Pompom_06

Naikkari
  • Viestit

    967
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Pompom_06 kaikki viestit

  1. Se lasten eriarvoisuus tulikin esille vasta pari viestiä alempana,jonne aloittaja kommentoi: Muoks.Aika hillitöntä että tämä keskustelu on tosiaan elänyt täällä jo kymmenisen vuotta,selvinnyt parista foorumiuudistuksesta - ja silti nousee aina uudelleen esiin.
  2. En tiedä missä päin aloittaja asustelee mutta tuli mieleen että jos kerran vintage-henkistä pukua hakee,voisi ehkä käydä ihan vintage-liikkeissä katsastamassa valikoimaa? Morsiuspukuja niissä ei välttämättä kauheasti ole mutta ehkä joku vaalea iltapuku "kolahtaisi". Lisäksi nuo vintage-puvut istuu pienille ja hoikille naisille usein hyvin,koska entisaikaan ihmiset oli pienikokoisempia. http://www.elle.fi/muoti/vinkit/_a82192/vintagen+viehatys/ Tuonne on listattu Suomesta löytyviä vintage-liikkeitä.Lista on muutaman vuoden takaa mutta ilmeisesti suurimmaksi osaksi ajan tasalla.
  3. Ei-kovin-tiiviisti pakattu humanistihippi,joka rakastaa vain tummaa suklaata enemmän kuin turhaa nippelitietoa.

  4. Tämä on jotain aivan :girl_impossible: Luulin että jokainen,joka käsitöistä jotain ymmärtää,tietää että vaatteesta tehdään käytännössä aina lakanaversio.Erityisesti ihminen joka (ilmeisesti) ansaitsee elantonsa ompelemalla. Toivon totisesti että sun kohdallasi käy vielä parhain päin (tuo tilanne on suurinpiirtein mun pahin painajaiseni), mutta muille neuvoksi: jos ompelija ei - muka syystä tai toisesta - suostu tekemään lakanakangasversiota,älkää laskeko sitä 2 metriä lähemmäs pukukangastanne.
  5. Kysyitkö Kiira josko Eurokangas voisi tilata valikoimaansa huntutylliä? Lappeenrannan Eurokankaassa sitä nimittäin oli kesällä laajempikin valikoima ja vielä viikonloppunakin oli sekä perusvalkoista että ivorya.Ehkä se on jotenkin sesonkituote? Nettikaupoista ainakin Kangas-Mallassa on myynnissä luonnonvalkoista huntutylliä.
  6. Itse olen nähnyt jaloleinikkiä kukkakaupoissa ihan ympäri vuoden eli luulisin että tilaamalla saa varmasti.Hinta tosin voi tietty vaihdella sesongin mukaan.Kannattaa kysäistä kukkakaupasta.
  7. Kiitos vinkeistä,tuosta tukikangasjutusta en tiennytkään.Ehkä sitä sitten joskus uskaltaisi...Silkki on vaan niin ihana materiaali.
  8. Onpahan harvinaisen upea puku,leanda. Ei tuota mistään arvaisi itse ommelluksi. Toiset ne osaa,vau...Onko tuo päällimmäinen kangas silkkiä?(Ajattelin vain kysyä että onko sen ompeleminen miten vaikeaa?)
  9. ^ GEEZUZ!!!!!Yksi hirveimmistä ikinä!!!! Itsekään en tuota saanut näkymään.Sääli olisin niin mielelläni tuonut tuon muidenkin "ihailtavaksi"...
  10. Tässä vielä Verkkoklinikan artikkeli aiheesta: http://www.verkkoklinikka.fi/?page=9246291&id=1887125 Ja raskausarpia voi tulla myös pituuskasvun ja lihasmassan kasvamisenkin vuoksi. Veljelle tuli aikanaan käsivarsiin hauisten kohdalle todella pahoja raskausarpia, kun teki raksahommia. Ja taipumus noihin, kuten ihon arpeutumiseen muutenkin, taitaa olla suurelta osin perinnöllinen. Itsellä niitä on käsissä ja polvitaipeissa ihan hervottomasti. :-/ Useimmissa lähteissä mainitaan ettei raskausarville voi juurikaan tehdä mitään, varsinkaan kun ne ovat jo tulleet. Esimerkiksi raskauden aikana niiden saamista voi ennaltaehkäistä ahkeralla ihon ahkeralla rasvauksella (näin väitetään). Myynnissä on kuitenkin monia voiteita joiden väitetään auttavan raskausarpiin. Esimerkiksi Skin Doctors'lla ja Body Shopilla on omansa. Useimmiten nuo tuotteet perustuvat ihoa uudistaviin aineosiin. Voisin ehkä kuvitella että joistain kosmetologien/plastiikkakirurgien menetelmistä (mikrohionta, laser) voisi kenties olla joillekin hyötyä mutta niistä en sitten enää tiedäkään. Tuosta meikkaamisesta en tiedä, sillä usein jos ihon pinta on selvästi epätasainen (niin kuin ainakin oma iho raskausarpien kohdalta) meikki vain korostaa sitä. Punertavien arpien kohdalla siitä voisi tietysti olla jotakin apua.
  11. Alkuperäinen kirjoittaja oli mielestäni aiheesta tyrmistynyt siitä että appivanhemmat jotka olivat toiselle lapselleen antaneet häälahjaksi metsäpalstan (jonka rahallinen arvo on helposti useita tuhansia euroja),olivat tälle toiselle antaneet häälahjaksi 50 euroa käteisenä. Niin se vain mielestäni menee että lapsia pitäisi kohdella tasapuolisesti,jos niitä on useampia mennyt hankkimaan...Luojan kiitos ei ainakaan omalta puolelta tollaista nokkimisjärjestyksen näyttämistä ole odotettavissa.Veli ja minä ollaan aina saatu tasan samat summat lahjoina.Siitä sukulaisille kiitos. Jos itselle kävisi noin,haluaisin suuresti antaa setelin takaisin.Jotenkin tuntuisi paremmalta ettei saisi yhtään mitään,eipähän ainakaan olisi mitään konkreettista todistetta siitä miten eriarvoisia ollaan. :-/ Tiedän tapauksen jossa esikoispoika sai pyöreitä täyttäessään 10 000 euroa rahaa.Kyseessä ei siis ollut mikään sovittu ennakkoperintö,vaan vanhempien mukaan lahja juuri tämän kyseisen merkkipäivän kunniaksi.Kun nuorempi veli sitten pari vuotta myöhemmin saavutti saman iän niin vanhemmilta tuli kortti,ilman minkäänlaista lahjaa ikinä.Aiemminkin tätä vanhempaa veljeä oli pidetty täydellisyyden ruumiillistumana mutta tuota selvemmin tuskin voi kukaan nimetä suosikkiaan...Käsittääkseni kaikkien lasten syntymäpäivien pitäisi olla vanhemmille ihan yhtä tärkeitä.
  12. Itsellä ei ole kokemuksia mutta googlettamalla löytyi Yhteishyvässä ollut testi. http://www.yhteishyva.fi/yhteishyva/pukeut...at_sukkahousut/
  13. Oonko ainoa jonka mielestä morsmaikku ei näytä ainakaan liian tyytyväiseltä pukuunsa? ;D
  14. *reps* Tuossa Nieven ensin laittamassa puvussa tälläinen lyhyt taapero näyttäisi jättimäiseltä marengilta! ;D Saisin juosta huonosilmäisiä makeannälkäisiä sukulaisia karkuun...Meidän suvussa tehdään mitä vain sokerin eteen. ;D
  15. ÄÄÄÄK!Tuo on kauhea! Miun silmä ei löydä tuosta puvusta mitään hyvää sanottavaa.Kaiken lisäksi se näyttää siltä että se olis tehty lakanakankaasta. Itse en ikinä laittaisi tämän mallista pukua: Ajattelin näet kävellä alttarille,en hyppiä tasajalkaa... :
  16. Täytyy vähän vetää kotiinpäin... Lappeen Marian kirkko on kaunis mutta niin on mielestäni Lappeenrannan kirkkokin.Sääli ettei ulkoa löytynyt kuin aika huono talvinen kuva.Kesällä ja syksyllä upea puistomainen ympäristö vaahteroineen ja valleineen ei pääse oikeuksiinsa. (Itse vierastan Lappeen kirkkoa siksi että se on iiiiihan ydinkeskustassa.Aiemmin välillä huvitti kun itse pönötti noin 10 metrin päässä bussipysäkillä verkkareissa samaan aikaan kun morsiuspareja ja juhlaväkeä tuli kirkosta ulos...) Sisältä Lappeenrannan kirkko on erittäin pelkistetty mutta mielestäni juuri siksi kaunis. Jyväskylän kaupunginkirkko on myös hieno.Harmi ettei kauniista sisätiloista ja lasimaalauksista löydy kuvaa. Mikkelin tuomiokirkko on ulkoa päin ainakin tosi upea,sisällä en ole käynyt. Muoks.Kaivoin foorumin vaihdossa kadonneita kuvia esille.
  17. Lauritsalan kirkosta vielä... Aika paljon arkkitehtuurista kertoo lempinimet "piruntorjuntabunkkeri" ja "Jeesuksen hyppyrimäki". ;D Ja joo,kotikirkko on kyseessä.Rakas mutta ah,niin ruma.... Ranskalaiset vaihtarit oli aikanaan satavarmoja että kyseessä joku toimistorakennus eikä kirkko.Ranskassa kirkot taitaakin olla _hieman_ erinäköisiä. : Nyt on kuulemma ehdotettu että Lauritsalan kirkko pitäisi suojella arkkitehtuurisena muistomerkkinä.Seurakunnan kirkkoherra otti paikallislehdessä kantaa asiaan.Kirjeen viesti oli kutakuinkin: "Älkää nyt missään nimessä suojelko kirkkoa!Kukaan ei siinä kirkossa mene naimisiin muutenkaan ja akustiikkakin on aivan hirveä!" ---> Eli suosittu kirkko kaikin puolin. ;D
  18. Minun mielestäni nuo MG:n pellavapuvut on ihania. Ihmettelen ihmisiä jotka väittävät pellavaa arkiseksi...Kun ei niitä pellavaliinojakaan taida kukaan kuitenkaan arkisin ruokapöydässä pitää,vai? ;D Yleensä ne on esillä vaan juhlissa. Pellava ei käsittääkseni ole edes erityisen halpa materiaali.Jättäisin tuollaiset mielipiteet omaan arvoonsa,etenkin kun on omasta morsiuspuvusta kyse. Vaatekankaana pellava on mielestäni mainio.Useimmat laadut kyllä rypistyy ainakin jonkun verran mutta minulle ovat ammattilaiset sanoneet että se kuuluu kankaan luonteeseen.Jos ryppyjä kammoaa,ei kannata valita pellavaa. Sekoitekankaat eivät rypisty yhtä helposti.Useimmiten vaatekankaisiin taidetaankin käyttää pellavan lisäksi jotain muuta kuitua.Näin ainakin niissä vaatteissa mitä minulla on.
  19. Luulisin ettei värien sekoittamista mikään estä,en ole kuitenkaan kokeillut. Ainoa ongelma sekoittamisessa voi olla että seoksen lopputuloksen päätteleminen voi olla vaikeaa.Suoraan putkesta tullessaan se väritahna näyttää hyvinkin eriväriseltä kuin värjäyksen lopputulos. Kannattaisi ehkä sekoituksessa käyttää ekalla kerralla enemmän ruskeaa koska se on kaikilla valmistajilla aika samansävyinen ja värinä neutraali.Sen sijaan minulla ei ole mitään käsitystä siitä,millaiseksi tuo harmaa värjää kulmat. :-?
  20. Omien kokemusten mukaan onnistuu kyllä ja ihan hyvin. Itse olen käyttänyt Refectocilin tuotteita jo vuosia.Muut vastaavat sarjat on Swiss-o-Par ja Depend.Väripaketti maksaa ehkä 8-9 euroa. Värihapete (eli mieto vetyperoksidi) pitää ostaa erikseen.Se löytyy samoista sarjoista mutta hintaa en muista. :-? Hapetin riittää pitkään koska sitä käytetään kerralla vain 5-10 tippaa. Väripakkauksen mukana tulee hyvät ohjeet. Noita tuotteita saa kosmetiikkaosastoilta esim.Anttiloista ja Sokoksista ja saattaa niitä olla pienempienkin markettien valikoimissa. Kannattaa suojata iho kulmakarvojen ympäriltä esim.vaseliinilla jotta väri ei tartu ihoon. Värin vahvuus riippuu hapettimen määrästä ja siitä kuinka kauan antaa värin vaikuttaa.Ihmisten kulmakarvat imee väriä eri tavalla,esimerkiksi minulle riittää muutama minuutti ihan hyvin (kulmat on luonnostaan hyvin vaaleat).Samoin värin kesto on yksilöllistä. Hoitoloissa on yleensä tarjolla vain mustaa ja ruskeaa mutta kotiväreissä on tarjolla myös ainakin vaaleanruskeaa ja harmaata. Itse käytän juuri tuota vaaleanruskeaa,eikä sekään mielestäni mitenkään erityisen vaaleaa ole.Ehkä aavistuksen tavallista ruskeaa punertavampaa.Mustalla tulee jo tosi vahva lopputulos.Nyrkkisääntönä on että jos empii kahden värin välillä kannattaa mieluummin valita vaaleampi koska kulmien valkaisu on aikas vaikeaa... ;D Heti värjäämisen jälkeen tulos näyttää usein hyvinkin tummalta koska väriä tarttuu aina myös kulmakarvojen alla olevaan ihoon.Siihen voi auttaa kulmien pyyhkiminen ruokaöljyllä tai ihon kevyt kuorinta.Ja parin päivän sisään tulos muutenkin normalisoituu. Toivottavasti tästä oli apua.
  21. Täällä on varmaan hienoimmat kakut mitä olen ikinä nähnyt. http://www.jollybebakery.com/painted.html Nostaa hieman rimaa muille paakareille. ;D
  22. Mitähän minun maustani kertoo se että tässä ketjussa on montakin mielestäni hienoa pukua? ;D ;D ;D Erityisesti olen kuolannut sen alkupäässä olevan 30-luvun sinivuorisen pitsipuvun perään. Tuo 80-luvun hirvitykset on kyllä sitten se toinen ääripää. : Niin kauan kuin enemmistöä en laittaisi päälleni ei kai ole syytä huoleen.... ;D