Alise

Rouva
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alise

 1. Itse olen tehnyt tilisiirron lahjarahoista niin, että ne ovat hääparin tilillä hääpäivänä. Ajattelen, että lahjankin viesin mukanani hääjuhliin joten on mielekästä, että rahalahjakin on perillä juhlapäivänä. Käytännössä olen tehnyt siirron keskiviikkona tai torstaina häiden ollessa lauantaina.
 2. Naimisiin mentiin viime vuoden toukokuussa ja osa lahjoista on edelleen avaamatta... Ne on kylläkin paketoitu sellofaaniin,joten sisältö on tiedossa (pyyhkeitä ja pussilakanasetti). Ei vaan olla raaskittu avata niitä (lue mä en raaski, miehelle ei taida olla väliä), musta on kivakin säästää niitä. Sitten avatessa voi fiilistellä oikein kunnolla ja muistella häitä.
 3. Hymyilin mennessä ja tullessa. Luulin nyyhkiväni koko vihkimisen ajan, mutta silmäkulma kostui vain muutaman kerran papin todella koskettavan puheen aikana. Hymyilen lähes jokaisessa kirkossa otetussa kuvassa- ehkä jopa liikaakin. Eikä jännittänytkään, itse asiassa vihkiminen oli rento sen vuoksi, että joku muu (pappi) oli vastuussa hommasta eikä mun (kontrollifriikin) tarvinnut kuin toimia papin ohjeistuksen mukaan. Mahtavat muistot jäi vihkimisestä.
 4. Nukuin hyvin ja sikeästi. Fiksu kaasoni oli päättänyt jo etukäteen valvottaa mua puoleen yöhön asti eikä päästänyt sänkyyn turhan aikasin pyöriskelemään ja odotamaan unta. Itse hääyö olikin sitten eri juttu. Silloin en nukkunut juuri ollenkaan, koska päänsisäinen kovalevy raksutti päivän ihania tapahtumia, muistoja, puheita, tunteita ja fiiliksiä. Juteltiin miehen kanssa päivän tapahtumista pitkään ennen nukkumaan menoa, mutta se ei "riittänyt" mulle, hän nukahti, minä en. Häiden jälkeen olen muutenkin ollut valtavan väsynyt, ilmeisesti väsymys purkautuu vaikka mielestäni en edes ollut stressaantunut/uupunut ennen häitä!
 5. Kuten tuossa aiemmin mainittiin niin viinipullosta riittää laskennallisesti 6 lasillista. Meille pitopalvelu kehotti varaamaan puolesta yhteen pulloon viiniä per vieras, koska muita alkoholijuomia ei ollut ruuan kanssa, boolia kylläkin kun tanssit alkoi.
 6. Lähetetään kiitoskortti papille kunhan vaan saadaan ne. Pappi piti todella koskettavan puheen kirkossa. Ihmetelläänkin kuinka joku voi pitää niin osuvan puheen ihmisistä, jotka on tavannut vihkikeskustelussa&kirkkoharjoituksissa alle 2:n tunnin ajan. Mies halusi aluksi maistraattivihkimisen, mutta totesi häiden jälkeen, että näin oli todella paljon parempi (ja, että olin oikeassa, taas kerran).
 7. Olen pettynyt bestmanin/seremoniamestarin toimintaan. Seremoniamestarin kanssa oli käyty läpi juhlan kulku ja hänen osuutensa piti olla selvä, kunnes juuri ennen kirkkoon menoa hän ihmettelee että pitääkö mun puhua juhlissa jotain? Oli nimenomaan sovittu, että hän juontaa juhlat, jotta vieraat tietävät mitä milloinkin on tapahtumassa yms. Lisäksi BM pakotti bändin keskeyttämään soittamisen ja piti puheen. Puheille oli kyllä aikaisemmin ollut aivan riittävästi aikaa ja bändikin oli ihmeissään, että mitäs tämä nyt on. Tarkoitus oli varmaan hyvä, mutta mua ärsytti ja ärsyttää suunnattomasti! Vieraskirja olisi pitänyt laittaa kiertämään pöytiin aikaisemmin, jotta kaikki olisi ehtineet kirjoittaa.
 8. Valitkaa se, kumpi tuntuu enemmän "teidänlaiselta" (ja rivien välistä tulkitsen sen olevan vaihtoehto . Kun päivän/illan juhlapari eli te viihdytte ja nautitte olostanne niin yleensä silloin vieraatkin viihtyvät. Eihän kaikkia voi miellyttää ja on vaan hyväksyttävä, että joku saattaa jättää tulematta jos juhlajärjestelyt kuulostavat liian monimutkaisilta. Itse valitsisin ehdottomasti vaihtoehto A:n enkä usko, että ravintolahäät tarkoittaa jäykkää meininkiä tai edes hienostelua. Olen myös sitä mieltä, ettei yhtenäinen ruokailutila ole ehdoton. Meidän häitä juhlittiin kolmessa eri huoneessa ja hienosti meni. Meillä ei kylläkään ollut leikkejä tai muuta ohjelmaa, joka olisi pitänyt ehdottomasti nähdä. Puheet ja musiikkiesitykset kuuluivat kaikkiin huoneisiin kajareitten kautta ja sulhasen kanssa vietettiin paljon aikaa vieraiden pöydissä juttelemassa.
 9. Meillä Välimerenpiirakka (=kasvispiirakka), lihapullat ja vihersalaatti & patonki. Luulen kylläkin, että tuo on liiankin raskas iltapalaksi, mutta eipähän vieraiden tarvitse lähteä juhlista nakkikiskan kautta kotiin!
 10. Meidän häävalssina on Jannen ja Maijan häävalssi ( käsittäkseni Myrskyluodon Maijasta, nyt en oo kyllä varma). Omat nimemme on kylläkin jotain muuta, mutta tanssitunnilla juuri tämä valssi sujui meiltä järjettömän hyvin ja sanat on kauniit. Tanssiopekin suositteli tätä meille, vaikka tanssi sujuvuus riippuu paljon sen nopeudesta ja siitä mihin nopeuteen/hitauteen on tottunut tai mikä on itselle luonteva nopeus.
 11. Malssi09: Pappilan emännän mukaan tanssit pidetään yleensä piharakennukssa Leivintuvassa. Me ajateltiin järjestää tanssit yläkerrassa salissa, sieltä on hienot näkymät puutarhaan ja avarampi paikka verrattuna Leivintupaan. Yläkerran salissa on iso painava pöytä, joka pitää roudata pois tanssin tieltä. Emännän mukaan voi olla vaikea homma, mutta eiköhän se onnistu niin mahdutaan paremmin. Bändiltä ei kylläkään olla saatu kommentia suostuvatko roudaamaan kamansa kakkoskerrokseen... Joku on tanssinut myös alakerran salissa, mutta kyseessä on ollut pienet, 20 hengen häät.
 12. Meille tulee kakkubuffet tai Kakkutaivas kuten sitä itse kutsun :-). Pitopalvelusta kertoivat, että 80 hengen häihin tekevät 8-10 kakkua. Ei olla sovittu vielä tarkemmin mitä kakkuja tarkalleen ottaen tulee, mutta yleensä on kuulemma ollut yksi kutakin lajia eli kaikki erilaisia. Pitopalvelun emäntä tiesi myös kertoa, että hyvin harvoin kaikkia kakkuja yksi ihminen jaksaa/ehtii maistaa. Itse maistelin kaverini häissä kakkubuffetissa kolmea kakkua ja olin kovin tyytyväinen. Ei kai kukaan kotioloissakaan tai vaikka kahvilaan mennessä syö kuutta kakkupalaa...
 13. Kiitos vinkeistä, etsintä päättynyt. Oikeat helmiäishopeiset servetit löytyi yhdestä pikkuliikkeestä ale-korista pitkällisen etsinnän päätteeksi. Ostin varaston tyhjäksi eli 100kpl ja maksoivat 11.40e, ei paha.
 14. Mua kiinnostaisi myös Maarian pappilan kuvat, jos joku ystävällismielinen niitä viitsii laittaa. Malssi09, ootko käynyt Maarian seurakunnan nettisivuilla, sieltä löytyy muutamia kuvia.
 15. Tarjoilijat 40e/tunti ja apulainen puolet siitä eli 20e/tunti. Arvokasta työtä. 80 vierasta, 2 tarjoilijaa ja yksi apulainen. Pitopalvelu jää hoitamaan myös iltapalan, koska ei haluta huolehtia siitä itse eikä haluta velvoittaa yhtäkään vierasta siihen hommaan. Iltapalan aikaan bileet on toivottavasti parhaimmillaan, joten saavat kaasotkin nauttia eikä heidänkään tartte huolehtia iltapalasta. Pitopalvelu lupasi hoitaa iltapalan "puoleen hintaan" tarjoilijan ja apulaisen hoitamana, koska he lähtevät kuulemma kuitenkin samalla kyydillä pois samaan aikaan, vaikka vain toista tosiasiassa tarvittaisiin iltapalan hoitamiseen. Ja koska kaksi henkilöä jää tarjoilemaan iltapalaa se tarjoillaan oikeista astioista eikä tarvitse käyttää kertakäyttöastioita, joita inhoan!
 16. Mun kokemus Siru-Maariasta on vähäinen, koska pyynnöistä huolimatta ei ikinä saatu menuehdotelmia ko.firmasta eivätkä vaivautuneet edes sanomaan suoraan, ettei ehdi/halua/viitsi/pysty hoitamaan häidemme muonitusta. Siru-Maarian emäntä on myös Maarian pappilan emäntä ja meidän juhlat on siellä. Pappilan tilojen vuokraamiseen liittyvät asiat on sujuneet ongelmitta, mutta tämä pitopalvelun puoli ei tunnu toimivan. Mua kiinnostaisi kovasti Tinsin häätunnelmat ja kokemukset Maarian pappilasta!
 17. Etsintäkuulutus hopean värisestä ruokaservetistä! Osaako joku neuvoa mistä löytäisin? Paras olisi helmiäshopea/helmiäisharmaa niin passaa sit kutsujen/paikkakorttien/ohjelma- ja menulistojen kanssa. Monesta liikkeestä on sanuttu, että tule kyselemään uudestaan marraskussa, kun joululiinoja alkaa taas tulemaan. Muuten hyvä, mutta häät on toukokuussa! Kahviservetit on jo, ihanat helmiäishopeat, mutta samaa sarjaa ei ollu ruokaservettiä.
 18. www.comistepaja.fi. Tekevät vaikka mitä, muunkin tyylistä mitä nettisivuilla esittellään. Painokuvioita valtava määrä ja yhteistyö toimii, vaikka välimatkaa satoja kilometrejä.
 19. Ensin kirkko ja sitten juhlapaikka. Käytännössä kuitenkin kirkko ja juhlapaikka varattiin samana päivänä eli oltiin selvitelty etukäteen onko juhlapaikka vapaana meidän paivänä ja kun kirkon sai samalle päivälle niin homma oli sillä selvä. Meillä kirkko&juhlapaikka on lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, joten oli tärkeä päästä juuri siihen kirkkoon. Muuten mielestäni juhlapaikka kannattaa varata tai ainakin varmistaa alustavasti ennen kirkkoa, koska juhlapaikkoihin ei mahdu kuin yhdet juhlat per päivä ja kirkoissa vihkimisiä tehdään useita päivässä. Kuulostaa hullulta, että kirkkoja ja juhlapaikkoja varaillaan kahtakin vuotta ennen häitä. Meillä varaukset tehtiin vuoden ensimmäisinä päivinä ja rouvasäätyyn astelen toukokuussa. Mun hermot ei varmaan kestäis kahden vuoden suunnitteluja, mieli ehtisi muuttumaan yksityiskohtien suhteen liian monesti tuona aikana!
 20. Kannattaa käydä katsomassa Maarian pappila&Maarian kirkko. Pappila on upea ja kun vihkiminen on viereissä kirkossa muodostuu niistä kiva "kokonaisuus". Pappilan pihapiiri on viehättävä ja kesäaikaan myös puutarha. Pappilan emännällä on pitopalvelu, mutta muunkin pitopalvelun voi ottaa. Alakertaan mahtuu 81 juhlijaa ja yläkertaan ehkä n.70. Tässä ketjussa on aiemminkin kirjoitettu Maarian pappilasta, mutta en nyt äkkiseltään löytänyt niitä juttuja, joten ei kun selailemaan historiasivuja! Vuokra on 200-300e. Ja kyllä, pappilassa saa tarjoilla alkoholia, vaikka onkin seurakunnan tila. Syytä en tiedä, mutta näin on.
 21. Pitkällisten pähkäilyjen jälkeen ollaan päätymässä tällaiseen tekstiin. Aikaa vierähti lähes seitsemän vuotta, mutta sitä ei kuljettu yhdessä suotta. Osoituksena suuren rakkauden, keskellä läheisten ja ystävien alkaa yhteiselo virallinen. Tervetuloa vihkiäisiimme xxx kirkkoon xx.x.2009 kl.xx.xx ja sen jälkeen viettämään hääjuhlaa kanssamme x paikkaan. morsian&sulhanen Ja sitten tietenkin V.p ja kenelle ilmottaudutaan. Tähän on yhdistelty ainakin kolmesta valmiista kutsutekstistä ne meille sopivat kohdat, kun mikään ei tuntunut yksinään sopivalta.