Piparkakku

Aktiivijäsen
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

About Piparkakku

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä oli ainakin edellisen päivän hääparin tavoittaminen todella hankalaa juuri näistä koristeluista sopiaksemme. Kun vihdoin saimme heidät kiinni, emme päässeet yhteisymmärrykseen minkäänlaisesta joustosta, vaan pääsimme linnaan hääpäivänä klo 12, kun varauksemme alkoi. Vihkiminen oli meillä jo klo 14 eli apujoukot saivat pistää todella hösseliksi. Onneksi kaikki oli kunnossa vieraiden saapuessa. Toivon, että teillä kaikilla sujuisi hyvin sekä varaamon, että uuden emännän ja mahdollisesti edellisen/seuraavan hääparin kanssa Meillä otettiin kuvat juuri saareen vievällä sillalla ja vesisateesta huolimatta tuli kauniit kuvat. Harmin paikka, jos sitä ei voi koko kesänä käyttää. Tähän meluasiaan vielä. Ei naapurit varmaan ikinä ole tulleet kesken juhlien kenellekään musiikista valittamaan, mutta ajatelkaa asiaa heidän kannaltaan. Hvittorpin linnan ympärillä on runsaasti tavallista ympäri vuotista omakotitaloasutusta sekä järven rannalla kesäaikaan mökkeilijöitä. Jokainen tietää, kuinka varattua linnassa on eli siellä on tyyliin ympäri vuoden joka ikinen viikonloppu ja arkenakin joku tilaisuus. Eli miltä tuntuisi, jos saisit kuunnella jatkuvalla syötöllä omalla pihalla/mökillä ollessasi jonkun juhlintaa, oli sitten kyseessä lujaa soiva musiikki tai "juhlatuulella" olevat vieraat. Maalaisjärkeä käyttämällä voi vallan hyvin järjestää häät, joissa tanssitaan ja samalla huomioidaan linnan lähiympäristön vakiasukkaat. Espoon seurakuntayhtymällä on varmasti omissa intresseissään pitää Hvittorpin hyvää mainetta yllä ja siihen vaikuttaa osaltaa jokainen linnan käyttäjä. Ja ainahan on niin, että helposti yksi hölmöilijä pilaa kaikilta maineen eli sen seurauksena sääntöjä saatetaan kiristää.
 2. Meille tuli varausmaksulappusen kanssa samassa kuoressa paljon infoa, mm. "Arvoisa Hvittorpin varaaja-lappu", jossa on kerrottu paikan käytännöistä ja säännöistä, "leirikeskushinnasto ulkopuoliselle käytölle" eli se ollaan kaikki me, jotka eivät pidetä siellä seurakunnan toimintaa, "leirikeskuksen esite" ja "ajo-ohje" sekä "pohjapiirrustus". Nämä siis lähetti meille leirikeskusvaraamon täti Tuula Roininen heti varauksen vahvistuttua. Mun mielestä asiallinen tietopaketti. Ja toivottavasti kaikille tuleva standardilähetys. Espoon seurakuntien työntekijät saavat varata Hvittorppia puoleen hintaan, joten olisiko heillä myös muita etuja? Muuten on todella keljua kuulla, että elettäisiin aivan sattuman mukaan esim. laskutusasioissa, kun on kerran olemassa painettu hinnasto. Siinä todettiin saunasta näin: sauna 2h/ 43e, seuraava tunti 10e saunapyyhe 1e liinavaatteet 4,50e pöytäliina 5,00e/kpl yöpymismaksu 12e, lapsi 5,50 (3-14 v.) Astioista ei ole hinnastoa ja ainakin meillä kuuluvat vuokrahintaan, myös hääkakkuteline. Tällä hetkellä emäntä toimii Kalina. Hän on paikan emäntä niin kauan, kuin sinne saadaan uusi emäntä. Hän on oikein pätevä ja erittäin ystävällinen ja palvelualtis, vanha emäntä on perehdyttänyt Kalinan hyvin tehtäväänsä. Toivottavasti oikeus tapahtuu kaikkien kohdalla, ettei jää kenelläkään mitään hampaankoloon. Eriarvoinen kohtelu aiheuttaa todella helposti närää ja pahaa mieltä.
 3. Sattuuko jollain olemaan ylhäällä Hvittorpin hääkakkutelineen kerrosten halkaisijat, että pitopalvelu tietäisi tehdä oikean kokoiset kakut jokaiseen kerrokseen
 4. Flyygelin ja pianon ollessa seurakunnan tiloissa, virittäminen kuuluu heille eli todella tätä kannattaa painostaa. Ettei kenenkään naikkarin tarvitse itse tuota operaatiota kustantaa. Mitäköhän tarkoittaa säännöllisesti, eli onko ennen kesää viritystä tiedossa? Kävimme tiistaina Hvittorpissa ja olemme eri mieltä flyygelin vireydestä, eli ei ollut todella vähän aikaan viritetty... Kiitos Ennalle, joka laittoi tädin selvittämään tuon mieltä painaneen lasiasian
 5. Hei onko muilla jo häistään vastaanvanlaisia kuvia pöytäjärjestyksestä kuin Susiella. Niistä olisi valtavasti apua ja iloa omiin suunnitteluihin. Mistäs niitä vois käydä kurkkimassa? Ja todellakin Susie, teilää oli varmasti mahtavat juhlat!
 6. Kyllä se oli paikan uusi emäntä. Hän on yksi Hvittorpin pitkäaikaisista työntekijöistä, todella avulias ja palvelunhaluinen. Leirikeskukseen saadaan vasta kesällä uusi vakituinen emäntä, eli tämä nykyinen on määrätty hommaan siksi aikaa. Linnaahan voi varata todellakin etukäteen vaikka kuinka kauas, tosin se varaus vahvistetaan puoli vuotta ennen varauspäivämäärää. Uskon hyvin tuon vuoden 2005 tilanteen! Ja kappelikin on jo ollut vuosia valmis. Voi ei Kassu... Niin meillekin kävi, oli kaikki varattuna ja sitten viime tipassa siihen tulikin leiri. Syyshäät oli meillekin ehdoton ja samalla lailla Hvittorp tuttu entuudestaan. Ratkaisimme asian niin, että varasimme sunnuntain klo 12 eteenpäin ja näillä näkymin häät saattavat onnistua ihan hyvin. Tiedän tuon pettymyksen tunteen. Kaikki sympatiat sinne.
 7. Tästä kuohuviinilasiasiasta vielä. Kävimme Hvittorpissa pääsiäisenä ja paikalla sattui olemaan vanha emäntä ja uusi emäntä yhtäaikaa. Heiltä kysyin lasien käytöstä ja vastaus oli, että kaikkea, mitä keittiöstä löytyy saa käyttää. Ja ne lasithan ovat edelleen siellä hyllyllä. Siis kuohuviinilasit ja jalalliset juomalasit (samannäköiset kuin ravintolassa juomalasit). Harmittaa, kun ei tule yhtä ja samaa ja luotettavaa vastausta kaikille! Alkaa mietityttää, pitääkö joka asia tarkistaa erikseen itse kysymällä, ettei tule yllätyksiä...
 8. Rippileirit suunnitellaan jo melkein vuotta aiemmin, mutta linnassa ei rippikoululeirejä pidetä, kun se on kulttuurihistoriallinen paikka ja nykynuoret voisivat saada siellä tuhoa aikaan. Sama koskee kaikkia nuorten ja lastenleirejä. Linna on vain aikuistyön käytössä. Yleensäkin seurakunnan työmuodot päättävät seuraavan toimintakauden leireistä hyvissä ajoin eli myös n. vuotta aiemmin. Meille kävi huono tuuri ja perhetyö päättikin viime tipassa varata linnan ja meidän varaus jyrättiin. Kaikki lähti siitä menemään pieleen... Leirikeskusvaraamosta sanoivat, että linnaa varataan lähinnä kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin asti yksityistilaisuuksia varten. Silloin siellä ei juurikaan ole seurakuntien omaa toimintaa. Toimintakausi starttaa just siinä elokuun loppupuolella ja meidän syyshäitä haluavien on hankalinta saada sinne aikaa. Eli ollos huoleti, todennäköisesti jos olette sen jo saaneet varattua, saatte häänne pitää!
 9. Pahoillani olen, jos väärää tietoa välitin. Näin meille kertoi paikan Marjatta- emäntä elokuussa 2003. Mutta on erittäin hienoa, jos lasit sieltä löytyvät. Ei tarvitse nyt meidänkään lähteä niitä vuokraamaan mistään! Kertokaahan, millaista ohjelmaa olette Hvittorppiin suunnitelleet. Paikat puitteet on jotenkin arvokkaat ja tässä mietitäänkin, millainen ohjelma sinne oikein sopisi. Onko teille tulossa elävää musiikkia vai miten olette asian ratkaisseest?
 10. Heips! Ei ole shampanjalasejakaan, koska seurakunnan leirikeskuksissa alkoholin tarjoileminen on kielletty. Hvittorpin alkoholipolitiikasta on taidettu tässäkin ketjussa keskustella. Itsekin etsiskelen halvinta paikkaa vuokrata skumppalasit. Muusta tarjoiluastiapuolesta en valitettavasti tiedä.
 11. Kiitos Susie! Parasta onkin ottaa yhteyttä edellisiin juhlijoihin ja yrittää neuvotellla asiasta. Ajattelin koristelusta samaa, vain pöytiin tulee kukkia ja kynttilöitä ja noutopöytään kans. Hyvä tietää, että teillä on asiat järjestyneet hyvin, eiköhän siis meilläkin. Nyt on vaan stressivaihe ja epätoivo valtaa alaa...
 12. Hei. Laulaja! Meillä tulisi vastaavanlainen tilanne eli häät meillä sunnuntaina ja lauantain porukka lähtisi 12.00 pois sieltä. Mietittiiin sitä vihkiaikaa ja ja 15/16 oli varmaan aika hyvä. Ehtiikö kolmessa tunnissa laittaan paikat kuntoon?
 13. Meillä oli selkeä visio siitä, missä halutaan häitä juhlia, joten juhlapaikka ensin. Sitten käykin mikä vaan kirkko, jonka sattuu saamaan sille päivälle. Eli riippu ihan mitä haluaa. Ollos huoleti. Kyllä kirkon ja juhlapaikan saa. Kannattaa vaan varautua odottamaan, jonottamaan, jäämään varasijalle, pettymään, kuulemaan ei joo -vastauksia, ja niin edelleen... Tervetuloa joukkoomme! Eikä se häiden järjestäminen pelkästään näin negatiivista ole, mutta onpa nämä tunteet käyty läpi kirkkoa ja juhlapaikkaa järkätessä.
 14. Onko muuten kellään tarkkaa tietoa pöytien lukumäärästä ja siitä, kuinka monta tuolia yhteen pöytään mahtuisi (jos olisi ikäänkuin tavallinen keittiön ruokapöytä) ja kuinka monta tuolia käytettävissä on? Nämä on aika tärkeitä asioita istumajärjestystä pähkäillessä. Sitten on toinen kysymys vielä. Tuleeko teille alkumaljaksi kuohuviiniä ja jos tulee, mistä olette hommanneet lasit. Linnassahan ei niitä taida olla.
 15. Niin, ei kai sen aikataulun suhteen olla tarkkoja, ellei ole tulossa toista tilaisuutta sunnuntaille. Olen kuulostellut ja meitä on usampi pari, jotka toivovat saavansa pitää häät sunnuntaina Hvittorpissa, jolloin tuo sunnuntai aamun aikataulu on ymmärrettävästi merkityksellinen. Tietenkin toivon, että kaikki saisivat juhlia juhlansa rauhassa, ja tuo aamusauna idea on kerrassaan mainio. Mutta kannattaa tosiaan ottaa yhteyttä leirikeskusvaraamoon ja varmistaa, ettei siellä ole mitään sunnuntaina. Mukavaa suunnitteluaikaa kaikille!