Jump to content
Naimisiin.info

Sanu

Morsian
  • Viestit

    33
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Sanu kaikki viestit

  1. Hyviä kokemuksia Lehtomäen hiuspisteestä. Koekampauksen ja meikin jälkeen kaikki näyttää hyvältä ja tekijät ovat todella ammattitaitoisia. Hintakin on kohdallaan ja paikka on kaikenkaikkiaan siisti ja työntekijät nuoria.
  2. Sanu

    Häät ilman tanssia

    Itsekin varmasti jäisin kaipaamaan tanssia, jos sitä ei lainkaan olisi. Millaista iltaa olitte ajatelleet? Olisiko jotain ohjelmaa/tekemistä illalla, vai olisiko tarkoitus vain istua ja jutella?
  3. Muutenkin Haikon kartanosta sen verran, että vaikkakin kartanorakennus onkin hieno ja kenties kartanossa olevat huoneetkin, en voi suositella Haikon kylpylää oman käynnin perusteella. Illalla oli vaikea saada ruokaa mistään, huoneet (myös sviitti) kylpylähotellin puolella eivät vastaa omaa käsitystäni hienosta hotellihuoneesta. Joten jos varaatte sieltä huoneen, varautukaa siihen että huone ei ole erityisen uusi tai hieno.
  4. Kai voitte sopia jotkut päivät jolloin hän on valmistelemassa häitä kanssasi. Eikai kaasoltakaan voi odottaa, että hän on joka päivä valmiudessa. Opiskelemaan lähteminen on kai erittäin normaalia ihmisillä, ja on kyllä mielestäni täysin kaason itsensä päätettävissä, vaikka olisikin kaasoksi lupautunut. Itselläni molemmat kaasot ovat vähän kauempana eikä ole ongelma eikä mikään, kun sovitaan vaan ajoissa päivät jolloin askarrellaan, tai jos he eivät pääse paikalle kutsun muita ystäviäni apuun.
  5. Eli millainen säätila on tammikuussa Los Angelesissa, entä San Franciscossa?
  6. Sanu

    Missä vaiheessa juomat esille?

    Mielestäni olisi hyvä jos jo ruoan kanssa voisi olla olutta ja siideriä tarjolla, koska monet juovat niitä ihan ruokajuomana. Kaikki eivät pidä viinistä. Usein olen kuullut mutinaa siitä että on joutunut istumaan kuivin suin kuumana päivänä, ja alkoholit on tulleet tarjolle liian myöhään. Itse laittaisin miedot juomat tarjolle heti alusta alkaen. Boolin ja väkevien kanssa ehkä sitten vasta vähän myöhemmin.
  7. -Ei omaa kutsua aikuisille (omassa kodissa asuville) vieraille, vaan kutsu vanhempien kautta, antaa heti huonon kuvan -useita eri huoneita, joissa ei kuule eikä näe ohjelmaa lainkaan. -huono pöytäjärjestys, jossa ei joko tunne ketään, tai jossa muut tuntevat toisensa, mutta itse ei ketään. -Liian pitkät tauot, jossa vieraat hajaantuvat minne sattuu, eivätkä tiedä koska ohjelma jatkuu -Kylmä valaistus, esim. koulun sali jossa ei saa himmennettyä valoja - tekee vähän kylmän ja tunnelmattoman vaikutelman -Kaikkein suurin epäonnistuminen voi mielestäni tulla kuitenkin tuon istumajärjestyksen suhteen. Eli paikalla olisi paljon ihmisiä joiden kanssa haluaisi istua, mutta joudut viettämään useita tunteja omalla paikallasti eri ikäisten tai erihenkisten ihmisten kanssa. -sinkkujen pöytä, johon istutettu eri ikäisiä sinkkuja ja myös lapsia tai teini-ikäisiä. Ehdoton EI! Mielestäni alentavaa.
  8. Häistä joissa olen ollut on jäänyt negatiivisena mieleen huono istumajärjestys, jossa pöydässä istujat eivät jutelleet lainkaan meille koska kaikki muut tunsivat toisensa. Itseasiassa pöytäjärjestys on ollut yksi merkittävimmistä tekijöistä kun miettii olivatko häät hauskat. Lähes kaikissa häissä joissa olen ollut on ollut useampia huoneita joihin vieraat on jaettu. Välillä ohjelmaa ei ole kuullut lainkaan, joskus taas hääparia ei ole nähnyt illan aikaan juuri ollenkaan. Mikäli ilta on pitkä, eli vihkiminen on ajoissa, tulee väistämättä pitkiä odotuksia. Mikäli näissä odotustauoissa on mennyt hyvin pitkään ihmiset ovat lähteneet kävelemään ulos ja heidän takaisin saaminen on ollut vaikeaa kun ohjelmaa sitten on tullut. Eli aikatauluttaminen ja ohjelmasta tiedottaminen vieraille on myös ollut tärkeää. Ja alkuperäiseen kysymykseen vastaus,... eli koristelussa olen saattanut kiinnittää huomiota onko tila tunnelmallinen vai kylmä. Jos tunnelma on hyvä, en juuri välitä millaiset koristeet on kyseessä. Monilla eri tavoilla saa hyvän tunnelman. Jos taas tuntuu että valot ja koristeet tuovat kylmän ja kalsean tai tyhjän tunnelman, ne jää varmasti mieleen. Eniten kiinnitän huomiota pöytiin, joiden kattaus ja koristeet jäävät mieleen. Muut koristeet ei välttämättä jää edes mieleen.
  9. Sanu

    Tolkkilan kartano/bändi-ongelma

    Kävimme katsomassa Tolkkilan kartanoa ja kartanon emäntä sanoi meille, että tanssi tapahtuu toisessa rakennuksessa. En tiedä tarkoittiko se, että isossa sisäsalissa ei saisi tanssia, vai että aiemmin on bändi ollut piharakennuksessa. Mielestäni kuitenkin sisätila olisi mukavampi joskin ehkä vähän virallinen paikka bändille. Ulkorakennus on melko koruton, mutta kyllä siitäkin varmasti saa hyvän tanssitilan vähän koristelemalla ja tosiaan ohjaamalla syömisen jälkeen kaikki ihmiset nimenomaan tuohon piharakennukseen. Tietysti ongelmaksi voi tulla porukan hajoaminen useampaan paikkaan, mutta tämä ei taida olla oikein missään tilassa vältettävissä.
  10. Se on jotenkin surullista, että ihmiset ajattelee häistä niin, että "voisi olla mukavampaa viettää juhannus mökillä kavereiden kanssa". Tässäkin ketjussa ehkä tulee vähän sellainen vaikutelma, että häät ovat pakollinen paha, johon joutuu juhannuksena menemään jos joku ne silloin järjestää. Tämäkin varmasti vaihtelee suvuittain ja henkilöittäin, mutta itse pidän häitä kyllä yksinä parhaista juhlista mitä tulee, ja uskon että myös juhannuksena ne olisivat erittäin tervetullutta vaihtelua siihen perinteiseen mökillä juopotteluun =)
  11. Mielestäni menukorttiin merkitään ainoastaan ruoat järjestyksessä Alkuruoka Pääruoka Jälkiruoka Tai jos on pitopöytä, niin voi mainta esim. Kalapöytä Lihapöytä jne. Juomat mainitaan kai alhaalla erikseen, esim. "juomana tarjotaan ...viiniä ... .. ". Kahvit voi toki mainita jälkiruoan yhteydessä koska kahvi on itsessään jälkiruoka.
  12. Onko täällä muita hiustensa kanssa panikoivia. Itselleni kampaus on ehkä tärkein asia oman viihtyvyyteni kannalta ja että koen itseni kauniiksi. Vielä koskaan parturit eivät ole osanneet laittaa minulle sellaista kampausta, minkä olisin kokenut sopivan kasvoihini. Kertokaa siis kokemuksia siitä miten hyvin koekampauksessa kampaajat löytävät sen oikean tyylin ja onko joku pyytänyt uusimaan useita kertoja, mikäli ei tule hyvä?
  13. Sanu

    Istumajärjestys vai ei?

    Sinuna tekisin istumajärjestyksen. En usko että tuo neljä ylimääräistä paikkaa riittää saamaan kaikkia yhteen juuri niiden ihmisten kanssa joiden kanssa haluavat. Ihmiset tuppaavat täyttämään pöytiä todella epäloogisesti. Siispä, tehkää ihmeessä se istumajärjestys. Ei ole kauhea vaiva, mutta säästytte monelta ongelmalta.
  14. Mielestäni asiasta pitäisi kyetä keskustelemaan hääparin kanssa, sillä vaikuttaa siltä että he ovat kuitenkin läheistä perhettä. Ymmärrän hyvin hääparin ajatuksia jos laittavat uudet puolisot istumaan muualle, mikäli esim. jompi kumpi vanhemmista ei ole osoittanut tulevansa uuden puolison kanssa toimeen. Tällöinhän se ei ole vaihtoehto, että kaikki istutettaisiin omien puolisoidensa kanssa. Mielestäni on myös outoa, että miettii olevansa menemättä koko häihin mikäli ei saa istua oman vaimonsa vieressä. Itse tiedätte parhaiten omat kuvionne, mutta minulle tulee tunne, että kuviossa on ihmisiä jotka eivät pidä toisistaan tai tule toimeen keskenään. Mielestäni tässä pitää miettiä myös itseä ja sitä millä tavalla on itse suhtautunut vaimon lapsiin tai ex-mieheen/vaimoon. Pahimmassa tapauksessa hääpari joutuu todella miettimään voiko teitä neljää laittaa edes samaan huoneeseen. Tällöin on aivan oikeutettua että he tekevät omat ratkaisunsa ja että ratkaisu on juuri kuvantunlainen.
  15. B vaihtoehto kuulostaa kivalta, mutta miksipä siitä ei tekisi vielä vähän juhlavampaa. Voisihan siitä huolimatta, että juhlitaan arkisemmissa ympyröissä tehdä pöydistä ja juhlasta juhlavan, laittamalla paikkakortit ja valkoiset pöytäliinat. En näe, että tämän tyyppisten häiden tarvitsee välttämättä olla mitenkään arkiset. Itse vaivaa näkemällä voitte saada erittäin hienot juhlat myös kotitalollenne.
  16. Itse kaipailisin lisätietoa kouvolan kampaamoista. Otin yhteyttä kouvolan Hiustropiikkiin, ja hääpaketin hinnaksi tuli 300 euroa. (sis. koemeikin ja kampaukset sekä varsinaisen häämeikin ja -kampauksen sekä sulhasen viimeistelyn). Mielestäni paketti on kuitenkin aika hintava, kun lukee millaisia hintoja täällä muilla on. Ilmeisesti kyseinen kampaamo on kuitenkin hintansa veroinen? Mitä kokemuksia teillä on Lehtomäen hiuspisteestä? Myös siellä on kampaajat osallistuneet kilpailuihin ja ilmeisesti kouluttautuvatkin ahkerasti. Entäpä muut paikat?
  17. En tiedä onko täällä ollut keskustelua, mutta itse olen antanut itselleni kertoa, että Thaimassa nimenomaan Intialaiset räätälit olisivat niitä ammattitataitoisempia. Onko tästä muita näkemyksiä???
  18. Minusta on outoa, että häälahjaraha laskettaisiin jotenkin sen mukaan, kuinka paljon minun syömiseni kustantaa hääparille. Mielestäni kyseessä on kaksi toisistaan irrallista asiaa. Hääparin tulisi järjestää sellaiset häät, jotka saavat maksettua vaikka kukaan ei toisi yhtään rahaa. Juhliahan järjestetään (yleensä ainakin) siksi että on kiva juhlistaa tärkeää päivää läheisten kanssa. Tuskin kukaan syntymäpäiviäänkään viettää sen vuoksi että saisi rahoilla katettua kakun kustannukset. Raha on siinä mielessä vähän hankala lahja, että sen kanssa voi alkaa laskelmoimaan helpommin kuin muun aineellisen lahjan kanssa. Itsetehty lahja ei välttämättä ole kustantanut antajalle juuri mitään, mutta esim. käsitöihin tai maalauksiin menee aikaa hyvin paljon. Mielestäni jos rahaa pyytää lahjaksi, on myös suhteutettava se antajan tuloihin, eikä odottaa jotain tiettyä summaa automaattisesti. Itse olen antanut vaihtelevasti rahalahjoja 40€-60€ pariskuntana. Kyllähän ihmiset muutenkin ostavat eri arvoisia lahjoja: toinen panostaa enemmän, toinen vähemmän.
  19. Yli-Kaitala: Erittäin hyvää palvelua saatiin paikasta sähköpostitse. Saimme siis nopeasti tarjouksen jossa oli otettu huomioon kaikki tarvitsemme. Hintatasoltaan ravintolahintainen, mutta ei kallein saaduista tarjouksista. Eli sekin asia on kunnossa. Mikäli isoja häitä (yli 80 henkilöä) porukka joutuu jakaantumaan kahteen kerrokseen, mutta alakertaan näytetään videotykillä yläkerran tapahtumia. Emme käyneet paikanpäällä, mutta vaikutti hyvältä. Etenkin jos tarvitsee yöpymismahdollisuuksia vieraille, heillä on monenlaista tarjontaa.
  20. Olen ollut Kotkassa sekä Pyhtäällä häissä. Kotkasta voin ainakin lämpimästi suositella Mussalon Saaripirttiä. Häihin mahtuu isompikin porukka, varmasti lähemmäs 200 henkilöä ja tila itsessään on viihtyisä vanha puurakennus. Tilassa on esiintymislava johon saa bändin. Ainakaan aiemmin siellä ei ole ollut A-oikeuksia. Villa Kärkisaari on myös kaunis vanha puurakennus kauniilla paikalle. Kyseessä on käsittääkseni ravintolatila, jossa on A-oikeudet (korjatkaa jos olen väärässä). Tilassa on useita pienempiä huoneita, joihin häävieraat voi sijoittaa. Saattaa aiheuttaa hieman ongelmia ohjelman kanssa, jos ihmisiä on eri huoneissa. Pyhtään Patruunantalo on myös mielestäni erittäin kaunis hääjuhlapaikka, jossa on myös useita huoneita, johon häävieraat jakautuvat ja täällä etenkin ongelmia tulee ohjelmien näkemisen ja kuulemisen suhteen. Paikassa a-oikeudet. Kotkassa häihin on käytetty myös Laulumiestentaloa, Kotkan VPK-taloa, Karhulan Sammontaloa, Leporantaa (onkohan enää olemassa?), Maijanrantaa, Honkalan seurantaloa, Keisarinsatamaa tai Höyrypanimoa (en tiedä ovatko sama vai eri tila)... Siinäpä niitä ehdotuksia ainakin
  21. Sanu

    Kouvola

    Erittäin hyvää palvelua Kouvolan maistraatissa. Tulevat vihkimään vihkipaikalle, ja hyvin joustavalta vaikutti muutenkin toiminta. Onko kenelläkään kokemusta jo tapahtuneesta vihkimisestä? Millaisia henkilöitä on ollut? Millaisia puheita?
  22. Käsittämättömän kaunis runo. Tuo on niin kaunis että en itse kyllä kykene ikimaailmassa tuota sulhaselleni lukemaan vaikka toivoisinkin voivani.
  23. Niinkuin moni onkin jo kommentoinut, niin kyllä tässä 30 tietämillä on elämää nähty jo sen verran, että tietää mitä haluaa. Itsekin suhtautuisin vähän varauksella jos kovin nuoret menevät naimisiin vuoden seurustelun jälkeen. Tuntuu että monet parit eroavat siitä ensimmäisestä pitkästä suhteestaan jossain vaiheessa, ja sen jälkeen sitten löytyykin nopeasti sellainen suhde missä tietää asioiden olevan kunnossa. Nuorena niin monet syyt tuntuu vaikuttavan pariutumiseen, kuten halu kokea seurustelu ja löytää joku läheinen, irtautua perheestä ym. Näitä ei enää tarvitse tehdä 30 vuotiaana.
  24. Tuli mieleeni, että voisiko kutsussa ilmoittaa jotenkin, että lapset ovat kyllä tervetulleita, mutta vanhempia pyydetään huomioimaan, että lapsille ei ole järjestetty juhlissa erityistä toimintaa, tai että juhlan luonne tai sijainti (esim. ravintola) ei sovi lapsille. Tämä karsinee ainakin suuren osan lapsista pois.
  25. Voin jakaa kokemukseni hääjuhlapaikoista, joita olemme nyt pitkän aikaa kierrelleet pitkin Kouvolanseutua. Aitomäen ns-talo: Sisältä kaunis uusittu rakennus, jossa astiasto valmiina, hyvä keittiö, valoisa ja siisti sali jossa on esiintymislava. Sali vaikutti ehkä vähän pieneltä, mutta kuulemma 120 syöjää menee saliin. Tanssia varten täytyisi sitten siirtää vähän pöytiä. Majoitustilaa on yläkerrassa patjamajoituksilla n. 10 hlölle (?). Rakennus on siis mielestäni hyvä vaihtoehto häille. Ainoa miinus on sen sijainti aivan tien vieressä. Lisäksi piha ei ole kovinkaan kaunis, mutta siihen on saatavissa erillinen katos. Valkealan ns-talo: Ulkoa todella rapistuneen oloinen rakennus, mutta sisältä ihan varteenotettava vaihtoehto. Sali on kaunis, tummaa puuta ja viininpunaisia tekstiilejä. Saliin mahtuu n. 120 mutta tanssia varten joudutaan raahaamaan pöytiä pois. Tilat olivat ehkä hieman pienen tuntuiset käydessämme, mutta voi olla että se oli vain harhaa. Piha ei ole kovinkaan kaunis, joten kesähäissä ulkona oleskelu ei ehkä ole kovin mukavaa suuren tien vieressä. Astiasto oli valmiina talossa. Tolkkilan kartano: Todella kaunis rakennus ulkoa, kauniilla paikalla. Sisältä siisti, asiallisen näköinen, koristelulla saa kuitenkin erittäin kauniiksi. Tilassa on flyygeli. Huone on L-muotoinen, ja n. 115 mahtuu kuulemma hyvin. Sisällä ei ilmeisesti ole tanssittu useinkaan tilanpuutteen vuoksi, vaan tanssi tapahtuu erillisessä salissa viereisessä rakennuksessa. Kesähäissä toimii varmaan ihan hyvin, kun ihmiset kuitenkin liikkuvat edestakaisin. Astiasto oli valmiina, majoitustiloja yläkerrassa siisteissä huoneissa. Kerrossängyt. Mahdollisuus saunan käyttöön. Varteenotettava vaihtoehto, pieni miinus mielestäni kuitenkin tuo tanssi erillisessä rakennuksessa. (Keittiö muuten aivan erinomainen suuriinkin juhliin). Voikkari: Juhlatila yksi yhtenäinen sali, bändi mahtuu hyvin, tanssitilaa jää. Kaikki näkevät ohjelman. Ehkä hieman arkinen, mutta koristelulla saa varmaan paljon aikaan. Heillä on oma, mielestäni kohtalaisen edullinen pitopalvelu, josta saa toivottua ruokia oman maun mukaan (tai ainakin vaikutettua jonkun verran). Salin kulmassa pieni baari, josta vieraat voivat ostaa alkoholia (A-oikeudet). Erittäin hyvä vaihtoehto juhlille. Palvelu on hyvää ja tilat ovat erittäin käytännölliset.
×
×
  • Create New...