä, jotka eivät häihin päässeet, asuvat ulkomailla.
 21. Olen muistaakseni täältä jostakin lukenut, että jos sinulla on kuvallinen kela-kortti, ei uutta (kuvatontakaan) tule automaattisesti, vaan se on tilattava. Kuvaton sen sijaan tulee automaattisesti.
 22. Meillä oli lahjalista netissä, emmekä toivoneet erikseen rahaa. Saimme silti rahaa noin 3000 euroa.
 23. Pienet rakot tuli molempiin isovarpaisiin. Osasin rakkoja odottaakin, sillä en ollut käyttänyt kenkiä kuin pari kertaa kotona jotain viitisen minuuttia.
 24. Nautimme ihanasta hotellihuoneestamme ja toisistamme sängyssä makaillen. Tutkimme miehen huomenlahjaa, digikameraa ja kävimme ihanalla yksityisaamiaisella. Kävelimme hääyön viettopaikan ihanassa ympäristössä ja otimme kuvia uudella kameralla. Pakkasimme sen jälkeen tavarat ja menimme vanhempieni mökille brunssille vanhempieni ja kauempaa tulleiden sukulaisteni kanssa, jotka olivat yöpyneet Raumalla. Kävimme treffaamassa erästä ystäväpariskuntaamme ja kävimme miehen serkun rippijuhlissa. Sen jälkeen haimme häälahjat kotiin ja availimme niitä fiilistellen ihania juhlia ja ennen kaikkea niitä ihania ihmisiä, jotka juhlastamme tekivät ihanan.
 25. Meillä oli ruokailu sen verran myöhään, että emme uskoneet, että ihmiset iltapalaa kaipaavat. Emme muutenkaan suunnitelleet juhlivamme pitkään, joten tuntui turhelta syödä kello 17 ja tarjota iltapalaa kymmeneltä. Pientä suolaista purtavaa (pähkinöitä yms) oli kuitenkin boolin kanssa tarjolla.