jamb

Rouva
 • Content count

  72
 • Joined

 • Last visited

About jamb

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 04/06/95

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

981 profile views
 1. Käyn täällä vähän kurkkimassa, vaikka en ketjuun kuulukaan @Vaniljatee Meillä oli vihkiminen helmikuussa ja hääjuhla kesäkuussa, eikä kesän hääjuhlasta puuttunut mitään, vaikka seremoniaa ei silloin ollutkaan ja avioparinakin oltiin oltu jo 3,5 kk. Hääjuhla oli siis muuten samanlainen päivä kuin mitkä tahansa häät, mutta seremonia oli tiputettu pois, leikkasimme jopa kakun toistamiseen silloin. Oli kyllä ihanan rento juhla, kun ei tarvinnut siinä samana päivänä panikoida sitä virallista osuutta ison vierasmäärän edessä, kun vihkimisessä meillä oli helmikuussa vain aivan lähimmät vieraina.
 2. Meillä on sama tilanne, että ei kummallakaan oo kokemusta häistä - tai mä oon ollut joskus lapsena, mutta mies ei koskaan. Mun vastaus ei välttämättä auta kauheasti, koska se puoltaa itse suunnittelua. Ei olla missään vaiheessa ajateltukaan hääsuunnittelijan palkkaamista, eikä meillä ole ollut ongelmia. Ollaan ajateltu, että onpahan ainakin meidän näköiset, kun ei ole mitään, mistä kopioida. Käytän hääsuunnitteluun suomalaista Tahtoo-sovellusta, jossa on valmiina pohjana tehtävälistaa yms, josta saa vinkkiä omaan suunnitteluun ja niitä kaikkia voi muokata juuri omien tarpeiden mukaiseksi. Suosittelen sitä lämpimästi! Täällä naikkareissa löytyy kyllä jos jonkinmoista keskustelua, joita olen selaillut todella paljon ja olen sitä kautta muodostanut paljon omia käsityksiä siitä, mikä on paras vaihtoehto meidän juhlaan. Kannattaa siis selata keskusteluja, koska siellä on isommistakin jutuista kuten pitopalveluista aina hääleikkeihin monenlaisia kokemuksia ja ajatuksia. Kaasoilta ja bestmaneilta ollaan saatu käytännön vinkkejä ohjelman suunnitteluun myös, eli kannattaa kysellä myös lähipiiriltä, miten he ovat kokeneet tietynlaiset järjestelyt parhaina.
 3. Mulla on myös tuo Tahtoo ja olen tykännyt tosi paljon! Sitä on nyt muutaman kuukauden aikana myös uudistettu paljon ja saa esimerkiksi merkattua maksut osissa. Mekin olemme maksaneet paikan varausmaksun jo, mutta loppu maksetaan juhlan jälkeen, niin näyttää paremmalta, kun näyttää siltä, että on saanut hoidettua asioita Ennen tuota mulla oli jokin vastaava jenkkiversio, mutta mua ärsytti ne valmiit budjettijutut, joita piti muokata paljon, että sai omanlaisekseen, kun suomalaiset hääkäytännöt ovat hyvin erilaiset. Ei taida monellakaan suomalaisella olla harjoitusillallisia ennen häitä Tahtoossa on otettu huomioon kaikki olennainen ja sieltä löytyy myös vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon.
 4. Mulla ei ole omakohtaisesti kokemusta vastaavanlaisesta (koska en ole ehtinyt olla häävieraana nyt aikuisena), mutta mun mielestä omiin häihin kutsutaan vain he, jotka itse kokee tärkeäksi jakamaan kyseisen päivän. Osa hääetiketeistä ja -perinteistä ovat muutenkin kummallisia istumajärjestyksistä siihen, kuka on kutsujana. Tehkää häistänne teidän näköiset ja sellaiset, joita voitte muistella lämmöllä jälkikäteen.
 5. Olen hyvin samoilla linjoilla monen muun kanssa, että avioliitto ei jännitä, mutta se häihin liittyvä hössötys jännittää. Olen muutenkin arka kertomaan itselleni tärkeimmistä asioista, joten jännitän ehkä eniten sitä, miten mummut ja mammat kyyneleet silmissä huokailevat, miten ihanaa on nähdä, kun olemme onnellisia yms. enkä osaa oikein reagoida sellaiseen - näin on siis tapahtunut jo nyt jokusia kertoja. Olen todella tunteellinen ihminen, mutta vain läheisimpien ihmisten kanssa, en mummujen ja mammojen seurassa Se myös jännittää, kun minulla on sellaisia kavereita, joiden kanssa olemme olleet paljon joskus muutamia vuosia sitten tekemisissä, tai nyt opintojen aikana erilaisissa yhteyksissä on oltu tiiviisti tekemisissä päivittäin, enkä ole heille kertonut häistämme, koska he eivät enää ole samalla tavalla elämässäni, kun osa on valmistunutkin jo. Saatan niiden kohdalla jännittää sitä, että silloin, kun olen näitä ihmisiä tuntenut, olen ajatellut naimisiinmenosta, että "silloin joskus sitten" ja nyt se tapahtuukin jo pian.
 6. Olen aina ajatellut oman sukunimeni olevan tylsä ja persoonaton, ja siksi olen jo joskus teini-ikäisenä miettinyt, että haluan miehen sukunimen, ellei se ole todella outo oman etunimeni kanssa. Siinäkin tilanteessa olisin varmaankin ottanut kaksoisnimen, mikäli sukunimet olisivat sointuneet yhteen. Omaa sukunimeäni on jonkin verran reilu 15 000 (myös entiset nimet ja kuolleet) ja mieheni sukunimeä on jonkin verran vajaa 20 000 (myös entiset nimet ja kuolleet), joten suurta eroa nimen harvinaisuuksissa ei ole. Mieheni sukunimi on ehkä hieman tavallisempi suomalainen sukunimi ja sitä kautta tylsempi, mutta minusta se on kauniimpi, toki tipahdan aakkosten alusta melkein loppuun uuden sukunimen myötä Lisäksi mieheni on vaihtanut oman sukunimensä jo teininä, näin ollen olemme tavallaan ensimmäiset "Meikäläiset", koska suoraan sukunimemme mukaan meitä ei voi yhdistää kehenkään, sen ollessa erään sukulaisen tyttönimi, jolloin sitä ei ole enää kellään miehen suvussa käytössä. Minusta on myös hienoa, että meidän koko perheellä on sitten sama sukunimi. Noilla perusteilla minulle on hyvin helppo valinta ottaa mieheni sukunimi, enkä ole kertaakaan edes harkinnut omani pitämistä.
 7. En usko, että rennommat häät voivat olla kellekään kovin suuri ongelma. Esimerkiksi verkkarihäät mökillä eivät ole ehkä se, mitä minulle ensimmäiseksi tulisi mieleen, kun häistä puhutaan, mutta jos se on kutsussa selkeästi kerrottu, en pitäisi sitä outona. Vanhemmilleni kävi joku vuosi sitten niin, että olivat mökkihäissä aivan ylipukeutuneina. He menivät isäni kaverin häihin, joiden kutsussa ei oltu mainittu pukeutumisesta mitään. Kutsussa taisi olla maininta rennoista häistä kavereiden kesken mökillä. Tuosta olisi sitten pitänyt päätellä, että ollaan verkkareissa ja vanhempani olivat lähteneet pukulinjalla häihin, koska kokivat, että tunnelma voi puvusta huolimatta olla rento. Kyllä itsekin haluan, että meillä on rennot häät, joissa ei pönötetä, mutta tykkäisin, että pukeutuminen olisi tumma puku / smart casual. Olen kuitenkin miettinyt, jos kirjoittaisi hääinfoon pukukoodiksi sellaiset vaatteet, joissa kokee olonsa mukavaksi häissä, jättäen morsiamelle kuitenkin valkoisen värin. Silloin jokaisella on mukava olla ja juhlia, ja on noudattanut pukukoodia, eli kenenkään ei tarvitse miettiä, onko pukeutunut liikaa tai liian vähän. Itse ajattelen niin, että jos jollekulle on niin tärkeää päästä meidän häihin, että tulee paikalle, mutta ei ole varaa ostaa vaikka uutta pukua, voi tulla hyvin esim. farkuissa, koska olemme kutsuneet kyseisen henkilön häihimme siksi, että haluamme hänet paikalle, emme hänen pukuaan. Eli itse en nostaisi suurta haloota, jos pukukoodia ei ole noudattanut, jos se olisi tarkkaankin mainittu. Tärkeintä siinä päivässä on kuitenkin se, että päästään naimisiin ja juhlitaan yhdessä läheisten kanssa sitä hetkeä, jolloin avioliitto alkaa. Ja juuri siksi, että avioliitto siinä on tärkeintä, voivat häät olla juuri hääparin näköiset, eikä kenenkään vieraan kuuluisi valittaa siitä, jos häät eivät ole tietynlaiset tai sellaiset, joihin he ovat tottuneet. Kyllä minulla on ainakin tavoitteena, että vieraiden mielestä tunnelma olisi vähän samanlainen kuin tulisi meidän kotiimme, koska olemme järjestäneet meidän näköiset häät.
 8. Mulle tulee tällainen yhdistelmä, kummatkin sormukset 14K palladiumvalkokultaa. Kihla alla, jossa 23 pientä timanttia, yhteensä 0,06ct W/SI ja päällä vihki, jossa pääkivenä kirkas topaasi ja ympärillä 18 pientä timanttia, yhteensä 0,07ct W/SI.
 9. Me ollaan suunniteltu myös karkkibuffetia häihin. Haluamme tarjota jokaiselle jotakin ja ostamme varmaankin kahdeksaa karkkilaatua, vieraita siis kutsutaan noin sata. Alustavasti olemme päättäneet karkeiksi Fazerin sinisiä paperikarkkeja, vanhoja autoja, valkoisia toffeepalloja, Amerikan pastilleja sekä loput erilaisia hedelmäkarkkeja. Fazerin siniset ajattelimme olevan "kaikkien suosikkeja" ja niitä on helppo ottaa myös vain muutama kerrallaan pöytään, mikäli ei halua ottaa karkkipussia ja niitä varmaankin varataan myös enemmän kuin muita karkkeja. Olemme ajatelleet, että karkkia voisi varata noin 100-120g /hlö. Meille ei tule vieraslahjoja, joten vieraat voivat halutessaan ottaa karkkia mukaan kotiin. Buffet avataan sitten samaan aikaan, kun kahvit tarjoillaan.
 10. Millainen matkakohde Kypros on nykyään? Edelliset viestit, kun ovat jokusen vuoden takaa. Meillä on häät ensi kesäkuussa ja meillä on kesällä ohjelmaa niin, että varmaankin joskus elokuussa aikaisintaan olisimme lähdössä häämatkalle, mutta ei haittaa, vaikka matka menisi esimerkiksi seuraavaan talveen. Olisi kiva majoittua johonkin resortiin, tai ainakiin hotelliin, jossa on all inclusive.
 11. Aloin koota Pinterestiin taulua hieman ennen kihlautumista ja sitä olen siitä lähtien säännöllisen epäsäännöllisesti päivitellyt. Hääpäivää ei vielä kihlautumisen hetkellä päätetty, vaan päätimme sen, kun olimme olleet kihloissa noin 10 kk. Sen jälkeen lähdimme soittamaan mahdollisia hääpaikkoja läpi ja saimme paikan siitä noin vuoden päähän. Sen jälkeen, kun päivä oli tiedossa, kysyimme tutulta papilta, haluaisiko hän vihkiä meidät ja hän suostui mielellään. Sen jälkeen on koko ajan olleet hääasiat pinnalla, vaikka emme ole tehneet häiden eteen töitä aktiivisesti koko ajan. Meillä ei siis ole mikään kiire, kun vielä on noin 7 kk jäljellä ja meillä on jo paljon hankittuna/päätettynä, mutta ei varmaankaan kannata hidastaa tahtia.
 12. Heinäkuun alussa kommentoinkin tänne pohdintojani siitä, kuinka aikaisin on liian aikaisin. Täydellinen sormus löytyi siis jo kesällä, mutta vielä silloin ei ollut mahdollisuutta hankkia sitä. Viime viikolla kuitenkin sain sormuksen itselleni kaiverruksineen kaikkineen ja en voisi olla tyytyväisempi Kirjoitan varmaankin päikyn puolelle ysityiskohtaisemmin sormuksen hankinnasta.
 13. Mun unelmapolttarit on se päivä tai ne päivät, jona saan täysin rentoutua vapaana hääsuunnittelusta. Polttaripäivä saisi olla yllätys, kunhan järjestäjät/sulhanen/perhe keksisivät minulle jotakin tekemistä, etten osaisi arvata, että kyseessä on polttaripäivä. Toivon valmistuvani ensi keväänä, enkä tiedä työkuvioitani yhtään ja omalla alallani on suuri todennäköisyys vuorotyöhön, joten ehkä sellaisen työn saadessani joutuisin sopimaan päivän järjestäjien kanssa. Haluaisin tietenkin, että kaikki polttarilistan ihmiset pääsevät paikalle. Haluaisin, että olisi hyvää ruokaa ja jotakin rentoa ja hauskaa aktiviteettia porukalla jossakin mökillä, saunomista ja paljuilua. Hauska aktiviteetti voisi olla jonkinlainen polttaripeli, aarteenmetsästystä tms. Aiemmin päivällä voisi olla seikkailupuisto (toive esitetty jo ), pakohuone lasersotaa tms. Olisi mukava jäädä sitten yöksi sinne möikille, koska silloin saisi viettää mukavan päivän ihan loppuun asti.
 14. Vielä ei ole kovin montaa konkreettista asiaa lyöty lukkoon, mutta suunnitelmat ovat kovassa vauhdissa. Häät eivät tunnu vielä kovin todelliselta, vaikka niihin onkin aikaa vain 8 kuukautta. Minua silti mietityttää: miten istumajärjestys sitten todellisuudessa toimii, kun olen käyttänyt paljon aikaa ja vaivaa tehdäkseni siitä toimivan viihtyvätkö vieraat alkoholittomissa häissä hämmentyvätkö vieraat hieman erilaisista häistä --> ei tanssia tai bilemusiikkia onko huono sää, koska vihkiminen tapahtuu sään salliessa ulkona ja haluan häihin ulkopelejä viihdykkeeksi (tämä ehkä suurimpana jännityksenä, koska siihen ei voi itse vaikuttaa) miltä minusta tuntuu hääpäivänä, jos tietyt kutsutut tulevat häihin, kun muuten ei pidetä kovin paljoa yhteyttä, mutta ovat kuitenkin "lähisukua" mitä ne sukulaiset ja kaverit ajattelevat, jotka eivät saa kutsua, vaikka kuvittelevat saavansa kutsun mitä, jos mekko on tiellä ja hankala ja kuuma ja repeää ja joku astuu päälle mitä, jos minulla on maha sekaisin, koska jännitän vatsallani, tai jos ihoni on todella huonossa kunnossa stressin takia
 15. Olen miettinyt tätä itse melko paljon suhteessa siihen, että kutsut lähetetään noin puolen vuoden päästä, eikä vieraslista ole täysin lyöty lukkoon Haluaisin jakaa tehtäviä, jotta itselleni ei tule liikaa tekemistä, mutta toisaalta voin luottaa täysin vain omaan kykyyni kysyä kaikki oikeat kysymykset allergioiden sun muiden suhteen. Kutsuttavia on kuitenkin noin 100, eli en ihan kokonaan haluaisi yksin ottaa kaikkien ilmoittautumisia vastaan. Me sulhasen kanssa olemme kutsujina, joten sen puolesta hyvn looginen vaihtoehto on ottaa ilmoittautumiset meille. Kuitenkin näen mielessäni kauhuskenaarion siitä, että sulhanen on ottanut ilmoittautumisen vastaan, mutta ei muista, oliko se Pertti vai Erkki Mikkosten perheen lapsista, joka ei pääse paikalle, mikä taas vaikuttaa istumajärjestyksen suunnitteluun. Hän ei ole kovin järjestelmällinen siinä mielessä, mutta hän onkin ollut minua parempi toisissa järjestelyasioissa. Vanhempiamme en uskalla myöskään ottaa vastuuhenkilöiksi tässä, koska vieraita voisi olla yhtäkkiä enemmän kuin kutsuttuja. Miksi tämän täytyy olla niin vaikeaa??