saima

Rouva
  • Viestit

    17
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän saima kaikki viestit

  1. saima

    TANGO!?

    Häätangoksi sopisi "Vie meidät rakkauteen"
  2. saima

    Kaunis ulkolainen valssi häävalssiksi?

    Yksi tosi nätti hidas valssi on Try To Remember. Sävellys on Harvey Schmidtin ja tuo on musikaalista Fantastics.
  3. saima

    Mikä virsi kirkkoon?

    morsmaikkumallia08: Siunaa koko maailmaa on virsi nro 501. Kaikki lastenvirret on peräkkäin, joten jos saat virsikirjan käsiin, joten lähisivuilta löytyy varmaan muitakin lapsuudesta tuttuja virsiä. maissi55: Maa on niin kaunis ei ole erityisesti jouluvirsi, sitä lauletaan paljon muinakin vuodenaikoina. Joillain alueilla sitä käytetään paljon hautajaisvirtenä, joten kannattaa tarkistaa ettei esim. jollekin sukulaisjoukolle tule hautajaiset mieleen... Jos suvut on tosi eri puolilta Suomea, kannattaa kysellä vaikka isovanhemmilta tai muilta paikallista hautajaisperinettä tuntevilta, mitkä virret ovat heidän mielestään hautajaisvirsiä.
  4. Alttarille (alttarikaiteen sisäpuolelle) ei saa kuka tahansa mennä, edes kasvokuvien takia. Vihkiminen on Jumalanpalvelus ja kirkko pyhä paikka. Kasvokuvia voi ottaa sivulta ja takaa silloin, kun vihkipari kääntyy toisiaan kohti (esim. sormuskohta) tai yleisöön päin (musiikkiesitystä kuunnellessaan, pois lähtiessään). Ja jos ne kasvokuvat ovat niiiiin tärkeitä, valitkaa vihkipaikaksi joku muu kuin kirkko.
  5. Lähes aina. Otan pois vain taikinaa vaivatessa ja erityistä hygieniaa vaativissa töissä, joita teen hyvin harvoin.
  6. Mun mielestä pitopalvelu Kristiinan kestit tekee todella hyvää ruokaa. Hintataso on tietääkseni kohtuullinen. Tuolla on yhteystietoja: http://www.kunnantupa.fi/.
  7. saima

    Koivu somistuksessa

    ^Ok, kiitos tiedosta, Veeris! Luuletko, että koivu voi aiheuttaa allergisia reaktioita myös tavallisessa lämpötilassa ja kosteudessa? Saunaolosuhteet ovat (toivottavasti ) hyvin erilaiset kuin useimpien juhlapaikkojen olosuhteet.
  8. Humoristinen valssi :-? Huh huh, mä yleensä alan itkeä tuon soidessa, ja tiedän muitakin nuoria, joille käy samoin, isovanhempien sodankokeneesta sukupolvesta puhumattakaan. Huumoria on niin monenlaista... :'(
  9. saima

    muistasiko kukaan sanoja?

    Tähän on vastattu tuolla häämusiikkialueella, löytyy esim. etsi-toiminnolla.
  10. saima

    Jos ei halua kaasoa

    Kaasoa ja/tai bestmania ei ole pakko olla, eivätkä nämä avustajat ole kauaa kuuluneet suomalaiseen hääperinteeseen (ovatkohan edes perinteitä?). Ainakaan omien sukulaisten häissä ei ole kaasoja/bestmaneja ollut ennen omaa sukupolveani. (Erikseen on sitten morsiamen pukija, josta arianne78 kirjoitti.) Kyllä ystävät ja sukulaiset voivat auttaa järjestelyissä ja itse juhlassa, vaikka ketään ei olisi nimetty avustajiksi. Kaverit ovat myös polttarijutuissa yleensä melko innokkaita ja oma-aloitteisia, eikä ilman polttareita jää, vaikkei olisi kaasoa. Kokemusta on
  11. Miten tää nou nou -ketju on pudonnut niin kauas, kun must-ketju pysyy ekasivulla? Oon kai aika negatiivinen, kun näin päin on paljon helpompi ajatella ;D -runoilut (kaikki kutsuista kiitoskortteihin) -leikit ja "hauskat" ohjelmanumerot, kuten suomi-viro -hääpuhe -morsiamen luovutus ym. ei-suomalaiset "perinteet" -pilailu kirkossa
  12. saima

    Vain yksi sormus

    Samoin meillä. Mielestäni yhden rakkauden merkiksi riittää yksi sormus.
  13. En aio säästää omaa kimppuani, pölyä kerääviä muistoja on kertynyt muutenkin liikaa. Taidan kuitenkin hommata kaksi kimppua, toisen heitän ja toisen vien läheisen haudalle. Voisin vaikka käyttää toista kirkossa ja toista juhlassa, kuulostaako hassulta?
  14. saima

    Mitä laulatte häissä yhteislauluna?

    Yksi käyttökelpoinen sivu on www.laulut.fi, sieltä esim. iskelmiä ja ikivihreitä, kansanlauluja ja lauluja illanistujaisiin -osioista löytyy pääasiassa yhteislauluiksi sopivia kappaleita. Sanat ja sävelet täytyy etsiä erikseen esim. kirjastosta, mutta noiden listojen avulla voi saada käsityksen, mitä oikeastaan on etsimässä.
  15. saima

    Koivu somistuksessa

    Koivut kestävät hyvin ja pitkään, kunhan vettä riittää. Varsinkin alkuun juovat paljon, joten edellisenä päivänä kannattaa hakea, sillä hääaamuna on muutakin puuhaa kuin kantaa litroittain vettä. Siilu: En ole koskaan kuullut, että joku olisi allerginen koivuille, koivun siitepölylle vain, joten tähän aikaan vuodesta ei pitäisi olla mitään ongelmia sen suhteen.
  16. Meillä vanhemmat suhtautuivat uutiseen iloisesti puolin ja toisin, mutta järjestelyjen edetessä on saanut huomata lapsen häiden nostavan vanhemmilla elämässä kertyneitä ongelmia pintaan. Vanhemmat haluavat toteuttaa omassa elämässään toteutumatta jääneitä asioita tai siirtävät (tahtomattaankin) oman elämän pettymyksiä eteenpäin seuraavalle sukupolvelle. Ehkä aloittaja ja muut vanhempien reaktioon pettyneet ovat vain sattuneet hääuutisellaan saamaan joitain vääriä asioita liikahtamaan vanhempien päässä? "Huono" alku juhlasuunnitelmille ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki olisi menetetty, samoin hyvästä alusta ja onnenkyyneleistä huolimatta vanhemmat aiheuttavat kuitenkin hankaluuksia jossain vaiheessa.
  17. saima

    "Sua vain yli kaiken mä rakastan..."

    Mielestäni on täysin ymmärrettävää, ettei luterilaisessa kirkossa hyväksytä tätä laulua, koska se on suoraan ristiriidassa rakkauden kaksoiskäskyn kanssa: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseäsi. Jos hääpari kuitenkin itse pitää tästä laulusta, sen ehtii varmasti jossain vaiheessa hääpäivää kuulla, kuten tuossa sanoitkin.