mambo5

Rouva
 • Content count

  389
 • Joined

 • Last visited

About mambo5

 • Rank
  Vakkari

Recent Profile Visitors

862 profile views
 1. No nyt alkaa jo vähän jännittää. Reilun viiden tunnin päästä pitäis olla käräjäoikeudessa, ja oletettavasti noin kuuden tunnin päästä on siviilisääty sitten vaihtunut. Varsinaisesta paniikista ei voi kuitenkaan puhua... Paikalle ei ole tulossa meidän lisäksi kuin vanhempamme, ja niiden kanssa mennään sitten syömään sen jälkeen. Varsinaiset juhlat on sitten kolmen viikon päästä. Tällä hetkellä tuntuu, että nekin on aika hyvin järjestyksessä, mutta eiköhän se paniikki ehdi iskeä sitten vähän lähempänä.
 2. Kaikki käytössä olevat sukunimethän ovat nykyisin nimilain 12 §:n mukaan suojeltuja. Tai toiselta kannalta ajateltuna mikään sukunimi ei ole nykyisin sen enempää suojeltu kuin toinen. Mitään jo käytössä olevaa sukunimeä ei siis voi saada/ottaa, jollei ole siihen nimilaissa mainittua perustelua. Perusteluiksi kelpaa se, että nimi on ollut käytössä esivanhemmilla tai nimi on perusteltu perhesuhteissa tapahtuneen muutoksen vuoksi. Näin ollen sinäkin voisit saada puolisosi sukunimen parisuhteen rekisteröinnin perusteella, sehän on tuollainen perhesuhteissa tapahtunut muutos, jonka perusteella suojatun sukunimen saaminen on mahdollista.
 3. Onhan tuosta ollut puhetta, mutta tällä hetkellä vaikuttaa, että kumpikaan ei vaihda sukunimeään. Jotenkaan se ei tunnu ihan niin tärkeältä tällä hetkellä. Tiedä sitten, tuntuuko asia eri tavalla merkitykselliseltä sitten, jos joskus on yhteisiä lapsia.
 4. Meilläkin olisi tarkoitus rekisteröityä ja juhlistaa sitä tänä vuonna. Toisaalta saa nähdä, miten sille juhlalle käy, kun se on vasta ihan täysin ajatuksen asteella. Maistraatissa käväisemme kyllä aivan varmasti, sitä en epäile...
 5. Helsinki-Vantaalla ei ole varsinaista vihkimispalvelua, mutta on siellä tosiaan naimisiin menty. Käytännössä kuvio kai menee sitten niin, että varataan lentoasemalta vip-tilat, jonne tilataan vihkijä muualta. Ja sieltä on sitten näppärä lähteä suoraan häämatkalle...
 6. Niinhän se voisi olla. Ongelmaksi saattaa tulla vaan, että mistä muka saa frakkeja näillä mitoilla? Täytynee varmaan teettää mittojen mukaan. Ja kuinkakohan kalliiksi se tulee?
 7. Omalla kohdallani en usko, että vanhempien tai muiden sukulaisten suhtautuminen itse suhteeseen tulisi mainittavaksi ongelmaksi. Oikeastaan kaikki läheisimmät (lue: ne jotka juhliin kutsutaan) sukulaiset tietävät kyllä jo suhteesta, eikä mitään negatiivista ole ilmennyt. Kaikki kommentit, joita on saatu, on ollut hyvin kannustavia ja positiivisia. Ainoa, jonka kohdalla aistin sellaista lievää negatuuvisuutta, on anoppini, joka kyllä yrittää parhaansa mukaan sopeutua tilanteeseen, mutta uskon hänen edelleen neljän vuoden jälkeenkin jotenkin toivovan, että tämä olisi vaan vaihe, ja tuo toinen puolisko löytäisi miehen ja tulisi järkiinsä. Onneksi anoppi on kuitenkin niin fiksu ja peruskohtelias, etten usko tästä tulevan minkäänlaisia ongelmia kuitenkaan. Sen sijaan jännittelen vähän sitä, miten tullaan suhtautumaan siihen, että hääjuhlastamme tulee varmasti hyvin erilainen, kuin tavalliset heterohäät. Tuleekohan esiin jotain "onko teidän pakko olla kaikissa asioissa niin erilaisia?" tai "onko teidän pakko kuuluttaa erilaisuuttanne?" -tyyppisiä kommentteja tms? Tai entä miten suhtaudutaan siihen, että meistä kumpikaan ei tule pukeutumaan naiselle tyypillisesti? Toki kuvittelisi, että esim. vanhemmat olisivat jo tähän päiväänkin mennessä huomanneet, että se ei ole meidän juttu, mutta toisinaan tuntuu, että ei ne kyllä mitään tajua.
 8. Meistä ei kumpikaan ole erityisen hametyyppiä, joten sellaista ei varmasti kummankaan päällä näy. Muuten kysymys on vielä ratkaisematta. Itse haaveilen valkoisesta frakista, toinen puolisko kuullostaa siltä, että mieluiten pukeutuisi johonkin tummaan. Saapa nähdä...
 9. Suunnittelin alkuun, että olisin kosinut vuodenvaihteessa, mahdollisimman tarkkaan. Se kuitenkin muutamista asioista johtuen muuttui yhteiseksi sopimukseksi satunnaisena päivänä tammikuun lopussa. Niin tai näin, tärkeintähän se lopputulos on. edit: eli siis loppujenlopuksi sitä ei valittu millään perusteella, oli ihan tavallinen tiistai-ilta kun asiasta keskusteltiin.