Aune*

Aktiivijäsen
 • Content count

  44
 • Joined

 • Last visited

About Aune*

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Itse en aikoinani tilannut tuolta mitään, mutta täytyy sanoa, että on kyllä kuvottavaa huiputusta koko homma! Ei ole kyse vain tahattomuudesta, ei voi olla. Kyllähän tämä on ihan systemaattista huijausta "postin serantanumeroineen".. todella inhottavaa!
 2. Kiitos tiedosta! Itse olen kaasona, ja mietitään morsmaikulle tällaista polttariohjelmaksi. Kävin jo tutustumassa sivuihin ja hyvältä vaikuttaa, hintahan se lopulta ratkaisee (mitä porukka on valmis satsaamaan polttareihin). Jos jollakulla on tiedossa muita valokuvaajia (miehiä tai naisia), otan tiedot kiitollisena vastaan! En löytänyt googlaamalla tietoja alkuunkaan :/
 3. Hei vaan kaikille! Tämän aiheen alle toivoisin tietoa hyvistä huomenlahjakuvaajista Oulun seudulla. Myös hintapuolesta olisi kiva kuulla.
 4. Meillä ei ollut mitään leikkejä. Ainoastaan muutama puhe, ja pari musiikkiesitystä (serkut halusivat laulaa ja yksi soitti pianolla kappaleen). Vieraat oikein kiittelivät, kun ei ollut ohjelmaa enempää. Ehdittiin paremmin jutustella kaikkien kanssa. Itse olisin ahdistunut leikeistä, etenkin jos vieraat olisi pakotettu osallistumaan.
 5. Meillä oli tämännäköinen suklaa-kermakakku maaliskuun häissä 09. Ja olihan hyvää!
 6. Niin vielä siis selvennykseksi tähän, että me emme perineet vierailta lipuista mitään maksua, millään muotoa. Tarjosimme heille siis näillä lipuilla 2 juomaa baarista, meidän piikkiin. Jos olisi ollut piikki auki rajattomasti, olisi lasku ollut varmaan aika hurja. Näillä 2:lla lipulla rajoitettiin meidän tarjoamiset kätevästi ja selkeästi. Sitten oli jotain ohjelmaa, jossa saattoi voittaa itselleen muutaman lisää.
 7. Nyt on meilläkin juhlat ohi, ja täytyy kehua juhlapaikan henkilökuntaa, ruokaa, kakkua, ja juhlapaikkaa yleensä! Meitä oli 102, ja se alkoi olla aika lailla maksimi, mitä kahteen ydistettyyn saliin (Acerbi ja Sara) mahtuu. Todella kauniit puitteet häille! Vieraat kehuivat ruokaa todella paljon! Kaikki hoitui upeasti. Suosittelen!!
 8. Panostus: - juhlapaikka (kaunis historiallinen rakennus, toimii tilausravintolana) - puvut (ostettiin ja kiire tuli kun häät aikaistu, muutoin olisi etsitty edullisemmat, mutta komiat on!) - ruoat ja juomat (ravintola, joten katson panostukseksi ruokaviinit/oluet, alkumaljan ja illalla pari drinkkiä/vieras, iltapala, karkkibuffa) - valokuvat - hääyö - morsiamen ja sulhasen, sekä vanhempien ja avustajien kukat (iso panostus onkin, huh!) - meikki ja kampaus (ammattilaisella) - sormukset (tosin ei mitkään superkalliit) - istumajärjestys - hääauto (tää oli sulhaselle tärkeä juttu ) - häämatka - häävalssin soittavat sisko ja kaksi ystävää yhdistelmässä piano, viulu ja huilu - kirkko-ohjelmat tulee Pihistys: - alusvaatteet - ei manikyyriä - ei ylimääräistä askartelua (numerokyltit ja menu/ohjelmat pöytiin, kutsutkin tilattiin valmiina) - korut (omaa ja lainattua) - morsiamen hääkengät (Kiinasta tilattu, ihanat on!) - ei saippuakuplia ym. tilpehööriä - musiikki tietokoneelta kaiuttimiin (DJ-vehkeet ilman DJ:tä) - pöytäkukkina tulppaaneja (tosin eivät edullisimmasta päästä, mutta silti) Tässäpä suunnilleen. Häihin viikko joten huih!
 9. Voi räkä, eipä itse ajateltu tuota säästöpossua. Mietittiin vain, että on epäkäytännöllistä sitten niiden rahakuorien kanssa toimia. Mutta tosiaan, possu olisi ollut kätevä ja anonyymi. Meillä pyydettiin avustusta häämatkaa varten tilille (nro hääinfossa) ja sitten oli muutakin lahjalista-toivetta, edullisiakin vaihtoehtoja (mutta tärkeitä sellaisia) löytyi, sillä minulla monia opiskelevia ystäviä, joiden emme halua ruokarahojaan tuhlaavan häihin. Mutta noh, tuo possu on jo myöhäistä kun häät viikon päästä..
 10. Aloittajalle: Mikä tilanne mahtaa olla nyt? Minusta tuollainen ei ole tosi ystävän toimintaa. Onneksi sinulla on toinen kaaso, jonka kanssa homma hoituu. Kannattaa jättää tämä vaikea ystävä omaan arvoonsa. Sanoa hänelle kohteliaasti, ettei apu ole enää tarpeen ja katsoa, jos jossain vaiheessa onnistuu välien korjaaminen. Ei tietenkään kannata polttaa siltoja takanaan, mutta luonnollisesti jos ystävä pitää 3 viikon mykkäkoulua, ei hänen kanssaan onnistu yhteydenpito ja asioiden jakaminen, kuten ystävän kanssa pitäisi. Eli ota aikalisää. Näin ehdottaisin
 11. Niin no, sekin vähän tietty vaikuttaa, että missä ne häät on ja kuinka paljon sieltä on matkaa juhannuksenviettopaikalle. Eikä juhannus välttämättä tarkoita pää täyteen vetämistä. Juhannus voi olla myös perheen yhteistä loma-aikaa, johon voi olla muita suunnitelmia, kuin viettää sukulaisen/ystävän häitä. Itse en juhannushäitä pitäisi, sillä se on tärkeä juhla monelle, ja en haluaisi viedä sitä juhlaa läheisiltäni. Viikonloppuja kesässä riittää, eikä esim. viikko myöhemmin muuta kesää sen rumemmaksi. Mutta tämä on vain oma mielipiteeni. Meillä esim. suvussa paljon lestadiolaisia, joille suviseurat ovat tärkeä juhla. Itselleni oli selvä heti alussa, että se viikonloppu on poissuljettu mahdollisuus juhannuksen lisäksi, koska haluan heidän pystyvän osallistumaan seuroihin, eikä tuskailemaan, kun ME halusimme häät juuri sille viikonlopulle. Kaikkia ei toki voi aina miellyttää, mutta yhtälailla itse haluan kunnioittaa vieraitani enkä valita sitä ajankohtaa, joka on heille tärkeä.
 12. Täällä myös nykyään keskipisteenä oloa inhoava morsian. Tai, no en inhoa, mutta en nautikaan. Olen kärsinyt paniikkioireista 5 viimeisen vuoden aikana, ja ne on nyt hallinnassa muutoin, mutta tässä häiden lähestyessä (vajaa 2viikkoa) on stressitasot koholla (vaikka kaikki onkin hoidossa ja hyvin) ja paniikkioireita on taas havaittavissa. En millään haluaisi hääpäivänä saada tällaista kuolemanpelkoista paniikkioiretta, etenkään alttarilla. Onneksi on sulho vierellä. Emme kummatkaan nauti esiintymisestä, mutta sulhoni on rohkaistunut pitämään puheen. Minua jännittää jo sulhasen ja isien puolesta niin paljon, että aivan sama kuin olisin itse puhumassa. Olen varma, että selviämme. Siinäpä sitten punastelen ja olen hämilläni, kunhan ei pyörry Ihan rennoin ottein noin niin kuin muuten. En aio sinä päivänä miettiä aikatauluja tms. käytännön asioita, vaan nauttia juhlasta kaikkien ystävien ja lähimpien sukulaisten seurassa.
 13. Tai tarkennetaan, että itse en haluaisin ystävien maksavan minun polttareista enempää.
 14. Minusta polttarit saisi maksaa max. 20 €/hlö. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja se pitää ottaa huomioon polttareita suunniteltaessa, ettei kukaan jää pois rahanpuutteen takia. Itselläni ainakin on opiskelukavereita ympäri Suomea, joten jo pelkkiin matkustamisiin menee yleensä rutkasti rahaa.
 15. Onko täällä muuten kokemuksia Goalaksen Riinasta kampauksen laittajana ja Katrista meikkajana?