Jump to content
Naimisiin.info

Moonflower

Aktiivijäsen
  • Viestit

    24
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

    Never

Käyttäjän Moonflower kaikki viestit

  1. Hieman haikeaa... Molemmilla harvinaiset nimet, mutta nykyisessä nimessä rasittaa sen ruotsalaistyylinen kirjoitusasu, jota saa olla joka paikassa aina tavaamassa. Tyttönimelläni ei ollut tuota ongelmaa.
  2. Moonflower

    Teemana ruiskaunokki

    Äidilläni oli aikanaan 1970-luvun alussa ruiskaunokki/päivänkakkarakimppu. Ainakin tuo yhdistelmä näyttää valokuvissa kauniilta.
  3. Moonflower

    Tampere

    Meidän häät oli Tampereella, vaikka toistaiseksi Hesalaisia ollaankin.
  4. Kyllä me ainakin suudeltiin. Muistaakseni sormuksen antamisen jälkeen.
  5. Meillä oli Kuulan häämarssi saapuessamme vieraiden eteen vihittäviksi. Toiseen suuntaan marssia ei ollutkaan, vaan siskoni lauloi meille Tuulien teitä -kappaleen, jonka jälkeen vieraat tulivat onnittelemaan. Valssina meillä oli, jo vuosia sitten meitä molempia teatterissa sykähdyttänyt, Maijan ja Jannen häävalssi.
  6. Meillä oli Tampereen käräjäoikeudesta tuomari vihkimässä meidät juhlapaikalla. Kaava oli sama mikä olisi ollut henkikirjoittajillakin käytössä, mutta Tampereella ainakaan henkikirjoittajat eivät kovin mielellään lähde juhlapaikalle vihkimään. Ja voin sanoa, että kyseisen tuomarin kanssa oli hauska asioida...tapasimme hänet viikkoa ennen häitä, jolloin kerroimme taustoistamme, jonka pohjalta hän oli kirjoittanut todella koskettavan puheen meille. Samalla sovimme käytännön järjestelyistä. Sitä en sitten tiedä, että millaisissa tiloissa itse käräjäoikeudessa voidaan vihkiä, onko heillä varsinaista huonetta ko. tarkoitukseen vai tapahtuuko seremonia oikeussalissa...joka minun mielestäni vaikuttaa ainakin hieman omituiselta vihkipaikaksi.
  7. Meidät vihittiin kesällä Tampereella juhlapaikalla. Vihkijä saatiin Tampereen käräjäoikeudesta, maistraatista sanottiin, että mikäli mistään muualta ei saada niin ehkä voidaan harkita. Mutta Tre:n käräjäoikeuden palvelu oli todella asiallista ja kohteliasta, ja sieltä lupauduttiin tulla paikalle vihkimään ilman mutinoita.
  8. Moonflower

    Iiiiihanin häälahja?

    Me saatiin etupäässä toivomiamme astioita ja petivaatteita sekä rahaa... mutta lahja jonka muistamme varmasti vuosienkin päästä oli 12v. pikkusiskoni maalaama taulu, jossa on ankkapariskunta hääpuvuissa.
  9. Minulla oli Christian Dior j'adore l'eau de toilette. Tuoksu on ihana mieto ja raikas.
  10. Olin mutama vuosi sitten kaverini häissä Helsingin tuomiokirkossa. Noissa häissä oli 100 vierasta, eli ihan pienestä porukasta en osaa sanoa mitään, mutta eihän se kirkko kuitenkaan niin hirmuisen iso ole sisältä miltä se ulkoa näyttää. Ja mikäli vieraat istuvat tiiviinä ryhmänä edessä, niin en usko asian häiritsevän. Kirkko on kaunis ja mielestäni melko kodikaskin vaikka onkin suhteellisen suuri. Pitäkää vain häänne siellä.
  11. Tuttavani teki hääkimppuni ja miehelleni vieheen. Tekopalkkaa hän suostui ottamaan 20 euroa ja ruusut ym. tarvittava kimppuun maksoi 70 euroa. Ruusuja jäi myös yli, joten ne käytettiin sitten juhlapaikan koristeluun.
  12. Nyt on häistä aikaa muutama viikko ja kaikki saamamme palaute on ollut vain ja ainoastaa positiivista. Jopa "järkyttynyt mummuni" on kiitellyt kovasti hienoista juhlista ja vihkijän pitämästä koskettavasta ja henkilökohtaisesta puheesta. Eli taisi olla tuo suvun reaktioiden jännittäminen vain yleistä hääjännitystä.
  13. Moonflower

    Häätöppäyksiä?

    Ei tule mieleen mitää minun tai mieheni tekemiä töppäyksiä, mutta vihkijä kylläkin hiemen töppäili. Hänen puheensa oli todella kaunis ja kertoi meistä erittäin hyvin, hän myös mainitsi nimemme useaan kertaan ja ihan oikein... mutta sitten kun hän kysyi kysymyksiä olikin minun etunimeni muuttunut aivan muuksi kuin todellisuudessa on. Mieheni ja todennäköisesti vieraatkin olivat niin hämillään, etteivät korjanneet asiaa. Mutta kun sama virhe toistui kun hän kysyi minulta "Tahdotko" niin minä sitten aukaisin suuni ja korjasin nimeni oikeaksi. En halunnut sanoa "Tahdon" vieraalla nimellä. Että kaikkea voi sattua.
  14. Kiitoksia kaikille kommenteista ja kokemuksista! Meillä siis minä kuulun kirkkoon, tuleva mieheni erosi kirkosta jokunen vuosi sitten. Vanhempani ihmettelivät asiaa jo tuolloin, ei enää, mutta muu suku niin minun kuin hänenkin puoleinen taisi tajuta asian vasta nyt. Soittelin muuten eilen asiasta hämilleen menneelle mummulleni, ja kaikki tuntui olevan ihan normaalisti. Hän jo suunnitteli mitä laittaa vihkimisemme päällensä ja asiasta ei sen enempää puhuttu. Pitänee selvittää juttua sitten kun näämme kasvokkain. Sulho jo mietti, että hän pitää häissämme puheen jossa selittää ratkaisumme, koska ihmettelyä on tullut muiltakin ja myös häidemme pienuutta on kummeksittu. Eli eiköhän kaikki mene lopulta kuitenkin hyvin.
  15. Meille on tulossa vain ja ainoastaan siviilivihkiminen, ei siis avioliiton siunaamista kirkossa yms. Ajateltiin, että suku haluaisi nimenomaan olla todistamassa meidän vihkimistämme, emmekä halua kaksia seremonioita. Halusimme, että siviilivihkiminen ei tule "järkytyksenä" ja yllätyksenä vieraillemme, etenkään isovanhemmillemme. Eli kehotimme vanhempiamme olemaan asian suhteen avoimia ja kertomaan asiasta omille vanhemmilleen etukäteen. Nyt äitini oli sitten eilen keskustellut asiasta oman äitinsä kanssa, ja mummu oli kuulemma järkyttynyt todella pahoin. Hän ei ollut kuulemma koskaan kuullutkaan, että kukaan muu kuin pappi voi vihkiä ja että sellainen yleensäkään on sallittua. Todennäköisesti oliskin päästy helpommalla, kun asiasta ei oltaisi puhuttu mitään ja mummu olisi vaan luullut, että vihkijä on jotenkin omituinen, tajuamatta että toimitus ei olekaan aivan normaali... Onneksi mummu ei ollut kuitenkaan ilmoittanut poikotoivansa häitämme. Saa sitten nähdä miten kieroon hän minua katsoo tästä lähin... Millaisia kokemuksia muilla on ollut? Miten teidän päätöksiinne on suhtauduttu? Niin vielä sen verran, että minun sukuni, etenkin mummuni ovat todella uskonnollisia, mieheni puoli on sitten onneksi suvaitsevaisempaa porukkaa.
  16. Eikö tuo olkapäiden peittäminen ole enempikin katolisissa kirkoissa tapana oleva juttu kuin luterilaisissa. Näin olen ainakin havainnut tai siis meitä turisteja on kehoitettu tekemään vieraillessamme kirkoissa etelänmailla.
  17. Kävin eilen koekampauksessa ja vaikuttaisi siltä, että minulle olisi tulossa sovelma niskanutturasta. Mulla on melko pitkät ja taipuisat hiukset. Eli hiuksiini tehdään loivia kiharoita, jotka nostetaan niskaan suurehkolle nutturalle, josta jokunen suortuva jää roikkumaan niskaan (pukuni on selästä avonainen). Nutturaan kiinnitetään muutama helmi hengettömien avulla ja todennäköisesti muraattia. Huntua tai tiaraa minulle ei tule.
  18. Me ollaan lähdössä viikko häiden jälkeen Itävallan Alpeille vaeltamaan. Maisemat, luonto ja oma rauha kiehtovat... Tosin emme ihan rinkat selässä ole matkaan lähdössä. On meillä hotelli varattuna.
  19. Moonflower

    Jenkkeihin häämatkalle

    Myös minä suosittelisin Bostonin seutua ja New Yorkia... tosin Nykiin en kyllä ainakaan itse lähtisi autolla, liikenne on kamala ja parkkipaikkoja ei missään tai hirveän hintaisia. Itärannikkoa jos haluaa mennä Nykistä etelään niin Baltimore, Washington DC sekä Philadelphia ovat ihania kaupunkeja, meri lähellä ja luonto kaunista... tosin kuumuutta tuolla seudulla riittää loppukesästä. Onneksi lähes kaikki autot tuolla seudulla ovat ilmastoituja, mutta autovuokrat eivät ihan halpoja. Jos taas haluatte rauhallisemmille seuduille niin New England on todella ihanaa seutua, White Mountainin luonnonpuisto ja Mainen rannikot. Kanadakin on lähellä, mutta mikäli menette sinne kannattaa varmistaa, että teidän viisuminne oikeuttavat myös takaisintuloon Jenkkien puolelle. Kuten huomaat minulle tuttua seutua on vain Usa:n itäosat, mutta länsirannikoltakin löytyy kyllä mahtavia seutuja. Itse olen ainakin löytänyt ihan netin kautta todella hyviä tietoja USA:sta. Eli ei kun esim. Googlen selaimelle ja hakusanoja sisään, esim. kiinnostavan kaupungin nimi, jne... Hauskaa matkansuunnittelua! Niin ja kannattaa käydä katsastamassa myös matkatoimistojen esitteet. Ainakin tän vuoden matka-messuilla oli paljonkin tietoja USA:sta.
  20. Tuleva mieheni ei kuulu kirkkoon joten meille tulee siviiliseremonia. Itse kuulun kirkkoon ja myös uskon jonkinasteisesti sen sanomaan, mutta en silti tunne tarvitsevani sen siunausta avioliitollemme. Olemmehan talsineet yhteistä polkua jo muutenkin kohta kymmenen vuotta, ilman virallista siunausta, mutta silti olomme siunatuksi kokien. Toisaalta olen ajatellut että ehkä sitten joskus kun lapsemme kastetaan (sellaista ei vielä ole kyllä edes tilauksessa), niin sitten samalla vois myös siunata avioliittomme ja kodin... Mutta siunausta ei tule ainakaan nyt vihkimisen yhteyteen.
  21. Jämsän maistraatti vastasi minulle seuraavalla tavalla kun kyselin voisivatko he tulla vihkimään meidät mökillemme. Lähtökohtaisesti vihkimiset tapahtuu virka-aikana ja virkapaikalla. Virka-aikana olemme vihkineet kyllä maistraatin ulkopuolellakin esim. kotona ja kesämökillä. Poikkeuksellisesti päällikkömme on vihkinyt myös virka-ajan ulkopuolella ja viikonloppuisinkin. Koska kesäloma-ajankohtamme varmistuvat vasta huhtikuun lopussa, vihkimisaikaa kannattaa kysellä ja vihkimisaika varata aikaisintaan toukokuun alussa. Eli jos tuolla seudulla haluat tulla vihityksi niin se onnistunee myös maistraatin ulkopuolella.
  22. Jos säästöä haluaa, niin postimerkit kannattaa käydä ostamassa ennen 1.3 koska silloin postimerkkien hinnat nousevat 5 sentillä kappaleelta. Ja jos on paljon postitettavia kutsuja ja myöhemmin myös kiitoskortteja, niin edullisimmaksi tulee hankkia 100 kappaleen rulla ikimerkkejä jotka ovat 3 senttiä kappaleelta edullisempia kuin postimerkit yleensä. Eli niistä saan ns. paljousalennuksen.
×
×
  • Create New...