Katkis

Rouva
 • Content count

  6408
 • Joined

 • Last visited

About Katkis

 • Rank
  VIP
 • Birthday December 7

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki

Recent Profile Visitors

1677 profile views
 1. Mun mielestä voi pitää siinä järjestyksessä kuin huvittaa. Mä pidän vähän miten sattuu. Aiemmin mulla oli aina kihla alla (eli ensin), vihki päällä, koska siinä järjestyksessä sain ne, mutta myös koska kihla on aika paljon arvokkaampi kuin vihki, joten se vihki "suojasi" sitä. Mutta nykyisin tosiaan vähän miten sattuu.
 2. Mustat timantit eivät ole niin kalliita. Vinkkaisin katsomaan Etsysta, etsi sieltä "white gold black diamond eternity band", sellaisia kapeita saa n. 300-500 eurolla. Ja jos jollain valmistajalla on muita sormuksia mustilla timanteilla, niin usein ne valmistavat myös tilaustöitä, jos joku toinen malli miellyttää enemmän.
 3. Oksidoitu kulta tai hopeahan on melko tummaa, ehkä netistä löytyisi hakusanalla oxidized gold band? Toinen vaihtoehto olisi mustat timantit/kivet, vaikka kirjoititkin, ettet haluaisi niitä. Riippuu toki budjetista, mutta esim. allianssisormus voisi olla kiva vaihtoehto. Jos googlaat black diamond eternity band, niin netistä löytyy kaikkea kivaa, ja myös siroa. Myös Etsystä kannattaa katsoa. @Vaniella
 4. Koosta en osaa sanoa, mutta muuten vaikuttaa ihan hyvältä. Katso vielä se kiven kuva, mihin noi epäpuhtaudet sijoittuvat, ja mitä ne ovat.
 5. Edellisellä sivulla on Blue Nilesta keskustelua, samoin timantin spekseistä. En nyt jaksa tähän kännykällä kopioida, mutta suosittelen itse Blue Nilea, mun yksi sormus on sieltä. Speksit: väri D-I, cut excellent tai signature ideal, clarity ihan minimi SI1, mieluummin VS2 tai parempi, fluoro faint tai none.
 6. Siis onhan siellä aika monta valkokultaistakin. Mä ehkä ottaisin tuollaiseen n. 0.3 ct kivelle suht kapean rungon, koska paksu runko pienentää timanttia optisesti. Kantsii katsoa niiden recently purchased ringseistä, siellä näkee tosi hyvin, miltä eri koon kivet näyttävät eri rungoissa.
 7. Bluenilen sormukset eivät ole onttoja. Ja kantsii tilata bluenile.co.uk -sivulta, niin ei tule tulleja. Itse asiassa jenkkibluenile ei taida toimittaa Suomeen. Mäkään en ottaisi SI2-kiveä. Tosin tuossa kokoluokassa sillä ei ole niin hirveästi väliä. Toki muotokin ratkaisee, jos haluat porrashiotun timantin, kannattaa ottaa VVS2-IF. Briljanttohiotussa SI1 on vielä OK. Hionta on tärkein, kantsii otta Ideal / excellent cut, siitä ei kannata tinkiä, mieluummin sitten puhtaudesta. Ongelmana vaan, ettei Blue Nilessa näe timantin kuvaa, mutta todistuksen näkee, joten siitä voi katsoa, mihin epäpuhtaudet sijoittuvat. Jos joku cloud sijoittuu keskelle, niin se samentaa timanttia. Feather taas on särö, jos se on reunassa, kivi saattaa helpommin lohjeta. Toisaalta reunassa olevat epäpuhtaudet voi helpommin peittää krapalla. Väriksi ottaisin alimmillaan I:n, varsinkin valkokulta-/ platinarungossa. Fluorescence faint tai none (varsinkin strong fluorescence saattaa joskus saada timantin näyttämään samealta), symmetry & polish very good / excellent. Sinne voi soittaa ja kysyä, onko kivi "eye clean", eli epäpuhtauksia ei näe paljain silmin. Muoks. Huomasinkin, että haluat pyöreän briljanttihiotun kiven. Kantsii siis valita excellent cut, color minimi I, puhtaus minimi S1, polish & symmetry very good / excellent, fluoro faint tai none. Jos sittenkin päädyt J-väriseen timanttiin, fluoro faint-joskus medium on jopa suositeltavaa, koska se taittaa keltaisuutta. Muista, että vaikka säästäisit nyt vaikka satasen, sulla on toi sormus kuitenkin monta vuotta, ja joku cloud vaikka siinä keskellä (table) voi alkaa häiritä tosi paljon. Mun sormus on Blue Nilesta, ja voin vaan suositella.
 8. Kaunis sormus! Oon kyllä varma, ettet kadu.
 9. Googlaapa kuvia julkkiksista ja niiden sormuksista. Ne käyttävät välillä verkkareita tai muita todella rentoja vaatteita, ja silti niillä on monen kymmenen (tai sadan) tuhannen euron sormukset sormissaan. Rennot vaatteet ja timantit on ihan hyvä yhdistelmä. Ihmiset tuskin edes kiinnittävät siihen huomiota, ja kohta totut itsekin siihen (ja haluat lisää timantteja ).
 10. En ole kultaseppä, mutta mun silmään näyttää siltä, että pystyy pienentämään tuosta kultaosasta. Mutta käy kysymässä! Toinen vaihtoehtohan on ostaa vielä yksi, pienempi sormus, joka pitää tuota paikallaan.
 11. Paltamo, mullakin on sekä kihla (myös solitaire) että vihki (timanttiallianssi) 2 mm leveitä. Olen miettinyt kolmannen 2 mm leveän sormuksen hankkimista / vihjannut miehelle tarpeesta saada sellainen esim. hääpäivälahjaksi, koska sormus-"stackit" näyttävät mielestäni tosi kivoilta.
 12. Kaupan nimi on Holmasto. Viimeksi, kun kävelin ohi, siellä oli Tiffanyn platinainen allianssi ikkunassa, hinta n. 2000 €. Jos käyttäisin valkoisia metalleja, olisin ehkä ostanut.
 13. Kaley, toi eka setti on tosi kaunis! Sua saattais myöhemmin harmittaa, että kuuntelit sun äitiä noin tärkeässä asiassa.
 14. Häät lauantaina, matkalle sunnuntaina
 15. Meille tulee lapsettomat häät, koska olemme olleet liian monissa häissä joissa vanhemmat istuvat kirkossa keskelle/eteen lastensa kanssa, eivät saa niitä hiljaisiksi, eivätkä kehtaa lähteä kesken pois. Kyse on siis leikki-ikäisistä, vauvalliset usein ymmärtävät istua taakse. Näissä häissä vieraat eivät ole kuulleet papin puhetta, koska lasten puhe ja aikuisten hyssyttely peittää sen alleen. Mutta. Jos pitää lapsettomat häät on mielestäni väärin kutsua "vain" sukulaisten lapsia, ihan kuin he olisivat arvokkaampia kuin ystävien lapset. Lapsettomien häitten kuuluisi olla kokonaan lapsettomia, ei vain osaksi. Siitä, että muut saavat tuoda omat lapsensa, mutta juuri sinä et, vieraat saattavat (ja saavatkin) mielestäni suuttua.