Demma

Morsian
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

About Demma

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä oli juhlaohjesäännössä "Juhlan luonteen ja hääparin mieltymysten vuoksi juhlimme vain aikuisten kesken. Tässä on siis oiva tilaisuus kiusata anoppeja, kummitätejä ja muita sukulaisia lapsenhoitopestillä!" Ei tää kyllä tullu monellekaan yllärinä, koska oltiin puhuttu lapsettomista häistä AINA ja ei olla muutenkaan, ei sit alkuunkaan, lapsi-ihmisiä!
 2. Meillä kissat oli kotona, ja naapuri kävi niitä hoivaamassa. Koira oli hääpaikkakunnalla mukana ja asusteli vanhempieni luona (noin 5km juhlapaikalta). Se ulkoilutettiin aamulla kunnolla ja päivänkin sai olla ulkona. Juuri ennen juhlia, klo 16, se käytettiin vielä tarpeillaan. Siskoni lähti juhlista imettämään pienintään noin klo 22 ja kävi matkalla pissattamassa haukun. Ja vanhemmat meni sitten yöksi kotiin, joten no problem. Miulle oli kans helpointa näin, että koira oli tutussa paikassa, koska olisin muuten stressannut koiran hyvinvointia.
 3. Miulla oli tällänen, ja tykkäsin kovasti! Sulhasen ja bestmanien vieheet sen sijaan oli ihan karmeat, joten revin omasta kimpustani 3 neilikkaa irti ja ne oli miesten vieheet.. Mut ei sitä onneks kukaan huomannu, et oli vähän tuunatut
 4. Sanoisin, että on liian aikaista! Väliin tulee kuitenkin vielä vanhojenpäivä ja kevätjuhlasesonki, joka ajaa varmaankin edelle ammattilaisen silmissä. Kannattaa myös muistaa, että jos aikoo treenata kroppaansa tms. on muutosten oltava jo valmiit kun pukua aletaan tekemään ja samoin ensimmäisenä hankintalistalla on alusvaatteet. Rintaliivien pitää olla jo sovitusvaiheessa samat kuin juhlassa, sillä rinnan profiili voi muuttua paljonkin eri liiveillä! Itselläni ei mennyt puvun tekemiseen kuin ehkä noin 5 työpäivää kaikkinensa, joten luulisi noin kuukauden riittävän muillekin. Kannattaa toki käydä kysymässä tekijältä itseltään, minkälaista aikataulua hän ehdottaa... Se riippuu niin monesta asiasta (puvun malli, tekijän muut työt, lomat yms.).
 5. Laitetaanpa tännekin kuva minun puvusta, jonka tekemisestä tuossa aiemmin hieman kerroin Puku on kokonaan silkkiä; aluspuku kirjailtua silkkitaftia ja valkea osa dupion silkkiä. Materiaalin oli ihan mielettömän ihanaa ommella ja varmaan osaksi kiitos sen, puku onnistui hienosti. Itse ainakin tykkäsin ihan kauhiasti!
 6. Nyt (kun juhlat on ohi, eikä enää tarvii pelätä paljastumista) voin minäkin paljastaa meidän naimisiin menemisen todellisen ajankohdan.. Meillä oli siunaustilaisuus ja juhlat 3 viikkoa sitten, ja kaikki luulivat sitä meidän todelliseksi juhlapäiväksi, mutta pieleen meni. Toki suurinosa vieraista oli ymmärtänyt, että kyseessä on pelkkä avioliiton siunaaminen (luki jo kutsussakin) ja todellinen avioituminen on tapahtunut maistraatissa aiemmin, mutta milloin, sitä ei kerrottu kenellekään.. Todellisuudessa skippasimme koko kihlavaiheen ja päräytimme naimisiin jo 22.6.2009, eli vuosi ja 3kk ennen häitä. Tuolloin (kun sormukset ilmaantui sormiin) ilmoitimme kaikille menneemme kihloihin, vaikka oltiin jo oikeasti naimisissa Häissä ei asiasta juurikaan huudeltu, mutta häiden jatkoilla, joissa oli siis parhaat ystävämme ym. edelleen paikalla, kerroimme saunassa totuuden, ja aika hiljaiseksi veti porukan. Sit alkoi nauraminen ja ihmettely, et mitä hitossa... Hauska pikku jäynä. Me siis tehtiin tämä sekoilu meistä riippumattomista syistä, ja koska maistraattiin oli marssittava joka tapauksessa niin eihän sillä ajankohdalla ollut väliä. Päätettiin kuitenkin olla hissun kissun asian suhteen, koska olin kuullut niin monilta, että pelkkään avioliiton juhlimiseen jälkikäteen, jättää moni kutsuttu helposti tulematta tms. Meidän juhliin kutsutuista vain alle 5 peruutti tulonsa ja juhlat onnistuivat loistavasti. Minusta myös tuntuu, että virallisen puolen oltua hallussa jo kauan sitten, ei meitä kumpaakaan jännittänyt ollenkaan ja jaksettiin juhlia aamukuuteen asti
 7. Tässä kuva viime lauantailta minun omatekemästäni silkkipuvusta
 8. Me mennään kolmen viikon päästä Anttolanhovissa naimisiin ja juhlat on Saimaan rannalla Kotaravintolassa. Voin sit raportoida tarkemmin... Ainakin kaikki järjestelyt on heidän päästään hoidettu loistavasti ja TIEDÄN, että ruoka on hyvää!
 9. Jaahans.. pitäisköhän miunkin kertoa omasta projektistani tässä osiossa. Elikkäs miun puku tulee olemaan teetetty, tosin tekijänä minä itse, ystävän avustuksella. Puku on jo hyvässä vaiheessa; uskaltaisikohan sanoa, että melkein valmis Se on kaavoitettu rakentamalla kaavan palat lakanakankaasta suoraan minun päälleni. Tämän teki siis ystäväni joka on alan ammattilainen, kuten minäkin, tosin hän on vielä taitavampi Siitä sitten piirsin kaavat ja ensin ompelin vuorin ja nyt ole ommellut jo itse miehustankin, joka on kokonaan kirjailtua silkkitaftia. Vielä tyllit väliin ja päälliosaksi tulevan rypytyksen kimppuun Puku on malliltaan suht yksinkertainen; iso pyöreä pääntie, aavistuksen holkkimaiset "hihat", poikkileikkaus rinnan alla joka kiertää sivuja pitkin pepun päälle, takana nyöritys ja hieman merenneitomainen helma (tosin päälletuleva rypytys peittää sitä jonkin verran. Projekti on edennyt tosi nopeasti. Kahtena päivänä tehtiin kaavat (tulin kipeäksi niin oli pakko keskeyttää välillä kun pyörtyilin), yksi päivä meni vuorin ja väliin tulleen tukimateriaalien ompeluun ja yksi (tämä päivä) miehustan valmistukseen ja tosiaan enää tylli ja päälliosan rypytyshässäkkä puuttuu. Olin nimittäin jo vähän "huolissani" että ehdinkö saada valmista ajoissa, mutta eihän minulla ole mitään hätää Kaikkinensa on ollu tosi mukavaa ja silkki on tietenkin aivan ihana materiaali ommella. Niin helppo työstää <3 Tosin sen verran pitää sanoa, että tällänen projekti ei varmaankaan onnistuisi jos haluais pitää puvun salassa sulhaselta. Meillä ainakin sulkki on joutunut auttaa sovituksissa yms. koska kaikkeen ei yksin taivu Kuvia puvusta voin laittaa, mutta vasta häiden jälkeen
 10. Tääläkin kamppaillaan kimpun mietinnän parissa... Kuvaa hääpuvusta on vaikeaa laittaa, kun puku on vielä enimmäkseen kankaana , mutta idea on se että puvussa on kaksi osaa; ns. aluspuku ja päällä (alaosassa) laskostettu kangas. Aluspuku on kirjailtua silkkitahfia, joka välkehtii sampanjanpinkin ja vadelmapunaisissa sävyissä. Alaosan kietaisuna on luonnonvaalea kangas. Puku on siis itsessään värikäs ja siinä "tapahtuu".. Millainen kimppu olisi siihen sopiva. Joku melko yksinkertainen, eikö?? Häät ovat syyskuussa, ja olen yrittänyt löytää kukkia, jotka olisivat tuolloin suht edullisia ja ns. sesongissa, kuten eustoma ja neilikka, mutta siihen ovat ideat loppuneet... Samoja kukkia olisi tarkoitus käyttää hääpaikan yksinkertaisiin asetelmiin, ja teemaväreinä meillä on vadelmanpunainen, luonnonvalkea, hopea ja harmaa... Eli apua!! Pidän erittäin paljon myös liljoista, mutta minkähän hintaista ne ovat syyskuussa?
 11. Meillä on itsellämme aikomuksena tarjota tervetulomaljan lisäksi 1 kaato ja loput saa vieraat maksaa itse. A-oikeus-paikasta on siis meilläkin kyse. Itse olen ollut useammissakin häissä, joissa on toimittu näin, enkä huomannut, että kukaan olisi kokenut sitä negatiivisena asiana. Mekin päätettiin ilmoittaa asiasta jo juhlaohjesäännössä, joten ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Muiden häissä ollessa ollaan pöytäseurueen kesken usein tilattu yhteisesti pullo, tai parikin, juotavaa, joten ei se ole edes niin kalliiksi tullut.
 12. ^ Miun siskon häissä oli kruununkantajista 3 ev.luttia ja yks kirkkoon kuulumaton. Samalla lailla taitaa olla meidän kruununkantajien jakauma, tai voi olla useampikin kirkkoon kuulumaton, en tiedä heidän suuntautumistaan... Eli en usko olevan ongelma!
 13. Meillä on häät syyskuussa ja meidän kukat tulee olemaan vadelmanpunaisia. Suht tummaa ja syksyistä siis, muttei ihan niin perinteistä syksyä kuitenkaan! Mitä kukkien väriin syksyllä tulee, on monia värejä kyllä saatavilla, jos ei ole kukasta niin tarkka. Esim pioni on kevään kukka ja siitä saa syyskuussa pulitta aika isot rahat. Suosittelenkin menemään johonkin ammattitaitoiseen kukkakauppaan juttelemaan asiasta. Itse tein näin ja myyjä sai katalogista suoraan katsottua, millä kukilla on sesonki milloinkin, jotta budjetti ei heitä häränpyllyä kukkien takia!
 14. Minä en varmaankaan kovin hymyssä suin katsoisi häissäni vierasta valkoiseen pukeutuneena, sen verran käytöstapoja kuuluu jokaisella olla. Tuleva anoppini oli muutamia vuosia sitten menossa yksiin häihin luonnonvalkeassa asussa, mutta ONNEKSI kertoi aikeistaa minulle etukäteen, jolloin sain vaivoin taivuteltua hänen päänsä. Moni on täällä kommentoinut, että valkoinen asu vieraalla ei häiritse, jos morsiamella itsellään ei ole valkeaa asua. No, okei, ehkä se meneekin niin, mutta kuinka usei vieraat ovat tienneet etukäteen, ettei morsian tule valkoiseen pukeutumaan??? Että ovat tietoisia siitä, etteivät pukeudu samaan väriin kuin morsian. Kaikki tuskin kysyy lupaa, niinkuin tika84:n vieras oli tehnyt. Omalla kohdallani häihin pukeutuminen onkin enemmän käytöstapakysymys, kuin värein samanlaisuus..
 15. Lua: Miun mielestä vielä ei ole aihetta tehdä valitusta PayPalille, koska ethän sinä ole vielä saanut viallista tuotetta.. Odottele nyt hetkinen ihan rauhassa, jos wedingolla parhaillaan yritetään korjata tilannetta, jopa tehdä sinulle aivan uutta pukua. Olisiko vähän noloa haukkua kyseinen firma alimpaan helvettiin ja hetken päästä postista kolahtaisikin uusi, juuri oikeanlainen puku. Ja jos nyt teet valituksen, voi wedingo aina vedota siihen, että heillä oli korjaus vielä kesken, eikä tuotetta ole vielä asiakkaalle toimitettu. Jäitä hattuun ja malttia! Jospa kaikki kääntyisi vielä parhain päin. (En ole KOSKAAN kuullut että puku olisi jäänyt kokonaan tulematta...)