Brix

Morsian
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Brix

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mä ajattelin laittaa läpinäkyvällä pakkausteipillä (n.3cm leveetä) reunat ympäriinsä kiinni. Teippi jättää todennäköisesti jälkiä, mutta ne lähtee joko etanolilla tai asetonilla (mm. kynsilakan poistoaineessa) lasista, mutta huom. ei muovista/kumista tai kumi voi liueta mukaan... Mutta miten ajattelitte ratkoa kun ajateltiin ihan pahvista pohjaa + tylliä + nauhoja. Toi pahvi ei taida tykätä vesisateesta, mitä siis tilalle. Saako jostain muovia tai jotain?
 2. Täytyy myöntää että oma taloudellinen tilanne ei ole mitenkään kauhean hyvä mutta olen antanut lahjaksi yleensä noin 20-60e /hlö, kun olen ollut paikalla häissä. Jollen niin lähettänyt vain onnittelukortin ja kenties jotain pientä esim. CD-levy, pyyhelahjapakkaus, eli noin 10-30e.
 3. No ei TODELLAKAAN (ainakaan viiteen vuoteen)! Oli häiden aikoihin perus vastaus. Kun meni 20v naimisiin niin kyllähän sitä sai kuulla muutamilta, mutta hiljenivät ihan kiitettävästi. Kaverit jotka tunsi hyvin ei vaivautunut kysymäänkään, ne tiesi ettei todellakaan...
 4. Vastoinkäymisiä riittää: 1. Pidin pienenä "tekniikan ihmelapsena" imagon kannalta erittäin tärkeänä että Äänilaitteet toimivat. Tämä otettiin huomioon paikan valinnassa. Kokeilimme itse laitteita, ja huomasimme, että hyvin kuuluu. Pyysimme paikan äänilaite vastaavaa esittelemään laitteet meille, hän ei tullut päivänä jona meidän piti tavata kokki, mutta sovimme uuden ajan. Viimehetkellä jouduin matkatöihin, ja vannotin kaasoa, besmannia, molempia speakkereitä, ja sulhasta opettelemaan kaikki. Kuulemma kuului hyvin. Häitä edeltävänä iltana laitteet hienosäädettiin Kaason ja speakkereitten toimesta, ääni kuului kirkkaana. Hääpäivänä laitteistosta ei kuulunut pihaustakaan. Joku oli säätänyt useamman peräkkäistä vahvistinta nollille ja lisäksi basso/diskantti säädöt väärin. Kehottaisin siis menemään itse paikalle ja kysymään mitä mistäkin vivusta tapahtuu, jollette halua pilata häitänne. Myös omat tai ystävän PA-laitteisto on varteen otettava vaihtoehto. Onneksi laitteisto saatiin toimimaan jotenkuten. 2. Laskekaa tarkkaan erikoisruokavalioiden määrä. Itse en voi syödä Gluteiinia, joten Kerroskakun ylin kerros tehtiin Gluteiinittomana. Ilmoitimme että lisäksi tulee noin 10 muuta keliaatikkoa, no heitä oli 12. Ja arvatkaapa saiko tämä morsian kakkua lisäpalaa saatikka aamupalaksi? No ei kaikille keliaatikoille ei meinannut riittää... 3. Älkää jättäkö kukkien + koristeiden ostoa anopeille. Koristebudjettimme oli 20€ Sillä sai pöytäkoristeiksi nauhat ja pienen ruusukimpun käteen. Häissämme käytettiin silti miltei satanen täysin tarpeettomiin koristeisiin. Kaikki suostuttiin kertomaan minulle vasta juhlapaikalla. Sillä hinnalla olisi saanut oikeasti hienon morsiuskimpun. :-( Koristelu ryhmämme onneksi pysyi budjetissaan :-) 4. Kun morsiuskimppuni ei ollut syyliseni en olisi halunnut sitä kuin virallisimpiin kuviin. En älynnyt kertoa siitä kuvaajalle joten nyt se komeilee melkein joka kuvassa. 3. Jos aiotte saapua juhlapaikalle tasalta, informoikaa kaikkia siitä. 4. Hääkoristelu autoskrapa morsiamen laikussa on söpö. Tai edes jonkinlainen skrapa. Näteillä kynsillä tai lahjaksi saadulla perintä maljakolla ei saa omaa puoltaan autosta puhtaaksi. Ja se herättää kansa ihmisissä yllättävää naurua.
 5. Kiitos ehdotuksista. Äitin tuttu, joka on kukkakauppias, lupasi 30 euron kimpun (pidetään varsista kiinni), ajattelin tinkiä sen johonkin 25 euroon, tekee vaikka vähän pienemmän vähemmillä kukilla. Toinen vaihtoehto olis joku tusina 40cm pitkää ruusua (0,80 euroa kpl) ja korsettinauhalla rusettiin, kestää kuulemma 2h ilman vettä, mut jos laittaa välillä vaasiin niin pitempään.
 6. Meillä oli kaksi ideaa, jäkimmäinen vissiin toteutetaan. Hää autoksi tulisi Bajero, siis maastoauto. Meinattiin lainata mun töistä pari oranssia vilkkupalloa kattoon. Niitten väliin teksti "HÄÄKULJETUS". Sit auton takapenkille, joka on noin metrin korkeudella maasta, valkoset lakanat koriteeksi. Punainen volvo, valkoiset nauhat, takalasiin joku ihan perus "he elivät elämäänsä onneellisesti ikuisuuteen". Hienoin tekti tulee takakopan sisälle, näkyy kun takakoppa auki "HÄÄLAHJAPÖYTÄ" Takakoppa vuorataan valkoisella kankaalla, ja korstellaan punaisin nauhoin ja rusetein. Luukku auki ja juhlapaikan eteen.. (Miten niin kätevää?) Takalasissa ollut teksti siirretään sitten yhteisen asunnon oveen, ovikoristeeksi (pitääkö sittenkin laittaa "KÄYKÖ KATEEKSI").
 7. Me ylipuhuttiin tuttu nörttitulemaan juhliin läppärin, mini-usb -kaapelin, muistikortin lukijan, ja kamera telakka aseman kanssa. Pöytä pystytetään oven viereen, joten poistuessa voi sitten antaa meidän kopioida kuvansa suoraan kovalevylle. Ei ainakaan unohdu. Speakkerit käskevät juhlan loppupuolella käydä kuvien luovutus tiskin kautta.
 8. Tutun kaverilla (ilmeisesti ei suomessa tapahtunut) oli upea idea polareihin. Polttrit alkoivat yhdeksältä illalla, sillä että kokonnuttiin yhden kaverin luokse, ja mentiin mukkumaan siskon petiin. Herätyskello herätti porukan neljältä. Valmiksi valitut juhla vaatteet niskaan ja clubiin jossa meno jatkui aamuun saakka. Sisään kun tunnelma oli katossa. Iloista juhlintaa kuten kaikki muutkin asiakkaat. Ei alkanut vasyttää aamun valjetessa. Ei juonut niin paljoa, kuin jos olisi juhlinut yli yön, joten ei krapulaa. Tuli aika paljon halvemmaksi kuin koko yän kestävä lipitys. Sieltä matka lopulta jatkui Brunssille, ja parin tunin päikkäreille. Polttareiden aloitus ajankohta oli selvillä juhlakalulla, mutta ohjelma järjestys taisi olla pienoinen ylllätys. :-D
 9. Meidän "jäynä" on aika näkyvä. Häälahjapöydän sijasta parkkeeraamme hääauton juhlapaikan eteen. Takakoppa auki. Auenneeseen luukkuun kiinnitetään iso lappu HÄÄLAHJAPÖYTÄ, pohjalle levitetään iso valkoinen lakana, joka pursuilee reunoilta yli, ja koristellaan punaisilla ruseteilla ja nauhoilla. Punainen hääauto koristellaan sitten saman sarjan valkoisilla nauhoilla. Miten niin kätevää! PS. Toinen mahdollinen jekku tehdään työ paikalle. Työ paikan kotisivuille laitetaan ilmoituksia tapahtumista, no meinattiin että laitetaan ilmoitus että olen lomalla (ihan yleistä). Ja liitetään siihen kuva hääpuvussa, ja parin työkalun kanssa (ihan hauskaa). Mutta sitten se jäynä, annetaan sivun osoite käsiohjelmassa kaikille vieraille. Voi töissä naamat venähtää kun kävijämäärät hyppää kattoon.
 10. Meidän häissä päätöksen teko on selvä: 5 Ystävien ja sukulaisten mielipiteet huomataan, koska haluamme säilyttää heihin hyvät välit. 4 Kavereiden mielipidettä kysytään, koska he ovat meille tärkeitä. 3 Osa-alueelleen agiteerattu tyyppi päättää, koska se on hänen hommansa. 2 Kustannuksissa mukana olleet ilmottavat mielipiteensä, koska ovat ostaneet "osakkeen" häihin. 1 Hääpari sanoo viimeisen sanan, koska kyseessä on heidän juhlansa. Ensimmäselle kirjoittajalle: meille oli alustasti selvää, ettemme mene sviittiin. Oma aviovuode ja yhteinen asunto ovat sen verran uniikkeja ettemme halua pilata sitä.
 11. Itse yritin välttää kimpun näppaus leikkejä, jopa onnistuneesti. Meillä ei heitetä mitään, jos harmittaa voi tulla valittamaan, mutta mä olen illan kuningatar
 12. Eli hääkimppu vaan ei kiinnosta yhtään. Se meinaa haukata kohtuuttoman suuren osan pienestä budjetistamme. Hääkuvaliikkeessä sanoivat että kuvista tulee yleensä parempia ilman kimppua. En ymmärrä mitään kukista, joten todennäköisesti sanoisin kukkasten kielellä "näiden kantaja vaan on tyhmä". Äiti ja sulhanen kuitenkin haluisivat kimpun, eikä mulla ole mitään sitä vastaan. Budjetista en silti suostuisi tinkimään. Maksimi olisi 25 euroa jos kimppu olisi kuitenkin kaunis. Kimpun ei tarvitse kestää kuin pari tuntia, vihkimisen ja valokuvien ajan... ja sitä ei tarvitse kuivattaa... Onko ehdotuksia? Tai Turun seudulta halpaa liikettä.
 13. Meinattiin laittaa Todella todella basic kutsu, Mac-tyyliä vain aivan pakollinen. Ja sitten kutsun liitteeksi, järkyttävän pitkä kapulakielinen selostus jossa on mm. osoitteet tiedot kaasosta, lahjalistasta, ohjelma vastaavasta, ja morsiamen kynttiläkammosta. Oleellinen olisi toki mahtunut kutsuunkin, mutta yksinkertaistaminen (ja rautalangasta vääntäminen) on vain niin meitä..