Jonnuli

Morsian
 • Content count

  107
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jonnuli

 1. Meillä oli siviilivihkiminen (ei yhtään vähemmän juhlallisempi mutta meille näin sopiva) ja ensimmäinen laulu oli alkusanojen jälkeen. Se rentoutti sopivasti Seuraava laulu oli vihkikaavan jälkeen, ehti fiilistellä sitä että ollaan oikeasti naimisissa.
 2. Täälläkin eräs tyytyväinen morsian voi suositella Jannea! Dokumentaariseen pakettiin olemme enemmän kun tyytyväisiä, uskomattoman hyviä tilanneotoksia, niin vieraista kun meistäkin. Hääpaikkamme oli hankala kuvattava, hämärän valaistuksen suhteen. Vihkimisessä valaistus oli vielä haastavampi mutta kuvat onnistuivat todella hienosti. Sukulaisten ottamista kuvista ei voi samana päivänäkään puhua... Potreteistakin tykkäsimme, Janne onnistui löytämään niitä varten kivat ulkokuvauspaikat hääpaikaltamme! Niin kuin joku jo mainitsikin niin oli valinnanvaikeutta monen hyvän potrettikuvan välillä. Suosittelen ensinnäkin ottamaan ammattitaitoisen kuvaajan hääjuhlaan. Monet vieraat on harmitelleet omien häidensä heikkoa tallennelaatua meidän kuvat nähdessään. Mielestäni hinta ei ole kovin paha; kuvista on iloa vuosikymmeniksi. Jannea voin varauksetta suositella kuvaajaksi ainutkertaiseen päiväänne!
 3. Festaria voin minäkin suositella! Pukuuni tehtiin mm. kavennusta yläosaan, olkaimia otettiin sisään, helmaa ei lyhennetty, mutta alushametta lyhennettiin. Mielestäni paljon korjauksia ja hinta oli n. 80 eur. Kävin kerran sovittamassa viikkoa ennen häitä ja vielä pienet kavennukset tehtiin lisää, parin päivän päästä sain ihanuuden kotiin! Tarja (?) laskee ennen tilausta hinnan työlle, mikä on miekestäni reilua.
 4. Meillä oli maistraarin työntekijä vihkimässä juhlapaikalla. Saatiin vihkimisen jälkeen allekirjoitettu vihkitodistus. Hän antoi sen onnitellessaan meitä. Tiedettiin etukäteen. Mielestäni se on kiva lisä kun kirkossa saa raamatun ja meille tuli hieno todistus
 5. Kiva kuulla että tilaus toimii ja kansio on kiva! Saatiin eilen kuvat ja taidan viikonloppuna alkaa miettimäänsen kansion sisältöä
 6. Onko kukaan tilannut valmista painettua kansiota (Ifolor tms.)? Vai oletteko tulostaneet ja askarrelleet kansiot itse? Vähän houkuttaisi oikean kirjamallisen kansion tilaaminen, ajattelin myös että kuvat on varmaan sillä tavalla vähän kestävämpiä kun tulostettu valokuva... Toisaalta tykkään askarrellakin mutta haluamme kuitenkin itse ison hääkuvakansion ja lisäksi tilaamme vanhammille (3) ja kaasolle + BM:lle pienemmät kansiot eli menee ikä ja terveys niitä työstäessä!
 7. Meillä oli melko samanlainen aikataulu kun aloittajalla; syötiin klo 16.30-19.15, kakkukahvit klo 20, juhlatila tyhjennettiin puolen yön jälkeen (00.30). Meinasin itse että ehkä ei tarvitse yöpalaa mutta se tilattiin ja tarjoiltiin klo 23, bändin vikalla tauolla. Tuli tarpeeseen ja kaikki meni!
 8. No on vähän outoa jos valokuvaajalle ei tarjota ruokaa... missäs hän niitä omia eväitä sitten söisi? Dokumentaarisessa paketissa kuvaaja on koko ajan "valmiina" eli töissä niin on hyvä että ruokaileekin siinä muiden kanssa. Näin ainakin meillä, kuvaajalla oli oma paikka ja ruokaili muiden vieraiden kanssa.
 9. Meilläkin aikaa varattiin noin tunti ja olisi voinut olla enemmänkin aikaa. Talvipakkanen vaikutti asiaan ja jouduimme käymään sisällä lämmittelemässä välillä; ennen sisäkuvien ottoa piti lämmitellä mm. neniä niin ettei tulisi ihan punanenäisiä kuvia Kuvia tuli kaikkiaan n. 150 ja valitsimme 6 niistä käsiteltäväksi potretteja varten. Paikkoja eli taustoja oli kuusi erilaista (ulkona ja sisällä). Oli kova työ valita jo tuosta määrästä parhaat kuvat...
 10. Miehen puhe oli liikkis
 11. ^meilläkin oli vieraspari joka ei tuonut lahja, siitä viis, mutta ei tosiaan korttiakaan. Mielestäni sen voisi tuoda vaikka ei mitään lahjaa halua ostaa! Sitten tuli jotain Pentikin porokynttelikköä ja Iittalan karahveja jotka jouduin laittamaan vaihtoon kun joko meillä jo on niitä tai ei varmasti käytettäisi. Meillä siis oli lahjalista mutta osa ihmisistä haluaa aina ostaa jotain muuta...
 12. Joka penni on kyllä elinikäisten muistojen arvoinen! Hääbudjetti oli n. 15000e sormuksineen, hääöineen jne. johon vanhemmat osallistuivat mutta itse maksoimme n. puolet. Kaikki ovat kiitelleet hääpaikkaa, esiintyjiä, ruokaa, juomia jne. mitään en vaihtaisi pois
 13. Itselläni oli Unique brat eikä puku ollut kovin tukeva (ei mitään korsettia), itse asiassa puku oli selästä ihan avoin ja syy siihen, että mitkään "normaalit" rintsikat ei käyneet. Mietin myös teippauksia vaihtoehtona mutta jotenkin niistä jäi epävarmempi olo... Koko paketti pysyi hyvin koossa hääpäivän, kuppikoko on B ja vielä kun ennen häitä vähän laihtuu tahtomattaankin niin olivat juuri oikean kokoiset!
 14. Sain ihanat timanttikorvikset, sopivat hyvin sormusten kanssa yhteen
 15. Meille tehdään ehto joka avioeron sattuessa sulkee pois ennen liittoa ja sen aikana perityn omaisuuden ja ennen liittoa olleet varallisuudet sekä osakkuudet yhtiöissä. Ainahan sitä voi päivittää jos tuntuu siltä että pitää lisää rajata.
 16. Aveciksi valikoitui nyt lopulta VSOP ja Marsala -viini ~ jälkiruokaviini. Portviini olisi ollut ihanin nyt talvella mutta kustannussyistä valitsimme jälkiruokaviinin.
 17. Meille tulee harpisti soittamaan vihkitilaisuuden musiikin ja olen todella tyytyväinen! Kun on talvi niin hän tulee jopa 1,5h aikaisemmin niin että soitin ehtii lämpiämään. Tarvitsee roudaukseen apumiehen mutta heillä on omasta takaa perävaunu johon soitin mahtuu.
 18. Finlandersin Oikeesti on ihana Ikisuosikkini on myös Akselin ja Elinan häävalssi ja ruotsinkielisistä C.Vennergrenin Det vackraste.
 19. Meille tulee vastaava tuote mutta nimitän sitä ohjelmalehtiseksi Ruotsissa häissä on usein käytössä tyylikäs kutsukortin tyyliä noudatteleva ohjelmalehti. Eli käytetään samoja teemoja kun kutsussa mutta se sisältää menun ja ohjelman lisäksi esim. vieraiden esittelyn, lasten suusta tai rakkausaiheisia lainauksia, hääbingon ja muuta pientä luettavaa vieraille.
 20. Riippuu jonkin verran siitä miten teillä ruokailu on järjestetty; onko pöytiintarjoilu ravintolassa, buffapöytä jne? Ainakin ravintolassa tuo riittänee juuri ja juuri siihen syömiseen ja mukavaan seurusteluun. Vieraathan syövät teidän tahdissa ja on varmaan hyvä kertoa etukäteen milloin te poistutte.
 21. Samoilla linjoilla^ meillä miespuolisille tulee samaa kukkaa vieheeseen kun mitä minun kimpussani on, tosin ehkä eri värisenä; sulhaselle valkoista ja muille tumman pinkkiä tai lilaa. Kaason ranneviehe on eri kukastakin, mutta valkoinen "naisellisempi" viehe ja kaason pukuu sovitettu Ja määristä vielä, vieheet tulee BM:lle, isille ja veljille sekä sulholle = 6 ja kaasolle = 1. Toki äideillekin olisi voinut hankkia mutta kun tärkeää on mielestäni myös että ne sopivat kokonaisuuteen (asuun ja väreihin) niin olisi ollut hankalaa saada kaikille naispuolisillekin sovittua asu+kukkapalaveri.
 22. Meillä on tarkoitus sisääntulomusana soittaa Bachin Prelude in C ja poistumiseen Pachelbelin Kaanon in D
 23. Vichyn 48 h dödö, sitäkin saa apteekista!
 24. Pukeudun juhlapaikalla, olen valmiissa meikissä ja kampauksessa siinä vaiheessa. Puvun pistän päälle juuri ennen kuvausta.