Jump to content
Naimisiin.info

Piparkakku

Aktiivijäsen
  • Viestit

    22
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Piparkakku kaikki viestit

  1. Meillä oli ainakin edellisen päivän hääparin tavoittaminen todella hankalaa juuri näistä koristeluista sopiaksemme. Kun vihdoin saimme heidät kiinni, emme päässeet yhteisymmärrykseen minkäänlaisesta joustosta, vaan pääsimme linnaan hääpäivänä klo 12, kun varauksemme alkoi. Vihkiminen oli meillä jo klo 14 eli apujoukot saivat pistää todella hösseliksi. Onneksi kaikki oli kunnossa vieraiden saapuessa. Toivon, että teillä kaikilla sujuisi hyvin sekä varaamon, että uuden emännän ja mahdollisesti edellisen/seuraavan hääparin kanssa Meillä otettiin kuvat juuri saareen vievällä sillalla ja vesisateesta huolimatta tuli kauniit kuvat. Harmin paikka, jos sitä ei voi koko kesänä käyttää. Tähän meluasiaan vielä. Ei naapurit varmaan ikinä ole tulleet kesken juhlien kenellekään musiikista valittamaan, mutta ajatelkaa asiaa heidän kannaltaan. Hvittorpin linnan ympärillä on runsaasti tavallista ympäri vuotista omakotitaloasutusta sekä järven rannalla kesäaikaan mökkeilijöitä. Jokainen tietää, kuinka varattua linnassa on eli siellä on tyyliin ympäri vuoden joka ikinen viikonloppu ja arkenakin joku tilaisuus. Eli miltä tuntuisi, jos saisit kuunnella jatkuvalla syötöllä omalla pihalla/mökillä ollessasi jonkun juhlintaa, oli sitten kyseessä lujaa soiva musiikki tai "juhlatuulella" olevat vieraat. Maalaisjärkeä käyttämällä voi vallan hyvin järjestää häät, joissa tanssitaan ja samalla huomioidaan linnan lähiympäristön vakiasukkaat. Espoon seurakuntayhtymällä on varmasti omissa intresseissään pitää Hvittorpin hyvää mainetta yllä ja siihen vaikuttaa osaltaa jokainen linnan käyttäjä. Ja ainahan on niin, että helposti yksi hölmöilijä pilaa kaikilta maineen eli sen seurauksena sääntöjä saatetaan kiristää.
  2. Meille tuli varausmaksulappusen kanssa samassa kuoressa paljon infoa, mm. "Arvoisa Hvittorpin varaaja-lappu", jossa on kerrottu paikan käytännöistä ja säännöistä, "leirikeskushinnasto ulkopuoliselle käytölle" eli se ollaan kaikki me, jotka eivät pidetä siellä seurakunnan toimintaa, "leirikeskuksen esite" ja "ajo-ohje" sekä "pohjapiirrustus". Nämä siis lähetti meille leirikeskusvaraamon täti Tuula Roininen heti varauksen vahvistuttua. Mun mielestä asiallinen tietopaketti. Ja toivottavasti kaikille tuleva standardilähetys. Espoon seurakuntien työntekijät saavat varata Hvittorppia puoleen hintaan, joten olisiko heillä myös muita etuja? Muuten on todella keljua kuulla, että elettäisiin aivan sattuman mukaan esim. laskutusasioissa, kun on kerran olemassa painettu hinnasto. Siinä todettiin saunasta näin: sauna 2h/ 43e, seuraava tunti 10e saunapyyhe 1e liinavaatteet 4,50e pöytäliina 5,00e/kpl yöpymismaksu 12e, lapsi 5,50 (3-14 v.) Astioista ei ole hinnastoa ja ainakin meillä kuuluvat vuokrahintaan, myös hääkakkuteline. Tällä hetkellä emäntä toimii Kalina. Hän on paikan emäntä niin kauan, kuin sinne saadaan uusi emäntä. Hän on oikein pätevä ja erittäin ystävällinen ja palvelualtis, vanha emäntä on perehdyttänyt Kalinan hyvin tehtäväänsä. Toivottavasti oikeus tapahtuu kaikkien kohdalla, ettei jää kenelläkään mitään hampaankoloon. Eriarvoinen kohtelu aiheuttaa todella helposti närää ja pahaa mieltä.
  3. Sattuuko jollain olemaan ylhäällä Hvittorpin hääkakkutelineen kerrosten halkaisijat, että pitopalvelu tietäisi tehdä oikean kokoiset kakut jokaiseen kerrokseen
  4. Flyygelin ja pianon ollessa seurakunnan tiloissa, virittäminen kuuluu heille eli todella tätä kannattaa painostaa. Ettei kenenkään naikkarin tarvitse itse tuota operaatiota kustantaa. Mitäköhän tarkoittaa säännöllisesti, eli onko ennen kesää viritystä tiedossa? Kävimme tiistaina Hvittorpissa ja olemme eri mieltä flyygelin vireydestä, eli ei ollut todella vähän aikaan viritetty... Kiitos Ennalle, joka laittoi tädin selvittämään tuon mieltä painaneen lasiasian
  5. Hei onko muilla jo häistään vastaanvanlaisia kuvia pöytäjärjestyksestä kuin Susiella. Niistä olisi valtavasti apua ja iloa omiin suunnitteluihin. Mistäs niitä vois käydä kurkkimassa? Ja todellakin Susie, teilää oli varmasti mahtavat juhlat!
  6. Kyllä se oli paikan uusi emäntä. Hän on yksi Hvittorpin pitkäaikaisista työntekijöistä, todella avulias ja palvelunhaluinen. Leirikeskukseen saadaan vasta kesällä uusi vakituinen emäntä, eli tämä nykyinen on määrätty hommaan siksi aikaa. Linnaahan voi varata todellakin etukäteen vaikka kuinka kauas, tosin se varaus vahvistetaan puoli vuotta ennen varauspäivämäärää. Uskon hyvin tuon vuoden 2005 tilanteen! Ja kappelikin on jo ollut vuosia valmis. Voi ei Kassu... Niin meillekin kävi, oli kaikki varattuna ja sitten viime tipassa siihen tulikin leiri. Syyshäät oli meillekin ehdoton ja samalla lailla Hvittorp tuttu entuudestaan. Ratkaisimme asian niin, että varasimme sunnuntain klo 12 eteenpäin ja näillä näkymin häät saattavat onnistua ihan hyvin. Tiedän tuon pettymyksen tunteen. Kaikki sympatiat sinne.
  7. Tästä kuohuviinilasiasiasta vielä. Kävimme Hvittorpissa pääsiäisenä ja paikalla sattui olemaan vanha emäntä ja uusi emäntä yhtäaikaa. Heiltä kysyin lasien käytöstä ja vastaus oli, että kaikkea, mitä keittiöstä löytyy saa käyttää. Ja ne lasithan ovat edelleen siellä hyllyllä. Siis kuohuviinilasit ja jalalliset juomalasit (samannäköiset kuin ravintolassa juomalasit). Harmittaa, kun ei tule yhtä ja samaa ja luotettavaa vastausta kaikille! Alkaa mietityttää, pitääkö joka asia tarkistaa erikseen itse kysymällä, ettei tule yllätyksiä...
  8. Rippileirit suunnitellaan jo melkein vuotta aiemmin, mutta linnassa ei rippikoululeirejä pidetä, kun se on kulttuurihistoriallinen paikka ja nykynuoret voisivat saada siellä tuhoa aikaan. Sama koskee kaikkia nuorten ja lastenleirejä. Linna on vain aikuistyön käytössä. Yleensäkin seurakunnan työmuodot päättävät seuraavan toimintakauden leireistä hyvissä ajoin eli myös n. vuotta aiemmin. Meille kävi huono tuuri ja perhetyö päättikin viime tipassa varata linnan ja meidän varaus jyrättiin. Kaikki lähti siitä menemään pieleen... Leirikeskusvaraamosta sanoivat, että linnaa varataan lähinnä kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin asti yksityistilaisuuksia varten. Silloin siellä ei juurikaan ole seurakuntien omaa toimintaa. Toimintakausi starttaa just siinä elokuun loppupuolella ja meidän syyshäitä haluavien on hankalinta saada sinne aikaa. Eli ollos huoleti, todennäköisesti jos olette sen jo saaneet varattua, saatte häänne pitää!
  9. Pahoillani olen, jos väärää tietoa välitin. Näin meille kertoi paikan Marjatta- emäntä elokuussa 2003. Mutta on erittäin hienoa, jos lasit sieltä löytyvät. Ei tarvitse nyt meidänkään lähteä niitä vuokraamaan mistään! Kertokaahan, millaista ohjelmaa olette Hvittorppiin suunnitelleet. Paikat puitteet on jotenkin arvokkaat ja tässä mietitäänkin, millainen ohjelma sinne oikein sopisi. Onko teille tulossa elävää musiikkia vai miten olette asian ratkaisseest?
  10. Heips! Ei ole shampanjalasejakaan, koska seurakunnan leirikeskuksissa alkoholin tarjoileminen on kielletty. Hvittorpin alkoholipolitiikasta on taidettu tässäkin ketjussa keskustella. Itsekin etsiskelen halvinta paikkaa vuokrata skumppalasit. Muusta tarjoiluastiapuolesta en valitettavasti tiedä.
  11. Kiitos Susie! Parasta onkin ottaa yhteyttä edellisiin juhlijoihin ja yrittää neuvotellla asiasta. Ajattelin koristelusta samaa, vain pöytiin tulee kukkia ja kynttilöitä ja noutopöytään kans. Hyvä tietää, että teillä on asiat järjestyneet hyvin, eiköhän siis meilläkin. Nyt on vaan stressivaihe ja epätoivo valtaa alaa...
  12. Hei. Laulaja! Meillä tulisi vastaavanlainen tilanne eli häät meillä sunnuntaina ja lauantain porukka lähtisi 12.00 pois sieltä. Mietittiiin sitä vihkiaikaa ja ja 15/16 oli varmaan aika hyvä. Ehtiikö kolmessa tunnissa laittaan paikat kuntoon?
  13. Meillä oli selkeä visio siitä, missä halutaan häitä juhlia, joten juhlapaikka ensin. Sitten käykin mikä vaan kirkko, jonka sattuu saamaan sille päivälle. Eli riippu ihan mitä haluaa. Ollos huoleti. Kyllä kirkon ja juhlapaikan saa. Kannattaa vaan varautua odottamaan, jonottamaan, jäämään varasijalle, pettymään, kuulemaan ei joo -vastauksia, ja niin edelleen... Tervetuloa joukkoomme! Eikä se häiden järjestäminen pelkästään näin negatiivista ole, mutta onpa nämä tunteet käyty läpi kirkkoa ja juhlapaikkaa järkätessä.
  14. Onko muuten kellään tarkkaa tietoa pöytien lukumäärästä ja siitä, kuinka monta tuolia yhteen pöytään mahtuisi (jos olisi ikäänkuin tavallinen keittiön ruokapöytä) ja kuinka monta tuolia käytettävissä on? Nämä on aika tärkeitä asioita istumajärjestystä pähkäillessä. Sitten on toinen kysymys vielä. Tuleeko teille alkumaljaksi kuohuviiniä ja jos tulee, mistä olette hommanneet lasit. Linnassahan ei niitä taida olla.
  15. Niin, ei kai sen aikataulun suhteen olla tarkkoja, ellei ole tulossa toista tilaisuutta sunnuntaille. Olen kuulostellut ja meitä on usampi pari, jotka toivovat saavansa pitää häät sunnuntaina Hvittorpissa, jolloin tuo sunnuntai aamun aikataulu on ymmärrettävästi merkityksellinen. Tietenkin toivon, että kaikki saisivat juhlia juhlansa rauhassa, ja tuo aamusauna idea on kerrassaan mainio. Mutta kannattaa tosiaan ottaa yhteyttä leirikeskusvaraamoon ja varmistaa, ettei siellä ole mitään sunnuntaina. Mukavaa suunnitteluaikaa kaikille!
  16. Ja meillä oli varattuna (siis varasijalla) 24-26.9.2004, mutta seurakunta meni ja otti sen viikonlopun omaan käyttöönsä. Eli nyt se sitten tapahtui, mitä eniten on pelätty. Ei muuta kuin jonoon kesäviikonlopuille noille kolmansille ja neljänsille sijoille. Jippii... Varaamon täti muuten sanoi, ettei ole koko vuonna 2004 enää yhtään viikonloppua vapaana. Vappuaattokin oli varattu häihin. Että kertonee jotakin paikan suosiosta. Tsemppiä kaikille niille, jotka epätoivoisesti yrittävät saada itselleen vapaata aikaa l kieli pitkällä odottaen peruutuspaikkaa. Ja jo vahvistuksen saaneille, olette todella onnellisia, olette saaneet hienon juhlapaikan!
  17. Ja tulipa paljon kirjoitusvirheitä...
  18. Hei! Onko kellään varattuna Hvittorp ensi syksylle 25.9. Me saatiin sille päivälle varasija ja nyt sitten odotellaan maaliskuulle, että asia varmistuisi. Voi kun aika kuluisi nopeasti. Hiukan olen kateellinen teille, jotka vietätte tavlihäitänne siellä jo muutaman kuukauden kuluttua. Ilmeisesti teidän kenenkään päivää ei muutettu tai siis seurakunta ei päättänyt ottaa paikkaa haltuunsa. Onko jollain tällaisesta tilanteesta kokemsuta? Mukavaa hääpuhailua kaikille!
  19. Niin noista mummoista... Ihan totta se linnan kappeli on kolmannessa kerroksessa, että saa ihan kiivetä. Mutta onhan se koko linna aika sokkeloinen ja aika monella on ollut ruokailu ja ohjelma eri kerroksessa. Mietin juuri tätä asiaa oman isoäitini kohdalla, sillä hän ei kyllä pääse liikkumaan portaissa. Mutta onneksi on vanhoja ihmisiä vähemmän, ettei sen takia tarvitse juhlapaikkaa mennä vaihtamaan... Eipä siellä kyllä lastenvaunujenkaan kanssa voi liikkua.
  20. Hei, Nompparelli! Mekin kuulutaan Kanta-Espoon seurakuntaan, mutta pyydetään "oma" pappi ja kanttori vihkimään. Meitä askarrutti myös kappelin maksimi ihmismäärä, koska meille infottiin, ettei linnan rakenteet (lattia ja katto) kestä yli mainitun määrän ihmisiä, ja palopäällikkökin sanoi myös ettei saisi olla enempää turvallisuussyistä. Sen vuoksi mahtuisimme nippa nappa kappeliin huonon sään vallitessa. Olisi sääli, jos noinkin arvokas kulttuuriperintö turmeltuisi häävieraiden ylikansoituksen vuoksi... Pohdimme kirkko ongelmaamme ja löysimme yhden vaihtoehdon, Kirkkonummen keskustan kirkko. Samantapainen kuin Espoon kivikirkko. Sen saa ulkopaikkalaiset varata 6kk aikaisemmin. Näin kirkko ja juhlapaikka varmistuisivat yhtäaikaa. Hirvittää kyllä jättää kaiken suunnitteleminen puolta vuotta aiemmin... Tai voihan sitä suunnitella, mutta se lopullinen varmuus ja muut varaukset. Täytyy luottaa siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Enemmin tai myöhemmin. Terkkuja kaikille Hvittorppilaisille!
  21. Kiitos Susielle, joka ohjasi minut tähän ketjuun. Ehdinkin jo muualla kysellä Hvittorpista, mutta jatketaan täällä. Missä teidät vihitään, käytättekö linnan kappelia vai kirkkoa ja mitä kirkkoa? Mihin seurakuntaan kuulutte eli kuka tulee teitä vihkimään? Ensi syyskuussa Hvittorpissa oli vapaata vain sunnuntai iltapäivisin alkaen klo 16, jolloin seurakunnan omat leirit ovat loppuneet. Eli iltapainotteiset juhlat olisivat mahdolliset. Mutta Espoon vanhassa kirkossa ei toimitetakkaan vihkimisiä sunnuntaisin, kaikki ajat on varattu kasteille. Eli vaihtoehdoksi jäisi linnan oma kappeli. Mitä mieltä olette siitä? Onko kukaan ajatellut ulkovihkimistä?
  22. HobbyPointit sinettileimasimet maksavat 8 euroa. Löytyy esim. sydän ja kirjaimia. Meidän kummankin nimet alkaa K:lla joten sellainen olisi kiva. Todella suuri hintahaitari eri kauppojen välillä näissä sinettihommissa, kannattaa olla tarkkana!
×
×
  • Create New...