MMW

Rouva
 • Content count

  3114
 • Joined

 • Last visited

About MMW

 • Rank
  Konkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampereehko
 1. LillaEnkeli: Touko Hakala vihki meidät viime kesänä, todella mukava mies oli. Emme tunteneet häntä etukäteen ollenkaan, mutta juttutuokio kirkkoharjoitusten yhteydessä oli todella leppoisa ja lämmin, ja hän otti häissä puheessa esiin monia sellaisia asioita, joita olimme yhdessä puhuneet. Aivan ihana vihkipappi, sukulaisissa ja ystävissä ei puheen aikana (kuulemma) montaa kuivaa silmää näkynyt kun puhe oli niin kaunis ja suoraan meille suunnattu.
 2. Mulle tuli Nordeasta pankkikortit eilen eli kaksi viikkoa häiden jälkeen, edes Kela-korttia en ole saanut vielä.
 3. No kerrotaanpas tänne että loistavasti hoitui asiat Amoroson kanssa: etukäteen kun sovittiin aloitusaika, häävalssi ja seuraava valssi ja pari muuta biisitoivetta ja muutama käytännön asia, ei ainakaan mun tietoon ole mitään ongelmia tullut. Hienosti soittivat paikan päälläkin pyydettyjä kappaleita, joita tosin ei ollut montaa. Bestman sai jopa käyttää heidän rumpujaan puheensa tehostuksena. En voi kuin kehua. Loppuillasta rokattiin anoppien kanssa niin että jopa mun äidin ikikipeät lonkat unohtuivat täysin.
 4. Omat mielikuvat on lähinnä jännitystärinästä ja keskittymisestä siihen, etten kompastu hameeseeni, mutta ystävien mukaan mun ilme oli ovesta astuessa niin aurinkoinen ja onnea loistava että ei (kuulemma) montaa kuivaa silmää näkynyt. Mä en kyllä muista kirkkotilanteessa nähneeni ketään tuttua, tai siis en kai ole uskaltanut penkkeihin katsoa, mutta taas huhu kertoo että olen katsellut kaikkia ja säteillyt hymyä. No, totuus nähdään kun saan kuvat.
 5. Viime vuonna näihin aikoihin seurakunnalta sanottiin, että pappila on täysin nuorisotyökäytössä, eli sitä ei saanut häihin varattua. Tosin sanoivat, että asiasta on tullut niin paljon tiedusteluita ja palautetta, että päätöstä saatetaan muuttaa lähiaikoina, eli en tiedä tämänhetkisestä tilanteesta. Kannattaa soittaa vaikka ihan seurakunnan vaihteeseen, sieltä varmasti osataan ohjata eteenpäin.
 6. Täyttä asiaa tuo Hesarin juttu näytti olevan kun kävin nopeasti lukaisemassa.
 7. Minä olen ehdottomasti avioehdon kannalla. Näkemys on vahvistunut viime aikoina, kun olen joutunut keskelle perintösotkuja: kun avioparista toinen kuolee, otetaan perinnönjaossa huomioon myös lesken omaisuus, jolloin maksettava perintövero kasvaa. Meidän tapauksessamme joudun maksamaan perintöveroa, vaikka perinnönjakoa ei varsinaisesti suoritetakaan, ja leski saa täyden käyttöoikeuden kaikkeen omaisuuteen. Avioehto oli olemassa, mutta sitä ei oltu vahvistettu vaan se oli vain pariskunnan itsensä kirjoittama, ja jos siitä vahvistuksesta olisi maksanut sen muutaman kympin, olisi perinnönjaossa otettu huomioon vain kuolleen puolison nimissä ollut omaisuus. Nyt siis tosiaan myös vain lesken nimissä ollut kesämökki (ja tileillä olleet rahat, ja kaikki muukin) otettiin huomioon perintöveron suuruutta määrittäessä. Me siis aiomme ehdottomasti tehdä avioehdon ennen elokuisia häitämme, ja pidämme huolen että se on myös pätevä mikäli toiselle jotain tapahtuu. Ja onhan se kurjaa jos puolison kuollessa joutuu jokaisesta kauppareissusta säilyttämään kuitin ja perustelemaan, miksi piti ostaa uusi paita hautajaisiin, kun avioehdon ollessa voimassa olisi lesken omaisuus (ja rahat) ilmeisesti ollut automaattisesti pelkästään lesken omaisuutta. En kyllä täysin varmaksi mene sanomaan miten tuo laillisesti menee, mutta näin minä asian olen käsittänyt.
 8. Allergiamietteiden lisäksi vielä sellainenkin näkökulma tuohon eläinten tuomiseen juhliin, että eikös laissa sanota jotain eläinten tuomisesta tilaan, jossa tarjoillaan ruokaa? Ainakin ihan perusravintolaan eläimen tuominen on käsittääkseni lailla kiellettyä (näin meitä ohjeistettiin pari vuotta sitten kun olin ravintolassa töissä), voisi kuvitella että pitopalvelun kanssa olisi sama asia? Varmaksi en mene sanomaan. Ja tosiaan, jos se sallittua onkin, ja olette niitä lemmikkejä mukaan ottamassa, muistakaa hyvät ihmiset sanoa se selkeästi kutsussa! Muuten tulee tosi ikäviä tilanteita jos allergiset joutuvat lähtemään aikaisemmin ja saavat pahimmassa tapauksessa jopa vaarallisia oireita! Vaikka minä siis eläimistä pidänkin, minun mielestäni niiden paikka ei ole häissä, joissa tarjoillaan ruokaa. Muoks. Tarkoitan tässä tietysti suljetuissa sisätiloissa olevia hääjuhlia, ulkotapahtumissahan (luonnon) eläinten ilmestymistä paikalle ei edes voi estää...
 9. Mulle on näille viimeisille neitikuukausille kasaantunut jo aika monta varattua viikonloppua, ja sulhanen ei omien sanojensa mukaan tiedä mistään mitään. En usko. Oon mm. aivan varma, että tulevalle viikonlopulle sovittu reissu ystäväpariskunnan kanssa on hämyä, mun tililtä kun ei mitään siitä ole maksettu. Mieshän siis voi ihan hyvin väittää mulle maksaneensa, mutta sitten mut haetaankin aamulla. Ja entä sitten kun oon menossa veljeni kanssa kesällä keikalle, eihän me nyt varmaan sinne oikeasti mennä. Ja entä toisen kaverin polttarit joista on ollut puhetta, mitäs jos meillä onkin tuplapolttarit? Taitaitai jos ne vaan kiusaa mua ja ei olekaan suunnitelleet mitään? Tai sitten... Eli joo, vainoharhaisuus piinaa sitä enemmän mitä lähemmäs häitä mennään.
 10. Memmu: Ymmärrän kyllä tuonkin pointin, mutta yritin tuossa vain sanoa kahta asiaa: 1) emme ole edes missään vaiheessa halunneet ettei ystävämme voisi heittää kameraansa vaikka kotiin ruokailun jälkeen jos haluaa, eli toisin sanoen haluamme ehdottomasti että ystävällä on hauskaa hääjuhlassa, eikä kenenkään vieraista tarvitse stressata juhlassa, ja 2) jos kuvista onnistuu enemmän kuin yksi, se on hieno homma. Jos ei, se on täysin meidän omalla riskillä ja hyväksyttävissä. En tosin usko että tämä lukuisia häitä kuvannut ja upeaa jälkeä tehnyt ystävä niin täysin edes voisi epäonnistua etteikö vaikka kymmenestäkin kuvasta joku onnistuisi, ja luultavasti hän niitä kiitoskorttikuvia kuvatessaan kuitenkin useamman ottaa kuin kymmenen. Toisaalta jos epäonnistuu, se on sitten täysin oma häpeämme. Ja todellakin aion korvata vaivannäön hänelle jollain, tuli kuvista sitten mitä tahansa. Ja noista sukulaisten ja muiden kaverien omaksi ilokseen räpsimistä kuvista vielä, kaikissa läheisteni häissä joissa olen ollut, on kuvat "jaettu" pikapikaa juhlien jälkeen niin, että sekä hääpari että muutkin läheiset ovat saaneet ison kasan kuvia joko cd:llä tai sähköpostilla (aiemmin läheteltiin negoja postissa ympäri Suomea), joten en hetkeäkään epäile etteikö sama onnistuisi meilläkin. Ja edelleen, en kannusta ketään nakittamaan tuttujaan sen enempää kameran taakse koko juhlan ajaksi kuin keittiöönkään, yritin vain tuoda toisenkin puolen tähän keskusteluun. Muoks. ajatushärö
 11. Haluaisin kommentoida tähän sen verran, että ystävän pyytäminen kuvaamaan ei automaattisesti tarkoita koko päivän nakkia ilman palkkaa. Meillä esimerkiksi on puoliammattilainen (taitava, hyvät laitteet, pidämme hänen ottamiensa kuvien tyylistä mutta ei kuvaa päätyönään) ystävä joka tulee kyllä vieraaksi häihin ja on luvannut ottaa kuvat, mutta missään nimessä häntä emme aio työllistää koko iltaa: tarkoituksena on, että hän ottaa kirkko-osuuden aikana muutamia kuvia (eli n. puoli tuntia), sekä ruokailun jälkeen ottaa ns. viralliset (eli kiitoskortti-)kuvat meistä. Juhlan ajalta saamme toivottavasti teettää (tai kopioida koneelle) muiden ystäviemme ja sukulaistemme eli aivan tavisten ottamia räpsykuvia, koska niitä juuri juhlasta haluamme. Toisekseen, minulla ei ole hajuakaan kuinka paljon tuollainen ammattilaiselta maksaisi, joten kysyin ystävältä paljonko hän haluaa korvaukseksi juuri tuon alkuosuuden kuvaamisesta ja kuvien käsittelystä johon luonnollisesti kuluu jonkin aikaa juhlien jälkeen. Vastaus: ei senttiäkään, vaikka kuinka sanoin että töitähän sinä hyvä ihminen siinä teet. Yritin myös alun perinkin esittää asian ystävällemme niin, että hänellä oli täysi mahdollisuus kieltäytyä kuvaamasta jos ei halua, eikä hän suoraan suostunutkaan vaan harkitsi asiaa ensin pari viikkoa. Eli kaikki ystäviensä häät kuvaavat ihmiset eivät todellakaan ole ilmaisena pakotettuna orjatyövoimana koko iltaa, eikä ystävän kuvaamat häät automaattisesti tarkoita, etteikö kuvista voisi tulla hyviä, hääparin tyylisiä, ja ammattitaidolla käsiteltyjä. Toki kaverin kutsuminen häihin ja automaattisesti olettaminen että toinen dokumentoi ilmaiseksi koko juhlan on törkeää hyväksikäyttöä, mutta muistakaa nyt hyvät ihmiset että kommentti "meille ei tule valokuvaamoliikkeen kuvaajaa" ei myöskään välttämättä kerro koko totuutta, eikä niin sanovaa kannata heti lynkata joukolla.
 12. Kuinkas kitin häissä toimi Amoroso? Meille ovat tulossa ensi kesänä, ja yhtään en tiedä etukäteen muuta kuin että biisilistaa näin ennen varausta. Innolla siis odottelen kommentteja ja kokemuksia...
 13. Jep, tännehän sitä pitää kai ilmoittautua. Sellaisia ilmeitä ja vink-vink-vinkkauksia ja kysymyksiä ja spontaania naureskelua on kaasoilta alkanut jo kuulua, että en mitenkään voi olla olematta vähän vainoharhainen. Vaikka häihin onkin vielä aikaa, alkaa tätä kontrollifriikkiä jo nyt jännittää.
 14. Ilmoittaudutaan nyt täälläkin sitten. Messukylän uusi kirkko on paikka, ja 2.8.2008 päivä.
 15. Mulla ihan sama ongelma. Tiedän että jos puku olisi kotona, mies sen tulisi näkemään, koska en tosiaan osaisi olla näyttämättä. Sitä paitsi kun mun cappuccinon värinen pukuni on valkoisessa pukupussissa, se näkyy läpi ja meillä ei kotona sellaista paikkaa olekaan ettei sulhanen pukuun törmäisi. Juuri tästä syystä vein puvun säilytykseen tulevien appivanhempien komeroon. ;D Siellä sitä ei näe kukaan, ja luotan tuleviin appivanhempiini niin paljon etteivät he tosiaan näytä pukua kenellekään ilman lupaani. Anoppi itsekin kysyi oikein lupaa kun halusi pussiin kurkistaa. Miten muuten te joiden sulhanen ei näe pukua etukäteen, olette järjestäneet sulhasen puvun värityksen? Tarkoitan siis sitä, että kun haluan esim. sulhasen kravatin (ja jos tulee liiviä tms.) sointuvan yhteen pukuni kanssa, mutta en halua että sulhanen tietää mitään pukuni väreistä ennen hääpäivää. Pitääkö mun mennä erikseen puvun kanssa liikkeeseen josta sulhasen puku vuokrataan, sopia väreistä, ja sitä ennen sulhasen erikseen sovittaa vaatteet randomin värisinä vai kuinka? :-?