Jump to content
Naimisiin.info

Saffron

Rouva
  • Viestit

    1265
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Saffron kaikki viestit

  1. ^Joo, minusta kannattaa odottaa siihen asti, että sukunimi on vaihtunut. Passi ja henkilökortti maksavat molemmat viitisenkymppiä. Poliisin sivuilla sanotaan, että mikäli passi/henkilökortti ei ole voimassa, henkilö tunnistetaan pienellä haastattelulla.
  2. On tainnut poliisisetä vaan katsoa hinnastoa väärin. Ilmoitus yleisötilaisuudesta on kyllä olemassa ja se maksaa tuon 16 €, mutta alkoholilain mukainen ilmoitus maksaa 10 €.
  3. Kun kävin poliisilla tekemässä ilmoituksen yleisötilaisuudesta, jossa nautitaan alkoholia, lomakkeessa luki, että myös alkoholin välillinen myynti on kiellettyä. Itse kyllä laskisin välilliseksi myynniksi arpojen tai muiden lippujen myynnin.
  4. Täältä löytyy tiedot niistä toimijoista, jotka saavat päivittävät asiakkaidensa osoitetietoja suoraan väestörekisteristä.
  5. Ihan mielenkiinnosta kysyn: mitä tarkoitat virallisilla juhlilla?
  6. Meillä on tiettyjä astiasarjoja ja liinavaatteita, joita voisi vielä täydentää. Mutta toivon todellakin, etteivät vieraat ala oma-aloitteisesti valikoimaan mielestään ihastuttavia astiastoja...
  7. EI - humoristista juhlaohjesääntöä - ylimääräisiä askarteluja (hääkarkit, morsiuskaaret, häälehdet...) - liikaa leikkejä. Yksi SAATTAA mennä. - missään nimessä mitään ryöstöjä tai muuta tapaa kerjätä rahaa - opaskylttejä (juhlapaikalle puoli kilometriä jatkaa, tämän luen myös turhaksi askarteluksi)
  8. Mä olin täysin orientoitunut siihen, että meilläkin on häätanssi, Come rain or come shine, tai vastaava. No, kun kuulin (Friiti Ojalan) Häävalssin suunnitteluvaiheessa, niin pyörsin näppärästi päätökseni ja nyt mennään sitten sillä.
  9. Saffron

    Mitkä häämarssit ja valssi teillä?

    Sisääntulomarssina meillä on Jesus bleibet meine Freude. Haluttiin jotain vähän poikkeavaa ja duurivoittoista. Meillä on kohtapuoliin tapaaminen kanttorin kanssa, mietitään hänen kanssaan poistumismusiikki sekä ennen mun sisääntuloani soitettava aloittelumusiikki. Kanttorimme on tosi taitava, siksi päätimme hyödyntää hänen ammattitaitoaan musiikinvalinnassa.
  10. Me hoidettiin paperit eteenpäin heti, kun se oli mahdollista, muistaakseni neljä kuukautta aiemmin.
  11. Meillä on valokuvaussessio ennen kirkkoa, että varmaankin tulee näkemään... Ja siis näkee se sen varmaan aikaisemminkin, mä en malta pitää sitä salassa.
  12. Muistathan kuitenkin, että passitilaus lähtee eteenpäin vasta, kun uusi sukunimesi näkyy väestörekisterissä. No, tosin, jos vihkiminen hoidetaan maistraatissa, luulisi, että nuo rekisteröinnitkin hoituvat vähän nopeammin talon sisällä.
  13. Saffron

    Bm:n ja kaason "työt"...

    Mulla pahin oma kokemus on kaverini häistä, jossa nakitettiin kaikille kavereille joku tosi sitova homma. Mä sekoittelin esimerkiksi boolia johonkin pikkukippoon koko illaan parinsadan hengen häissä... Toivoisin jotenkin ensi kesänä omissa häissäni pystyväni tasapainottelemaan niin, että kaikki pystyvät nauttimaan juhlista. Uskon, että etukäteissuunnittelu on isossa roolissa kokonaisuuden hallitsemisen kannalta. Ja se on mielestäni kyllä hääparin homma.
  14. Aika mielenkiintoinen tulkinta on tullut maistraatista. Minusta asia on ilmaistu laissa aika selkeästi. Rangaistuksia tuskin on tosin vanhan kortin käyttämisestä annettu, huomautus saattaa tosin poliisilta tulla ja kehotus kortin kaksoiskappaleen hakemiseen.
  15. Virallisia papereita, esim. passi ja henkilökortti ja ajokortti, voi tilailla siinä vaiheessa, kun uusi nimi näkyy väestötietojärjestelmässä. Normaalisti siinä menee korkeintaan viikon verran.
  16. Ei tavallisten kansalaisten passeja (siis ei-rikollisten) mitätöidä ihan tuosta vaan. Luulen, että virkailijan tarkoituksena on ollut ilmaista, että passi pitää mahdollisimman nopeasti vaihtaa uudeksi, mikäli aikoo jatkossakin matkustella. (Siis juuri niin kuin olit ajatellutkin tehdä) Ettei siis asiaa kysyvälle ihmiselle jää sellainen käsitys, että hän voi käyttää tuota vanhalla nimellä olevaa passia sen voimassaolon loppumiseen saakka. Ymmärtääkseni tavallinen kansalainen kohtaa ongelmia mitätöinnin kanssa lähinnä siinä tapauksessa, että on kadottanut passinsa, ilmoittanut katoamisesta poliisille, löytänyt passinsa ja jatkanut sen käyttöä ilman poliisille ilmoittamista. Jos tällaisen kadonneeksi ilmoitetun passin kanssa matkustaa, siitä saattaa hetkiseksi ulkomailla häkki heilahtaa (siksi aikaa kunnes asia on saatu selvitettyä).
  17. Olen saanut ohjeistuksen, että heti häämatkan jälkeen voi matkustaa vanhalla passilla, kunhan liput sun muut ovat myös samalla nimellä. Kuitenkin kehotettiin mahdollisimman pian vaihtamaan passit uusiin, mikäli matkustustarvetta ilmenee. Eihän passitilaus edes etene, ennen kuin väestörekisterissä näkyy uusi sukunimi. Olen myös törmännyt tapaukseen, jossa liput oli varattu rapakon toiselle puolelle vanhalla nimellä ja tilattukin sitten innokkaasti uusi passi naimisiinmenon jälkeen ennen matkaa. Tässä tapauksessa varauksen muuttaminen toiselle nimelle ei enää onnistunutkaan. Eli ei ole ihan itsestäänselvää, että varauksen pystyy veloituksetta muuttamaan uudelle nimelle. Kannattaa mielestäni selvittää asiat varausta tehdessä.
  18. Mä olen nähnyt kanssa kerran samanlaista painajaista kuin joku tuolla edellä, että kutsut eivät olleet menneet perille. Siinä sitten tyhjän panttina odoteltiin vieraita. Useamman kerran olen nähnyt sellaista painajaista, että en ole varannut kampaajaa/meikkiä tai ostanut hääkenkiä ja epätoivoisesti sitten ryntäilen hääpäivän aamuna paikasta toiseen. Olenkin jo vannottanut äitiä ja siskoa, että pitävät huolta siitä, että viimeksi mainitut asiat hoituvat.
  19. Musta on parempi, mitä lähempänä kirkko ja juhlapaikka ovat toisiaan. Tai jos ovat kaukana toisistaan, niin sitten olisi tosiaan suotavaa järjestää kuljetus paikan päälle. Olen useammankin kerran autottomana juhlissa, joissa juhlapaikka on ollut kymmenien kilometrien päässä kirkosta. On aika ankeaa alkaa järjetellä itselleen kyytejä täysin tuntemattomilta ihmisiltä.
  20. Saffron

    Ei ohjelmaa, mitäs sitten??!!

    Mä pyrin myös pitämään ohjelman minimissä. EN jaksa väkisin väännettyjä hääleikkejä. Jotain voi olla, jos avustajat näkevät sen välttämättömäksi mutta morsiamen/sulhasen ryöstöt voi kyllä unohtaa. Samoin vieraista on aika iso osa varattuja, joten taitaa kimput ja sukkanauhat jäädä myös heittämättä. Meille tulee bändi soittamaan, joten siinä on actionia. Oikeastaan voisi olla myös mukavaa, jos avustajat tai perhe ottaisivat lyhyen puheenvuoron. Mä ja mun ohjelmattomuus.
  21. Mä ajattelin kanssa yrittää saada yhtä tai kahta lastenhoitajaa lapsia leikittämään. Mietin vain sitä, miten ilmaisisin esimerkiksi juhlaohjeessa sen, että vanhemmat kuitenkin ovat itse viime kädessä vastuussa lapsistaan. Täytyy vissiin viitata lastenhoitajaan leikittäjänä. (Tai sitten vaan kylmästi kirjoitan asian auki, että asia on nyt varmasti selvä kaikille)
  22. Meillä on vihkiminen klo 16. Olen tyytyväinen kyseiseen aikaan, koska todellakin on aamusta vielä runsaasti aikaa kampauksiin, meikkaukseen ja kuvaukseen. Meillä on juhlapaikka melkein kirkon vieressä, joten siirtyminen tapahtunee aika sukkelasti.
  23. Mä olen avoimesti kertonut jo nyt ensi kesän häistä. Luulen, että täytyy oikeasti laittaa jotain viestiä menemään aika pian, yllättävän moni nimittäin suunnittelee ensi kesän matkoja tai muuta jo nyt. Ainakin läheisimpien ihmisten haluan tietävän jo päivämäärän hyvissä ajoin, että saavat järjetettyä tulonsa.
  24. Kiitos MimosaX, tuo minusta vaikuttaa ihan kohtuulliselta hinnalta! Vähän mietityttää sovitusmatkat täältä Vantaan perukoilta Espooseen, mutta täytyypä pistää korvan taakse nimi.
  25. Mulla on taas epäsuomalainen paksu ja karkeahko tukka, mutta yhtä lailla olen ihastunut tuohon Dumb Blonde -shampooseen ja hoitoaineeseen. Hiuksista tulee ihanan sileät, pehmeät ja takuttomat. Lisäksi käytän aina jätettäviä hoitoaineita. Pitäisi olla tukka huippukunnossa ensi vuoden heinäkuussa nimittäin.
×
×
  • Create New...