Maddie

Aktiivijäsen
  • Viestit

    14
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Maddie kaikki viestit

  1. Onko täällä muita morsiamia, jotka vihitään maistraatissa eikä tule ollenkaan avioliittoon siunaamista? Meillä mies ei kuulu kirkkoon, minä vielä kuulun. Aluksi halusin avioliittoon siunauksen, mutta tarkemmin ajateltuani sillä ei ole minulle mitään merkitystä eikä mieheni sitä olisi halunnutkaan. En koe tarvitsevani kirkon/Jumalan siunausta, sellaisena rituaalina kun luterilainen kirkko sen tarjoaa. Tai mikään muukaan uskonnollinen yhteisö tms. sen puoleen. Avioliitto on meille enemmän juridinen ja rakkauteen liittyvä, kuin uskonnollinen juttu. (jos tuosta nyt joku jotain tolkkua sai ) Meidän kahden juttu, jota halutaan sitten juhlia lähimpien sukulaisten ja ystävien kanssa. Kertokaahan mietteitänne!
  2. Ehkä oon vastannutkin tähän jo, mutta mulla oli vaaleanpunainen kotelomekko siviilivihkimisessä ja hääjuhlassa sitten valkoinen hääpuku.
  3. Uutta oli puku, vanhaa kengät, sinistä oli vähän sukkanauhassa, lainattua ei ollut mitään.
  4. Jossain puheessahan (pappi tai lähisukulainen juhlassa) voidaan mainita "kaipuu niitä kohtaan jotka eivät pääse todistamaan tätä onnen ja ilon juhlaa".
  5. Meillä ei mies kuulu kirkkoon, joten tuomari vihkii vain lähimpien läsnäollessa perjantaina ja juhlitaan sitten vähän isommalla porukalla lauantaina. Anoppi haikailee sen kirkon perään, "kun häämarssi on niin ihana"... Se on kyllä uskonnollinen ja ainut, kuka meille on suoraan sanonut että olisitte ny menny kirkossa. Muille ollaan jo kutsua annettaessa selitetty, että mikä on kuvio. Suurin osa vieraistahan on vaan kutsuttu juhlaan. Hyvin kai ovat vastaanottaneet uutiset. Pääasia meille on että naimisiin mennään. Ei ollut edes harkittu tuota kirkkoa, edes siunaamistakaan. Ja kyllähän sen häämarssin voi liittää juhlassa vaikka siihen kun hääpari saapuu
  6. Meille ei tule. Vieraita ei kutsuta kovin hirveesti ja jos jotain kysyvät, rahaa toivotaan. Meillä on jo kaikkee, ja jos halutaan jotain lisää, valitaan mieluummin itse.
  7. Miramis: Mä olin ajatellut sitä riisin heittoa joko siinä vaiheessa kun tullaan maistraatista ulos (pe) tai kun tullaan juhlapaikalle (la) jossa kaikki muut jo ovat. Tai sitten kaaso voisi järkätä jossain välissä kun porukka siirtyy ulos juhlatilasta (joka on aika pieni, joten pyritään olemaan ulkona paljon) niin että me tullaan viimesenä ja sitten saavat nakella sitä riisiä. Vaihtoehtoja on mietitty... Mä ajattelin kanssa että kaaso vois maistraatissa lukee jonkun rakkausrunon ohjelmanumerona. Pitää nyt vielä miettiä tota perjantain ohjelmaakin. Riippuu vähän siitäkin ketä sinne haluaa tulla. Vieraat kun on pyydetty vaan lauantain hääjuhlaan.
  8. Meille ei tule lahjalistaa, vinkataan äiteille että rahaa saapi häämatkaan tuoda jos haluaa. Vieraita on muutenkin vähän ja yhdessä ollaan asuttu jo monta vuotta.
  9. Kiitos kommenteista, samoilla linjoilla siis muutama muukin. Meillä on siviilivihkiminen Vsan maistraatissa perjantaina ja hääjuhla sitten lauantaina. Vieraat kutsutaan vaan hääjuhlaan, mutta jos joku (kaverit ehkä koska asuvat lähellä) haluaa tulla maistraattiinkin (vanhempien ja siskon+mies lisäksi) niin saa tulla. Erikseen ei pyydetä sinne esim. pitkän matkalaisia. Saavat tulla sitten suoraan juhlan lauantaina. Seremoniasta pitäis ton miehen kanssa keskustella, luultavasti kävellään musan saattamana sisään ja ulos. Sormuksen vaihto ja pusu meilläkin, ehkä joku runo siihen väliin. Mies ei meinaa tajuta että jos ylimääräistä ei tule, se on muutamassa minuutissa ohi. Päiväkirjasta voi lukea lisää "Maddie & Mies 2.8.2003".
  10. Me kutsumme ja otamme myös vastaan ilmoittautumiset. Olisi tosiaan hassua jos äitee ja anoppi hoitais kutsumisen/vastaanottamisen (ne jo eronneet miehistään) ja kun ollaan asuttu yhdessäkin jo 8 vuotta. Ite me ne juhlat järkätään ja maksetaan.
  11. Vaasan maistraatista vastattiin seuraavasti: -- Vihkimisiä toimitetaan virka-aikana eli klo 16.15 saakka. Viimeinen aika on n.klo 15.45. Vihkiminen tässä aivan Vaasan keskustan tai Palosaaren alueella voidaan periaatteessa toimittaa muuallakin kuin maistraatissa, mutta tästä tulee aina sopia vihkijän kanssa erikseen henkilökohtaisesti. Muualla vihittäessä hääparin tulee omalla kustannuksellaan järjestää vihkijälle kuljetus esim. taksilla vihkipaikalle ja sieltä takaisin, välittömästi ennen ja jälkeen vihkimistoimituksen, vihkijä ei jää itse juhliin. Muualla kuin Vaasan keskustassa vihkiminen juhlapaikalla ei loma-aikaan onnistu. Jos vihkipaikka on lähempänä Pietarsaarta tai Kristiinankaupunkia, niin siellä on myös vihkijöitä. Myös käräjäoikeuksista saa vihkijöitä. En vihi itse (Sirpa Grönlund) ollenkaan viikonloppuisin, mutta toinen vihkijä Pentti Asp vihkii joinakin lauantaina. Jos toivoo vihkimistä viikonlopuksi, siitä tulee sopia henkilökohtaisesti hänen kanssaan. Tällöin voi myös vihkipaikasta sopia hänen kanssaan. Maistraatissa on juhlava vihkihuone, jonne mahtuu n. 50 vierasta. Sitä voi mielellään käydä katsomassa etukäteen ja muutenkin suunnitella tilaisuutta. -- Nopesti tuli vastaus ja mielestäni todella asiallisesti. Aikoja voi kuulemma varata jo nyt, muttei vielä tiedä kumpi vihkijä on sitten paikalla (ennenkuin ovat päättäneet kesän lomat).
  12. Sama Maddie täällä... Pohjanmaalta löytyy nuoriseurantalot ja yhteyshenkilöt osoitteesta www.sou.fi, jotka on kylläkin ruotsiksi. http://www.yritysraitti.net/epns/seurat.html Löytyy etelä-pohjanmaan alueen nuoriseurat.
  13. Meillä on silleen vähän erilailla kun vihkiminen on maistraatissa perjantaina ja juhlat vasta lauantaina. Kylläkin noin 40km meiltä. Suurimmalle osalle vieraille tulee kuitenkin pitkä matka, joten 20min. ajelu läpi kauniin saariston tuskin haittaa.