katti

Rouva
 • Content count

  154
 • Joined

 • Last visited

About katti

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

677 profile views
 1. Melko kallista Meillä maksoi 10 päivän matka vajaat 2000 euroa per nuppi (puolihoito), eikä siellä kulunut rahaa juuri lainkaan. Pari retkeä tehtiin ja pari lounasta syötiin puolihoidon lisäksi. Hotellimme Trou aux Biches oli mielestämme ihan riittävän hieno, jopa odotuksiamme parempi, mutta Mauritiukselta löytyy kyllä paaaaaaljon kalliimpiakin. Finnmatkat tekee muuten nykyään pakettimatkoja Trou aux Biches -hotelliin. Ollaan ihmetelty hintoja; kahden viikon reissu noin 1300 euroa! Tuohon hintaan ei varmaankaan kuulu puolihoitoa?!
 2. Riippuu minusta paljon siitä, millaisista keleistä pidät tai et pidä Suomessa. Itse vihaan marras-joulu-tammikuisia räpäskäkelejä yli kaiken, joten haluaisin viettää tuona ajanjaksona lomaa mahdollisimman paratiisimaisessa paikassa! Mauritiuksen säätila on hyvä/loistava ympäri vuoden, joten sen puolesta ei tarvitse niin paljon miettiä matka-ajankohtaa.
 3. Me varattiin vasta paikan päällä, mutta aina sitä kai voi kysyä etukäteenkin. Malarian estolääkitystä emme edes harkinneet, eikä siellä hyttysiä tainnut olla yhtään.
 4. Kiitos Kameramme on joitain vuosia vanha digikamera, jonka merkkiä ja mallia en nyt muista (Canon tai Olympus)...joka tapauksessa siinä on vain 2 megapikselin tarkkuus, eli nykyisillä digeillä pitäisi saada paljon tarkempia kuvia. Meidän rohjake on myös jättikokoinen nykyisiin verrattuna... :
 5. Meillä oli molempiin suuntiin vaihtoaikaa Pariisissa jotain 3-4 tuntia, ja laukut tulivat mukana. Samalla koneella meidän kanssa Pariisista Mauritiukselle tuli nainen, joka oli tullut Helsingistä Pariisiin seuraavalla koneella, ja hänenkin laukut tulivat perille, vaikka vaihtoaika oli ollut melko tiukka. Pariisi on kuitenkin kuulemani mukaan kuuluisa laukkujen kadottamisessa/myöhästymisessä, joten kannattaa varautua ottamalla käsimatkatavaroihin parin päivän varusteet mukaan (niin kuin yleensäkin kannattaa tehdä). Lisäksi kannattaa merkitä laukkuihin ulko- ja sisäpuolelle selkeästi hotellitiedot ja matkapuhelimen numero, jotta laukut osataan toimittaa perässäkin oikeaan paikkaan.
 6. Tässä yksi uutinen: http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=87577
 7. Tarkoitatko siis, ettei Karibialta löydy sen kummoisempia hotelleja kuin Mauritiuksen neljän tähden hotellit? Vaiko juuri päin vastoin? Olettekos muuten Mauritiukselle lähtijät kuulleet siitä hyttysien levittämästä taudista, joka siellä parhaillaan jyllää?!
 8. Olen lukenut nuo kommentit myös, mutta ne koskevat aikaa ennen TAB:n täydellistä remonttia (vuonna 2004 tai 2005). Huoneet olivat kaikkea muuta kuin pimeitä ja nuhjuisia, ja alue hyvin rauhallinen. Olen laittanut tähän ketjuun ottamiamme kuvia TAB:stä tuonne muutama sivu sitten, käypä kurkkimassa
 9. Me olimme TAB:ssa bungalowissa, jossa oli kolme huoneistoa (2 alakerrassa ja 1 yläkerrassa). Jokaisella oli oma sisäänkäynti ja terassi. Me olimme toisessa alakerran huoneistossa, ja kyllä seinän takaa kuului äänet melko hyvin. Huoneistojen välissä oli ovi (lukittuna tietysti ;D ) siltä varalta, että joku olisi halunnut vuokrata kahden huoneiston kokoisen tilan. Voi olla, että tuon oven takia äänet kuuluivat niin hyvin?! Ei meitä kyllä haitannut äänet lainkaan, koska naapurit olivat hiljaista väkeä. Kaiken kaikkiaan koko hotellialue oli tosi rauhallinen, ja tuntui kuin kaikki olisivat erityisesti kiinnittäneet huomiota huomiotaherättämättömään liikkumiseen alueella. TAB:ssa on käsittääkseni 1-6 huoneistoa per bungalowi. Ne, joissa on vain 1 huoneisto, on tarkoitettu isommalle porukalle/perheelle, joten hintaa niillä on ihan eri tavalla kuin tuollaisella, jossa mekin olimme.
 10. Tää oli just sama kuin toi meidän Taste of Mauritius -retki, eli ko. retkelle ei sitten ehkä kannata näiden kokemusten perusteella mennä lainkaan, jollei EHDOTTOMASTI halua nähdä puutarhaa. Sinänsä outoahan siinä on se, ettei puutarhassa ole lainkaan mairitiuslaisia kasveja, vaan ties mistä tuotuja. Ihan kauniita ja hienoja kasveja, ei siinä mitään, mutta itse ainakin odotin näkeväni paikallisia kasveja.
 11. Kuten jo jonnekin aiempaan viestiini taisinkin kertoa, me olimme tämän matkatoimiston kahdella retkellä: http://www.whitesandtours.com/ (muistaakseni Taste of Mauritius ja Scenic south with Casela park). Palvelu oli loistavaa ja ystävällistä, ja erityisesti saaren eteläosan retki hyvä. Toiselta retkeltä odotimme enemmän kasvitieteelliseen puutarhaan keskittymistä, mutta retki olikin enempi shoppailua, jota EMME lähteneet retkeltä hakemaan : Voin kyllä suositella firman palveluita, mutta retkien ohjelmiin kannattaa tutustua etukäteen, niin ei tule pettymyksiä.
 12. Mauritiuksella ei tarvitse malarialääkitystä.
 13. Hups, sorry : Trou aux Biches. Pitääkin lisätä tieto tuonne ekaan viestiin, hyvä kun huomautit!
 14. No juu, olihan siellä sitten se hietikko, jos se nyt ketään kiinnostaa Last but not least, tämä valkoinen ihanan pehmeä hiekka ei juuri esittelyjä kaipaa. Eka kuva on auringonlaskun aikaan otettu (auringonottotuoleista on kerätty jo patjat pois, ei ne noin epämukavia olleet!), kaksi muuta aamupäivällä. Meri oli uskomattoman upean turkoosi ja lämmin. Siellä oli kiva kelluskella veneiden aaloissa. Meren mainingit eivät rantaan päässeet, koska muutaman sadan metrin päässä rantaviivasta rannikkoa suojasi koralliriutta. Kaloja oli muutamia, mutta ihmeempiä snorklailumaastoja turvallisella uima-alueella ei näyttänyt olevan, vain pelkkää valkeata hiekkaa ja korallinkappaleita. Uima-alueet oli merkitty poijuilla, eikä niiden taakse kannattanut mennä, koska syvemmällä oli koko ajan menossa jokin vene vetäen vesihiihtäjiä tai 'pelastusrenkaan' päällä kiljuvia ihmisiä. Tästä annoinkin hieman noottia hotellille; mielestäni veneet olisivat voineet kulkea kauempana rannasta, josko sitten olisi ollut jotain snorklattavaakin maista käsin. No eniveis, ranta oli upea, ja olihan niitä vesihiihtäjiä ym. aktiviteetteja hauska katsella Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää matkakuvashöy tältä erää 8-)