tikki

Morsian
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tikki

 1. kiitos vastauksista jäämme pohdiskelemaan vaihtoehtoja..
 2. mun sulhoni sanoi heti että hän tahtoo sitten myös vihkin. ja nyt onkin sitten hankittuna samanmoinen valkokultainen rinkula kuin kihlakin ja näyttää oikein kivalta yhdessä. (mä vähän pelkäsin että jos se näyttää jotenkin hmm.. liian koristeelliselta tai "neitimäiseltä" niin sitten häntä olis alkanut harmittaan.. mutta se näyttikin yllätyksekseni oikein okein hyvältä ja aivan miesmäiseltäkin )
 3. tuossapa meidän sormukset vierekkäin rasiassa. timanttisten mallistoa kumpainenkin. mun valkokultaisessa blingblingissä on yhteensä 0,5 ct w/vs laatuisia timantteja, sulhon oma on "peruskihla"malliston valkokultainen rinkula. hintaa näille yhteensä 1250€ sisältäen kaiverrukset ja kihlojen kiillotukset.
 4. ..löysin paikallisen halpakaupan poistokorista.. todellinen bongaus kyllä mietin itsekin tuota, että on vähän turhan suuri (ehkä).. mutta katsoo nyt sitten miltä se alkaa viime hetkillä vaikuttaa
 5. mulle on tulossa tälläinen lokakuun lopussa. (kukat olen tilannut ebaysta, sisällä oasispallo. kuvan oton jälkeen lisäsin tuohon ammottavaan aukkoon täytettä.. musta timantti on pöytäpaino, klipsillä kiinni toistaiseksi. sulho oli sitä mieltä että pois tuollanen killutin.. mutta katsoo nyt mihin sitten päädyn. ajattelin nyt paketoida tuon visusti muovikääreeseen, ettei pölyty. kaivan esille sitten viikkoa ennen häitä ja askartelen kantonauhan ja päätän mitä teen timantille.)
 6. aiemmin tässä ketjussa kyselin vinkkejä.. ..sain redrikalta <3 hyviä vinkkejä vihreistä kimpuista. tilasin kukkia ebaysta ja tälläinen siitä nyt sitten tuli: (kuvan oton jälkeen lisäsin tuohon ammottavaan aukkoon täytettä.. musta timantti on pöytäpaino, klipsillä kiinni toistaiseksi. sulho oli sitä mieltä että pois tuollanen killutin.. mutta katsoo nyt mihin sitten päädyn. ajattelin nyt paketoida tuon visusti muovikääreeseen, ettei pölyty. kaivan esille sitten viikkoa ennen häitä ja askartelen kantonauhan ja päätän mitä teen timantille.) kiitokset vielä redrikalle ihanista inspiraatiokuvista. <3
 7. hei kaikki kakunkoristeen etsijät! on aivan pakko jakaa tämä teidän kanssanne, sillä itse menin aivan pyörälle päästäni löytäessäni tämän ebay-kaupan sieltä löytyy paljon, siis TODELLA PALJON (1400) erilaisia koristuksia kakkuun.. ja kaikenlaista ei-niin-perinteistä myös.. mm. disney, eläimiä, moottoripyöriä, muppets, simpsons, supermario.. mikäli tuolta ei löydy omanlaista, niin ei sitten mistään maistiaisena pari kuvaa:
 8. ..olemme pohtineet tuota kakunleikkausasiaa.. toisaalta olemme aivan valmiit jättämään koko leikkaushärdellin välistä (ei sovellu oikein muutenkaan meidän tyyliin..) yksi vaihtoehto on, että leikkaamme vai kermakakusta (tylsää) vaihtoehto, jota minä kannatan (minä. minäminäminä.) on "herkkulautanen" joka tuotaisiin näyttävin menoin meidän pöytään. lautaselle olisi laitettu kaikkea kaksi.. ja vaikkapa sisätiloihin soveltuvat "ilotulitussoihdut" (en millään pysty muistamaan miksi niitä nyt kutsutaankaan..) nurkkiin. saataisiin jonkinlainen "show" tuohon kakkujuttuunkin, mutta ei perinteistä kakunleikkuuta. meillä kun se kaapin paikka on jo aikaa sitten päätetty. mutta katsotaan nyt mihin sitten päädytään.
 9. kakunkoristeita tutkaillessani osui silmiini tälläisiä: täältä: linkki ebay-kauppaan
 10. meille on tulossa Karkki vai kepponen?-buffet (häät ovat halloweenina ) ..olemme tilanneet tuttavan kautta vihreitä kuulia fazerilta isomman erän ja muutoin on hakusessa vielä mustia, valkoisia ja vihreitä karkkeja.. olen tässä pohdiskellut pääni puhki että mistä niitä kannattaisi metsästellä. jumalan selään takana kun asutaan, niin ei oo paljon karkkitukkuja tai irtokarkkikauppoja lähettyvillä, joten jonnekin päin pitää aivan varta vasten lähteä. te, jotka asustelette esim. tampereen suunnalla, niin minkä hintaisia irtokarkit ovat esim. makuunissa tai filmtownissa?
 11. m.crane, juu siinä oot ihan oikeessa että opintojen alusta saakka ei lainoja voi nostella. ja itseasiassa itsekin yllätyin kun tutkailin tuota laina-asiaa, kun olin varautunut siihen, etten syksyn lainaa voi enää hakea/nostella. mutta hyvä näin, saa budjettia hieman kasaankin..
 12. itse nostin opintolainan (amk-opiskelija olen) juurikin tuossa kesäkuun lopussa, koko vuoden summan (2700€) hain valtiontakaustakin vasta tuossa hmm.. olisko ollut huhtikuussa. Kelan sivuillakin sanotaan näin: Korkeakouluopiskelijat Lainaerän nosto aikaisintaan Syyslukukauden lainaerä 1.8. Kevätlukukauden lainaerä 1.1. Lukuvuoden nostamatta jääneet lainaerät voit yleensä nostaa myöhemmin saman lukuvuoden (1.8.-31.7.) aikana. Nostamatta jääneitä lainaeriä et voi kuitenkaan enää nostaa, jos esimerkiksi * valmistut opinnoistasi * keskeytät opintosi tai * opintotukesi on lakkautettu, koska opintosi eivät ole edistyneet tarpeeksi. ..että mikäli joku meinaa vielä tämän lukuvuoden (syksy+kevät) opintolainat nostaa, niin kohta tulee kiirus
 13. mulle tulee myös nennen-nimi se on niin hassu että olisi jo senkin takia pakko se ottaa.. ..mutta tärkein syy on se että minulla ja toisella lapsistamme on sukuni menä"ykkönen" ja miehellä ja toisella lapsella "kakkonen". (siis lapsilla on luonnollisesti eri isä) ..joten jos minustakin tulisi "kakkonen" olisi lapsi yksistään "ykkösiä".. ..lisäksi "ykkönen" on tosi harvinainen nimi (ollaan kaikki sukua toisillemme) eikä nimen jatkajia kovasti oo.. ..kaiken tämän vuoksi minusta tulee rouva "ykkönen-kakkonen" =) ja onhan se nyt hauskaa, kun postilaatikossa lukee kakkonen ykkönen ykkönen-kakkonen
 14. no ei todellakaan saa.. ainakaan kun meistä on kyse ehdottomasti tahdon noudattaa perinteitä tässä kohdin, mutta yleisesti ottaen on kaiketi ihan sama, näkeekö aikaisemmin vaiko eikö. kukin makunsa mukaan!
 15. oon samoilla linjoilla kuin christina.. ..eli meille tulee myös oma pöytä.. tuntuu tosiaan jotenkin hienommalta niin, kerrankos sitä ollaan juhlien keskipisteenä. muutoin kyllä olemme ajatelleet jutella mahdollisimman paljon vieraiden kanssa, emmekä vain kyyhötä omassa pöydässämme (näitäkin on nähty joo..)
 16. meille on tulossa lapivuokkopostimerkit kutsuihin.. ..ja kiitoskortteihin suunnittelin ilotulitus-merkkejä. tai sitten noita pakkasyö-merkkejä.. kun silloinpa onkin oikeastaan jo talvi kun meidän kiitoskortit lähtee matkaan nuo on muuten todella kauniit merkit nuo "tähtitiedettä" voi kun ei ois jo varastossa noita lapinvuokkomerkkejä..
 17. me ollaan päätetty että me ei kysellä kenenkään perään.. ..kyllä aikuisten ihmisten pitää osata ilmoittautua. *mur* sitäpaitsi kutsussa lukee selkeäsi että "ilmoitathan tulostasi X.X mennessä" jonka lisäksi "juhlaohjesäännössä" lukee ensimmäisenä, että "ensinnä ilmoittautuneet saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat" meille on tulossa nimikoidut paikat ja pitopalvelusta varataan ruoka lautasperiaatteella (eli varaamme tietyn määrään lautasia). kuokkavieraat on huomioitu tyhjillä pöydillä, joihin tulee valospotti ja lisäksi tarjolla on vettä ja näkkäriä eli tervetulleita ovat, mutta ruokaa ei valitettavasti ole varattuna.. tai ehkä ruokkaa riittäiskin, mutta lautaset kyllä loppuu sitten kesken
 18. redrika ihania kuvia.. tuo toinen "sekametelisoppa" vei kyllä sydämeni.. osu ja uppos niin että lainehet käy. *puuh* (ja siis mieheltähän ei kysytä enää mitään.. kun nyt jo vastaus oli että "miks noin kauheesti vihreetä") tuo on myös ihana, jossa on nuo ruskeanvioletit koukerot.. ..en ollut ajatellutkaan että voisi tosiaan yhdistää noin montaa samanväristä (eri sävyistä) kukkaa! jotenkin sitä on vaan jumittunut siihen, että pitää olla yksi "pääkukka" ja sille lisukkeet.. bongailin jo ebaysta silkkikukkia.. *tahtoo ne kaikki heti tänne mulle hypisteltäväksi* mutta siis KIITOS vinkeistä!
 19. lueskelin tässä näitä polttarikustannuskertomuksia ja alkoi ihan hirvittää.. ..toivottavasti kaasoni ei yritä keksiä mitään überhienoa tekemistä.. ..ja toivottavasti uskaltaa rohkeasti kysyä sulholtani avustusta päivän kustannuksiin.. (sulholla olis kyllä muutama ravintoloitsijatuttukin.. vois saada sopuhintaa sovittua syömingit ja juomingit) ja ei silti, kyllä mä itse mieluusti maksan omat juomiseni ja syömiseni, vaikka polttarisankari olenkin. niin ja piti vielä lisätä, että mun polttarit kun ovat todennäköisesti neljän naisen illanvietto, niin ei sitä maksavaa kansaa niin kovin oo.
 20. kyllä, kyllä! meille kanssa! ..suunnitelmissa on ollut melkein alusta saakka että myös meidän juhlissamme saavat vieraat syödä sydämensä kyllyydestä karamellejä.. ..onhan hääpäivämmekin kuuluisa "karkki vai kepponen" ..tarjolle tulee teemavärien mukaisia karamelleja, erikokoisiin ikean burkeneihin. laitamme vähän kerrallaan esille, niin pysyy menekkikin kohtuudessa.. kuten joku oli tässä ketjussa todennutkin.
 21. onneksi meillä kaikilla on oma makumme! selasin tässä ketjun läpi ja totesin, että joukossa on monen monta sellaista pukua, jotka voisin päälleni nykäistä.. jos vaan kroppa antais myöden. ..nyt on sentään joku järki päässä, etten ala itseäni sullomaan merenneitomalliseen makkarankuoreen mutta noin ylipäätään kun pohdin, millainen on puku jota minä en laittaisi, niin on pakko sanoa että yksinkertainen valkoinen suora puku ei ole mua. periaatteessa voisin pukea päälleni ihan mitä tahansa muuta, paitsi puhtaan valkoista.. ja ehdottomasti helmaa pitää olla. suoraan ja yksinkertaiseen mekkoon voisin pukeutua muutoinkin, mutta suurihelmaisen mekon juhlia ei mun elämässä oo varmastikaan toista kertaa. Ja tietynlainen "siveellisyys" pitää myös puvussa olla, mikäli on kirkkohäät tulossa. Esim. se Anitra Ahtolan "rintaa sekä reittä"-puku on periaatteessa ihan kiva puku ja sopii hänelle.. mutta kirkkoon? .. tokihan sitä oli näitä "mulle ei ikinä tuu mitään kukkasia tai muita räpellyksiä" -tyyppisiä ajatuksia ennen sovituskierrosta, ja niin vaan matkaan tarttui specialdayn Rianna.. jossa on jopa kolme kukkaviritystä lantiolla
 22. ensinnäkin siis KÄÄK miten ihana ketju! ..ja miten ihania ja taitavia ihmisiä vastailemassa! minulle on tulossa Special Dayn Rianna joskin väreinä black/ivory, joten näyttäisi jokseenkin tältä: teemaväreinä ovat oliivinvihreä, musta ja valkoinen. (lisäys: häät ovat lokakuun 31 ja teema on muuten "simppeli" eli juhlissamme ei nähdä hörsöjä, pitsejä tai sydämiä) olen mietiskellyt pääni puhki kimpun väriä ja mallia ja nyt tahtoisinkin ideoita teiltä! vinkkinä: 1. ei kallaa. ruusukin on vähän siinä rajoilla. 2. marjat tuntuisivat kivoilta.. samoin kuin pelkkä "vihreä".. 3. entäs jos kimppu olisikin oranssi? 4. erikoinen kimppu kiinnostaisi.. mutta pukuun ei mikään suurehko härveli välttämättä sopisi.. vai mitä? 5. kimppu saisi olla "ei-elävää-materiaalia" (eli silkkikukkia, lehtiä, marjoja tms. tai ihan mitä tahansa) 6. pomanderit saavat sydämeni läpättämään.. mutta onko se liian hmm.. sievä? ..ongelma onkin ehkä siinä, että kimppu voi olla melkeimpä mitä vaan.. ja kun se voi olla mitä vaan, niin mikä ei tunnu tarpeeksi "wau":lta
 23. Meille on tulossa leivosbuffet! Teemme kaiken itse, ystävien ja sukulaisten avustamana ..ja leipominen on minulle suorastaan terapeuttista ja nautin siitä kovasti. Kermakakku on tilattuna pitopalvelulta, lähinnä kuljetus ja säilymisongelman minimoimiseksi. Buffetti kasataan siten, että tarjolle laitetaan suupaloja, eli oikeasti pieniä paloja kaikkea. Jälkkärit tehdään muovisiin konjakkilaseihin (1dl). Kaikkea varataan 150kpl eli kaikille yksi kutakin. Kahvituksesta jäljelle jääneet kasataan uudelleen esille iltapalan yhteydessä. Niin, tarjolla on: Kinuskikakku Margarita-kakku (hyydykekakku) Baileys-kakku (hyydykekakku) Valkosuklaa-mansikkapalat (munaton) suklaakakku (munaton, maidoton) Panna Cotta (tms) Suklaavanukas Marjasmoothie Hedelmäsalaatti Siirappileivät Jokin munaton/maidoton pikkuleipä
 24. meillä menee melko paljon viineihin, joita joudumme a-oikeuksien vuoksi ostamaan juhlapaikalta 20 €/plo ..jokaiseen pöytään laitetaan pullo, joten n. 35 plo viiniä tulee maksamaan 700 € Omat juomat laitamme esille erilliseen tilaan, tällä hetkellä näyttää että siihen rahaa palaa 500-600 € ja alkumaljoihin menee jonkinverran (ei ole vielä päätetty mitä tarjotaan) Lisäksi tarjoilemme vieraille snapsit juhlatilassa.. joten viinapullot 29€/plo että yhteensä menee varmasti n. 1500 € joka on kyllä luvattoman paljon, mutta haluamme että vieraat viihtyvät, ja suurin osa väestä ei tosiaan lasiin sylje..
 25. Perinteisellä meiningillä mennään.. RUOKAILU Silakkarullat Savusiika Tomaatti-sipulisalaatti Juustosalaatti Vihreäsalaatti ja kastike Kasvispaistos Makaronilaatikko Lihapullat Porsaan ulkofilee Kermakastike Keitetyt perunat Juustotarjotin Maito, piimä, kotikalja, leivät ja levitteet *** KAHVITUS Kahvi/Tee Vadelmakermakakku LEIVOSBUFFET (teemme itse, tarjoillaan suupaloina/snapsilaseissa) Kinuskikakku Margarita-kakku Baileys-kakku Valkosuklaa-mansikkapalat (munaton) Suklaakakku (munaton, maidoton) Panna Cotta (tms.) Suklaavanukas Marjasmoothie Hedelmäsalaatti Siirappileivät Jotkin munattomat/maidottomat pikkuleivät *** ILTAPALA Karjalanpiirakat Kalaa Lihapullat Ruokaisa salaatti Vihreä salaatti ja kastike Leivosbuffetin kootut eväät Kahvi ja tee *** Hintaa ruokailulle ja kahvitukselle 24€/lautanen Iltapala 5,5 €/lautanen Lisäksi tietenkin leivosbuffetin kustannukset, joita on tässä vaiheessa melko mahdotonta ennustaa.