Meirami

Rouva
 • Content count

  47
 • Joined

 • Last visited

About Meirami

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meillä oli varattuna tavallinen (kylpyammeellinen) huone Marina Palacesta (79€), mutta koska hotellitoiminta lakkaa ennen hääyötämme, saimme tilalle Scandic Hotel Palazan Superior-huoneen, jossa on upea poreamme Ja hintaa luksukselle tuli jopa vähemmän kuin mitä olisimme Marinan tavallisesta huoneesta joutuneet maksamaan... Kävipä tuuri
 2. Missä vaiheessa häitä morsian (tai sulhanen) voisi puheen pitää? Ja onko hassua, jos kumpikaan ei pidä kiitospuhetta? Mekin voisimme kiittää läheisiämme avusta jo maistraatissa. Eli mahdollisesti ainut puhe, mikä häissä pidettäisiin olisi isäni pitämä tervetuliais-/maljapuhe ihan juhlan alussa.
 3. Tämän kesän / vuoden siviilimorsiamet?! Onko teitä? Lisää vinkkejä maistraatissa tapahtuvaan vihkimiseen kaivataan!!!
 4. Tämä ei ole mahdollista, sillä kun teistä toinen ei kuulu kirkkoon, ei pappi voi teitä vihkiä. Ehkäpä vihkitilaisuudessanne (puutarhassa tms.) voisi olla mukana sekä pappi että henkikirjoittaja (tms. jolla vihkilupa), jolloinka ensin saisitte siviilivihkimisen ja heti perään pappi siunaisi liittonne?
 5. No mitenkäs minä olen tämän ketjun onnistunut välttämään?? Turkulasmorsio olen siis minäkin, vaikka turkulainen en vielä tällä hetkellä olekaan. Koko ikäni olen asunut Turun kyljessä ja nyt itse Turussa jo kaksi ja puoli vuotta. Sulhaseni on kyllä ihan paljasjalkainen ja pesunkestävä turkulainen. Häitä vietetään kotikunnassani Turun seudulla ensi elokuussa!
 6. Kyllä musta tuntuis ittestä ainakin tosi hassulta ja vaivautuneeltakin, jos olisin nauhoittanut puheeni ja sitä sitten häissä katseltaisiin ja kuunneltaisiin... Ja ehkä vieraanakin ollessa ihmettelisin vähän tällaista järjestelyä.
 7. Kiitos tiedoista Viiveli! Hirmuinen hinta, mun mielestä... Mutta mä olenkin pihi. :-/
 8. Kun niin moni puhuu täällä "edullisista hinnoista" niin olisi kiva kuulla, mitä ne edulliset hinnat ovat? Rouvashenkilöt: Jos teidän turkulaisten kukkakauppojen tekemistä morsiuskimpuista, vieheistä tai pöytäasetelmista on kuvia täällä naikkareissa, niin kertokaa ihmeessä siitä tässä ketjussa, niin me tulevat morsiot näemme itse, millaista jälkeä nuo kukkakaupat ovat tehneet. Ja samalla voisitte kertoa niiden kuvissa näkyvien kimppujen hinnat. Sopiiko?
 9. Tunnelmallinen hääyö Sokos Hotel Hamburger Börsissä Turussa Hinta alk. 108 €/2 hlöä/vrk Sis. majoituksen tasokkaassa huoneessa, aamiaisen, kuohuviiniä ja suklaata huoneessa sekä huoneenluovutuksen sunnuntaisin klo 14. Ennakkoon voit varata Turun Sokos Hotellien myyntipalvelusta (02 - 337 3800) myös erikoisaamiaisen huoneeseen tarjoiltuna, hinta 15 €/2 hlöä. Käypä katsomassa http://www.sokoshotels.fi ja sieltä vapaa-ajanpakettien tai teille lähimmän hotellin kautta pääset tutustumaan hääyöpakkauksiin. Kaikissa hotelleissa näitä pakkauksia ei (ainakaan nettisivujen perusteella) ole saatavana, mutta Turussa ainakin on niin, että kolmesta hotellista yhdessä on tämä mahdollisuus!
 10. Tuli vaan mieleen... "Sormehen sormuksen pujotan ja -hui- vaimo suo..." Jaahas, taidankin suunnistaa tuonne Kellarin puolelle :
 11. Tässä infoa viimeisimmästä Häät-lehdestä: Säätypiireissä tanssitetaan sulhanen ja morsian tyttöjen ja poikien (naimattomien) säädystä ukkojen ja akkojen (naimisissa olevien) säätyyn. Omissa piireissään tytöt tanssittavat morsianta ja pojat sulhasta esim. jenkalla piirin pyöriessä tanssitettavien ympärillä. Kaikkien tanssitettua morsianta ja sulhasta, "ryöstävät" ukot ja akat morsiusparin omiin piireihinsä tyttöjen ja poikien vastustellessa. Akat tanssittaavat vastaavasti morsianta ja ukot sulhasta piirien sisällä, mutta nyt valssilla. Tanssi loppuu hääparin ilmaan heittoon. --- Tanssin päästyä käyntiin voidaan järjestää morsiamen tanssitus rahasta. --- Yhteistansseista hauskimpia ja mukaansatempaavia ovat poloneesi ja huutokatrilli. --- Ennen kuin morsiuspari poistuu hääjuhlasta, tanssii morsian sisariensa ja lapsuudenystäviensä kanssa itkupolskan. Morsian tanssii jokaisen piirissä olevan neidon kanssa ja valitsee lopuksi sidotuin silmin heidän joukostaan seuraavan morsiamen. Tanssi päättyy morsiamen syleilyyn äitinsä kanssa, jonka jälkeen sulhanen noutaa vaimonsa ja helähtevät yhdessä sulhasen kotiin. Meille tulee hääpoloneesi ja haluaisin myös jotain tuon itkupolskan tapaista omiin häihin!
 12. Palauttaisin mieleen, mitä Admin sanoi muutama viesti sitten: Eli voidaanko unohtaa keskustelusta kiukuttelevat lapset & morsiammet ja auttaa Moiraa ja muita apua tässä asiassa kaipaavia?? Jos juhlaohjesääntö on huumoripainotteinen, on tämä mielestäni ihan hauska tapa ilmoittaa lasten kutsumattomuudesta: Juhlassa tarjotaan ruoan kanssa olutta ja viinejä sekä alkoholittomia juomia. Illalla suuta kostutetaan erilaisilla booleilla, joiden koostumus on turvallisuussyistä jätetty mainitsematta, sekä viineillä ja oluella. Teräviä kaipaavat ohjataan baariin. Parkkipaikalla juovat vain alaikäiset, joita juhlatilan koon / juhlan luonteen vuoksi ei olla kutsuttu lainkaan. Syyksi voit sitten laittaa jotakin, mikä sinusta itsestäsi tuntuu sopivalta. Minusta tuo juhlan luonne on ihan hyvä syy olla kutsumatta lapsia. Ei sitä tarvitse kenellekään selitellä, että miksi näin. Hääpari ja muut kutsujat tekevät omat rajavetonsa (kaikissa asioissa), joita muiden tulisi kunnioittaa!
 13. Hyvältähän tuo kuulostaa!!! Ei kun vaan toteuttamaan! Ja eiköhän se sopu tilaa anna ja varsinkin jos on nätti yö, niin ei kaikkien tarvitse koko ajan sisällä istua vaan voihan siinä ulkonakin aikaa viettää. Niin, ja lisään vielä sen, että meidän täytyy olla ulkona juhlapaikasta muistaakseni kello 02. Jatkoja emme ole todellakaan vielä miettineet, mutta eiköhän siinä niin käy, että ne jotka vielä jatkoja kaipaavat siirtyvät mun vanhempien luokse. Luulisin kyllä ite olevani siinä vaiheessa jo niin poikki, että lähdetään Murun kanssa kahdenkeskisille jatkoille... Vaikka tiedä häntä miten siitä juhlinnasta innostuu. ;D
 14. Täällä olisi mitä luultavimmin sellainen morsian! Meillä on tilanne melkein sama kuin teillä. Minä kuulun (vielä) kirkkoon, sulho ei. Hänelle ei ole väliä, tuleeko meille siunaus vai ei. Minä olenkin sitä mieltä, että asia ei pahemmin hänelle edes kuulu, sillä minun uskonvakaumuksestani tässä asiassa on kysymys eikä hänen. Olen ollut jo muutaman vuoden ajan hyvinkin epävarma uskostani ja siksi päätin selvittää kantani asiasta oikein toden teolla, ennen kuin päädyn siihen siunaukseen. Minusta sitä ei tule hankkia vain siksi, että kirkossa pääsee "leikisti" suvun edessä naimisiin. Minusta siunauksen valintaan täytyy olla uskonnollinen pohja. Ja minulla tätä pohjaa ei taida tarpeeksi olla, joten tällä hetkellä olen syvästi sitä mieltä, että jätämme kuitenkin sen siunauksen väliin. Tarkoitus olisi hankkia siviilivihkijä juhlapaikalle tai sitten menemme jo pari päivää juhlia ennen naimisiin maistraatissa. Aikaa häihimme on kuitenkin vielä niin paljon, etten ole alkanut vihkijää vielä täydellä teholla metsästämään! Uskon, että siviilivihkimisestä voi saada yhtä kauniin seremonian kuin kirkollisestakin vihkimisestä, joten emme tarvitse Murun kanssa kirkkoa tai pappia juhlatunnelmaa korottamaan. Suunnittelemme vihkiseremoniamme itse siten, että seremonia ei olekaan ihan muutamassa minuutissa ohi vaan siihen kuuluu niin puheita kuin musiikkiakin. Sormukset ja suudelman vaihdamme myös tietysti Sormusvala olisi ihana, mutta pelkään, että pelkkä tahtominen on tarpeeksi vaikeaa sopertaa itkuntuherruksen lomassa... Näin meillä! Maddielle vielä lisäkysymyksenä esittäisin, että millaisen seremonian te aijotte viettää? Tuleeko jotain ylimääräistä ohjelmaa sekaan vai etenettekö lyhimmän kaavan mukaan?