Fröken Strand

Rouva
 • Content count

  218
 • Joined

 • Last visited

About Fröken Strand

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki

Recent Profile Visitors

1074 profile views
 1. Onhan tässä se selkeä ero, että hääpari kustantaa häät ja hääparin ystävät kustantavat polttarit. Tarkoitin niitä hääparin itsensä järjestämiä polttaribileitä. Ainakin olen saanut sellaisen kuvan, että esim. mökillä pidettävät syömingit&juomingit "poltarihengessä" nimenomaan ovat hääparin kustantamat. Tavalliset polttarit toki ovat eri asia, mutta tässä tarkoitin näitä häitä edeltäviä yleensä morsiamen ja sulhasen yhteisiä juhlia, joiden muodossa jotkut polttareita viettävät.
 2. Näyttäisi siltä, että olen saanut kutsun vain polttareihin, mutta en häihin. Erikoisemman tilanteesta tekee se, että hääpari on mieheni lapsuudenystäviä, minulla ei ole morsiameen minkäänlaista henkilökohtaista suhdetta. Miestäni taas ei ole kutsuttu tämän sulhasen polttareihin! Jotenkin rahastuksen maku tästä tilanteesta tulee, sillä olen tosiaan tavannut tämän tulevan rouvan ehkä alle 10 kertaa. Sen ymmärtäisin, että mieheni olisi polttarikutsun saanut, mutta miksi ihmeessä minä? Mielestäni on epäkohteliasta kieltäytyä kutsusta ilman perusteltua syytä, joten uskon kyllä osallistuvani. Tilanne vain ihmetyttää. Tismalleen samassa tilanteessa on mieheni toinen ystävä, jonka vaimo on myös ainoastaan kutsuttu tämän morsiamen polttareihin. Sulhasen polttareihin ja itse häihin ei kutsua ole tullut. Ja tällä toisella parilla on siis myös sama tausta: mies on hääparin lapsuudenystäviä, vaimo ei ole ollut muutamaa kertaa enempää morsiamen (tai sulhasen) kanssa tekemisissä. Hän käsittääkseni aikoo jättää polttarit väliin. Yleisesti ottaen en oikein käsitä, jos puuttuvaa hääkutsua perustellaan kustannuksilla, mutta silti on varaa järjestää polttaribileet. En näe eroa siinä, käytetäänkö rahaa ruokaan, juomaan jne, hääpäivänä vai kuukausi ennen. Ei siis liity tähän omaan tilanteeseeni, vaan ihan ylipäätään. En tiedä perusteluja tälle tilanteelle (raha vai joku muu syy). Ne polttarit, joissa itse olen (tähän asti) ollut, ovat liittyneet kyllä erittäin vahvasti häihin. Tulevista häistä on juteltu, morsian on kertonut suunnitelmien etenemisestä, häiden esiintyjistä, tarjoilusta ja muista. Jos joukossa olisi ollut sellaisia, joita itse häihin ei olisi kutsuttu, olisivat he kyllä tunteneet olonsa orvoiksi. En tiedä onko se tosiaan ikäkysymys, kuten joku aiemmin sanoi, mutta itse mieluummin osallistun häihin kuin polttareihin. Ehkä se voi johtua myös siitä, että en halunnut itselleni polttareita, vaan kutsuin suoraan häihimme kaikki ne, joiden kanssa halusin avioliittoamme juhlistaa. Miehelleni pidettiin polttarit, kaikki kutsutut oli myös kutsuttu häihin.
 3. Lapsi ei saa koskaan yhdysnimeä vaan joko toisen vanhemman nimen (oltava kaikilla sisaruksilla sama) tai sitten vanhempien yhteisen sukunimen. Itseasiassa... Lukiossani oli aikanaan eräs henkilö, jonka nimi meni tyyliin Jennifer Lopez-Virtanen. En tämän henkilön taustoja sen tarkemmin tiedä, joten en osaa sanoa, onko tuo nimi jonkun muun maan nimilainsäädännön perua. (Kyseessä siis vanhemmilta saadut nimet, ei mikään hyvin nuorena itse naimisiin mennyt ja kaksoisnimen ottanut. Selvennykseksi vielä.)
 4. Ei näköjään toimi... Eli pitäisikö tuosta alla olevasta bbCode litanniasta kopioida mikä kohta? Kokeilin kaikkia vaihtoehtoja ja saan näkyviin ainoastaan joko tuon edellisessä viestissä näkyvän punatekstisen palkin tai sitten sivun, joka kertoo: "Olet syöttänyt linkin sivulle, jonka ylläpito ei salli linkitystä." [u rl=http://www.TickerFactory.com/] [im g]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10732;0/st/20080901/e/Kesäloma/dt/8/k/3785/event.png[/im g] [/ur l]
 5. Et todellakaan ole tiukkapipo. Meillä ainakin äitini aviomies istui ihan oikeutetusti "perhepöydässä" vaikkei hän minun isäni ole enkä edes isäpuoleksi kutsu, koska tuli elämääni vasta minun ollessa aikuinen. Ei olisi tullut mieleenkään kenenkään muunkaan puolisoa sijoittaa erilleen. Miehen bestman kertoi olleensa kerran avovaimonsa avecina häissä, jossa tämä avovaimo oli kaasona. Kaaso oli sijoitettu morsiamen viereen ja kaason miesystävä sitten jonnekin salin perälle hääparin vanhusikäisten sukulaisten seuraan... Ei ollut ihan onnistunut valinta. Ei ollut kaasokaan kovin iloinen häiden jälkeen. Jos minun mieheni saisi paikan jostakin muualta, niin itse kyllä jättäytyisin pois.
 6. Meille luettiin ekstrana Helsingin maistraatissa runo. Siitä ei siis oltu sovittu mitään vaan oli ihan yllätys vihkijältä. Mutta jos ei tuollaista ekstraa halua, niin kannattaa varmaan ennen vihkimistä siitä mainita. Tosin tuo runo pidensi kaavaa ehkä 30 sekuntia.... Mutta pari minuuttia arvelisin toimituksen kestävän. (Ei sentään kellotettu... ) Suosittelen kyllä lämpimästi Helsingin maistraattia. Erinomaista palvelua saimme henkikirjoittaja Paula Ojaniemeltä!
 7. Nyt apuja!!! Ei tajua. Eräälle toiselle foorumille sain ilman ongelmia lisättyä tikkerin, mutta nyt täällä ei onnistu. Tulee vain erilaisia herjauksia. Parhain mihin päädyin, oli linkki tickerfactoryn sivuille, siihen tikkeriini. Mutta täällä se ei näy. (Poistin sen sekasotkun tuolta.) Nuo edellä mainitut ohjeet eivät auta, minulta ei löydy mitään "kopioi kuvan osoite" tms. Onko se bbCode vai HTML, millä pitäisi saada näkyviin? Ja vääntäkää nyt minulle rautalangasta, miten saan nuo [img ][/img ]-jutut kohtaan, jonne allekirjoitus pitää tehdä! Klikkaanko tuota "liitä linkki"-kuvaa? Vai kopioinko vaan sen koko helahoidon? Vai kopioinko nuo img:t vaan jostain tekstistä ja lisään jotain niiden väliin? Eli jos tuossa nyt on se bbCode osoite(?), niin mitä tuosta otetaan pois tai lisätään siihen? Häh? P*****E, takaisin kirjoituskoneiden aikakaudelle, niin ei olisi näitä ongelmia! Muoks. Jaahas, no nyt siinä näkyy pelkän osoitteen sijaan tuo palkki punaisella tekstillä... Huoh... Ehkä luovun koko tikkeriajatuksesta....
 8. En ole Bellis, mutta vastaan silti... Meillä ei edes hääparilta kysytty ennen vihkitilaisuutta henkilöllisyystodistusta. Ainoastaan ne kysyttiin, kun jätimme esteidentutkintalomakkeen. Todistajiltakaan ei kysytty, allekirjoittivat vain lomakkeen, jossa kysyttiin sukunimiämme. Ja siihen tuli vain todistajan etu- ja sukunimi. Ei sotua tms. Ja ei kukaan jäänyt vahtimaan mitään allekirjoittamista, vaan se tehtiin ihan keskenämme odotushuoneessa. Ja tuo lomake näytti enemmän Hgin maistraatin omalta kaavakkeelta, kuin miltään viralliselta koko maassa käytettävältä. Eli siksi voi hyvinkin olla eri käytäntöjä paikkakunnittain. Näin Helsingin maistraatissa meidän omissa häissämme. Vantaalla olin todistajana siviilivihkimisessä juhlapaikalla. Tuolloin en allekirjoittanut mitään. Vihkijä tuli varmistamaan minulta ennen seremonian alkua, että minäkö olen toinen todistaja. Mutta en ainakaan nähnyt nimeäni missään kaavakkeessa. Ja sitten olen ollut myös todistajana kirkollisessa vihkimisessä juhlapaikalla Tuusulassa. Siellä hääpari oli ilmoittanut nimeni papille etukäteen, mutta taaskaan en allekirjoittanut mitään.
 9. Noin se menee. Tosiaan puoliso on virallisissa yhteyksissä aina aviopuoliso. Avopuolisoahan ei virallisesti ole. Varmaan juuri sen vuoksi kysyvät, että on näitä, jotka mielestään ovat eronneet, mutta prosessi on jäänyt viemättä loppuun ja yllätyksekseen ovat edelleen naimisissa. Sitä en sitten tiedä, mitä merkitystä tuolla nimen kertomisella on, sillä pitäisihän se järjestelmässä näkyä, onko naimisissa vai ei. Ei kai sillä ole merkitystä, kenenkä kanssa on/on ollut. Onko siinä sitten syynä joku maistraatin järjestelmän hakutoiminto tai joku muu, että helpompi katsoa entisen puolison tietojen perusteella.
 10. Vihkijä luki Helsingin maistraatissa juuri tuon meille yllätyksenä vihkimisen päätteeksi. Kaunista!
 11. 75 kutsuttiin, muistaakseni 62 tuli paikalle. Vähän nyppi, kun peruutuksia tuli viime tipassa ja joidenkin perään jouduttiin soittelemaan,kun eivät ilmoittaneet mitään suuntaan tai toiseen. Tietää ainakin nyt, kuinka itse käyttäytyä hääkutsun saatuaan: paikalle vaikka pää kainalossa, jos on ilmoittautunut!
 12. Joo, ja varsinkin jos tulevat häänne olivat kaikkien tiedossa! Voi sitä kuiskuttelua: "Peppi varmaan nyt peruu häät, kun ei ottanut kimppua!"
 13. Sama täällä. Kaikissa - ml. omat häät - hääpari on marssinut vihkijän eteen yhdessä.
 14. ^^ Komppaan Peppiä täysin. Ja hänellähän oli ymmärtääkseni jo hääpäivä sovittuna, joten mitäpäs siinä nyt enää katsomaan, kuka menee seuraavana naimisiin. Meillä ei heitelty kimppua eikä mitään muutakaan. Ei ollut meidän juttumme. Jos joku haluaa kimpun napata tai osallistua leikkeihin, niin fine, mutta ymmärtäkää meitäkin, jotka emme niistä pidä. Ei kai se nyt teiltä pois ole?? Kyllä te muut saatte aivan vapaasti kirmailla kimpun perässä!
 15. Meillä runo tuli ihan loppuun. Kilistellä ei periaatteessa olisi saanut, siitä oli odotushuoneessa ihan kieltomerkki, mutta saimme erikoisluvan henkilökunnalta, koska olimme päivän viimeinen hääpari! Tuo kielto ei perustu Helsingissä alkoholiin vaan siihen, ettei maistraatissa ole päivystävää siivoojaa, joka siivoaa roiskuneet kuoharit odotushuoneesta. Siivooja tulee vasta päivän päätyttyä, joten odotushuone olisi melkoisessa kunnossa jos kaikki olisivat poksautelleet pulloja siellä päivän mittaan. Ihan ymmärrettävää.