Jump to content
Naimisiin.info

amantine

Rouva
  • Viestit

    43
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female

amantine's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. amantine

    Mauritius

    Jos vaihtoehoina ovat Bali ja Mauritius, suosittelisin Balia. Kumpaakin saarta kiertäneenä sanoisin että Bali on eksoottisempi ja sieltä saa halutessaan sitä samaa luksusta kuin Mauritiuksellakin, samalla rahalla. Mauritius muistuttaa jonkin verran eurooppalaisia lomakohteita, mikä voi olla miinus jos on vähänkin matkustanut. Mutta maisemat ovat toki upeita kummassakin paikassa, eikä Mauritius tietenkään huono valinta ole missään tapauksessa:)
  2. amantine

    Kokemuksia Tallinnasta tai Pärnusta?

    Ravintoloista voin suositella tätä: www.karlfriedrich.ee. Ruoka oli erinomaista, ja tunnelma ja palvelun taso tekivät vaikutuksen. Lisäksi täällä ei ole sellaisia kännikaveriporukoita kuin muissa aukion ravintoloissa:) Tähän ravintolaan voi myös pukeutua juhlavasti. Tässä myös toinen kiva ravintola joka on perustettu jo 1930-luvulla: http://www.gloria.ee/ Telegraaf oli tunnelmallinen hotelli. Luksuksesta ei ehkä voida puhua, mutta elegantti ja tasokas hotelli Tallinnan mittapuussa se kyllä on. Lyö varmasti isojen ketjuhotellien superior- ja deluxe-huoneet. Jos tykkää teatterista, niin Tallinnan ooppera on käymisen arvoinen paikka, sen pääsali on upea. Oopperassa tekstitys on usein myös suomeksi. Liput hoituu kätevästi netin kautta ja ne voi noutaa lippuluukulta omalla nimellä ennen esitystä. Lippujen hinnat ovat murto-osa Suomen hinnoista. Tässä paikan suomenkieliset sivut: http://www.opera.ee/index.aw/set_lang_id=9
  3. amantine

    Mauritius

    nna, osaatko sanoa, paljonko taksimatka maksaa lentokentältä hotellille (ajomatkaa n. 1,5 tuntia)?
  4. Meillä oli vihkijänä Helsingin käräjäoikeuden tuomari. Laskutti saman taksan mukaan kuin maistraatitkin. Kilometrikorvaukset Helsingistä Porvooseen eivät olleet ollenkaan pahat, jotain 50 euron luokkaa. Ja palvelu käräjäoikeudessa oli aivan huippua, varsinkin Helsingin maistraattiin verrattuna.
  5. Meidän häissä oli myös noin kolmekymmentä vierasta ja muutama allergikko ja erikoisruokavaliota noudattava henkilö. Teimme niin että pyysimme jokaista kutsutta toimittamaan luettelon kielletyistä aineista ja nämä listat toimitimme ravintolaan istumajärjestyksen kera. Vaikka yhdenkin moniallergikon ruoan valmistus olisi mielestäni vähintäänkin haastavaa (esim. synttärikakkukahvien järjestäminen on mielestäni todella työlästä jos yksi on allerginen kananmunalle, toinen venhälle ja kauralle ja kolmas maitotuotteille), mutta ravintola hoiti sen erinomaisesti ja antoivat jopa pari vaihtoehtoa mistä valita. Ja yhden moniallergisen lapsen kohdalla kysyttiin vanhemmilta sekä mitkä aineet ovat kiellettyjä että mitka ruoat ovat varmasti sallittuja (lapsen äiti esim. keksi että tuoreista hedelmistä tehty sorbetti olisi hyvä vaihtoehto hääkakulle, ja ravintolassa valmisettiin sitten sellainen eikä mitään kananmunatonta, maidotonta ja vehnäjauhotonta kakkuversiota). Ravintola teki sitten erilliset annokset jokaiselle jolla oli jotain rajoituksia, ja samaan hintaan kuin muidenkin vieraiden annokset. Ja annokset olivat myös samankokoiset ja -tasoiset kuin muilla vierailla, niin että kukaan ei ollut pettynyt ruoan määrään, laatuun eikä ulkonäköön. Tarjoilijat tiesivät istumajärjestyksen ja toivat allergikoiden annokset suoraan pöytään. Yhteenvetona siis: helpommalla pääsette kun siirrätte näiden asioiden miettimisen ammattilaisille, siitä heille maksetaankin. En ole kuullut että yksikään ravintola tai pitopalvelu olisi laskuttanut extraa allergisten ruokajärjestelyistä ja he osaavat myös arvioida ruoan määrän niin että allergikot eivät joudu tyytymään pienempiin annoksiin.
  6. Nyt minäkin olen käynyt koekampauksessa ja -meikissä. Mulle tehtiin suunnittelun lisäksi myös ihan loppuun asti viimestelty kampaus ja meikki, koska halusin nähdä etukäteen, miltä näytän hääpäivänä. Lähes neljä tuntia Studio Tähtisilmässä Tainan käsittelyssä meni tosi huomaamatta rupattelun lomassa, eikä maksanut kuin satasen (summa tuntui naurettavan pieneltä suhteessa siihen käytettyyn aikaan). Taina kuuntelee tarkkaan toiveita ja uskaltaa myös ehdottaa erikoisempia ratkaisua. Mulle esimerkiksi ehdotti luumunväristä ohutta korostusta silmänurkkaan, mikä sai harmaat silmäni näyttämään melkein kirkkaan turkooseilta! Tulos oli upea enkä ikimaailmassa olisi itse osannut ehdottaa tuollaista väriä. Kampaukseen tuli pari lainetta sivuulle, joten uskoisin että kokopään lainekampauskin onnistuisi. Kannattaa soittaa ja varata aika, suunniteluun varataan tunti ja se on maksuton. Ei siis menetä rahaa jos tuntuu ettei kampaaja osaakaan tehdä haluamaasi kampausta. Itse epäilin aluksi Tähtisilmän tasoa, kun niiden nettisivut ovat mielestäni kuin suoraan 70-luvulta:) Mutta nopeasti selvisi että kampaajien taidot ovat kyllä tältä vuosituhannelta:) Tulipas melkoinen mainospuhe, mutt olen aivan myyty ja menen heti häämatkan jälkeen taas Tainan käsittelyyn.
  7. Tietääkö kukaan, vieläkö ne Äkkijyrkän peltilehmät seisoo siellä puistossa?
  8. Onko kukaan nähnyt kaupoissa sellaisia sukkanauhaliivien kanssa käytettäviä sukkia, jossa sukkaosa ihonvärinen ja pitsireuna valkoinen?
  9. amantine

    Paikkakortit (kuvia)

    Miten nuo nimet paikkakorteissanne on tehty, painettuko?
  10. Ostin viime viikonloppuna Tallinnasta 12 kpl helmipinnejä. Ei ollut hinnalla pilattuja:) Muovisia, ja helmen keskellä on pikkuinen kristalli. Varsinkin jos joka tapauksessa hakee hääviinit Tallinnasta, kannattaa pistäytyä kaikkien hiuskoristetiskien edessä. Helmiä löytyi todella monesta kaupasta ja erinäköisä ja -kokoisia. Ajattelin muuten laittaa omat pinnit tänne myyntiin syyskuun häiden jälkeen, jos jotakuta kiinnostaa.
  11. amantine

    Paikkakortit (kuvia)

    Tietääköhän kukaan, miten saisi paikkakortteihin nimet samantyylisinä kuin tekstit niissä askartelukaupoissa myytävissä kullanvärisissä tarroissa? Olipas vaikeasti selitetty:) Haluaisin siis että paikkakorttien tekstityyli ja ulkonäkö noudattelee mahdollisimman paljon niitä Kutsu- ja Kiitos-valmistarroja. Voisikohan niitä teettää jossain? Kullanväristä printteriväriä ei varmaan ole olemassa:)
  12. Morsmaikku, tämä on ehkä liian raju muutos, mutta heitän nyt kuitenkin idean ilmaan:) Kartanon puolelle mahtuu muistaakseni juhlasaliin yhteensä 60-70 henkeä syömään ja siellä on myös pieni tanssilattia. Tila on tietenkin täysin eri näköinen kuin Villa, joten jos on paljon askartellut nimenomaan Villaa varten, niin kaikki ei välttämättä sellaisenaan sovi kartanoon. Ja istumajärjestyskin menisi varmaan uusiksi...
  13. Toivottavasti kaikkia lehmiä ei kuitenkaan siirretä kartanon eteen. Meillä nimittäin vihkiminen ja juhla kartanossa. Jatketaan vain painostusta, jotta näyttely siirretään kokonaan. Kuulin nimittäin että se on tarkoitus siirtää syyskuussa Porvoon kaupunkiin joka tapauksessa.
  14. amantine

    Bali

    Oltiin Balilla pari vuotta sitten talvimatkalla. Otettiin netin kautta lennot Kuala Lumpuriin ja takaisin Helsinkiin. Kuala Lumpuriin otettiin netin kautta hotelli neljäksi päiväksi. Sinä aikana mentiin ensimmäiseen isoon ostoskeskukseen, kysyttiin matkatoimistoa (niitä löytyi samasta rakennuksesta neljä). Marssittiin sisään, sanottiin että haluamme Balille. Matkatoimistosta saimme tarjouksen heti paikan päällä, seuraavana päivänä teimme varauksen. Lennot KL-Denpasar-KL hoituivat myös matkatoimiston kautta. Hinta oli edullisempi kuin jos olisimme ostaneet matkat suoraan Suomesta, ja vieläpä suomalaisen matkatoimiston kautta. Kaiken lisäksi KL:ssa monella matkatoimsitolla on suora kontakti balilaisiin matkatoimistoihin, ja ne esim. soitteli sinne meidän pyynnöstä vain kysyäkseen säätietoja. Palvelu on nopeaa ja ystävällistä. Jos osaa englantia edes jonkin verran, ja uskaltaa lähteä matkalle ilman että lentokenttäkuljetukset on järjestetty (tosin sekin olisi onnistunut KL:n matkatoimiston kautta), niin siitä vain. Hotellien tasosta voi sanoa saman kuin mistä tahansa muustakin maasta: laatu maksaa. Jos hinta ja kuvat hotellista ovat ristiriidassa (kuvat liian hienoja, hinta naurettavan halpa), niin älä ota sitä. Häämatkalla olettaisin että haetaan vähän parempia hotelleja, joten vertailkaa kuvia hotelleista ja hintoja. Sanokaa myös matkatoimistossa että olette häämatkalla, niin teille ei edes tarjota reppumatkailijoille suunnattuja huonompia hotelleja:) Jos haluaa tehdä retkiä Balilla, ottakaa niitä hotellin kautta, tai suoraan balilaisesta matkatoimistosta. Säästätte rahaa ja samalla saatte joustavampaa palvelua. Me löydettiin Balilla hotellin tiskiltä matkatoimiston esite, mutta halusimme yhdistää joitakin retkiä ja joitain kohteita jättää pois. Kaikki onnistui ja mentiin viidellä kympillä kaksi päivää jeepillä koko saaren ympäri oppaan ja kuljettajan kanssa. Siihen viiteen kymppiin sisältyivät vielä ruoat ja juomat sekä pääsymaksut. Toivottavasti tästä on apua jollekin. Balin reissu taisi olla elämäni parhaita matkoja, ainakin so far:) Siellä on kaikille jotakin, aivan varmasti.
×
×
  • Create New...