Jump to content
Naimisiin.info

Antsa

Rouva
 • Posts

  322
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1507 profile views

Antsa's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

 1. Eikä välttämättä yhden illan aikana tarvitse lypsääkkään jos ei siltä tunnu, voihan sitä pumpun pakata tarvikkeisiin mukaan ja käyttää sitten jos on tarvetta. Mä olin kaksi yötä kestävällä työmatkalla kun lapsi oli reilu 1v eikä imetys siihen loppunut. Pumppasin pari kertaa koko reissun aikana ja sen jälkeen on imetys jatkunut ihan normaalisti. Kyllä se lapsi selviää yhden päivän muullakin ruualla kun kerta kiinteät on jo aloitettu. Eli jos vain haluat jatkaa imetystä, niin kannustan jatkamaan. Vauva menee varmaan jonnekin yöksi hoitoon, eli siellä voivat sitten antaa pullosta joko itse lypsettyä maitoa tai korviketta tai muuta ruokaa tilanteen mukaan. Kun vain itse jaksat tissiesi kanssa hääpäivän (ja yön), niin vauva kyllä jaksaa ilman niitä Meillä muuten imetys jatkui myös töiden alkamisen jälkeen. Lapsi pärjää päivät ihan hyvin ilman rintaa, mutta iltaisin haluaa sitten läheisyyttä ja syliä ja pienet hörpyt silloin tällöin. Töiden tai häiden takia en siis vieroittaisi, jos muuten imetys sujuu ja vauva tuntuisi sitä kaipaavan.
 2. Vanha aihe, mutta pakko nostella ylös kun olin joku aika sitten häissä, joissa tarjoiltiin vain vege-ruokaa. Ruoka ei siis ollut vegaania, mutta ei sisältänyt lihaa eikä kalaa. En ole ikinä syönyt niin monipuolista (ja maukasta!) ruokaa tai nähnyt näin runsasta tarkoilua missään häissä, joten todellakaan en lihaa kaivannut! Buffet: - Perunasalaattia - Kreikkalaista salaattia - Pasta-juusto-salaattia - Vihreää salaattia - Soijapyöryköitä - Punajuuripatee - Kermaperunat - Kukkakaali/parsakaali gratiini - Pähkinäpihvejä - Ruskeakastike - Valkopaputomaattikastike Jälkkäripöytä: - Kermakakku - Voileipäkakku - Kinuskikonvehteja - Minttumokkapalat - Pikkuleipiä (varmaan noin 5-6 erilaista sorttia!!!) - Coctailtikuissa hedelmiä ja juustoja
 3. Meillä ainakin hinnastoissa on pienellä präntätty: "Hinnat sisältävät alv 22%. Jos verokanta muuttuu, käytetään laskutuspäivän alv:tä" Tämä toki on aivan eri alalla, mutta luulen, että muillakin aloilla täytyy ottaa huomioon myös jo annetut tarjoukset jos verokanta välillä sattuukin muuttumaan.
 4. Juuassa on ainakin kesäisin auki se Piitterin leirintäalue/tanssilava. Siellä oli meidän firman kekkerit muutama viikonloppu sitten ja sinne olisi se 150 ilmoittautunutta mahtunut sisätiloihin (?) syömään. www.piitteri.fi Mä en ole itse siellä käynyt, mutta kesäisin paikka on kuulema aika kaunis. Ei mitään tietoa anniskeluoikeuksista tai onnistuisko siellä edes häät, mutta tuli nyt vain mieleen tuokin paikka. Lopettavat siis tanssikauden melko aikaseen ja kaipa sitä voi sen jälkeen muihinkin yksityistilaisuuksiin vuokrata kuin vain firman kesäjuhlia varten...
 5. Häissä, joissa olin vieraana, hääpari aloitti tanssin häähitaalla. Kappale muuttui aivan äkiksi 90-luvun discoksi ja sulhanen joras kuin viimosta päivää. Biisi vaihtui monta kertaa ja aina vuoron perään oli toisella "päärooli" tanssia ja se oli kyllä ihan hervoton ohjelmanumero!
 6. Tervehdys! Tulin vastaamaan kommenttiisi. Sikäli eksoottinen paikka joo, että vaikka maa on lipsahtanut joskus vahingossa, niin sitä tarkempia koordinaatteja en vainoharhaisena naikkareissa kerro. Sen verran eksoottinen näky täällä olemme. :) Mutta kohta onneksi Suomen reissu tiedossa, niin saa taas olla pitkästä aikaa ihan tavis kaikkien muiden silmissä.

 7. Moi! Tulin vain kuikkimaan tuolta ulkosuomalaisten ketjusta, jos olisi ollut tarkempaa tietoa missä maassa asustat? Onko joku kovinkin eksoottinen mesta?

 8. Minä raahasin rohkean mieheni aivan itäiseen Suomeen, josta työpaikan hankkiminen ihan suomalaisillekin on erittäin haasteellista. Hän kävi pari vuotta suomen kielen kursseilla ja nyt on töissä isäni yrityksessä ja puhuu jo ihan hyvää Suomea. Jäämme tänne, todennäköisesti sinne saakka, kunnes mieheni jää työstään eläkkeelle...
 9. Olisiko mahdollista ottaa raamatun tekstejä, rukous tai musiikkia hollanniksi? Meillä (suomi-ruotsi) ei ollut kirkossa kääntämistä suomenkielisen puheen aikana, mutta esim. virsi oli sellainen johon löytyi sanat suomeksi ja ruotsiksi. Lauloimme joka toisen säkeistön suomksi ja sitten ruotsiksi (sanat ohjelmalehtisessä). Meillä oli myös ihan alussa, ennen sisään marssimista, kaaso ja bestman toivottamassa kaikki tervetulleeksi, molemmat puhuivat omalla kielellään. Meillä kaaso ja besman kommunikoivat keskenään oikeastaan vain englanniksi, mutta juhlassa juontaessaan molemmat puhuivat omia kieliään. Olisiko teillä mahdollista saada kaksi juontajaa (euroviisujen tyyliin)? Puheissa meillä oli kääntäjät niin, että jokainen puhuja sai puhua omalla kielellään. Kaverit olivat tehneet hienon häälehden, jossa oli juttuja molemmilla kielillä. Näin kaikki vieraat pysyivät kärryillä.
 10. Mä luin keskustelusta vain muutaman viimeisen sivun, joten ehkä näitä ajatuksia on jo aikaisemmin tuotu esille. Kirkko (yleensä tällä tarkoitetaan ev.lut) omistaa Suomessa ehkä ne komeimmat kirkot ja jos puhutaan näistä kirkkoon liittyjistä 8ja heti eroajista), niin yleensähän se juuri on komeiden puitteiden takia. Suomessa kumminkin on monta muutakin seurakuntaa, jotka voivat vihkiä ja joissa on ihan kivoja kirkkojakin. Luterilainen pappi voi mielestäni vihkiä luterilaisen ja vaikka helluntalaisen. Luterilaisessa komeassa kirkossa voi vihkiä myös parin, joka kokonaan kuuluu johonkin muuhun kristilliseen seurakuntaan. Tällöin vihkivä pappi voi olla siitä omasta seurakunnasta. Jos siis tuntuu, että luterilaisessa kirkossa on "jotain vialla" mutta silti tuntee uskovansa johonkin, voi aina alkaa etsiä muista seurakunnista vastausta ja silti saada komeat kirkkohäät. Mun mielestä on hätiköityä vaan liittyä luterilaiseen kirkkoon häiden takia, jos kumminkin tuntee jotain vetoa johonkin uskontoon, kristillisyyteen, kirkon perinteeseen tms. Samalla vaivalla kun opettelee uskontunnustukset (ja ne muut litaniat, joihin ei kumminkaan usko) voisi tehdä pientä kartoitusta omasta uskosta ja muista uskovista yhteisöistä, joita paikkakunnalla toimii ja tutustua heidän toimintaansa ja arvoihin. Kirkkohäät voi silti saada, mutta tilalle voi saada ihan oikeaa uskoa, jos asennoituu oikein. Vihkimisen edellytykset Yleisten edellytysten lisäksi kirkollisesti vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Jos vain toinen vihittävistä on evankelis-luterilaisen kirkon jäsen, kirkollinen vihkiminen on mahdollinen, kun ev.lut. kirkkoon kuulumaton osapuoli on jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Piispainkokouksen päätöksellä kristillisiksi kirkkokunniksi Suomessa luetaan seuraavat: Suomen ortodoksinen kirkkokunta Finlands Svenska Adventkyrka Finlands svenska babtistsamfund Finlands svenska metodistkyrka Fria Missionsförbundet Katolinen kirkko Suomessa Kristillisten Tekojen kirkko Luterilainen Sanan yhdyskunta Ortodoksinen Pyhän Nikolauksen seurakunta Suomen Adventtikirkko Suomen Anglikaaninen kirkko Suomen helluntaiherätys Suomen babtistiyhdyskunta Suomen metodistikirkko Suomen Tunnustuksellinen Luterilainen Kirkko Suomen vapaa evankelisluterilainen seurakuntaliitto Suomen Vapaakirkko Yksityinen kreikkalais-katolinen yhdyskunta Viipurissa
 11. Olen tyytyväinen vihkisormukseeni. Haluaisin kuitenkin ehkä joskus hankkia yhdistelmääni lisää timantteja, mahdollisesti jopa ylimääräisen ohkasen sormuksen kihlan ja vihkin väliin, joka on täynnä timantteja! Mulla kun on "vain" kaksi pikkuruista timanttia...
 12. Meillä meni arvioitua vähemmän. Ei edes tehty tarkkoja laskelmia. Silti häihin upposi ihan riittävästi rahaa, mutta koska "muilla on mennyt enemmän", ei meitä harmita yhtään. Mielestämme ei tingitty mistään, vaikka häämme tuskin olivatkaan mitkään "normihäät". Ei tanssia, viinaa tai juurikaan ohjelmaa...
 13. Talvi. Tämä päivä on yksi hyvä esimerkki siitä, että kesähäissä hikoilisin kuin pieni porsas! Bikinitkin tuntuu olevan liian paljon, saati sitten monta metriä hääpukua... Ei tulis meille kesähäitä, onneksi oli mies samaa mieltä.
 14. Meilläkään asiasta ei edes keskusteltu: yhteinen kanta oli ehdottoman selvä. Leikkejä ei tule. Asiasta kuitenkin keskustelimme hyvinkin tiukkaan sävyyn kaason kanssa, joka oli bestmänin kanssa yhdessä vastuussa juhlan etenemisestä (ei voi käyttää sanaa "ohjelma"). Kuinkas ollakaan, häissämme leikittiin, vaikka varta vasten sen kielsimme. Parin leikin jälkeen sanoin ehkä turhankin topakkaan sävyyn kaasolle, että kiitos nyt riittää nämä leikkimiset! Onneksi sentään ihan pari harmitonta leikkiä ettei tarvinnut kesken shown alkaa riehumaan kaason kanssa. (Tämän olisin tehnyt, mikäli leikit olisivat olleet mauttomia)
 15. Uusia Joensuulaisia?! ;D En ole pitkään aikaan täälläkään vieraillut, mutta kannustaisinkin kaikkia seuraamaan Joensuun seudun tapaamisketjua tuolla naikkaritapaamisissa! "Oikeassa elämässä" on paljon helpompi höpöttää hääjuttuja, (tai muitakin juttuja) joten kaikki reippaasti mukaan! ;D ps. Tampereen naikkaritapaamisessa olin ihan varma, että "Siipi" on oikea naikkari. Se vaan sattuu olemaan myös Sadetaren koiran nimi, joten saivat mut ylipuhuttua, että olin nähnyt unia. Enpäs ollutkaan!
×
×
 • Create New...