Gaultier

Naikkari
 • Content count

  2561
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gaultier

 1. Tuli täyteen 9.6. Naimisiinkin pääsin lähes samaan aikaan, mutta jos saa valita niin voisko mun titteliksi vaihtaa Naikkari, kiitos.
 2. Ajattelin siis että olisi kiva saada kertomuksia puvun teettämisestä! Etenkin mistä sait ideoita pukuusi (kuvia?) ja jos mahdollista niin miltä pukusi näytti valmiina. Tietenkin voi kertoa enemmänkin, missä teetettiin, kauan kesti, paljon maksoi. Menitkö valmiin suunnitelman kanssa ompelijalle vai oliko mielessäsi vain suuntaviivoja? Löytyikö perusmalli ompelijan omasta mallistosta, jostain toisesta hääpuvusta vai onko se täysin omasta päästäsi? Ilmenikö suunnittelun tai tekemisen aikana jotain ongelmia? Oliko joku haluamasi idea mahdoton toteuttaa?
 3. Mullakaan ei toimi tuon spoilerin lainaus. Siksi kaipailisin sitä koodinappulaa tähän kirjoituskenttään... Chrome/mäkki (läppäri). Muutenkin spoilerkenttä kenkkuilee, esim. tässä viestissä mulla lukee ihan oikein koodina [spoiler ] teksti [/ spoiler], mutta lopputuloksena se näyttää kuitenkin osan spoilerin sisällöstä ilman rivinvaihtoja. Jos klikkaa "reveal hidden content" se näyttää kaiken ja tekstiin ilmestyy rivinvaihdot.
 4. @Tinttaran ehdotus on hyvä, mutta tuo Hääjuhla ja Yleistä -osastot ovat edelleen vähän päällekkäisiä. Ainakin askartelun voisi siirtää hääjuhlan alle. Yleistä -osiossa voisi olla yleistä ja kihlaus ja lakiasiat ja miksei vaikka polttaritkin. Joku "ennen häitä" - "häiden aikana" - "häiden jälkeen" -tyylinen jako, ei toki noilla nimillä.
 5. Osastoja pitäisi yhdistellä, nyt kaikki aliosastoihin jaetut osastot yhdeksi isommaksi osastoksi. Esim. pukeutuminen (3 osastoa), korut (4 osastoa), kukat (2 osastoa) ja moni muukin varmasti pärjäisivät yhdellä osastolla. Yhdistäisin melkein myös osastot Hääjuhla ja Ohjelma häissä kokonaan. Samaten kirppariosastoja voisi yhdistellä. Näin ei tulisi pelkoa siitä, että kirjoittaa "väärään paikkaan" ja vaatii käyttäjiltä vähemmän klikkauksia päästä sinne minne haluavat. Minusta vanhoja viestejä ei kannata karsia jos niissä on hyvää sisältöä, mutta ymmärrän toki pointin että joitakin saattaa epäilyttää keskustelu joka on aloitettu vuonna 2009... Tähän liittyen viestiketjun aloitusajankohdan voisi ottaa pois osastojen etusivuilta. Sillä ei muutenkaan tee mitään. Pystyn siivoilemaan osastoja ja vaikka yhdistelemään ja aloittamaan uusia keskusteluja tarvittaessa.
 6. Kutsut ovat menneet perille! Nyt sitten odotellaan ilmoittautumisia... Häät toukokuun lopussa. Edelliseen sivuun viitaten, meilläkin on nettisivut jossa kaikki hääinfo. Kutsuissa on vain lyhyt teksti ja viittaus nettiin. Hashtag löytyy myös, tosin harva vieraamme somea käyttää. @handeli80, minäkin olisin Suomenlinnaa ehdottanut, mutta tälle kesälle on taitaa jo olla liian myöhäistä. Meillä siis on 40hlö häät Myllysalissa
 7. ^ musta olisi ihan mahtava idea! Buffetista luulisi löytyvän nirsoimmallekin jotain, vaikka ruokalajit muuten vähän oudompia olisivatkin.
 8. ^ Miten olisi katos ulkotiloihin? Silloin vesisade ei haittaisi, ja varmaan turistitkin saa häädettyä pois ennen juhlan alkamista. Katos vaatii tosin kirjallisen luvan Suomenlinnalta. Toinen vaihtoehto voisi olla jonkin pienemmän tilan vuokraaminen vihkimisen ajaksi, esim. Paarlaastihuone tai vierasmäärästä riippuen jopa Tynnyrintekijän huoneeseen saattaisi mahtua seisomaan. http://www.suomenlinna.fi/kokous-ja-juhlatilat/kokoustilat/paarlastihuone-max-54/ Tai sitten voisit kysyä Suomenlinnalta, voisiko Myllysalin ja Tenaljin yhdistävää käytävää vuokrata vihkimisen ajaksi. Se on iso, valoista ja huonemainen tila
 9. ^ ihan mahtavat kutsut! Onko tuossa levyssä jokin musiikkikappale?
 10. Meillä taitaa mennä jakauma suunnilleen mies 50%, minä 40% ja täysin yhteiset tutut 10%. Kaikki häihin kutsutut kuitenkin ovat tavalla tai toisella tuttuja sekä minulle että miehelle. Vieraita tulee noin 30-40, lopullinen määrä selviää myöhemmin.
 11. Me ei otettu kihlajaiskuvia kihlajaispäivänä eikä huomattu ottaa edes juhlissa. Tarjoiluista otettiin kyllä kuvia senkin edestä Ei harmita, meistä on paljon kuvia muutenkin. Kävi kyllä mielessä että nyt hääkuvista lähtien voisi käydä ottamassa kerran vuodessa tai kerran parissa vuodessa jonkun pariskuntapotretin valokuvaajan kanssa, etteivät kaikki yhteiskuvat olisi pelkkiä welfieitä.
 12. Minulle tulee teetetty puku ja miehelle mahdollisesti myös En oikeastaan edes harkinnut valmispukua, koska samalla hinnalla saa juuri sinulle suunnitellun ja käsin tehdyn. Meillä on valmiina nyt juhlapaikka, catering ja valokuvaaja ja puvut, koristeet ja kutsut on suunniteltu osittain. Kaikki isot linjat ovat oikeastaan valmiina, seuraavaksi sitten pienempien yksityiskohtien pariin
 13. Oho, ovatpas päivät täyttyneet. Me varasimme tammikuussa oman päivämme ensi vuodelle ja silloin oli vielä ihan tyhjää kaikkien tilojen kalentereissa.
 14. Ajan voi varata Helsingissä 4kk etukäteen, ei yhtään aiemmin Muista että voit varata vihkijän myös muista maistraateista, jos kukaan helsinkiläinen ei halua tai pääse teitä vihkimään.
 15. Meillä mies haluaisi häätanssin ja minä olen että ei missään nimessä. Katsotaan nyt Ja juhlatilan kanssa toisaalta oli haasteita ja toisaalta ei: meidän kriteereihimme sopivia tiloja oli aika lailla tasan yksi kappale Onneksi kuitenkin se yksi olikin sitten hyvä. Meilläkin vieraita tulee noin 40 joten paikan koko ei ollut haasteena, mutta halusimme ehdottomasti paikan meren rannalta PLUS oman pitopalvelun ja alkoholit. Se vähensi sopivien paikkojen määrää minimiin. Suunnitelmat alkavat jo olla pääpiirteittäin valmiit. Tila varattu, catering sovittu, mekko tulossa, miehen puku suunnitteilla, värien ja koristeiden isot linjat selvillä. Mutta sitten tosiaan ne pienemmät yksityiskohdat Viikot menevät hujauksessa, onneksi on tosiaan aikaa runsaasti. Ja moni juttu onneksi hoituu sillä että "ei tule meille" Kuten vaikka kimppu tai hääauto.
 16. Mies soitti äidilleen, minä taisin laittaa tekstiviestin. Isälleni soitin pari päivää myöhemmin. Vanhemmat ovat sitten varmaan ilmoitelleet muille sukulaisille. Kavereille ja sisaruksille laitettiin whatsapp-ryhmään viestit ja loput saivat tietää Facebookista.
 17. Meillä juhlatilaan mahtuisi kivasti noin 50 henkilöä, mutta kutsuttuja tulee olemaan noin 40. Vieraslistaa tehdessämme teimme kaksi listaa, ja jos ensimmäiseltä listalta joku ei pääse paikalle, niin sitten todennäköisesti kutsutaan mukaan toiselta listalta. Kyse ei ole sinänsä "hyvistä" ja "huonommista" kavereista, vaan jaotteluja tehtiin mm. asuinpaikan ja ihmisten luonteenpiirteiden mukaan. Esimerkiksi toiselle listalle meni ihmisiä, joiden tiedämme olevan hyvin rentoja tyyppejä joille pikakutsu häihin olisi vain iloinen yllätys (eli tiedän ettei heille tulisi "hätävara"oloa), kun taas ensimmäiselle listalle otettiin mukaan pitkänmatkalaisia joiden pitää tehdä erityisiä järjestelyitä juhliin päästäkseen jne. Jos joku kokee sen tökeröksi niin olkoot.
 18. Meille ei tule vihkisormuksia lainkaan. Meillä on samanlaiset (miehellä mittasuhteiltaan hieman isompi) teetetyt kihlasormukset, jotka mies on itse suunnitellut. Sormukset ovat suht leveät, sen kanssa sopisi kyllä kapea allianssi, mutta en halua toista sormusta. Vihkimisessä laitetaan sormiin siis nuo nykyiset sormukset. Niihin todennäköisesti kaiverretaan hääpäivä, tällä hetkellä niissä ei ole kaiverrusta lainkaan.
 19. Pidämme omat nimet. Ei ole käynyt mielessäkään että vaihtaisin, enkä halua että mies ottaa minun nimeäni. Olen oman sukunimeni ainut kantaja, miehellä on suht yleinen nen-päätteinen sukunimi. Olen puolitosissani joskus ehdottanut että mies keksisi itselleen kokonaan uuden sukunimen, mutta ainakaan vielä hän ei ole siitä innostunut.
 20. Minäkin löysin tänne! Meillä on noin 40-45 hengen häät Helsingissä toukokuussa 2016. Budjetissa alkuperäinen suunnitelma oli 8000-10000e mutta se ylittyi jo alkuunsa tietyistä strategisista valinnoista johtuen... Ehdottomasti kuitenkin pysytään alle 15 000 eurossa. Haluamme panostaa tiettyihin asioihin, mikä nostaa juhlien hintaa, mutta toisaalta meiltä jää pois monta sellaista asiaa joihin moni muu saa helposti kulumaan satoja tai jopa tuhansia euroja. Panostamme siis erityisesti ruokaan ja juomaan sekä juhlapaikkaan, ja vastaavasti rahaa säästyy mm. siinä ettei meille tule esimerkiksi vihkisormuksia, hääautoa, meikkiä/kampausta, sen kummempia kukkia tai erityisiä juhlapaikan koristeluja.
 21. Vastaisuuden varalle, kaikki Satuhäiden musiikit löytyvät kunkin jakson kohdalta erikseen: http://ohjelmat.yle.fi/satuhaat/kesan_2009_parit/
 22. Poistettu ketjusta kaikki viestit joissa kuvat eivät enää toimineet. Uusia kuvia saa laittaa mielellään! //moderaattori
 23. Ja Neloselta tulee Häät haltuun (pe klo 13.30, uusinta ma klo 10.00). Tomera Jane-täti laittaa rempallaan olevat hääsuunnitelmat parissa päivässä pakettiin! Mun mielestä mainio Eilinen Häät haltuun oli kyllä melkoinen show
 24. Yhdysnimi on kokonaan uusi sukunimi. Vaikka sen alkuosa olisi kuinka se sama vanha sukunimi, sinulla on kuitenkin kokonaan uusi sukunimi. Sen takia kaikki korttien vaihdot ja nimenmuutoksen ilmoitukset on hoidettava ihan yhtä ripeästi kuin sellaisessakin nimenvaihdossa jossa nimi muuttuu kokonaan.
 25. Laitoin tämän pysyväksi aiheeksi ainakin hetkeksi.