soierie

Jäsen
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

About soierie

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meillä meni myös kaikki aivan nappiin ja kiitoksia on sadellut myös häävierailta. Sää oli uskomaton, aurinko paistoi siniseltä taivaalta, vaikka olin henkisesti varautunut räntäsateeseen. Tunnelma oli iloinen ja rento ja pysyttiin hyvin aikataulussa (ajoittain jopa edellä). Yhdyn edellisiin siinä, että hyvä etukäteissuunnittelu helpottaa rentoutumaan juhlapäivänä. Ainostaan sukkanauha unohtui kotiin, mutta sekin muistui niin ajoissa mieleen, että ehdittiin hankkia toinen tilalle. Mikä sekin pienen pieni yksityiskohta. Kaiken kaikkiaan joka pennin arvoista, onneksi päätettiin järjestää häät!
 2. Meillä kutsuttuja oli 99 (sis. 2 lasta+meidät) + pappi, ja olimme esittäneet toiveen, että vieraat jättävät mahdollisuuksien mukaan lapset hoitoon. Lapsia kutsuituilla olisi ollut tuohon päälle vielä n. 30-40.. Lopullinen nuppiluku oli 87 + kaksi vastasynytynyttä ja kolme lasta + valokuvaaja, joka myös ruokaili juhlassa. Pois jäi yksi ulkomailla asuva ystäväpariskunta, huonossa kunnossa oleva kummitätini, kahden ystävän miehet (jotka eivät olisi tunteneet juhlasta ketään muuta) sekä viime hetkellä kaksi sukulaista lapsen sairastumisen takia. Aika lailla siis sen 10% luokkaa. Sikäli olin hämmästynyt, että näin pahimpaan flunssa-aikaan tuli onneksi noinkin vähän viimehetken peruutuksia.
 3. Nosto.. Itsekin kaipailisin jotain vaaleaa viittaa tai vastaavaa. Mistä pk-seudulla saisi esim. vuokrattua sellaisen, tai sattuuko jollain olemaan myynnissä..? Kotoa löytyy Marja Kurki -shaaleja/pochoja, mutta värit eivät ihan sovi pukuuni, joka ei ole valkoinen.. Päivällä ehkä vielä tarkenee lyhyet matkat ilmankin hiostavassa puvussa , mutta illalla täytynee laittaa synkkä musta pitkä takki, jos en muuta keksi.. Ja miljöökuvauksessa voi kyllä tulla vilu..
 4. Osaako joku auttaa - mistä löytäisin pikaisesti isoja yksivärisiä sateenvarjoja pk-seudulla? Valkoinen/musta/muu tumma väri. Jos valokuvauksessa tarvitaankin, ei haluaisi mitään kirjavaa. Urheiluliikkeissäkään ei ole enää golf-sateenvarjoja, kun kausi alkaa olla ohi..
 5. Juhlapaikkaa etsiessämme kartoitin eri vaihtoehtoja Helsingin keskustasta ja Espoostakin, mukana niin ravintolaa, huvilaa, laivaristeilyä kuin vuokrattavia saleja, joissa joko ruuat/juomat talosta tai sitten itse haluamastaan paikasta. Tein tiukat excel-laskelmat saamiemme tarjousten perusteella. Meillä on tulossa n. 80 vierasta. Häät pidetään pahimman sesongin ulkopuolella, joten varaustilanne olisi vielä sallinut useita vaihtoehtoja. Yllättävää kyllä kalleimmaksi vaihtoehdoksi olisi tullut seurojentalo-tyyppinen tila, jossa Sodexholla on yksinoikeus. Huh mitkä hinnat! Myös H3-salin kokonaispotti nousi kalliiksi (vaikka saisi viedä omat viinat), kun henkilökunnasta olisi joutunut maksamaan lähes yhtä paljon kuin tilavuokrasta (joka sekin kiitettävän kova 1220€).. Päädyimme Hotel Arthurin Juhlasaliin, joka oli edullisin vaihtoehto, sillä ruuat ja juomat ovat kohtuuhintaisia, tilavuokra on nimellinen ja kaikki astiat, tarjoilupalkkiot, pöytäliinat ym. kuuluvat hintaan (kuten myös hotellihuone hääparille). Ja kuten muutkin täällä ovat todenneet, meille on tärkeää se, ettei tarvitse stressata viime hetken valmisteluista ja nakittaa ystäviä ja sukulaisia esim. kantamaan pöytiä ja siivoamaan yöllä tai häiden jälkeisenä päivänä. Muita kriteereitä oli myös se, että tilassa saa juhlia melko myöhään ja sinne mahtuu bändi ja tanssilattia. Kirkolta on matkaa 700m, joten mitään bussikuljetuksia ei tarvitse järjestää, säästöä siiitäkin. Keskustaan on helppo tulla julkisillakin ja yöllä pääsee helposti kotiin. Paikka hoitaa myös koristelut pientä lisämaksua vastaan, mikä sopii minulle hyvin, en pala halusta päästä näpertelemään kynttilöitä ja kukka-asetelmia hääpäivän aamuna.. Aiomme tarjota vieraille alkumaljat, kahvin avecit sekä kaksi kaatoa viiniä. Luulen, että suurimmalle osalle se on riittävä määrä, ja janoisimmat voivat ostaa lisää tilaan tulevasta baarista. Ja osa ei kuitenkaan juo mitään, jolloin janoisemmat saavat nekin lasilliset. Viina ei ole Tallinnastakaan ostettuna ihan ilmaista, ja toisaalta jos olisi omat viinat, niitä pitäisi sitten ostaa reilusti, koska ei olisi baaria josta voisi kesken illan ostaa lisää. Juhlat ovat vielä edessäpäin, voin tulla sitten lokakuussa kertomaan lopulliset kokemukset. Odotan kuitenkin innolla hauskoja ja erityisesti stressittömiä juhlia!
 6. Onko kellään kokemusta Kaisaniemen Kukasta? Netissä on ihan hyvännäköisiä kimppuja, mutta miten todellisuudessa ja miten palvelu pelaa? Kiitos tiedoista jo etukäteen!! Krunikan Madonaa on täällä myös kehuttu, mutta siellä hintataso kuulosti tarjouksen perusteella korkeahkolta verrattuna esim. Livingroomiin..