Jump to content
Naimisiin.info

Nanny Auvomieli

Rouva
  • Viestit

    879
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Nanny Auvomieli kaikki viestit

  1. Ainakin ihanin koristelujuttu oli häissämme sisareni järjestämä! Hän oli tehnyt pöytiin havuista jugend-henkiset kiehkurat ja kun sitten satuin juhlissa katsomaan niitä tarkemmin huomasin että niihin oli solmittu erilaisia Star-Trek figuureja... Yhdestä pöydästä löytyi Klingonien sotalintu, seuraavasta Kyborkkien kuutio, jostain DS-9 ym... Kruunasivat somistukset!!!
  2. Tämä ei nyt ihan kysymykseen kuulu, mutta ainakaan iältään +40 vuotiailla ei ole mitään siskonpetejä vastaan, päinvastoin. Tässä iässä ollaan nukuttu mitä erilaisimmissa paikoissa ja sängyissä, joten nukkumispaikalle ei paljoa ole vaatimuksia. Samoin tässä iässä ei tarvitse paljoa matkatavaroita, joten pienet tilat käyvät hyvin.
  3. Ehdottomasti B-vaihtoehto. Ja mikäs sen kivempaa juhlan jälkeen kuin siskonpedissä isolla porukalla hihittely. Varatkaa korvatulppia jaettavaksi, koska se ensimmäinen nukahtaja on seurueen pahin kuorsaaja.
  4. Tällaiseksi on menu toistaiseksi muodostunut. Luultavasti lopullinen... Mutta eihän sitä koskaan tiedä, vajaa kaksi viikkoa olis aikaa H-hetkeen. Eli Saaristolainen kalapöytä: Silakkarullat Sinappisilakat Vielä joku silakka - ehkä tomaatti tai sherry Savustettu lohi + kermaviilikastike Graavi siika (säävarauksella, tämä täytyy olla todella tuoretta) + sinappinenkastike Vihersalaatti Kasvisalaatti grilatuilla ja marinoiduilla kasviksilla ja hedelmillä Sienisalaatti Mozzarellasalaatti Basilika-sinappikastikeella Salaatinkastikkeita Keitetyt perunat Basmati- / Thai- tai Villiriisi Kavisvokki Kokonainen sika Kakkua, jätskiä, suklaata Illalla/yöllä Kreikkalaisia leipiä runsaalla valkosipulilla Chilikastiketta Loput edellisen kattauksen jämiä Juomina Alkuun skumppaa / pommakkia Valko- ja punaviiniä Olutta Vettä Kahvi avec Boolia alkoholiton + alkoholilla Huomioitu kaikki vierailla olevat ruokavaliot, allergiat, laktoosi/keliakia, mieliteot ym ym. joita riittää
  5. Nanny Auvomieli

    Tyhmä kysymys?

    Meillä ainakin on toisinpäin. Eli joku pyytää vieraita ottamaan lasit, me saavumme valmiiksi täytettyjen lasien kanssa ja nostamme maljan. Tämän jälkeen lähdemme kiertelemään vieraiden joukkoon onniteltavaksi. Yleensä on todella tökköä kun vieraat kulkevat jonossa onnittelemaan, ottavat lasit ja sitten ne kohotetaan kun kaikki ovat halanneet hääparin. Tuo tyyli nimittäin kestää kauan..... Ja on jäykkää....
  6. Nanny Auvomieli

    Kuultopaperi

    Jos haluaa erikoiskokoja kuultopaperista kannattaa käydä kyselemässä kirjapainoista. Kuultopaperi on isoissa arkeissa joista sitä on helppo leikata leikkurilla haluamaanne kokoon.
  7. Meille ovat yöpyvät vieraat todella tervetulleita. Kaikille löytyy varmasti joku kolo mihin päänsä painaa loppuyön tunneiksi. Mitään erikoisjärjestelyjä (kuten omaa huonetta vain oman perheen käyttöön) ei ole tulossa, mutta sopu sijaa antaa. Pääasia että kaikki mahtuvat johonkin.
  8. Paras poistumismusiikki mitä olen kuullut oli ystävättärelläni. Pulmusten tunnari. Siinä oli herkistely-ilo-onni-hauskuus kyyneleet kaikkien silmissä.
  9. En tiedä miksi, mutta jos tuttavapiirissäni näkyisi tuollainen lause, niin pussukoista ei löytyisi yhtään shekkiä eikä seteliä, vaan mahdollisimman painavia kolikoita.... Tuohan on sama kuin kerjäisi kolikoita. Tai luultavasti joku keksisi laittaa tiiliskiviä tai muuta tosi painavaa kuoren näköiseen pussiin.
  10. Pieni varoitus kynttilöitä rakastaville! Huomioikaa, että kynttilät lämmittävät häätilaa! Olin hiljakkoin häissä joiden somistus oli todella kaunista ja kynttilöiden valo antoi ihanan tunnelman. Ainoa haitta oli se, että juhlissa oli istumajärjestys, joka sai aikaan sen, että ihmiset istuivat paikoillaan. Jos tuuletettiin lähellä ikkunoita ja ovia istuivat kylmäarimmat vieraat ja heillä oli heti kylmä. Muualla salissa ihmisillä oli hiki eikä kovin mukava olo. Tästä johtui, että väki viihtyi ulkona josta seremoniamestari sai aina hakea väkeä kun tuli joku ohjelmanumero. Vaikka tila tuntuisi somistettaessa viileältä muistakaa kuinka paljon pelkät ihmiset sitä lämmittävät.
  11. Lohikeitto on todella hyvä vaihtoehto! Täytyy vain muistaa tehdä pieni määrä ilman maitoa/kermaa/juustoa, mitä nyt kukin laittaa. Sekä hieman kalatonta keittoa, maku vaikka inkivääristä ja kookosmaidosta kalalle allergisille. Ja samoin täytyy muistaa, että leivän menekki on keittoruuan kanssa suuri ja keliakiasta kärsiville omat leivät.
  12. Auts!!! Kokemukseni mukaan (kuulun improryhmään ja esiinnymme usein häissä) vanhemmilla ei ole koskaan improilun katselemisessa nikottelemista! Nuorempi väki tuntuu joskus hieman ahdasmielisemmältä ja ajattelee turhankin paljon että "mitä ne muutkin nyt ajattelee, voinko nyt tuolle jutulle nauraa... ym." Äitisi on jonkun verran vanhempi kuin itse olen ja suunnittelen täydellä höyryllä omia häitäni. Ei ryppyotsasuutta eikä mitään kimpunheitto, sukkanauha ryöstö eikä muitakaan vaivaannuttavia juttuja. Hyviä esityksiä mm. improa, standup, jokunen sketsinäytelmä, cabareeta. mitä nyt porukalta irtoaa on tiedossa. Eli älä ole ikärasisti vaan suunnittele jotain lämmintä ja äitiäsi ilahduttavaa!
  13. Ehdottomasti myöhäisempi aika! Olen vieraana joskus jättänyt kirkko-osuuden pois, jos on vihkiminen kovin aikaisin. Jos vieraat tulevat pidemmältä herääminen olisi todella aikaisin, eikä kaikkiin hotelleihin voi kirjautua ennen puoltapäivää. Eivätkä ne "vanhukset" eivätkä lapsiperheet niin aikaisin mene nukkumaan! Omat yli 90 vuotiaat isovanhempani eivät aikoinaan koskaan menneet nukkumaan ennen puoltayötä. Mutta jos haluaa nähdä unisia poissaolevia vieraita siitä vain! Ja eikö sitä kuvausta voisi siirtää vaikka ruokailun jälkeen, jolloin vieraiden olisi kiva verytellä ja tapailla tuttuja.
  14. Kotona juhlitaan. Ensin oli tarkoitus juhlia seurantaloilla (Kuulun pariinkin nuorisoseuraan). Ajan kanssa koti tuntuu kivemmalta. Kuivalla kelillä ei olisi mitään ongelmaa, mutta täytyy kehitellä varasuunnitelmia. Eli telttoja on tulossa, autotalleihin tyhjennys, autohalli tyhjäksi, (miehellä "muutama" projekti levällään tallissa/halleissa) Ainoa mitä sateen sattuessa täytyy rakentaa on kulkureitti sisältä (osa noutopöydistä - kahvit - vessat) ulos. Kotiin saa kivasti mahdutettua porukkaa nurkkiin nukkumaan ja on kivan rento fiilis! Katsotaan nyt!
  15. En tiedä onko tästä ollut ennen ketjua. Mielestäni kokoluokitus menee seuraavasti: pienet 50 tai alle vierasta keskikokoiset 51-150 vierasta suuret yli 151 vierasta Mitäs muut sanoo? Meinaan vaan, että tarkoitetaan samalla nimellä samaa asiaa... Eli ei tuo ylläoleva ole mikään kiveen hakattu sääntö.
  16. Ei todellakaan hullu idea! Ja ei niitä astioita kannata pois myydä. Hommaatte hyvät säilytyslaatikot ja pakkaatte kipot niihin. Laatikon päälle kirjoitus mitä niissä on ja säilöön. Laatikot sen mukaisiksi kuin säilytystilaa löytyy. Tulevaisuudessa on taatusti useampiakin juhlia joissa tarvitsee astioita isommalle porukalle ja näin ne ovat aina käyttökunnossa ja valmiina. Samoin voi ottaa kaverikimpan ja sopia kuinka monta kertaa vuodessa voi astioita käyttää ja kuinka kauan edestäpäin pitää varata käyttöpäivä. Ja se joka rikkoo ostaa uudet tilalle.
  17. Sahdin valmistus nopeasti Ensin sahtikuurna kuumaan veteen likoamaan. (Se oli ennen puinen ja kuivuessaan puut kutistuvat) Maltaat saunanpataan imeltymään. Täytyi olla tarkkana etteivät kiehuneet kypsäksi, vaan imeltyivät. Kuurnaan kuumassa vedessä lionneita olkia ja katajanoksia. Mäski päälle ja kuurnan pohjassa oleva reikään kangasta ja siitä vierre pääsi virtaamaan. Hiivaa ja käymään. Nykyään ostetaan vierre valmiina ja ostaessa siihen sekoitetaan hiiva ja sitten vesilukko päälle ja kuplimaan. Todellakin on varottava ettei käytä kaikkea makeutta prosenteiksi.
  18. Meillä on aina joka juhlissa, jouluna ym. tarjottu sahtia. Sahtikauppiaalta vaan vierrettä ja kuplimaan. Muistakaa että eripaikkakuntien sahti on aivan erilaista kuin toisaalla. On myös naistensahtia joka on makeampaa. Kunhan annatte hitaasti käydä, ettekä pilaa makua prosenttien hakemisella. Vaikka en paljon perinteitä häissäni harrastakkaan, tämä on ehdoton pakko. Voi, mummu teki juhlapyhiksi sahtia oman saunan vesipadassa ja suodatti katajanoksien läpi. Tuoksu oli taivaallinen. Tulipas herkät muistot mieleen.
  19. Loogisinta mielestäni on, että vastauspyynnöt ottaa se kuka kutsuu. Meillä hoidetaan niin, että kummankin sähköpostit ensin, sitten puhelinnumero ja vielä ketju tutuille Facebookin kautta. Facebook on ystävien (ja osan sukulaisten) kannalta hyvä, Kokoan siihen kaikki tutut jotka kutsumme ja samalla he näkevät ketä on kutsuttu. Voivat sitten sopia yhdessä kulkemiset ym. ja jospa nuo ryökäleet polttaritkin järjestävät, niin tietävät porukan.
  20. Tämä on se mitä pelkään ja yritän olla ajattelematta! Kun kaikki muu suunnittelu ja tekeminen hoitui parissä päivässä, niin tässä voi karata mopo pahasti käsistä! Tälläisten töiden suunnittelu ja toteutus kun on ammattitauti ja kustannuksetkin olisivat todella pienet.... Olin jo päättänyt ettei mitään lehteä tule, mutta huomasin viime yönä miettiväni jotain kivoja jutskia! ja lehteenhän saisi kivasti kulutettua ylimääräisiä tunteja jolloin haluaa ajatella tulevaa tapahtumaa, muttei halua kohkata ympäriinsä. Yhden kuvan käsittelyyn saisi kulumaan päiviä ja kuvien etsimiseen, suunnitteluun... Ei ei, mopo parkkiin ja huppu sille päälle!
  21. Meillä on tarkoitus käydä maistraatissa edellisen viikon perjantaina ja juhlia sitten viikon kuluttua lauantaina. Ensin suunnittelimme ottavamme vanhimmat lapsemme (edellisistä liitoista) todistajiksi, mutta sitten päädyimme todistajiin "talon puolesta". Tämä siksi, että itse tapahtuma on meille niin tärkeä, ettei mikään, edes jännittäminen tai muu hälinä saa viedä huomiota pois siitä. Juhlakutsuun emme laita mitään mainintaa häistä, vaikka toki sen kaikki arvaavat. Juhlissa, jossa varmaankin jotkut odottavat virkailijaa tulevaksi paikalle, paljastamme olevamme naimisissa. Sormusten pujottaminen luultavasti säästetään juhlaan ja siinä virallinen osuus. Koska olemme aikuisia ja ikääkin on luultavasti täällä kirjoittajista yläpäässä, emme halua lahjoja! Ja näin ei mitään kerjäyslitaniaa kutsuun. Tärkeintä on juhlistaa elämän tärkeimpiin kuuluvaa riittiä rakkaiden sukulaisten ja ystävien kesken. Nämä ovat asioita joissa kukaan ei tee väärin. Ei tarvitse noudattaa kaavoja. Tehkää niin, kuin sydämessänne tunnette.
  22. Kuvittelin hääni elo - syyskuulle ja nyt ne ovatkin toukokuussa. Ja kas kummaa, huomasin ettei vuodenajalla olekkaan mitään väliä! Tietysti olisi kivaa jos aurinko paistaisi, olisi tuuletonta eikä kukaan levittäisi lannotteita läheisille pelloille.... Mutta ei se sade, myrsky eikä hajukaan pysty päivää pilaamaan.
  23. Nanny Auvomieli

    Sika

    Meillä minä kasvissyöjä, mies lihansyöjä. Ratkaisin tilanteen sialla. Eli sika ulos telttaan leikeltäväksi, josta sitä voivat hakea ne, jotka haluavat. Muuten ruoka sisälle noutopöytiin. Eli kun sulhanen ja useat miesvieraat pitävät lihasta, niin saavat todella sitä, eikä mitään pilkotusta- tai palapaistista tehtyä käsiteltyä lihaa. Tapahtuma on muutenkin hyvin vapaamuotoinen ja ihmisten liikkuminen toivottavaa. Ja tietysti sateenvaralle varasuunnitelma.
  24. Nanny Auvomieli

    Boolin vahvuus!

    Ensimmäisen boolierän voi tehdä huoleti vahvaksi (5-7%), että ujoimpienkin vieraiden kielenkannakkeet vetristyvät. Seuraavia voi aivan hyvin miedontaa, maku muulla kuin alkoholilla. Ja vielä, jos tarjolla ei ole kuin boolia, muistakaa diabeetikot. Eli vaikka eri kannu missä ei ole liköörejä eikä makeita mehuja/limuja.
  25. Yhteislaulua....hmmmm Hyvinkin reiluun ikään ehtineenä ja todella monia häitä kolunneena en ole koskaan kuullutkaan yhteislaulusta. Voisi tila tyhjentyä äkkiä (kuten valitettavasti usein käy huonon bändin aloitettua itkuhumppavalitusvalssi sikermänsä). Tai muistaakseni yksissä tuttavan häissä 10 vuotta sitten sulhasen uskonnollinen täti miehineen viritti jotain yritelmää. Mutta en siitä kuullut alkua enempää, kun tuli muiden mukana ulos kiirus. Saliin jäivät vain laulajat ja hämillinen morsiuspari. No tällä pariskunnalla on kuulemma tapana terrorisoida kaikki muutkin sukujuhlat, joten kukaan ei edes esittänyt kohteliasta, vaan antoivat samalla mitalla takaisin. Eli katsoisin yhteislaulun vieraiden aliarvioimiseksi.
×
×
  • Create New...