Jump to content
Naimisiin.info

Saimi

Morsian
  • Viestit

    37
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Saimi

  1. No musta on ihan fiksua ottaa myös tupakoivat vieraat huomioon.. kun niitä kuitenkin aina on..

    ^Ilman muuta, samoilla linjoilla! Vaikka ei itse polttaisikaan, on ihan kohteliasta huomioida tupakoivat. Huomioidaanhan erityisruokavaliotkin ym.! Eli kohtelias ja huomioiva ele.

    (Ei ainakaan kannata olettaa, ettei kukaan polta jos ei laita tuhkiksia :girl_haha:)

    Ja kyllä tuhkikista saa ihan nätit esim. maalaamalla saviruukut (idea olikin jo laitettu tähän ketjuun).

    Maalipintaa voi elävöittää leikkimällä väreillä (esim. häiden teemavärit) tai tuputella sabloonalla jonkin kivan kuvion.

    Myös tyhjistä, kannellisista lasipurkeista saa maalaamalla ihan tarkoitukseen sopivat ja niitäkin voi koristella - ne on siten helppoa ja siistä kerätä roskiinkin.

  2. Varmaan ihan asiallista ja tärkeää keskustelua mitä lääkkeisiin tulee, mutta otsikon WC-kori ja askartelu alta toivoo löytävänsä muutakin kuin kädenvääntöä särkylääkkeistä. :girl_wink: Mitenkään väheksymättä...

    (Kyllä vieraallakin on vastuu jos pitää lääkkeeseen turvautua - harva kai yrittää paketillista buranaa popsia häissä.

    Eli sitä vaan, että aina on porukassa joku, joka ei voi tietystä syystä tai perussairaudesta johtuen käyttää jompaa kumpaa - ei meidän tarvitse ihan farmaseutteja olla jos hätävarana vieraille on särkylääkettä. Eli itse en ainakaan stressaa hääpäivänäni kumpi on maksatoksisempaa ja kumpi ei.)

    En halua ketään loukata tällä. Kiitos ja anteeksi :girl_wink:

  3. Onko kukaan nähnyt missään semmosta vaalean ruskeaa/valkoista alumiini(?) ämpäriä missä lukee Booli edessä?

    Kävin tänään Ideaparkissa mainitsemassani Lahja ja Sisustuspussukassa - siellä oli valkoisia booliämpäreitä mustalla booli-tekstillä (hinta 33€/kpl). Eli varmistettu on - löytyy!

    Nyt vasta tän huomasin! Vähän hieno homma! Pitäisköhän lähtee ny vkl sit käymään ideaparkissa asti...Ei tuo nyt sinällään paha hinta ole ja tuota voi kuitenkin käyttää myöhemminkin. :) Nyt vaan rupesin miettii,että pitäiskö sitten ottaa kaksi niitä,että pitäiskö tehä holiton booli samanmoiseen ja lisätän holiton teksti sitten siihen jotenkin....

    Sabloonan voi tehdä esim. piirtoheitinkalvosta tai muovitaskusta ja tuputtaa tekstin askartelumaalilla tms. vaahtomuovipalan avulla. (Myös askarteluliikkeistä saa kirjansablooneja ja tuputtamiseen on ihan omanlaisiaan vaahtomuovi"pensseleitä". Jos löytää kivan fontin koneelta, teksti on helppo tehdä piirtoheitinkalvoon kirjoittamalla se siihen vedenkestävällä tussilla ja leikata sitten kirjainten aukot esim. paperi/matto/askarteluveitsellä tai teräväkärkisillä saksilla.)

    Hyvä jos tiedosta oli apua!! Ja tämä ei ole mainos... mutta Ideaparkista siis löytyy myös Sinelli, josta saa askartelutarvikkeita ja neuvoja. :girl_smile:

  4. Onko kukaan nähnyt missään semmosta vaalean ruskeaa/valkoista alumiini(?) ämpäriä missä lukee Booli edessä?

    Kävin tänään Ideaparkissa mainitsemassani Lahja ja Sisustuspussukassa - siellä oli valkoisia booliämpäreitä mustalla booli-tekstillä (hinta 33€/kpl). Eli varmistettu on - löytyy!

  5. Martha: Sisustusliikkeissä olen ainakin noita nähnyt. Muistaakseni esim. Ideaparkin Lahja ja sisustuspussukka -liikkeessä saattaisi olla, toki kannattaa soittaa ensin koska en ole ihan varma asiasta.

    Ja kyseessä taisi olla valkoinen malli. Mutta soita siis ensin, tiedot varmaan löytyy netistä. (Muissakin sisustusliikkeissä olen nähnyt booli-astioita, mutta ovat niin eri puolella Suomea, että ei varmaan auta... )

    Anniska: En tiedä ihan tarkkaan minkälaista tarkoita höttöisellä, mutta organza on yksi vaihtoehto. Kuitukangas toimii myös- Täällä Teemapuolella on ketju nimeltä kaitaliinat, sinne kannattaa kurkistaa. Itse olen löytänyt Anttilan kangasosastolta edullisia kankaita kuten Organzaa. Joulun jälkeen kullanvärinen organza on monesti alennettu eli kannattaa käydä kurkkaamassa tavarataloissa tai kangaskaupoissa. Googlettamallakin löytyy nettikauppoja, jotka myyvät esim. organzaa valmiiksi kaitaliinan levyisenä (ja saattaa olla, että vinkkiä siis löytyy kaitaliina-ketjusta enemmänkin) eli itse säästyy ompelulta...

  6. ^nellen: ostin itselle turkooseja tuikkukippoja Vapaa Valinnasta syksyllä, hinta oli siinä 4kpl/5€. Ne ovat malliltaan kuin Ittalan kivi-tuikkukipot, mutta laatu on toki eri... Ihan nättejä kuitenkin ja nimenomaan turkooseja. Voisit ainakin kysäistä jostakin Tokmanni.ketjun liikkeestä jos niitä olisi vielä saatavilla? Meille hankin jouluksi myös punaisia samanlaisia eli niitä ainakin löytyi yhä.

  7. Etsitään meri,majakka,risteilylaiva tms. teemaista kakunkoristetta (ei kuitenkaan purjelaiva...no sekin käy, jos ei muuta löydy)? Ei saisi olla kovin iso/painava, sillä kakussamme ei ole mitään kääretorttupohjaa tms. kannattavampaa kerrosta, vaan liivatteella hyydytettyä kermaa ja marenkia...

    En tiedä tuleeko vastaus jo myöhässä, mutta merjan marsipaanipuoti tekee tilauksesta ihania koristeita (ja juuri sellaisia kuin haluaa). Myös esim Tiimarin tms. somistus-jutuista voisi itse kehitellä?

  8. Olin jo unohtanut tän ketjun, pitääpä keksii jotain taas :lol:

    Palokuntalaishäissä kävisi jonkinlaiseksi ohjelmanumeroksi myös valokuvaus. Yhteiskuvan lisäksi vieraat voisivat poseerata esim. vanhan paloauton hytissä tai edustalla eli jokaisesta jäisi persoonallinen muisto ja tuskinpa kukaan kehtaisi kuvauksesta kieltäytyäkään jos on toteutettu hieman erikoisemmin.

    Sen lisäksi juhlaohjesääntöön, ohjelmalehtiseen tai juhlapaikalle opasteeseen voi kirjoittaa boolin tilalle "paloposti" ja ohjeistaa vieraita käymään palopostilla pitkin iltaa janonsa sammuttamassa. Selitänpäs sekavasti taas.... tajuskohan kukaan..

    Jos hääpari pitää leikeistä tai haluaa ohjelmanumeroita juhlaansa, toimii vanha kunnon puuttuvat adjektiivit -tarina aina. Eli joku suunnittelee tarinan joka kertoo esim. urheasta palomiehestä ja tämän morsiamesta. Tarinan adjektiivit jätetään pois ja vieraat voivat kirjoittaa lappusille adjektiiveja, jotka nostetaan yksi kerrallaan kulhosta ja lisätään tarinaan.

    Myös tulishow on näyttävä ainakin pimenevässä loppukesän illassa... Kannattaa googlettaa..

    Tuikkuja koristeeksi haluaville idea: pöytiin voi sijoittaa kulhon jossa on varatuikkuja ja teksti, "palava rakkaus" .

    Huumori-ihmiset voivat sijoittaa pöytiin myös sammutuspeitteet pakkauksissaan varustettuna tekstillä "palomies on palomies" tai "minkä palomies itselleen mahtaa" tms.

    Jos kyseessä on toiminnalliset häät eivätkä siis kovin viralliset, voidaan ainakin kesähäissä pihaohjelmana toteuttaa leikkimieliset palomiesten olympialaiset eli esim. morsiamen ja sulhasen joukkueet (avustajat, perhe, polttariporukat tms?) kilpailevat keskenään muutamassa leikkimielisessä lajissa, jonka voi toteuttaa juhlavaatteissa (esim. tikanheitto tms.). Voittajajoukkue saa palkinnoksi esim. häviäjäjoukkueen tarjoilemat voitonmaljat tai kaikille vieraille jaetaan tässä vaiheessa kiitos/muistolahja häistä, jonka häviäjäjoukkue käy jakamassa voittajien skoolatessa.

    Nää nyt oli vähän väkisin keksittyjä ja lonkalta heitettyjä, mutta jos nyt joku sai jotain irti niin hyvä niin. Itse rakastan kaikkia teemajuttuja joten niitä on kyllä mukavaa keksiä (joskin ajan kanssa, ettei tule tälaisia raakileita :grin:

    )

  9. Hei!

    Noin puolen tunnin ajomatkan päästä Kemiöstä löytyy Kartanohotelli Strandvik. Paikka on upouusi ja se sijaitsee aivan meren rannalla. Meidän häämme järjestettiin siellä viime kesänä ja kaikki sujui uskomattoman hyvin. Lähistöllä on myös Kemiön kirkko ja Angelniemn kappeli, tosin meidät vihittiin merimaisemassa hotellin terassilla. Nettisivut löytyvät googlaamalla.

    Ihanan näköinen paikka!! Kävin uteliaisuudesta kurkkaamassa :P

  10. Minäkin ilmoittaudun tänne ideoita jakamaan!

    Meidät on jo vihitty joulukuussa maistraatissa, mutta ajatuksena olisi puutarhassa pidettävä hääjuhla elokuussa.

    Pelottaa vain juurikin tuo Suomen sään epävakaisuus :huh:

    Meillä on vielä melko pieni asunto, ettei tänne sisälle juhlavieraat mahdu mikäli sataakin. Just noita katoksia ollaan ajateltu, et josko niitä löytäis käytettynä. Mutta oon myös huomannut, että aika halvalla niitä saa esim. Jyskistä. Siis jos ostaa halvimman "muovisen" (valkoisen) version ja vaikka koristelee sen kivasti. Meillä on itsellämme paritaloasunto ja suuri piha, ollaan muutettu tähän vuosi sitten, kun tämä valmistui ja olis niin ihanaa pitää juhlat omassa puutarhassa.

    Nyt menee vähän OT, mut periaattees liittyy aiheeseen : Oon miettinyt, et josko meidän juhlat ois tosi vapaat ja rennot, että tarjoilunakin olisi esim. grillin antimia, salaattia, hedelmiä jne. Kutsuttujen listalla on mun ja miehen sisarukset, vanhemmat ja isovanhemmat. Myös miehen isän sisarukset ja mun äidin sisarukset. (Miehen äiti ei ole siskoonsa väleissä ja mun isäni sisarukset asuvat Ruotsissa, kuten isänikin, joten niitä ei kutsuta, kun niitä ei tunneta) Sitten just meidän molempien läheisimmät serkut. Kyllä tuostakin aika pitkä lista tulee, mutta kutsutaan siis vain kaikkein läheisimmät. Niin ja tärkeimmät ystävät toki.

    Minkälaista ohjelmaa vois ulkona pidettävään JUHLAAN keksiä? Ois kiva kuulla ideoita. Ja noi aiempana lisätyt kuvat oli tosi ihania!

    Katoksia ja juhlatelttoja saa vuokrata monilta yrityksiltä tai yhdistyksiltä myös... Kannattaa googlettaa! Ja oman paikkakunnan yhdistykset ym kannattaa kurkistaa läpi koska myös niillä saattaa olla vuokrattavia katoksia ym.

    Kuulostaa ihanalta tuollaiset suunnittelemanne puutarhajuhlat. Itselle tuli mieleen ohjelmaksi "hiekan sekoitus". Sekin taitaa olla aika "Amerikkaa", mutta .... Ideana on yhdessä kutsuttujen/omien lasten/omien vanhempien kanssa sekoittaa läpinäkyvää lasimaljaan erilaisia hiekka-kerroksia. Esim. sulhanen kaataa tummaa hiekkaa, morsian vaaleaa, vieraat erilaisia koristehiekkoja (väri-hiekkoja saa varmaankin esim. Ikeasta tms.) ja lopuksi sekoitus sinetöidään esim. luonnonhiekalla. Kuulostaa hieman oudolta näin ilman kuvia selitettynä, mutta ideana on, että hääparille jää muisto juhlasta ja kaikki pääsevät osallistumaan.

    Tässä nyt joitakin suuntaa antavia kuvia kun ei täst selityksest tuu taas sen selvempää :lol:

    SandCeremonywshadow.jpg

    wedding_sand_407x600.jpg

    Judy%20-wedding%20ceremony%20on%20oahu%205.jpg

    wedsandart.jpg

    family_set_440.JPG

    Ohjelmanumeroita kannattaa katsoa muista ketjuista täältä! Varmasti monia juttuja voi soveltaa itselle. Riippuu niin kovasti tilaisuuden luonteesta ja parin toiveista mikä sopii kenellekin. Itselle nyt tulisi mieleen erilaiset pihapelit (mölkky, tikanheitto, petanque ym. muunnettuna hää-versioiksi, mutta toisten mielestä voi olla aivan liian arkista.

    Elokuun hämärtyvään iltaan sopisi myös ammattilaisen tekemä tulishow tai itse järjestetty ilotulitus. Monet seuralaikit sopivat myös pihajuhliin.

    Kannattaa lueskella näitä ketjuja läpi, monissa on hyviä vinkkejä hääjuhlan toteutukseen ja niistä voi suunnitella oman näköisiä! :)

  11. Mun vanhemmat oli erään firman pikkujouluissa Turun linnassa ja ylistivät paikan maasta taivaaseen. Ruoka oli erinomaista kuten palvelukin ja tunnelma ainutkertainen.

    Kiinnitin huomiota yhteen vastaukseen, joka oli aiemmin tässä ketjussa ja on ihan pakko kommentoida paria kohtaa...

    Olen ollut Turun Linnassa töissä joskus ja sellainen varoituksen sana, että jos vihkiminen ja hääjuhla pidetään sellaiseen aikaan, että linna on auki turisteille, niin turistit todellakin ovat uteliaita ja sisäänkäynti sekä häävieraille, että turisteille on kuta kuinkin sama. Siis kirkkoonhan ei turistit pääse vihkimisen aikana, eikä myöskään hääjuhlaan tietenkään, mutta kannattaa varautua uteliaisiin urkkijoihin. Mulle kerran jopa tarjottiin rahaa, että oisin päästänyt katsomaan, kun hääpari vihitään...

    Ja kannattaa muistaa myös sellainen juttu, että ainoastaan pitopalvelun henkilökunta on hääparin ja häävieraiden käytettävissä, ei Turun Linnan henkilökunta, joten heitä on ihan turha yrittää hyppyyttää. Ja tosiaankaan koko linnaa ei voi varata, ainoastaan juhlatilat.

    Ja ainakin siihen aikaan, kun itse siellä töissä oli, hääpari odottelee vihkimistä vierailta piilossa eräänlaisessa siivouskomerossa ;D

    Itse en siis ikimaailmassa siellä menisi naimisiin, vaan valitsisin rauhallisemman ympäristön. Tosin kuka nyt muutenkaan tahtoisi entisessä työpaikassaan häänsä pitää ::)

    Eli turisteja varmasti on liikkeellä, mutta myös tuttavani työskenteli linnassa ja hän oli sitä mieltä, että turistit eivät häiritse juhlaa. Linnan työntekijöiden on toimittava ammatillisesti kuten kenen tahansa, joten tuskinpa kukaan nyt voi työpaikallaan ottaa lahjuksia vastaan ja päästää turisteja maksusta kurkkimaan vihkimistä!! :lol:

    Ja tuosta "komerosta" vielä... Se on ihan ok tila eikä ko. ystäväni sitä nyt ihan komeroksi nimittäisi.

    Itse viettäisin häitä ehdottomasti linnassa, jos asuisin lähistöllä Turkua. Samanlaista historiallista miljöötä saa hakemalla hakea!! Eikä turistit ainakaan minun päivääni pilaa - kun morsian ja sulhanen ovat kauniiksi ja komeaksi laitettuja, niin suotakoon vilaus komeasta parista turisteillekin :D :D Suomi maailmankartalle!!!! :P

  12. Kuvat ovat omia kuviani, ethän kopioi ilman lupaani, kiitos. :)

    8143010478535801487web_0.jpg

    8143010478535801509web_0.jpg

    8143010478535801525web_0.jpg

    8143010478535801559web_0.jpg

    8143010478535801576web_0.jpg

    8143010478535801592web_0.jpg

    Eli siinä oli hieman kuvia, osa epätarkkoja, pahoittelen... Mutta sait varmaan ideasta kiinni!

    Tässä on tarkempia tietoja (suoraan ammattilaisten esitteistä):

    Tmi Anne Forsström (Nokia)

    "Näin ikuistat morsiuskimpun:

    Tiesitkö, että rakkauden symboli, morsiuskimppu ja sulhasen viehe voidaan nykykeinoin kuivata ja koota lasin alle vitriiniin sellaiseksi kuin se on hääpäivänä ollut. Lasin alla kimppu säilyy pölyltä suojassa muotonsa säilyttäen. Saatuani kimpun kuivaan ja puran sen. Kuivaan jokaisen kukan ja vihreän tavalla, joka antaa niille parhaan mahdollisen lopputuloksen."

    "Hyvä tietää:

    Kimpun tekijälle kannattaa mainita teettävänsä siitä taulun, jolloin hän pystyy neuvomaan mitkä kukat säilyttävät parhaiten värinsä ja muotonsa. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun kimppu toimitetaan kuivattavaksi mahdollisimman nopeasti. Mieluiten jo seuraavana päivänä häiden jälkeen."

    Hinnasto ja lähetysohjeet yrityksen kotisivuilla, tässä suora linkki!.

    Hinnat alkaen 115 euroa (esitteen hinnat näyttävät olevan välillä 115-200 euroa, riippuen siitä minkälaisen haluaa)

    Toinen yritys sijaitsee Tampereella, Kultainen Ruusu.

    Heidän esitteestään napattua:

    "Morsiuskimpputaulut ammattitaidolla ja sydämellä. Voit toimittaa kimpun miltä paikkakunnalta tahansa. Morsiuskimpputaulun voit antaa tai saada myös lahjaksi. Laita toiveesi lahjalistaan yhteystietojemme kanssa."

    Yrityksiä on varmasti muuallakin Suomessa, mutta itse olin Tampereen häämessuilla, josta sitten tiedot tuli mukaan.

    Toivottavasti näistä oli jotakin apua! :)

  13. Palomies & Morsian

    Tässä pari kuvaa inspiraatin lähteeksi:

    6b8f_12.jpg.w300h225.jpg

    weddingSm.jpg

    Kannattaa katsoa ammattilaisten ilotulite-sivuja, joissa monesti on valinnan varaa myös "sisäilotulituksen" järjestämiseen. Tällaiset efektit ovat aika komeat häätanssin alkaessa tai hääparin saapuessa. Tai sitten illan hämärtyessä ihan yllätyksenä kun lempibiisi kajahtaa soimaan.

    FireCrackerOPtf.jpg

    Myös kutsujen tekemisessä/tilaamisessa voi käyttää luovuutta ihan rajattomasti. Kannattaa googletella "fireman" tai "fire" hakusanalla kuvia, joista voi ottaa vinkkiä. Kivoja liekkikuvia saattaa löytyä esim. tatuointi-sivuilta.

    Jos SE OIKEA KAKUNKORISTE uupuu eikä halua tilata ebaysta (tms.), Merjan Marsipaanipuodin sivuilla on ihania yksilöllisiä koristeita ja ainakin sivujen mukaan hän tekee koristeet pariskunnan toiveiden pohjalta. Eli palomies koriste onnistuu mitä luultavammin ja samalla voi yhditää morsiamen työn/harrastuksen tms. koristeeseen. Kannattaa kurkata, ovat tosi mahtavia!

    Vieraita ei varmaan kannata lähteä paloletkulla kastelemaan jos haluaa säilyttää sovun häiden ajan ja sen jälkeenkin :lol: mutta seremoniamestari tai bestman voi hämäykseksi syöksyä suihkuavan vesiletkun kanssa vieraiden näköpiiriin esim. kesken valokuvauksen ja joku avustajista onkin piilossa kääntämässä veden poikki ennen kuin se kastelee vieraat. (Toivottavasti ymmärsitte selitykseni, joka on hivenen sekava!)

    Myös seuraavaa leikkiä voi käyttää ohjelmanumerona: Bestman tms. kantaa ensin täyden ämpärin vettä juhlatilan eteen ja kaataa sen tyhjään ämpäriin. Saman hän toistaa kaksi kertaa. Kolmannella kerralla bestman tulee paikalle samalla tavalla muka kantaen painavaa, täyttä ämpäriä ja heittääkin ämpärin sisällön (paperipäällisiä karkkeja) yleisön joukkoon. Aiheuttaa hämmästystä ja hilpeyttä sekä kuvauksellisia ilmeitä :P

    Palomiesteemaa voi myös soveltaa sujuvasti juomatarjoilussa. Jos tarjotaan boolia, se voi olla maitotonkassa/kanisterissa, joka on puettu palomieheksi ja sepalusta raottamalla hanasta saa boolia.

    emmisteve_7.jpg

    Myös ensivasteisiin osallistuville palomiehille ja -naisille hauska vinkki on iso "ensivastepakkaus" (laukku, pieni kaappi tms.), jossa on tarjolla "piilopullo" ensiavuksi kovimpaan janoon

    Toivottavasti joku sai jotakin ajatusta tästä, ideoin mielelläni lisää jos meni edes oikeaan suuntaan :rolleyes:

×
×
  • Create New...