Gatita

Morsian
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Gatita

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Hei, onko jollain tietoa, mistä pääkaupunkiseudulta saisi filmiä Polaroid 600 -kameraan? Googletus antaa vastaukseksi pelkkää eioota, muutamaan liikkeeseen olen soittanut, mutta vastaus aina negatiivinen. Filmiähän ei valmisteta enää, mutta joillakin liikkeillä saattaisi kuulemma olla vielä vanhaa varastoa. Liikkeiden määrä vaan on niin huima, että en viitsisi kaikkia soitella läpl, josko jollain olisi parempaa tietoa asiasta..?
 2. Kyllä kai tuo vuosi yleensä riittää. Mutta sitä hankalammaksi menee, mitä enemmän tulee vieraita. Meille on tulossa (tai siis kutsutaan!) 50-60 vierasta, ja edelleen luotan, että sille porukalle paikka löytyy. Toukokuussa jo mukamas paikan valitsin, mutta kun näytin sitä myöhemmin miehelle, ei se näyttänytkään enää kivalta! Nyt siis edessä uuden paikan etsintä. Ja Verna: nykyään taitaa olla aika yleistä, että maistraatissa käydään viikolla (varsinkin jos haluaa jonkun tietyn päivämäärän hääpäiväksi) ja juhlat pidetään sitten seuraavana viikonloppuna. Tai miksei vaikka seuraavana vuonna!
 3. Huhuilin jo tuolla "ei-valssaajienkin" ketjussa, mutta toistetaan kysymys täälläkin; eli onko joku pohtinut samaa asiaa, josko häävalssi olisikin hääsalsa? Sen pitäisi olla joku hieman hitaampi salsa.. Tai miksei peräti rumba tai muu vastaava. Ite tykkään tosi paljon Mas que nada -biisistä, mutta sanat nyt ei oo kaikista osuvimmat.. Ja se taitaa muuten olla sambaa..(?) Millä näistä ottaa selvää!
 4. Hei, Tikrumurin viestistä tulikin mieleen, että hääsalsa voiskin olla ihan huippu! Meillä häät pidetään tällä tietoa ravintolassa, jonne ei tule bändiä; siksi perinteinen häävalssi tuntuu hassulta. Häävalssi on perinteitä kunnioittaen ihan ok, mutta musta se sopii parhaiten vain sellaisiin häihin, joissa on paljon väkeä ja oikea bändi. Tämä siis tietysti vain minun mielipide.. Mutta tosiaan, hääsalsa. Jos jollain on hyviä ideoita biisiksi, niin kertokaa! Tosin, sitä ennen pitää varmaan vielä opettaa mies salsaamaan..
 5. Tampere, Finlaysonin kirkko 8.8.09, ei ollut tunkua minullakaan, kun olin ensimmäinen tuolle päivälle varaaja.
 6. Meillä miestä ei kiinnosta juurikaan muu kuin häämatka Ja häämatkasta on luvannut maksaa vaikka vähän enemmän, että saadaan mieleinen matka. Mun täytyy siis hössöttää kaikki hössötykset (jotka kyllä yritän pitää minimissä ihan vaan oman mielenterveydenkin vuoksi) kaasolle ym. kavereille, jotta mies ei vallan hermostu. Eilen sain kaverilta jonkun häälehden, ja vaikka ihan hiljaa hissukseen sitä selailin, mies oli ihan varma, että nyt se on sitten koko vuosi tällaista! Eli nyt täytyy olla siivosti häihin asti, ja rentoutua sitten sillä häämatkalla Sinänsä ei kyllä haittaa, että mies ei ehdoin tahdoin halua osallistua järjestelyihin, koska mä tykkään kyllä järkätä kaikenlaisia juhlia!
 7. Hintataso oli ruuissa ja juomissa (niin ravintoloissa kuin kaupoissakin) halvempi kuin Suomessa, ja tyyliin olut oli halvempaa kuin vesi Me liikuttiin aika paljon busseilla, joka oli suht halpaa. Autonvuokraus sen sijaan oli kalliimpaa, joten siihen ei lähdetty ihan senkään takia, että paikalliset ajoi vuoren rinteillä aika lujaa.. Tiet sinänsä oli ihan hyviä, mutta vauhtia monella oli liikaa. Selittää ehkä autonvuokrauksen kalliudenkin; riski sattua jotain on suurempi. Ostosmahdollisuuksia ei ollut ihan hirveästi, Splitissä taisi olla parhaimmat kaupat, ja yksi vähän länsimaisempi ostoskeskus (Joker). Noissa normikaupoissa vaatteet oli ihan samanhintaisia kuin Suomessakin, siksi omat ostokset tuli tehtyä lähinnä markkinakojuista. Paikallisista ruuista ei taidettu maistaa kuin sitä prosciuton (en osaa kirjottaa) tapaista kinkkua, joka oli kyllä ihan hyvää. Samalla maisteltiin jotain kroatialaista juustoa, hyvää sekin. Kroatialainen viini sen sijaan ei ole mitään herkkua.. Ja jos on kahvin ystävä, niin Kroatia on nappivalinta, koska kahviloita on aivan älyttömästi joka puolella ja kahvi on lähes ilmaista. Reissata kannattaa ehdottomasti pitkin rannikkoa, jos rannikon kohteisiin on menossa. Trogir oli meistä Splitiä kivempi ja Dubrovnik lievä pettymys (lähinnä turistien takia). Saarille kannattaa mennä, ja laivamatkat sinne on halvempia paikan päältä varattuina (saati Suomen matkatoimiston kautta). Mainitsemassani Mostarissa Bosnian puolella kannattaa käydä. Ja hyvä jos saa sinne paikallisen oppaan; osaa kertoa huomattavasti enemmän historiasta ja kulttuurista. Krkaan (kansallispuisto vesiputouksineen) emme ehtineet, mutta siinä onkin hyvä syy mennä Kroatiaan joskus uudestaan..
 8. Paljon hyviä vinkkejä täällä! Mekin käytämme paljon tuttuja ammattilaisia/puoliammattilaisia, esim. kaveri on ompelija ja tekee puvun, toinen kaveri kosmetologi, kolmas valokuvaaja jne. jne. Meillä suurin säästö tosin tulee varmastikin olemaan hääpaikka, joka on ravintola, eli kun ruuat otetaan sieltä, paikkavuokraa ei tarvitse maksaa. Tämä ei tietysti kovin suurien häiden kohdalla onnistu, ja juomisten suhteen saattaa tulla ongelmaa, mikäli haluaa kaikki juotavat vierailleen tarjota.
 9. Bali vaikuttaa kohteelta, jossa sää suosii ympäri vuoden, vai olenko väärässä? Olen foorumilla seikkaillut etsiessäni kokemuksia jostain vähän eksoottisemmasta paikasta, jossa olisi kuitenkin kiva sää myös kesällä. Bali vaikuttaisi nyt sellaiselta..! Eurooppaan kuitenkin pääsee "koska vaan" ja vähän köyhempänäkin Häämatkalle lähtö olisi heti häiden jälkeen elokuussa (ihan siksi, että se sitten tuntuisi vähän enemmän häämatkalta, eikä vain tavalliselta matkalta), eli mikäli löytyy Balilla elokuussa käyneitä, niin saa kertoa kokemuksia ja kommentteja
 10. Oltiin Makarskassa "muuten vaan"-reissulla touko-kesäkuun vaihteessa, ja voin suositella. Makarskasta (pikkupaikka rannikolla) oli lyhyt matka niin Splitiin ja Trogiriin kuin Dubrovnikiinkin. Merivesi aivan uskomattoman kirkasta ja maisemat tosi kauniita. Ruoka italialaistyyppistä, sisämaassa ja pohjoisempana ilmeisesti vähän erilaista. Käytiin myös Bosnian puolella Mostarissa, jossa oli aivan älyttömän kaunis vanha kaupunki. Sodan jäljet toki näkyi vielä monissa rakennuksissa, mutta suurin osa oli korjattu. Salzan viestissä (hieman aiemmin tässä ketjussa) toinen kuva isosta sillasta on nimenomaan se kuuluisa Mostarin silta, joka rakennettiin uudelleen 2000-luvun alussa. Hääpaikaksikin siis soveltuu varmasti. Tosin himoshoppailijoille ei ole juurikaan tarjontaa..
 11. Tämän ketjun viimeisimmät viestit vähän vanhempia, joten jokohan nyt jollain olisi kokemuksia Kap Verdestä? Sijainti/hinta-suhde vaikuttaisi hyvältä.. Elokuun alkupuolella olisi tarkoitus reissuun lähteä, joten kiva jos löytyisi joku paikan päällä kesällä käynyt..