Jump to content
Naimisiin.info

Halipupu

Aktiivijäsen
  • Viestit

    25
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

    Never

Käyttäjän Halipupu kaikki viestit

  1. Halipupu

    1. Hääpäivä

    ;D Meillä taitaa olla vauvan hoitoa tiedossa! ;D
  2. Kaikin puolin häät suju ihan hyvin kun alkuhäslingistä päästiin. Juhlapaikan kanssa sopisin kirjallisesti _aivan _kaikesta, mm.kellonajat yms. Koristelujoukkojen kanssa olis pitänyt pitää yhteinen tapaaminen ennen häitä. Häät on videolla ja se oli ihan hyvä juttu, vaikka ensin ajatus hylättiin. Kiitos siis vieraille, jotka eivät pääseet paikalle.
  3. Myös seuraavat asiat kannattaa kysyä: - koska pääsee koristelemaan, - kuinka pitkään paikalla saa juhlia (voi vaihdella) - koska paikan pitää olla luovutuskunnossa
  4. Halipupu

    Iiiiihanin häälahja?

    En osaa sanoa oliko se ihanin, mutta ex-sulhasta nykyistä aviomiestäni se ainakin on miellyttänyt kovasti ja hän on sitä vähän väliä selaillut. No se on huippuvuorikavereiden väsäämä Matkaopas Eurooppaan eli kaikki huippuvuorikaverit olivat kirjoittaneet omasta maastaan jotain (Suomi, Ruotsi, Norja, Islanti, Belgia ja Hollanti), etsineet esitteitä ja kuvia ja sitten he lupaavat majoittaa meidät, vielä kaupunkikierrokselle, purjehtimaan yms. Kovasti odotan noiden lupausten täyttämistä!
  5. Meillä oli Viivi & Wagner ja vieraat tykkäs kovasti ja varsinkin kun ne oli laittu seisomaan niin päin, että kumpikin katsoi omaan suuntaansa ja Wagner näytti ihan tarpeekseen juhlista saaneelta! ;D Toi Hannan idea jääkarhuista olis ollu kans meille sopiva!
  6. Halipupu

    Häätanssi / häähidas

    Kyllä olen lukenut, etteivät kaikki muutkaan enää tanssi häävalssia, jos eivät osaa ja hyvä niin. Parempi tanssia sitä mitä osaa kuin koittaa omissa häissä tanssia valssia, jos sitä ei todellakaan osaa. ;D Se on myös vieraiden kannalta aika ikävää katseltavaa ja varsinkin, jos kukaan muu ei kehtaa mennä hääparin kanssa tanssimaan. ??? Alkaa varmaan hääperinteet muuttumaan, kun ei enää valssia osata tanssia, mutta toisaalta lavat vetävät taas nuortakin väkeä, joten mistäpä sitä tietää, mutta jokainen tehköön tyylillään. Ne on TEIDÄN häät, joten saatte tehdä asiat aivan niin kuin haluatte!
  7. En nyt muista oonko tähän jo vastannu, mutta ei varmaan haittaa. Eli juhlat on Espoossa Hotelli Lepolammella. Paikka on ehkä vähän nuhjaantunu, mutta pihapiiri on ihana ja rauhallinen! Vuokraa ei tartte maksaa, ruuat, juomat, tarjoilut, siivous, orkesteri yms. tulee hotellilta ihan kohtuu hintaan. Vieraat voivat yöpyä juhlapaikalla ja myös juhlakalut. Paikka on pienen lammen rannalla ja saunomismahdollisuus on myös.
  8. Sulholla olis kyllä vaikka mitä persoonallisia mokausideoita, mutta toivottavasti se ei toteuta niistä mitään mm. karata metsään juuri kun pitäisi lähteä vihittäväksi, sanoa "ihan sama", kun pitäisi sanoa se TAHDON, kaatua hääkakun päälle jne... Meillä yksinkertaisuus on valttia eikä mitään krääsää ja omatekoinen on kans IN. En sitten tiedä näkyykö noi jutut niin paljoa vieraiden silmiin, mutta voihan joku möläyttää, että melkein kaikki on tehty itse, asuja ja morsiuskimppua lukuun ottamatta. Persoonallista on mun mielestä myös siviilivihkiminen juhlapaikalla, koska luultavasti kovin moni ei ennen ole samanlaisessa toimituksessa ollu läsnä.
  9. Mietin tuota Freesian leikkiä vielä ja tuli mieleen, että eikö olisi parempi, että leikkijät istuisivat kummassakin joukkueessa samassa järjestyksessä, esim. vasemmalta lukien isä, äiti jne.. Silloin juoksemisessa ei oltaisi peräkkäin, vaan molemmilla olisi tilaa edessä, ja he ajaisivat tavallaan toisaan takaa. Eikös leikkijät kuitenkin juokse kumpikin samaan suuntaan eikä toisaan vastaan?
  10. Meillä on siviilivihkiminen paikan päällä ja sukulaiset ja muut vieraat saavat ajatella mitä haluavat, mutta ne on meidän häät ja me saamme pitää millaiset häät haluamme! Jos siitä nyt joku isoäiti pahastuu, niin siitä vaan, maailma muuttuu! Olihan sulhon isoäidille (90v.) vähän hankala selittää, että ne ei oo kirkkohäät, ja että minä en kuulu kirkkoon, mutta ollaan me ainakin vielä tavattu ja väleissä. Kirkossa siunaaminen ei todellakaan eroa paljoa tavallisesta vihkimisestä, mutta siinä käytetään mm. jo uutta mahdolllista sulunimeä, mikä voi aiheuttaa hämmennystä, jos vieraat eivät tiedä että se on avioliittoon siunaaminen eikä vihkiminen. Mutta meillä on ihan siviilivihkiminen juhlapaikalla, käy kurkkaamassa päiväkirjaa!
  11. Tosta Freesian leikistä tuli semmonen leikki mieleen, jossa myös annetaan ihmisille roolit ja siiten kertoja lukee kertomusta ja leikkijöiden pitää eläytyä kertouksen mukaan rooliinsa. Kertomuksen voi helposti tehdä itse häihin sopivaksi, mutta pitää ehkä muistaa, että se pysyy kohuuden rajoissa. Siinä voisi vaikka olla tiskirätti, pölypalleroita, pölyhuiska tai imuri, morsian, sulhanen, koira, sohva, televisio jne. Siitä sitten tarinoimaan kertomus, jossa morsian tai sulhanen siivoaa ja toinen löhöää sohvalla ja katselee televisiota. Siivoava osapuoli voi vaikka käskeä toista ulkoiluttaa koira jne. Toivottavasti idea tuli selväks taas mun hienosta selityksestä. Yks hauska leikki on kans kynän pujottaminen pulloon niin, että kynä roikkuu vyötäröltä selkäpuolelle noin reisien korkeudella. Leikkijöiden pitää siis kyykistyä ja saada kynä uppoamaan ihan kunnolla pulloon.
  12. Kirkollinen siunaaminenhan ei oo samanlainen kuin vihkiminen ja varsinkin jos sukinimi vaihtuu jommalla kummalla, niin ainakin siinä kohdassa kun pappi kysyy "Tahdotko..." vieraiden luulisi hämmästyvän ja papin puhuvan omiaan, kun käytetään jo uutta sukunimeä, koska vihkimisessähän käytetään vielä omaa nimeä. Ainakin serkkuni häissä kaikki eivät olleet tajunneet, että kirkossa tapahtuu siunaaminen ja vihkiminen on jo tapahtunut edellisenä päivänä maistraatissa. Penkeistä kuulun hiljaista sipinää, kun vieraat luulivat papin mokanneen! ;D
  13. Meille siviilihäistämme kertominen on tullut vastaan niinä vaiheessa kun ihmiset kysyvät, että missä kirkossa meidän vihitään eli heti ekaks kun aletaan häistä puhumaan. Varsinkin sulhon iäkkäälle isoäidille oli vaikea selittää, ettemme mene kirkossa vihille, ja että minä en ole koskaan kuulunutkaan kirkkoon. Hän oli luullut, että olimme tavanneet seurakunnan touhuissa, joissa sulho on aikoinaan ollut mukana. No tulihan sekin nyt sitten selväks, mutta en oo varma muistaako isoäiti vielä elokuussa että ne ei oo kirkkohäät, vaikka kutsussa ei kirkkoa kyllä mainitakkaan. Hauska katsoa ihmisten ilmeitä ja varsinkin sulhon sukulaisten, koska heille tämä saattaa tulla yllätyksenä. ??? Olemme kuitenkin ajatelleet, että näin saamme itsemme näköiset häät, eikä sulhokaan niin välittänyt kirkkohäistä, joten sain helpolla oman tahtoni lävitse ja siviilivihkimisen paikan päällä. Eipä tartte poukkoilla eri paikkojen välillä ja järjestellä aikatauluja ja kuljetuksia. Onpahan ainakin erilaiset häät, itse en ainakaan oo ollu samanlaisissa häissä eli sellaisssa joissa vihkiminen tapahtuu paikan päällä ja maistraatin toimesta.
  14. Tarkennan siis vielä naruleikkiä, jonka oon ristiny kahlekuninkaaksi: Narut menevät saman ihmisen ranteesta toiseen, mutta menevät keskenään ristiin. Juttu on helpointa virittää siten, että laittaa ensin toisen narun menemään suoraan ranteesta ranteeseen ja sitten laittaa sen toisen narun ensin ranteeseen, kiepauttaa toisen narun yläkautta alas ja sitten ranteeseen. Noin, koittakaapa nyt!
  15. Toi ameeba leikki on ihan hauska, jos ihmiset vaan lähtevät siihen mukaan ja ottavat sen huumorilla. Vaiheiden muistaminen voi olla hankalaa, mutta seinälle voi vaikka laittaa isot kuvat eläimistä allekkain, niin muistaminen helpottuu. Itse olen ehdottaut meidän häihin leikkiä, jossa parille pujotetaan ranteisiin narut, kummallekin oma (n.60-80 cm. pitkä), mutta ne pujotetaan vielä menemään toistensa lomiste, niin että pari on naruilla toisissaan kiinni. (Hankala selittää, mutta yksinkertainen käytännössä.) Eli narujen päissä on lenkit ja lenkit laitetaan ranteisiin ja narut laitetaan keskenään tavallaan ristiin. Siinä pitäisi sitten selvitä eroon siitä kaveristaan, mutta naruja EI saa ottaa pois ranteista, eikä naruja saa katkaista. Mutta miten? Hauskannäköistä katseltavaa. ;D Sulho sanoi, että toi on yleisesti tiedossa oleva leikki, mutta en usko, koska ainakaan kaaso ja hänen kaverinsa eivät sitä selvittäneet, vaan joutuivat soittamaan apua. Koittakaapas ja jos ei onnistu, niin laittakaa sitten privaattiviestiä, niin kerron salaisuuden. Toinen leikki, jota oon ajatellu on kullikuningas. Kilpailijoille sidotaan sukkahousut vyötärölle ja sukkahousujen kärjissä (sisällä) on pujotettuina raa'at perunat. Sukkahousuja liikuttamalla ilman käsiä (kädet selän takana) pitäisi saada tulitikku rasia liikkumaan vaikka viivalta toiselle. Ja hauskaa on taas! Kaasoni on muuten kullikunkigas ja hän voi luovuttaa tittelin toiselle sitten häissä, jos tota leikitään. ;D Siinä aluksi nyt muutama hauska leikki, joita en oo häissä nähny, mutta muualla kyllä.
  16. Halipupu

    Hääjuhlan ohjelma ja aikataulutus

    Meille tulossa 70-80 vierasta ja seisova pöytä. Siviilivihkiminen paikan päällä. Herätys aikasin jos nyt nukuttu ollenkaan (kaaso on meillä yötä) klo: 9 --> Meikki ja kampaus kotona ... aamupala ... pukeutuminen (sulhasen tankkaaminen lihapullilla) kello 11 studiokuvaus aika lähellä (10min. ajomatka) ...kuvausen jälkeen jatketaan suoraan juhlapaikalle (n.15 min.) ...juhlapaikalla koristeluiden ym. tsekkaus ...valokuvia ulkona perheenjäsenten, kaason ja BM:n kanssa kello 14 vihkiminen ...valokuva koko hääväestä ...onnittelut ja onnittelumaljat n. klo: 14.45 ruokailu ja puhe n. klo: 16 ohjelmaa n. klo: 17 kakun leikkaus ja tee ja puhe n. klo: 18-18.30 häävalssi --> tanssia ja ohjemaa tunnelman mukaan n. klo 20 kimpun kaappaus ja sukkanauhan ryöstö juhlat jatkuu tanssin merkeissä n. klo: 22 hääpari poistuu vähin äänin paikalta saunan lauteille muutamien valittujen henkilöiden kanssa muut saavat jatkaa tanssimista ja juomista Meillä on tämmänen aikataulu kasassa ja se tarkentuu ainakin aamupäivän osalta viimeistään sitten, kun koemeikki ja kampaus on tehty. Juhlapaikan kanssa pitää kans vielä sopia tarkemmista ajoista, kun tiedetään tarkka vieraiden lukumäärä. Me ollaan koitettu saada kaikki tärkein ohjelma tonne ruokailun jälkeen ja kahvin jälkeen, koska vieraissa on vanhoja ihmisiä, jotka eivät varmaan jaksa kauheen kauaa odotella ohjelmanumeroita, vaan haluavat lähteä jo kotiin lepäämään, kun tärkeimmät juhlat osat on katsottu ja koettu. Toivottavasti aikataulu toimii.
  17. Kimpun hinta taitaa riippua aika paljon siitä kuinka ison haluaa ja mitä kukkia siihen tulee. Itse olen ajatellu jotain 50 E:n tienoilla olevaa, mutta saa sitten nähdä kun aletaan kunnolla katteleen kukkia. Sesonkiaika taitaa myös vaikuttaa hintaan, mutta kesällä on onneks helppo saada monenlaisia kukkia. Ajattelin myös säästää siinä, etten osta kukkia Hesasta, vaan vanhalta kotipaikkakunnaltani, jossa asuu vielä äitini ja veli, mikäli kukkien kuljetus saadaan järjestettyä aamulla.
  18. Yksissä häissä ryöstettiin anopit, ja appiukot joutuivat esittämään kaksistaan pantomiimia yleisölle. Kyllä oli naurussa pitelemistä. Lopuksi anopit tulivat takaisin ketokukkakimput kourassa ja ojensivat ne miehilleen.
  19. Kampaaja/meikkaaja juuri suositteli, että ennen vihkimistä valokuvaus olisi parempi ja niin meillä on. Valitisin tarkoituksella kuvaamon läheltä kotia ja vielä sinne päin, missä juhlapaikka on, koska aika on rahaa, eikä kannata ajella turhaan edes takaksin sinä päivänä. Lisäksi olemme ajatelleet ottaa juhlapaikalla kuvia ennen vieraiden saapumista ja vihkimistä. (Jo ehditään ja jaksetaan vielä poseetara.) Meillä on siis siviilivihkiminen juhlapaikalla. Omasta mielestä on tylsää, jos vieraat joutuvat odottamaan vihkiparia kauan juhlapaikalla kun he ovat valokuvattavana, eikä se itsestänikään tuntuisi mukavalta olla kuvattavana kun tietää toisten odottavan.
  20. Me ollaan suunniteltu matkaa Lofooteille Norjaan. Koska emme kumpikaan ole mitään auringonpalvojia (sulho varsinkaan). Lofootit on ollu jo aikasemmissakin matkasuunnitelmissa esillä, joten ei tarttenu kauaa miettiä minne sitä lähtisi. Aikaa on myös rajoitetusti, koska lomaa mulla on vaan kaks viikkoo ja toisen käytän ennen häitä.
  21. En usko, että vihkijät edes odottavat kutsua juhliin, ja kun he rientävät paikasta toiseen koko päivän, niin eihän siinä edes ehdi jäädä syömään ja juhlimaan. Luultavasti viimeisestäkin vihkitilaisuudesta vihkijä haluaa jo kotiin lepäämää rankan päivän jälkeen. Tietenkin jos vihkijä on parille tuttu, niin asia on toisin ja juhliminen mahdollista. Itse emme ajatelleet antaa mitään lahjaa tai pulloa (turvallisuussyistä) ja kiitoskortin lähettäminen mietitään vasta sitten kun on juhlittu ja juhlista mahdollisesti selvitty...
  22. Mä oon koittanu olla painostamatta liikaa ja suunnitellu lähinnä kaason kanssa. Sulholla on vielä dippatyökin työnalla ja sitä mä en osaa tehdä, mutta häitä osaan suunnitella tai on pakko osata. Meillä on ollu häälehtiä pöydällä ja välillä sulho on semmosta katellu ja mä oon ollu että "mistäs nyt puhaltaa?" mutta en oo mitään numeroo nostanu koska se olis vaan haitaks. Häihin tulee sulhon opiskelukavereita ulkomailta ja niiden näkeminen on varmaan yks hyvä houkute olla edes vähän kiinnostunu. Ollaan me häämatkaa yhdessä suunniteltu ja kutsun ideoimisen jätin sulholle, mutta kutsu jäikin mun tehtäväks mutta idea on sulhon. Onneks ollaan tai minä olen alottanu suunnittelemisen ajoissa ja linjat on selkeät ja yksinkertaiset, joten mitään kauheeta hoppua ei pitäis tulla eikä paniikkia. Alussa sulho oli häitä vastaan, mutta selitin että häät on jokaisen tytön unelma ja kaikki haluavat olla yhtenä päivänä prinsessoja ja keskipisteenä, niin ymmärsihän se ja haluaahan rakas mielluttää rakastettuaan. Sitten sovimme, että teemme häisä oman näköisemme ja kutsumme vain sellaiset, jotka tunnemme ja olemme kotonamme omissa häissämme, emme vieraina.
×
×
  • Create New...