Jump to content
Naimisiin.info

vmh

Rouva
  • Viestit

    54440
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän vmh kaikki viestit

  1. vmh

    Oulu

    Juu, vihkitila oli ennen maistraatin varsinaisissa tiloissa toisessa kerroksessa mutta remontin yhteydessä muuttivat sen katutasoon ja sinne on oma erillinen sisäänkäyntinsä. Eli portaita ei tarvitse kulkea missään vaiheessa.
  2. Juu mullakin vedettiin apteekissa reseptistä vaan vanha nimi yli ja kirjotettiin käsin siihen se uus, kun asioin uudella Kela-kortilla. Eli se sotu tosiaan riittää, ei haittaa vaikka nimi on eri.
  3. ^ei pitäisi tulla ongelmia, jos passi ja liput ovat samalla nimellä.
  4. Ainakin Luottokunnalla on ollut viivettä tunnuslukujen postittamisen kanssa (itse sain uuden kortin ja minulle oli väitetty ettei tunnusluku ole vaihtunut, mutta se sitten olikin, sain vaan tunnusluvun melkeen viikon myöhemmin kuin itse kortin...ja olin tietty jo lähettänyt vanhan kortin kahtiasaksittuna pankille, joten olin sitten maksuvälineettä tuon ajan), joten oisko sitten viivettä myös korttien kanssa? Jos siksi viipyy sitten se yhdistelmäkortti? Kannattaa kyllä varmaan soittaa pankkiin ja/tai luottokuntaan ja kysellä korttinsa perään, niin selviää mitä on sattunut.
  5. vmh

    Oulu

    Mä luulen, että ne vihkijät jotka tekee mielellään "keikkaa" eli tulee muualle kuin maistraattiin virka-aikana vihkimään, niin myös joustavat enemmän siitä kaavasta. Toisaalta onhan heillä myös aikasidonnainen varmasti se, että ainakin Oulussa niitä vihkimisiä on 30 minuutinn välein periaatteessa, niin ihan hirveän pitkiä jorinoita siihen ei voi mahduttaakaan. Mutta oon samaa mieltä siitä, että onhan se aika "karu" toi kaava yksisteen siviilivihkimisessä. Kannattaahan sitä vaikka kysyä sieltä maistraatista, oisko heillä ketään sellaista joka tykkäis tarinoida vähän enemmän mut ilmeisesti niillä on ne työvuorot silleen, että yks on aina tiettynä päivänä vihkivuorossa ja sillä mennään. Toivottavasti teidän vihkiminen menee kuitenkin lopulta sujuvasti ja mieleisesti!
  6. vmh

    Oulu

    Heippa! Juu, vihkiminen on onnellisesti takanapäin Mirja oli mielestäni mukava, mutta asiallinen. Hänelle sopi, että vihkimisen alussa veljeni vaimo luki erään tekstin meille. Hän itse haluaa pitäytyä kaavassa eli häntä ei saa puhumaan/lukemaan mitään ylimääräistä, mutta mikäli teillä on itsellänne joku ihminen, joka voi esittää jotain vihkitilaisuudessa niin se sopinee hänelle oikein hyvin. Eli pelkkään kaavaan ei tarvitse tyytyä, mutta ylimääräisen joutuu "esittämään" joku muu paikalla oleva henkilö. Muutoin siis kaikki oikein sujuvasti meni hänen kanssaan, tapasimme etukäteen ja kerroimme toiveistamme.
  7. vmh

    Onko häät jo maksettu?

    ^tuohan on vaan tosi positiivista, jos on jäänyt ns. plussalle budjetissa Meille tuli vika lasku häistä eli pitopalvelulasku eilen, maksoin sen pois, joten nyt häät on kanssa kiitoskortteja (ja häämatkaa) lukuunottamatta maksettu. Häät olivat siis 13.-14.8.
  8. Juu mä kanssa otin lompakon ja laskut ja kävin niistä läpi, minne kaikkialle pitää ilmoittaa uusi nimi/tilata uusi kortti. Suurimpaan osaan pystyy vielä kätevästi netin kautta hoitaan asian, joihinkin paikkoihin täytyy toki soitella. Mulla on ihan normaali eli kuvaton Kela-kortti, joten pitäis tulla ihan automaattisesti sen.
  9. En minäkään ole vielä Kela-korttia saanut, menin naimisiin siis 13.8. Pankkiin taasen itse ilmoitin uuden nimeni ja pyysin uutta korttia - jota en ole vielä saanut, mutta nimi näkyy oikein verkkopankissa kuitenkin. Menin naimisiin maistraatissa, joten ilmeisesti uusi nimi päivittyi sitä kautta nopeasti väestörekisteriinkin ja pääsin hakemaan uusia henkilöllisyyspapereita nopeasti häiden jälkeen. Me saatiin vihkitodistus maistraatista vihkimisen yhteydessä, mutta kirkkohäissä kai sellaista ei välttämättä anneta? Ja tällöin nimen päivittyminen väestörekisteriin myös saattaa kestää pidempään, kun seurakunnan pitää ensin ilmoittaa avioliitosta maistraattiin ja sitten vasta tiedot päivittyvät. Tästä voi siis johtua myös se, ettei ns. automaattisestikaan päivittyvät nimitiedot ole vielä 1,5 viikkoa häiden jälkeen päivittyneet. Ja monet kortithan täytyy muutenkin itse tilata uudet ja ilmoittaa uusi nimi erinäisiin paikkoihin, sillä kaikkiinhan tieto uudesta nimestä ei väestörekisteristä todellakaan päivity itsestään. Mulla on nyt uudella nimellä siis Stockan kanta-asiakaskortti, Plussa-kortti ja Ykkösbonus-kortti, mutta ei henkkareita tai pankkikorttia tai Kela-korttia esimerkiksi
  10. vmh

    Olitteko tyytyväisiä bändiin

    Olimme oikein tyytyväisiä meidän häissä soittaneeseen seitsemänhenkiseen nuorten poikien bändiin. Tyypit siis juuri täysi-ikäisiä, konservatorio/musiikkilukiopoikia ja todella hyvin soittivat Beatlesistä Tiktakkiin kaikkea menevää, tanssittavaa ja hauskaa musiikkia bilemeiningillä sopi meidän häihin paremmin kuin hyvin ja ylittivät kyllä kaikki odotukset.
  11. Meillä oli vieraskirjana Tahdoin sinut -kirja. Monet sinne kirjoittelivatkin ja hauskoja juttujakin saatiin. Kaikki eivät kirjoittaneet, mutta harvoinpa ne kaikki muistavat käydä edes sitä nimeään vieraskirjaan kirjoittamassa. Meidän häissä toimi ihan hyvin ainakin
  12. Meillä oli siviilivihkiminen, mutta sekä minä että sulhanen katsottiin ensin toisiamme ja vastattiin sitten vihkijälle tahdon.
  13. Minä kävin samassa hotellissa yöpyneen yhden kaason ja hänen miehensä kanssa aamupalalla ja palasin sitten vielä nokosille tuoreen aviomieheni viereen (meillä oli myöhäinen huoneenluovutus hotellilla). Kahden aikaan bestman ja kuski hakivat meidät ja menimme siivoamaan juhlapaikan ja hakemaan omat tavaramme sieltä. Tämän jälkeen kamat kotiin ja pizzalle näiden avustajien kanssa. Sitten loppuilta menikin laiskotellessa kotona, ja kyllä krapulastakin toipuen mutta onnellisena kuitenkin.
  14. Mulla maksoi meikki ja kampaus, jotka sisälsivät mun koemeikin ja koekampauksen sekä sulhasen kampaamisen ja meikkaamisen juhlapäivänä niin yhteensä 149 euroa ja risat. Tässä oli mukana myös sulhasen hiusten latvojen tasoittaminen. Ja paikkahan oli siis kampaamo UniQuu Oulussa.
  15. vmh

    Mitä saitte huomenlahjaksi?

    Sain Kalevala Korun Ilona-sarjan hopeisen rannekorun. Annoin itse lahjaksi boudoir-kuvia itsestäni kuvakirjaksi teetettynä.
  16. En olisi vaihtanut mitään, koin itseni kauniiksi ja itseni näköiseksi ja sain niin paljon aidoilta vaikuttavia ihastelevia kommentteja, että uskon olleeni sitä myös muiden mielestä
  17. vmh

    Paljonko viinaksia oikeasti meni??

    Meillä meni 62 ihmiselle yhteensä: 8 pulloa skumppaa 5 kappaletta 24 tölkin siiderilaatikoita Noin 5 kappaletta 24 tölkin olutlaatikoita Noin 1,5 kappaletta 24 tölkin lonkerolaatikoita 3 kappaletta 3 litran valkoviinitonkkia 4 kappaletta 3 litran punaviinitonkkia Noin 28 litraa omenaista boolia Kahvi-avecceina meni 1 plo konjakkia, 1,5 ploa Amarulaa ja 1,25 ploa lakkalikööriä.
  18. ^ no 5 e työssäkäyvältä on kyllä kieltämättä aika vähän. Meillä ei ole suuria odotuksia lahjoitusten suhteen, vaikka toiveenamme esitimmekin, että mielellään kirjekuoreen mahtuvaa, jos lahjoa haluaa. Tärkeintä on oikeasti se, että niin moni meille tärkeä on pääsemässä paikalle ja meillä on kyllä vara maksaa omat häämme ilman lahjojakin. Jos lahjarahaa tulee, käytämme sen häämatkaamme. Me olemme itse reilun kuukauden sisällä osallistuneet/osallistumassa kolmiin eri häihin, joiden lisäksi on äitini 60-vuotisjuhlat ja isäni hautajaiset olleet. Tästä syystä olemme voineet antaa vain 50 euron verran rahaa/lahjakortteja lahjaksi hääpareille ja se on minusta tuntunut kahdelta työssäkäyvältä annettuna vähän liian pieneltä. Mutta tässä juhlasumassa ja omien häiden kustannusten painaessa päälle emme vain ole pystyneet enempään, kun omat menot ja ruuatkin pitäisi jollain kustantaa. Ja esimerkiksi isäni hautajaisten osalta emme ole voineet tietystikään ennakoida, eli ns. yllättäviä kuluja on tässä kesän mittaan riittänyt, joka on myöskin rasittanut talouttamme. Pointti siis oli osaltani ehkä se, että tuo 50 e on minusta minimi mitä kehtaan antaa häälahjaksi kavereille, vaikka oma rahatilanne olisi heikoissakin kantimissa.
  19. Saa reseptit loppuun: niissä on sosiaaliturvatunnus, samoin kuin Kela-kortissa, joten siitä näkee, että sama henkilö on kyseessä, vaikka nimi onkin muuttunut. Mä tosin aluksi pidin varmuudeksi virkatodistuksen kopiota mukanani käsilaukussa (siitä olisi siis käynyt ilmi sekä vanha että uusi nimi ja hääpäivä) - mutta en sitä koskaan tarvinnut. Kiitos tammikuu09 tiedosta! Eipä tullut mieleen tuo sosiaaliturvatunnusasia itsellä ollenkaan, niinhän se tietysti menee Ei tartte nyt lähtee ostamaan koko reseptejä tyhjiksi just ennen häitä
  20. Tulipa tässä mieleen, kun pohdin ensi viikolla tapahtuvaa nimenmuutostani, että kuinkas noiden reseptien kanssa? Siis kun jos on esim. astmalääke, migreenilääke ja e-pillereiden reseptit vanhalla nimellä ja niissä vielä paljonkin jäljellä? Että pystynkö käyttämään vanhalla nimellä olevat reseptit loppuun vaikka nimi muuttuukin?
  21. Mulle ei ollut mitenkään erityisen tärkeää saada samaa nimeä miehen kanssa. Ajattelin myös, että olisi hassua silti jos naimisiinmeno ei mitenkään näkyisi nimessäni. Olinkin siis jo päätynyt yhdistelmänimeen, kunnes keksimme miehen kanssa hänen isoäitinsä tyttönimen olleen kaunis. Kyseinen isoäiti nukkui pois nyt keväällä, joten ajattelimme, että jos saamme vain otettua vielä (tänään siis käytiin maistraatissa ja vihkiminen ensi viikon perjantaina, että aika tipalle meni!) miehelle tämän nimen, niin minäkin sitten vaihdan siihen. Saatiin siis kaunis yhteinen sukunimi ja molemmat vaihtavat, joten se on minusta ihan tasa-arvoinen juttu vaikka nimi miehen puolelta sukua tuleekin minun suvussani ei ole lähisuvussa ainakaan mitään kivoja, että sieltä olisi voitu vaihtaakaan.
  22. Meillä on varmaan jotain halpojen ja ökyhäiden väliltä. Menemme naimisiin maistraatissa ja pidämme juhlat lähiperheelle ja muutamalle kymmenelle ystävälle seuraavana päivänä. Hääpaikka on nuorisoseurantalo, juomat on haettu Tallinnasta, koristelut ovat aika minimaaliset ja ruoka kyllä sitten tulee pitopalvelusta. Hääpuku on iltapuku, ei siis kermakakkuhääpuku. Tavoitteena pitää hauskaa, rennot juhlat tärkeimmille ihmisille. Rahaa palaa muutamia tuhansia, ihan tarkkaan ei olla kaikkea matkan varrella ostettua pientä sälää laskettu, mutta noin 5000 e on kokonaiskustannukset. Maksamme itse kaiken; olemme alempaa keskituloluokkaa ja molemmat töissä. Ollaan säästetty häitä varten noin vuosi, mutta emme todellakaan kaurapuuroa syöden! Lainaa en häitä varten alkaisi ottamaan, mutta jos vaikka vanhemmat haluavat avustaa ja hääpari saa säästettyä rahaa "helposti" (siis ei kaurapuurokuurilla), niin silloin minusta on ihan ok "tuhlata" tuhansiakin euroja yhteen päivään, sillä muisto siitä varmasti säilyy läpi elämän ja minusta ainakin tuntuu, että jotain jäisi puuttumaan, jos en jollakin tapaa voisi jakaa yhtä elämäni onnellisimmista hetkistä läheisteni kanssa. Sen vuoksi kaksin maistraattiin ja karkuun matkalle -konsepti ei toimisi meillä, mutta jollakin muulla varmasti voi toimiakin.
  23. Meilläkin on yksi kutsuttu aveceineen, jotka eivät ole kyselynkään jälkeen vastanneet mitään tulostaan. Tein myös istumajärjestyksen olettaen etteivät saavu ja toivon etteivät saavukaan, koska sitten menisi todella vaikeaksi istumajärjestyksen säätäminen
  24. Mustaherukkamehu+vichy vois olla yks hyvä, joka meilläkin oli harkinnassa, mutta taidetaan ostaa ihan alkoholitonta mansikkakuoharia Alkosta holittomille vaihtoehdoksi.
  25. Mun käsittääkseni homma on ok niin kauan kuin varaat matkaliput sillä nimellä, joka passissasi on.
×
×
  • Create New...