Jump to content
Naimisiin.info

minskupinsku

Rouva
  • Viestit

    2349
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by minskupinsku

  1. MillaS kirjoitti pitkän listan mokista eri häissä. Minulla silmiin pisti erityisesti seurava lause: Toiseksi hänellä oli häätilaisuudessa päällä valkoinen häämekko, vaikka hänellä on viisi lasta.

    Eikö se ole jokaisen oma asia minkä värinen mekko on päällä, oli sitten lapsia tai ei. Eikä mun mielestä se mekon väri voi vaikuttaa onko hääjuhla epäonnistunut.

  2. Me teimme niin että menimme häiden jälkeen kotiin. Halusimme juhlia pitkään niin tuntui turhalta maksaa sitten muutamasta tunnista ja ois ollut tympeä lähteä aamulla aikaisin poissa krapuloissaan.

    Menimme kuitenkin hotelliin häiden jälkeisenä päivänä hotelliin yöksi(eli häät oli lauantaina ja menimme kotiin yöksi, sitten sunnuntai-maanantai yöksi hotelliin). Oli tosi hyvä idea! :girl_smile: Sunnuntaina kun oli vielä vähän nuutunut olo niin päästiin sitten hotelliin jossa meillä oli huoneessa poreamme ja sauna. Varasimme myös vähä hyvää syötävää mukaan ja rentouduimme kunnolla :-X Olimme molemmat tosi tyytyväisiä tähän ratkaisuun.

  3. Täytyy kyllä sanoa että hermot menee tämän juhlapaikan etsinnässä! Emme ole vailla mitään sen ihmeellisempää, kunhan olisi katto pään päällä, mahdollisuus omiin ruokiin ja juomiin ja hinnaltaan sopiva. Teatteri Rio ja Oulujoki sali ovat upeita, mutta meidän häihimme liian kalliit. Lisäksi haluamme hoitaa ruokapuolen itse, eikä se esimerkiksi Riossa onnistu.

    Olemme käyneet katsomassa esimerkiksi Oulunsuunpirttiä, joka olisi muuten OK, mutta keittiö on aivan onneton. Siellä oli vaan yksi hella, ja silläkö pitäisi tehä ruokaa 70hlölle. Niin ja yks uuni. Ainoa eväs mikä onnistuis varmaan suht'helposti olis joku lohisoppa :skilletgirl: (Ei siis mitään tätä ruokaa vastaan, hyvä ruokahan se,mutta haluttais vaan jotain muuta.)

    Olemme myös käyneet katsomassa Alakylän Toivolaa, siinä taas keittiö oli ihan loistava! Astiat eivät, mutta ne nyt olisi saanut jostain muualtakin. Talo myös oli mielestäni kivalla suojaisella paikalla joen vieressä, pulinaa olisi ollut kiva kuunnella :) Mutta se oli jotenkin vähän nuhjuisen oloinen paikka, joskin tilava. Katto oli kamala :D

    Kävimme myös kattelemassa Auranmajaa jossa oli monta plussaa, hyvä keittiö vaikka siellä olikin useampi perus uuni, eikä yhtään suurkeittiömeininkiä, mutta mitä nyt ollaan näitä meidän hintaluokan juhlatiloja katseltu niin kaikkea ei voi saada.. Tila oli pienehkö mutta omiin häihimme sopiva. Olemme kuitenkin menossa naimisiin syksyllä ja kun syksyllä usein sataa, tulin ajatelleeksi syysmyrskyjä. Maja on matala, joten voin jo kuvitella tunnelman sisällä kun ulkona sataa kaatamalla vettä! Ahdistaa ajatuskin. Lisäksi vessoihin piti mennä ulkokautta -> taas mahdollinen sade pilaisi tämän, ellei eteiseen laiteta sateenvarjoja :girl_haha: Harmittaa, sillä muuten Auran maja olisi ollut edullinen (olikohan jotain reipas 300e) ja vuokraushinta sisälsi astiatkin vielä! ja liinoista (valkeat) oli muutama kymppi lisää. Tilaa tanssiin ei myöskään olisi ollut ja talomiehen talo sijaitsi aika lähellä juhlarakennusta.

    Huoh... Ajattelin tuossa,että esimerkiksi Arkkitehtien kiltatalo voisi olla kiva, vaikka juhlinnat täytyisi siellä lopettaa aikaisin. KUNNES luin vuokrausehtoja. Koska rakennus on arvorakennus ei siellä saa pitää sisällä kenkiä.. Sukkasillaanhan häitä olisikin kiva viettää..

    Allin Matala on hyvin kaunis juhlapaikka, mutta vastaan tulee hinta. Keittiö on ihan ok vaikka pieni, mutta juhlatilan kokoon nähden ok. Olen yhdet pöperöt siellä häihin värkännyt ja hyvin sujui.

    Ajateltiin vielä käydä katsomassa Honkapirttiä ja olisin hyvin hyvin kiitollinen jos joku voisi paikasta jotain sanoa! Ettei taas petytä.

    Olen oikeasti siinä pisteessä näiden juhlatilojen kanssa, että taivuttelen miehen kohta naimisiin iltahämärässä jonka jälkeen lähdetään ilman hääjuhlia hotelliin, PISTE. :(

    Me vietimme häitämme syyskuussa honkapirtillä.

    MInä tykkäsin kyllä, oli meidän häille hyvä paikka. Ei mitenkään erityisen kaunis mutta kivoilla koristeilla yms. tuli kyllä hieno ja juhlava. Keittiö on ihan hyvän kokoinen ja saa kyllä ruuat laitettua isolle porukalle. Ihan laitoskeittiö siis on.

    Sali on tilava, meillä oli vieraita 100 ja paljon jäi tilaa tanssimiselle ja muille. Salissa myös tosi iso lava missä meillä oli sitten bändi esiintymässä ja loppuillan dj.

    Pihaa ei hirveesti ole, meitä se ei haitannut kun tupakilla lähinnä ihmiset vain siellä kävivät. Siinä on sorapihaa ja pelkäsin että miten käy jos sataa mutta ei se haitannut yhtään.

    Meille tosiaan ratkaisi se että sinne sai vietyä omat juomat ja ruuat, hyvä keittiö, oli riittävän tilava ja hinta ei ollut paha. Oli tosiaan perjantaista kello 16 alkaen, sunnuntaihin kello 16 asti ja hinta 600€. Astioista oli vuokra erikseen, mutta se oli vain 21€, eli ei mitään.

    En nyt tiiä mitä muuta kertoisin, laita vaikka yksärillä viestiä jos haluat jotain kysyä.

    Ja onnea tilan etsintään :girl_smile:

  4. Järkyttävää, mutta ei ole koskaan käynyt edes mielessä että polttareihin kutsuttua ei kutsuttaisi sitten häihin. :blink:

    Olisin kyllä itse todella ihmeissäni ja pettynyt jos olisin jonkun polttaressa ja sitten en saisikaan kutsua häihin.

    Kyllä ne ainakin mun mielestä kulkee käsikädessä.

    Polttareihin kuitenkaan ei siis tarvitse kutsua kaikkia häävieraita :grin: vaan siis ne häihin kutsuttavat läheisimmät(ystävät/sukulaiset tms) kutsutaan polttareihin.

    Mutta kai sitte tässäkin useita erilaisia käsityksiä ja tapoja toimia.

    Meitä on vaan niin erilaisia ihmisiä ja ajattelutyylejä.

  5. Tässä vähän kertomusta mitä meillä meni häissä ja minkä verran.

    Meillä alkoi juomatarjoilu noin 17.30.

    Ei ollut siis ruualla viinejä tms. eikä alkumaljoja.

    Eli sillon 17.30 pöytään tuli 7lavaa olutta, 4lavaa siideriä, 4lavaa lonkeroa, boolia n.40litraa(10%), valkoviiniä 9l ja punaviiniä 9l.

    Näitä oli juomassa noin 50 ihmistä.

    Viimeiset vieraat lähtivät juhlapaikalta n.3-4 aikaan.

    Juomia jäi jäljelle seuraavanlaiseti:

    Olutta reilu 1 lava, siideriä n.20tölkkiä, valkoviiniä 3l ja punkkua 6litraa.

    Viiniä ei siis ihan hirveesti menny kun ei tosiaan ruualla ollut tarjolla. Osa tykkäsi muuten vain juoda.

    Lonkeron menekki vähän yllätti, sitä ei jäänyt yhtään ja olisi varmasti mennyt enemmänkin jos olis ollut.

    Mutta semmoset oli meillä menekit jos vaikka tää jotain auttais omissa pähkäilyissä :girl_smile:

  6. Mua pelotti tää ihan kauheesti että vollotan koko aika ihan valtoimenaan. Toinen vaihtoehto oli sitte ihan ääripää, eli "jäädytän" itteni kokonaan enkä tunne mittän koko aikana.

    No ku alko marssi soimaan ja lähdettiin isän kanssa kävelemään niin heti kun katsoin pikuuisenkaan vieraita tai sulhoa niin itkuhan siinä tuli. Loppu matkan kävelin pää alaspäin painettuna ja kokosin itteeni. Muutama muukin kohta oli missä itku tuli mutta hyvin sain kasattua itteni takas. Vaikeinta oli sormusvalojen aikaan kun itellä ääni petti, mutta hyvin kaikki sitte meni kuitenki :girl_smile: Ei kai se mittää haittaa vaikka itkeeki, kunhan vaan on onnellinen :-X

  7. No tässä tuore kokemus BOttonesta, oli meidän häissä pitopalveluna. Minäkin tämän palstan lukijana jännitin ihan loppuun saakka, onko ruoka hyvää tai mikä menee pieleen, mutta hyvä mieli juhlista jäi.

    Ennen juhlia yhteydenpito meni suht sujuvasti, tosin pieniä juttuja olisi emäntä selvittää mulle aikaisemmin. Koko menu oli puhelimessa sovittu laktoosittomaksi, ja olin jo ehtinyt pöytiin laitettavat menut kirjoittaa, mutta edellisenä päivänä emäntä soitti että hääkakun kinuskikuorrute ei muuten sitten olekaan laktoositon, että laitetaan erilliset lakt. leivokset tarjolle. (Enhän minä hoksannut itse ettei laktoositonta kermaa olekaan.) Tai että suklaakekseistä ei kans saa laktoosittomia. Kakun piti myös olla gluteeniton, mutta keliaakikolle oli oma leivos. Ei kait siinä mitään, mutta oli puhelimessa keritty sopia ja menut painettu lakt. ja glut. merkinnöillä... No, ei siinä mitään, en jaksanut stressata tästä, elämäähän se vain on eikä pitopalvelussakaan voida ihan kaikkea taikoa.

    pakko kommentoida tähän että on olemassa ja on ihan yleistä. Elikkä helposti ois saanu kinuskista myös laktoosittoman.

  8. Meillä taas on semmoinen ongelma että sulhasen puolen suku (perhe) ei käytä ollenkaan alkoholia uskonnollisten syiden takia. Sitten oma sukuni juo alkoholia ja varmaan he odottavatkin tarjoiluja. Siis miten nyt toimia tässä tilanteessa? Joo meidän hääthän ne on jne.. mutta mutta en nyt haluaisi että kukaan on siellä humalassa tms. Itse haluaisin että tarjoiluihin sisältyisi ainakin alkumalja ja ehkä muutama lasi viiniä. Onko kellään muulla samaa tilannetta ja miten olette ratkaisseet sen?

    Meillä minun sukuni on uskovaisia eivätkä juo yhtään alkoholia. Sulhasen puoli ja kaverit taas odottavat sitä olevan. Ratkaisimme asian niin että päivällä ei ole tarjolla mitään alkoholia. Illemmalla(18-19) sitten ilmoitetaan että "virallinen" osuus on päättynyt ja alkaa iltajuhlat mihin kaikki halukkaat saavat jäädä. Siellä sitten on tarjolla boolit ja muut juomat. Uskovaiset lähtevät kotiin silloin ja meille jää kuitenkin aikaa vielä istua iltaa vaikka aamuun asti :girl_smile: Siskoni häissä oli samalla tavalla ja hyvin toimi, kaikki olivat tyytyväisiä :girl_smile:

  9. Mulle tekee myös Hanna :girl_smile: Tiedän että on taitava ja saan mahtavan kimpun :girl_haha: Tunnen siis muutenkin Hannan mutta en silti antaisi hänen tehdä kimppua jos en olisi nähnyt muita hänen tekemiään kimppuja(valokuvista) ja todennut ne tosi hienoiksi. Ammattitaitoa kyllä löytyy, eli hyvän valinnan teit (niinku minäkin :girl_haha: )

  10. Joo ymmärrän kyllä jälkimmäisen kirjoittajan pointin, mutta ei tuosta tarvitse tehdä noin monimutkaista!

    AMMATTIMAINEN henkilökunta järjestää/järjestäisi asian kutakuinkin näin:

    - Ensin buffassa siis VAIN alkuruokalautaset ja tietty alkuruuat

    - Vieraat nauttivat lautasensa tyhjäksi -> tarjoilijat keräävät lautaset pois pöydistä

    - Sillä aikaa kun vieraat syövät alkuruokaa, henkilökunta laittaa ripeästi buffaan pääruoan ja pääruokalautaset, jääneet alkuruoat jätetään buffaan, jotta niitä voi vielä nauttia halutessaan (pääruoka siis buffaan viimeiseksi)

    - Esim tarjoilija tai kokki käy ilmoittamassa kohteliaasti juhlaväelle, että pääruoka on katettu, olkaa hyvä!

    Ja Voilá! Ei turhia ongelmia. Tietty buffaa alunperin katettaessa on jätetty loppuun tilaa mahdollisille resoille/lämpölevyille. Ja Kyllä lämpölevyn ollessa hidas lämpeämään, voi levyn napsauttaa päälle jo vaikka kun viimeiset hakevat alkuruokiaan. Myös on kohteliasta, että esim kokki/keittiömestari, tarjoilija tai jopa kaaso/bestman kertoo ennen ruokailua mahdolliset viinit ym. ja menun niin ei kenenkään hätähousu-sukulaiselta jää tajuamatta että tarjottavana ei ole vain salaattia ym. (<-- Vaikka pöydissä olisikin menut)

    Tuohon on pakko sanoa vaan että vaikka kuinka ammattitaitoinen laittaa noin kuin kerroit niin jos on reippaasti toistasataa ihmistä niin siinä on väkisinkin ekat syöny jo kun viimeiset vasta hakee ruokiaan. ja sitte ne ekat taas lähtee uudestaan hakee jne,

  11. Miehen sukunimi tulee meille. Mulla itellä on vähä harvinaisempu sukunimi,ei hirveesti oo muita ku meijän sukua ja miehellä taas niin perus joka varmaan on joka toisella. Mies on kuitenkin niiden sukunsa ainut jatkaja että jos meille sitte joskus tulee lapsia ni jatkuu sekin suku. Mulla taas on veljiä ja niilläjo lapsia ettäse jatkuu sitä kautta :girl_smile: Ja oikeestaan oonki niin vanhanaikainen että haluan ottaa miehen nimen :gpari:

  12. Meillä ei saanut edes laittaa rastia siihen kohtaan että säilytetään todistus siellä. Sanottiin että kun on niin monta kirkkoa tms niin ei onnistu ku menis ihan sekasi (Oulussa siis). Oli siis vaihtoehtona sitte et postittaa tai ite haetaan. Helpoin oli sitte että postitti meille ja nyt pitää vaan olla tarkkana ettei mee hukkaan ennen häitä niei tarvii alkaa panikoimaan :girl_wink:

×
×
  • Create New...