katti

Rouva
 • Content count

  154
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by katti

 1. Melko kallista Meillä maksoi 10 päivän matka vajaat 2000 euroa per nuppi (puolihoito), eikä siellä kulunut rahaa juuri lainkaan. Pari retkeä tehtiin ja pari lounasta syötiin puolihoidon lisäksi. Hotellimme Trou aux Biches oli mielestämme ihan riittävän hieno, jopa odotuksiamme parempi, mutta Mauritiukselta löytyy kyllä paaaaaaljon kalliimpiakin. Finnmatkat tekee muuten nykyään pakettimatkoja Trou aux Biches -hotelliin. Ollaan ihmetelty hintoja; kahden viikon reissu noin 1300 euroa! Tuohon hintaan ei varmaankaan kuulu puolihoitoa?!
 2. Riippuu minusta paljon siitä, millaisista keleistä pidät tai et pidä Suomessa. Itse vihaan marras-joulu-tammikuisia räpäskäkelejä yli kaiken, joten haluaisin viettää tuona ajanjaksona lomaa mahdollisimman paratiisimaisessa paikassa! Mauritiuksen säätila on hyvä/loistava ympäri vuoden, joten sen puolesta ei tarvitse niin paljon miettiä matka-ajankohtaa.
 3. Me varattiin vasta paikan päällä, mutta aina sitä kai voi kysyä etukäteenkin. Malarian estolääkitystä emme edes harkinneet, eikä siellä hyttysiä tainnut olla yhtään.
 4. Kiitos Kameramme on joitain vuosia vanha digikamera, jonka merkkiä ja mallia en nyt muista (Canon tai Olympus)...joka tapauksessa siinä on vain 2 megapikselin tarkkuus, eli nykyisillä digeillä pitäisi saada paljon tarkempia kuvia. Meidän rohjake on myös jättikokoinen nykyisiin verrattuna... :
 5. Meillä oli molempiin suuntiin vaihtoaikaa Pariisissa jotain 3-4 tuntia, ja laukut tulivat mukana. Samalla koneella meidän kanssa Pariisista Mauritiukselle tuli nainen, joka oli tullut Helsingistä Pariisiin seuraavalla koneella, ja hänenkin laukut tulivat perille, vaikka vaihtoaika oli ollut melko tiukka. Pariisi on kuitenkin kuulemani mukaan kuuluisa laukkujen kadottamisessa/myöhästymisessä, joten kannattaa varautua ottamalla käsimatkatavaroihin parin päivän varusteet mukaan (niin kuin yleensäkin kannattaa tehdä). Lisäksi kannattaa merkitä laukkuihin ulko- ja sisäpuolelle selkeästi hotellitiedot ja matkapuhelimen numero, jotta laukut osataan toimittaa perässäkin oikeaan paikkaan.
 6. Tässä yksi uutinen: http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=87577
 7. Tarkoitatko siis, ettei Karibialta löydy sen kummoisempia hotelleja kuin Mauritiuksen neljän tähden hotellit? Vaiko juuri päin vastoin? Olettekos muuten Mauritiukselle lähtijät kuulleet siitä hyttysien levittämästä taudista, joka siellä parhaillaan jyllää?!
 8. Olen lukenut nuo kommentit myös, mutta ne koskevat aikaa ennen TAB:n täydellistä remonttia (vuonna 2004 tai 2005). Huoneet olivat kaikkea muuta kuin pimeitä ja nuhjuisia, ja alue hyvin rauhallinen. Olen laittanut tähän ketjuun ottamiamme kuvia TAB:stä tuonne muutama sivu sitten, käypä kurkkimassa
 9. Me olimme TAB:ssa bungalowissa, jossa oli kolme huoneistoa (2 alakerrassa ja 1 yläkerrassa). Jokaisella oli oma sisäänkäynti ja terassi. Me olimme toisessa alakerran huoneistossa, ja kyllä seinän takaa kuului äänet melko hyvin. Huoneistojen välissä oli ovi (lukittuna tietysti ;D ) siltä varalta, että joku olisi halunnut vuokrata kahden huoneiston kokoisen tilan. Voi olla, että tuon oven takia äänet kuuluivat niin hyvin?! Ei meitä kyllä haitannut äänet lainkaan, koska naapurit olivat hiljaista väkeä. Kaiken kaikkiaan koko hotellialue oli tosi rauhallinen, ja tuntui kuin kaikki olisivat erityisesti kiinnittäneet huomiota huomiotaherättämättömään liikkumiseen alueella. TAB:ssa on käsittääkseni 1-6 huoneistoa per bungalowi. Ne, joissa on vain 1 huoneisto, on tarkoitettu isommalle porukalle/perheelle, joten hintaa niillä on ihan eri tavalla kuin tuollaisella, jossa mekin olimme.
 10. Tää oli just sama kuin toi meidän Taste of Mauritius -retki, eli ko. retkelle ei sitten ehkä kannata näiden kokemusten perusteella mennä lainkaan, jollei EHDOTTOMASTI halua nähdä puutarhaa. Sinänsä outoahan siinä on se, ettei puutarhassa ole lainkaan mairitiuslaisia kasveja, vaan ties mistä tuotuja. Ihan kauniita ja hienoja kasveja, ei siinä mitään, mutta itse ainakin odotin näkeväni paikallisia kasveja.
 11. Kuten jo jonnekin aiempaan viestiini taisinkin kertoa, me olimme tämän matkatoimiston kahdella retkellä: http://www.whitesandtours.com/ (muistaakseni Taste of Mauritius ja Scenic south with Casela park). Palvelu oli loistavaa ja ystävällistä, ja erityisesti saaren eteläosan retki hyvä. Toiselta retkeltä odotimme enemmän kasvitieteelliseen puutarhaan keskittymistä, mutta retki olikin enempi shoppailua, jota EMME lähteneet retkeltä hakemaan : Voin kyllä suositella firman palveluita, mutta retkien ohjelmiin kannattaa tutustua etukäteen, niin ei tule pettymyksiä.
 12. Mauritiuksella ei tarvitse malarialääkitystä.
 13. Hups, sorry : Trou aux Biches. Pitääkin lisätä tieto tuonne ekaan viestiin, hyvä kun huomautit!
 14. No juu, olihan siellä sitten se hietikko, jos se nyt ketään kiinnostaa Last but not least, tämä valkoinen ihanan pehmeä hiekka ei juuri esittelyjä kaipaa. Eka kuva on auringonlaskun aikaan otettu (auringonottotuoleista on kerätty jo patjat pois, ei ne noin epämukavia olleet!), kaksi muuta aamupäivällä. Meri oli uskomattoman upean turkoosi ja lämmin. Siellä oli kiva kelluskella veneiden aaloissa. Meren mainingit eivät rantaan päässeet, koska muutaman sadan metrin päässä rantaviivasta rannikkoa suojasi koralliriutta. Kaloja oli muutamia, mutta ihmeempiä snorklailumaastoja turvallisella uima-alueella ei näyttänyt olevan, vain pelkkää valkeata hiekkaa ja korallinkappaleita. Uima-alueet oli merkitty poijuilla, eikä niiden taakse kannattanut mennä, koska syvemmällä oli koko ajan menossa jokin vene vetäen vesihiihtäjiä tai 'pelastusrenkaan' päällä kiljuvia ihmisiä. Tästä annoinkin hieman noottia hotellille; mielestäni veneet olisivat voineet kulkea kauempana rannasta, josko sitten olisi ollut jotain snorklattavaakin maista käsin. No eniveis, ranta oli upea, ja olihan niitä vesihiihtäjiä ym. aktiviteetteja hauska katsella Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää matkakuvashöy tältä erää 8-)
 15. Ruoka. Se oli herkullista ja sitä oli hyvinkin riittävästi! Puolihoitoomme kuului aamiainen ja illallinen, jotka tarjoiltiin tässä ihanassa merenrantaravintolassa: Aamiaisella oli valittavana oikeastaan ihan kaikkea: munia eri muodoissa (kokit tekivät, mitä pyysi: munakas valitsemillani täytteillä, keitetty muna, paistettu muna, munakokkeli jne...), muroja, jukurttia, hedelmiä, croisantteja, paahtoleipää, pekonia, makkaroita, salaatteja, hedelmämehuja, leikkeleitä, marmeladeja jne. niin paljon ettei kaikkea millään ehtinyt/jaksanut edes maistaa! Ohessa on kuva kokkien valtakunnasta. Aamiaisella oli naiskokit, illallisella mieskokit. Hassua. Tällaisissa maisemissa herkuttelimme aamiaisella. Illallisella oli toki samat maisemat, mutta pimeyden takia merta ei nähnyt... Illallisella ne vasta herkut eteemme ladattiinkin! Alkupaloja oli kymmeniä erilaisia, ja joka päivä oli tarjolla eri laadut :shock: Alkuruuaksi saattoi ottaa myös salaatin. Eikä minkä tahansa salaatin, vaan kokin pyyntöjeni mukaan tekemän salaatin. Valittavana oli kymmenkunta eri tuotetta (salaattia, kurkkua, tomaattia, ananasta, vesikrassia, kesäkurpitsaa, kanaa, tonnikalaa, oliiveja, porkkanaa jne...), jotka kokki sekoitteli herkullisen kastikkeen kanssa ja asetteli kauniisti lautaselle. Pääruokia oli valittavana useita. Joka päivä tarjolla oli eri ruuat, mutta aina viisi eri teemaa: kiinalainen, eurooppalainen, italialainen, intialainen ja mauritiuslainen keittiö. Kokit tekivät ruuat sitä mukaa kun niitä haettiin lautasille. Oli todellisia vaikeuksia valita, mitä milloinkin olisi ottanut. Yleensä otimme ainakin kahta eri pääruokaa : Italialaista söimme vain kerran (pastaa tulee syötyä kotona ihan riittävästi), samoin mauritiuslaista, joka yleensä oli jotain kasvismuhennosta tms. ei niin kauhean herkullista muihin verrattuna. Kovin tulisia ruuat eivät olleet, mikä oli ainakin itselleni hieman pettymys. Silti kuulimme erään suomalaisnaisen toteavan kanacurrystä, että onhan tää kyllä aika hottia. Itse olin ottanut samaa curryä ja miettinyt, että jos se olisi omatekemääni, olisin pettynyt mauttomuuteen. Eikä me edes tehdä mitenkään erityisen tulista ruokaa :roll: Jälkiruuat. Voi ihme. Joka päivä oli kahta eri jäätelöä tai sorbettia, hedelmiä ja erilaisia kakkuja. Itse erikoistuin suklaakakkuihin, joita söin varmaan enemmän kuin koskaan aiemmin yhteensä Jäätelötkin olivat tosi herkullisia ja mitä ilmeisimmin itse tehtyjä. Näillä eväillä porskutettiinkin melkein kaikki päivät. Vain parina päivänä kävimme lounaalla. Painoa kertyi 10 päivän aikana molemmille kuitenkin vain 1,5 kg lisää Retkiä teimme siis kaksi. Tässä yksi pakollinen kuva luontoaiheisen retkemme varrelta. Kyseessä on vulkaaninen hiekka-alue, jossa on seitsemää eriväristä hiekkaa. Värit ovat syntyneet, kun laava on jäähtynyt eri nopeudella eri kohdissa.
 16. Laitanpa tähän hieman kokemuksia ja kuvia reissultamme. Juttu tulee muutamassa osassa, koska juttua on niin paljon. Ei taida haitata ;D Olimme Mauritiuksella hotelli Trou aux Bichesissä marraskuussa 2005 kymmenisen päivää. Kuvat ovat pääsääntöisesti hotellialueelta, koska siellä vietimme suurimman osan aikaa : ja toisaalta koska tekemillämme retkillä kuvasimme ne samat samperin paikat, kuin kaikki muutkin : Tässä näkymä huoneestamme. Sänky oli ihanan leveä, varmastikin 2-metrinen. Olimme eksyä sinne, koska kotona nukumme 140-senttisessä ;D Näkymä terassiltamme oli upea. Meri oli noin 50 metrin päässä. Joidenkin talojen ja meren välissä kulki kävelytie, mutta meidän kohdalla ei, joten saimme istuskella ihan rauhassa omalla terassillamme. Vain muutamia naapureita näki silloin tällöin. Ja tietysti henkilökuntaa, jota kulki koko ajan siivoamassa huoneita tai hoitamassa puutarhaa tai vartioimassa aluetta. Huoneemme oli mökissä, jossa oli kolme huonetta. Alakerrassa oli kaksi, yläkerrassa yksi. Allasalue oli upea! Yleensä menimme aamiaisen jälkeen ottamaan hieman aurinkoa altaalle ennen kuin menin aquagymiin. Teki tosi hyvää harrastaa hieman jumppaakin niiden kaikkien herkuttelujen vastapainoksi :roll: Eikä niiden upeavartaloisten jumppamaikkojenkaan katseleminen häirinnyt Kuten kuvista näkyy, sää ei ollut koskaan täysin aurinkoinen, vaan aina oli vähintään puolipilvistä. Tämä oli vain ja ainoastaan hyvä asia, koska kun aurinko paistoi pilvettömästä kohtaa, oli se TODELLA kuuma ja polttava. Jo parin minuutin käryytys sai meidät anelemaan pilveä Parina päivänä oli lähes täysin pilvistäkin, mutta onneksi toinen niistä vietettiin retkellä. Muutama reipas sadekuurokin koettiin. Ilma oli kostea ja trooppinen, muttei kuitenkaan iljettävän hiostava. Lämpötila oli varjossa päivällä varmastikin lähemmäs 30 astetta, ja illallakin tarkeni vallan hyvin ilman pitkiä hihoja tai lahkeita. Lämpötila yllätti meidät, koska luulimme iltojen olevan viileämpiä. Vaan eipä valiteltu!
 17. Pikkulinnut ovat varmasti Mauritiuksen ominaisuus, ei tietyn hotellin. Kyllä meidänkin hotellissa niitä oli, välillä hieman liikaakin. Tuppasivat ajoittain jopa aamiaisravintolaan sisälle : Jos haluaa kuvata lintuja, ei tartte kuin heittää pari leivänmurua maahan, ja johan on pian upeita trooppisia kirkkaanvärisiä lintuja paikat väärällään ;D
 18. Voin suositella! Vietimme siellä 10 päivää marraskuussa. Kopsaanpa tähän matkatoimistolle antamamme palautteen: Erittäin kaunis ja hyvinhoidettu hotellialue, siisti ja sopivan tilava huone, erityismaininta jättikokoisesta sängystä! Ruuat olivat mitä mainioimmat, palvelu todella ystävällistä ja ripeää kaikilla osa-alueilla (kantajat, tarjoilijat, siivoojat jne.). Aquagymin vetäjät olivat syötävän hyvännäköisiä. Kiitosta ansaitsee myös päivähuone, jonka saimme käyttöömme muutamaksi tunniksi, koska saavuimme aikaisin aamulla.
 19. Dominikaanisen-kokemuksenne kuulostaa hyvin samalta kuin meidän Mairitiuksen-kokemuksemme ;D Olimme reissussa marraskuun loppupuolella, hotellimme oli saaren luoteisosassa. Käsittääkseni saaren itäosassa on sateisempaa kuin länsipuolella. Melkein joka päivä taisi sataa hieman, mutta kuurot olivat tosi lyhyitä ja joskus rankkojakin. Yksi päivä kymmenestä oli jatkuvampaa sadetta. Yksikään päivä ei ollut täysin pilvetön, mutta se oli vain hyvä asia, koska pilvettömästä kohdasta paistanut aurinko oli TODELLA kuuma! Ei siinä olisi pystynyt ottamaan aurinkoa kovin pitkään, joten pieni pilvenroikale siellä täällä oli tosiaankin tervetullut.
 20. Me maksoimme 10 päivästä noin 2200 per nuppi Suomen Matkatoimiston kautta. Oli edullisin saamamme tarjous (hinta/hotellin taso -suhde). Hinnat vaihtelivat tosiaankin paljon, joten kannattaa kysellä useasta paikasta. Paikan päällä meillä meni rahaa noin 500 euroa. Meillä oli puolihoito, joten tuo 500 pitää sisällään illallisien ruokajuomat, pari lounasta, muutamia drinksuja baarissa sekä kaksi retkeä per nuppi.
 21. Me lainattiin ihan kirjastosta Lonely Planetin Mauritius-kirja matkan ajaksi. Saarella ei ihan kauheasti ole mitään nähtävyyksiä, joten niinkin kalliin kirjan hankinta tuntui hieman turhalta. Netistäkin saa ihan kivasti tietoa kohteista, ja paikalliset matkatoimistot järkkäävät retkiä. Me teimme retket White Sand Toursien kanssa, ja ne oli ihan ok järkättyjä. Erityisesti voin suositella Scenic South -retkeä! Katsopa vaikka heidän nettisivujaan: http://www.whitesandtours.com/
 22. Me oltiin hotellilla noin seitsemältä aamulla. Saimme käyttöömme 'päivähuoneen', kunnes oma huoneemme vapautui. Päivähuone oli normaali hotellihuone, joskin heikompitasoinen kuin omamme. Siellä oli normaalit suihkut, sängyt, telkat jne. Lähtöpäivänä meillä oli late check out, koska kuljetuksemme kentälle lähti vasta klo 19. Late check outista joutuu yleisesti maksamaan koko vuorokauden hinnan, mutta erityisesti lähtiessä se kyllä kannattaa maksaakin, niin voi käydä rauhassa suihkussa ja pakkailla ennen pitkiä lentoja. Varmastikin 'early check in' maksaa vastaavasti koko vuorokauden hinnan. En ole koskaan kysynyt, kun ei ole ollut tarvetta. Hotellissamme oli erilliset tilat tulijoille ja lähtijöille, mutta emme käyneet niitä edes katsomassa. Tuskinpa siellä kovin luksuspuitteet oli käytössä, sen verran pienet tilat olivat.
 23. Palasimme tänään noin 10 päivän reissultamme Trou aux Biches -hotellissa Upea saari, ja upea hotelli. Palvelu on aivan uskomatonta; siivoojakin kävi kaksi kertaa päivässä! Ruuat olivat niin hyviä ja monipuolisia, että saas nähdä, mitkä vaatteet aamulla mahtuu päälle ;D Voisin kirjoitella hieman lisää kokemuksia, jahka tästä matkaväsymyksestä toipuu. Vuorokausi tuli melko tarkkaan matkustettua, joten ei tarvinne nukkumattia kauan houkutella :
 24. Me mietittiin tässä taannoin Karibian ja Mauritiuksen välillä. Melko pian jätettiin Karibia pois laskuista, tosin meillä taisi siellä olla vain 'tavallisia' kohteita eli Dominikaanista tms. mielessä. Emme jotenkin kokeneet Karibiaa niin paratiisimaisena kuin Mauritiusta. Lisäksi Mauritiukselle ei ole aikaeroa kovin paljon. Matka-ajassa ei taida olla suuria eroja?! Jos ette osaa päättää, menkää nyt toiseen paikkaan ja parin vuoden päästä toiseen ;D