Saffron

Rouva
 • Content count

  1222
 • Joined

 • Last visited

About Saffron

 • Rank
  Konkari

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

674 profile views
 1. ^Joo, minusta kannattaa odottaa siihen asti, että sukunimi on vaihtunut. Passi ja henkilökortti maksavat molemmat viitisenkymppiä. Poliisin sivuilla sanotaan, että mikäli passi/henkilökortti ei ole voimassa, henkilö tunnistetaan pienellä haastattelulla.
 2. On tainnut poliisisetä vaan katsoa hinnastoa väärin. Ilmoitus yleisötilaisuudesta on kyllä olemassa ja se maksaa tuon 16 €, mutta alkoholilain mukainen ilmoitus maksaa 10 €.
 3. Kun kävin poliisilla tekemässä ilmoituksen yleisötilaisuudesta, jossa nautitaan alkoholia, lomakkeessa luki, että myös alkoholin välillinen myynti on kiellettyä. Itse kyllä laskisin välilliseksi myynniksi arpojen tai muiden lippujen myynnin.
 4. Täältä löytyy tiedot niistä toimijoista, jotka saavat päivittävät asiakkaidensa osoitetietoja suoraan väestörekisteristä.
 5. Ihan mielenkiinnosta kysyn: mitä tarkoitat virallisilla juhlilla?
 6. Meillä on tiettyjä astiasarjoja ja liinavaatteita, joita voisi vielä täydentää. Mutta toivon todellakin, etteivät vieraat ala oma-aloitteisesti valikoimaan mielestään ihastuttavia astiastoja...
 7. EI - humoristista juhlaohjesääntöä - ylimääräisiä askarteluja (hääkarkit, morsiuskaaret, häälehdet...) - liikaa leikkejä. Yksi SAATTAA mennä. - missään nimessä mitään ryöstöjä tai muuta tapaa kerjätä rahaa - opaskylttejä (juhlapaikalle puoli kilometriä jatkaa, tämän luen myös turhaksi askarteluksi)
 8. Mä olin täysin orientoitunut siihen, että meilläkin on häätanssi, Come rain or come shine, tai vastaava. No, kun kuulin (Friiti Ojalan) Häävalssin suunnitteluvaiheessa, niin pyörsin näppärästi päätökseni ja nyt mennään sitten sillä.
 9. Sisääntulomarssina meillä on Jesus bleibet meine Freude. Haluttiin jotain vähän poikkeavaa ja duurivoittoista. Meillä on kohtapuoliin tapaaminen kanttorin kanssa, mietitään hänen kanssaan poistumismusiikki sekä ennen mun sisääntuloani soitettava aloittelumusiikki. Kanttorimme on tosi taitava, siksi päätimme hyödyntää hänen ammattitaitoaan musiikinvalinnassa.
 10. Me hoidettiin paperit eteenpäin heti, kun se oli mahdollista, muistaakseni neljä kuukautta aiemmin.
 11. Meillä on valokuvaussessio ennen kirkkoa, että varmaankin tulee näkemään... Ja siis näkee se sen varmaan aikaisemminkin, mä en malta pitää sitä salassa.
 12. Muistathan kuitenkin, että passitilaus lähtee eteenpäin vasta, kun uusi sukunimesi näkyy väestörekisterissä. No, tosin, jos vihkiminen hoidetaan maistraatissa, luulisi, että nuo rekisteröinnitkin hoituvat vähän nopeammin talon sisällä.
 13. Mulla pahin oma kokemus on kaverini häistä, jossa nakitettiin kaikille kavereille joku tosi sitova homma. Mä sekoittelin esimerkiksi boolia johonkin pikkukippoon koko illaan parinsadan hengen häissä... Toivoisin jotenkin ensi kesänä omissa häissäni pystyväni tasapainottelemaan niin, että kaikki pystyvät nauttimaan juhlista. Uskon, että etukäteissuunnittelu on isossa roolissa kokonaisuuden hallitsemisen kannalta. Ja se on mielestäni kyllä hääparin homma.
 14. Aika mielenkiintoinen tulkinta on tullut maistraatista. Minusta asia on ilmaistu laissa aika selkeästi. Rangaistuksia tuskin on tosin vanhan kortin käyttämisestä annettu, huomautus saattaa tosin poliisilta tulla ja kehotus kortin kaksoiskappaleen hakemiseen.
 15. Virallisia papereita, esim. passi ja henkilökortti ja ajokortti, voi tilailla siinä vaiheessa, kun uusi nimi näkyy väestötietojärjestelmässä. Normaalisti siinä menee korkeintaan viikon verran.