Pikku Myy

Aktiivijäsen
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pikku Myy

 1. Muutama päivä sitten palailtiin häämatkalta Balilta/Kuala Lumpurista. Bali oli matkakohteena aivan uskomattoman ihana. Olimme ekat kuusi päivää Kutalla, josta käsin kiersimme mm. saaren itäosaa. Kolmeksi päiväksi menimme Gili Menon saarelle, joka oli ehdottomasti matkan paras anti. Kannattaa käydä tutustumassa tähän paratiisiin jos Balille saakka lähtee. Gililtä palattuamme majoituimme Nusa Duan alueelle neljäksi päiväksi. Loppuajan vietimme Kuala Lumpurissa. Bali jätti minuun unohtumattoman vaikutuksen ja ehdottomasti aion mennä vielä joskus uudelleen. Menetin sydämeni tälle ihanalle saarelle Kaikki se kulttuuri, ihmiset, luonto ja ruoka ovat jotain aivan ihanaa. Kyllä oli ankeaa palata takaisin tänne lumisohjoon.
 2. Häät on juhlittu ja nyt voin todella lämpimästi suositella Porilaisille morsiamille Lounaskahvila Dianaa. Ruoka oli TODELLA hyvää ja sitä riitti jopa niin, että kutsuttiin vielä seuraavanakin päivänä vieraat syömään (häät kesti näin kaksi päivää ;D). Meillä oli tarjolla lohikeittoa, lapsille jauhelihakeitto, muutamaa erilaista ruokaista salaattia, juustotarjotin, paljon erilaisia kesän vihanneksia (salaatinlehtiä, tomaattia, kurkkua, retiisiä ym. ym.), ja erilaisia leipiä. Jälkiruokana oli vadelmarahkaa ja suklaamoussea. Lohikeitossa tosiaan oli kalaa ja se oli maukasta. Ruoka sai paljon vierailta kehuja ja kaikki oli laitettu todella kauniisti esille. Halusimme, että noutopöytä olisi selkeä eikä mitään perinteistä kermaperuna ym. touhua vaan jotain muuta ja yksinkertaista. Henkilökunta oli mukavaa ja asiat hoituivat. Hinta oli 19 euroo/henkilö eli ei paha, kun ruokaa tosiaan oli tehty runsaasti. Kahvin kanssa tarjottiin ainoastaan kakkua, mutta kakku oli tilattu ns. hovileipurilta ja iltapalaksi meille tuli pihaan hot dog -kärry, joka sai tosi suuren suosion.
 3. Heippodei!! Me ollaan menossa ns. häämatkalle Balille. Lähdetään lokakuussa ja tullaan takaisin marraskuun alussa. Itse olen kuullut pelkkää hyvää Balista. Ja eiköhän se ole niin, että kaikilla meillä on omat mielipiteemme joka asiasta (viitaten ketjun aikasempiin keskusteluihin) .Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, vai miten se nyt meni . Olemme menossa Kutaan mutta tarkoitus on myös kierrellä saarta. Balilla kuulemma myydään kaikenlaista taidetta suht edullisesti, siistii!!. Ainoa, mikä minua mietityttää reissussa on pitkät lennot mutta eiköhän se reissu ole 15 tunnin (yhteen suuntaan) istumisen arvoista.
 4. Heippa! Olen ollut häissä, joissa oli ruoka tilattuna Sinisestä Keittiöstä ja oli ihan maukasta ja kauniisti laitettu esille. Omiin häihimme tulee ruoka Lounaskahvila Dianasta. Laittaa kuulemma todella kauniisti esille ruoat ja saamamme tarjouksen perusteella suht edullinen. Miinuksena voisin sanoa, että ruokalajien valikoima ei ollut mitenkään kovin laaja mutta uskoisin, että tekee myös listan ulkopuoleltakin. Sittenhän Porin alueella on mm. Paulan Pidot ja Viikin Helmi. Nämä ovat kuulemani mukaan hieman kalliimpia mutta laatu on uskoisin kyllä aika taattu.
 5. Kiitos Napsu opetuksesta . Oikeasti, hirmu kiva kuulla kokemuksista. Mua alkoi kiinnostaa ruokapuoli. Millaista se kreolilainen keittiö tarjoaa? Kalaa ilmeisesti aika paljon. Sisin kysymys juomista oli myös hyvä. Meilläkin kuuluu majoitukseen illallinen. Mitenköhän se juomapolitiikan laita on... :
 6. Varmaan ihan mukavaa ohjelmaa, mutta mun on ihan pakko purkaa tänne, että mua jotenkin kivistää moiset "vertauskuvalliset" ohjelmat ??? ... johtuen varmaankin siitä, että minusta tuntuisi lähinnä kornilta tanssia jotain vieroitusvalsseja, kun ollaan oltu kimpassa 10 vuotta. Välillä jopa isän saattaminen alttarille tuntuu ajatuksena jotenkin vähintäänkin oudolta. Mieluiten marssisin mieheni kanssa, mutta en kyllä raaski isääni tässä asiassa millään lailla loukata. Katsotaan mitä hän loppujen lopuksi haluaa itse tehdä... aion kyllä ihan suoraan kysyä häneltä haluaako saattaa vai tepastellaanko murun kanssa kahdelleen.
 7. Mun mielestä, kun on kyseessä jopa niin läheinen ihminen kun "perheenjäsen", niin voi ihan hyvin kertoa miten asia on. Että siis lahjana on tulossa särkyvää lasia ja laittaisit sen mieluiten perheen mukana, että varmasti tulee yhtenä kappaleena perille. Varmasti ymmärtää loukkaantumatta. Jos haluat kuitenkin lähettää lahjan ajoissa, niin kyllä ne yllättävän hyvin pysyy ehjinä, kun vaan pakkaa hyvin. Olen lähetellyt paljon lasitavaroita, eikä vielä koskaan mikään ole hajonnut. Joku Aalto-maljakko esim. on jo niin hyvin pakattu siihen omaan pahvilaatikkoon, että sen saa kyllä lähetettyä ehjänä. Kivi-tuikut on niin vahvaa lasia, että nehän ei hajoa vaikka seinään heitettäisi (testattu on). Myy
 8. Pariisin taivaan alla .
 9. Me aiomme tehdä näin "vauvallisten" ystäviemme kanssa, joita onkin 5 kappaletta (haitarilla 4-8kk). Juhlapaikkaamme ei yksinkertaisesti voi tulla vaunujen kanssa. :-/ Ja toivoisimme myös, että ystävämme tulisivat mukaan juhlimaan koko illaksi. Laitamme viestiä erikseen sähköpostilla ja juttelemme sitten asiasta kun näemme. Toivon mukaan eivät loukkaannu!
 10. Hei, tehän keskustelette täällä aiheesta, josta juuri kirjoitin päiväkirjaani. Liitän saman jutun tänne. Myy "Something old, (helmet, sukkanauha ) something new, (puku) something borrowed, (koruja?) something blue (sukkanauha) and a silver sixpence in your shoe" (ostettu Englannista) Something old first mentioned by the editors of an 1883 Lancater, PA newspaper. The editors pointed out a possible link to the belief of the time, that "something old" will protect a baby from harm, and suggest this was first cited at 1659. Something new. It was considered lucky to wear something which has already been worn by a happy bride at her wedding." Something borrowed. Wearing, which has already been worn by a happy bride at her wedding, is meant to bring good luck to the marriage. Something borrowed could be an item of bridal clothing, a handkerchief or an item of jewelry. Something blue. Wearing dates back to biblical times when the color blue was considered to represent purity and fidelity. Over time this has evolved from wearing a blue clothing to wearing a blue band around the bottom of the bride's dress and to modern times where the bride wears a blue or blue-trimmed garter. A silver sixpence in your shoe signifies wealth - both financial wealth and a wealth of happiness and joy.
 11. Mä en ymmärrä kuinka hotellista on voitu päästää ketään muita, kun asianosaisia hotellihuoneessa käymään? Ihan käsittämätöntä!! Ne ei saisi missään nimessä päästää sinne ketään. Mulle ei tullut mieleenikään, että niin voisi käydä. Aion nyt kyllä erikseen sanoa tästä hotelliin. Tosi tylsiä noi herätyskellot.
 12. Onpas tänne kertynyt paljon ketjuntynkiä Mauritiuksesta... jatkan nyt kuitenkin tähän ketjuun, kun tässä tuntuu olevan eniten kirjoituksia oikeista matkakokemuksista. Huomasin, että aika moni oli viime kesänäkin käynyt häämatkalla Mauritiuksella, joten ajattelin nostaa tämän taas esiin ja kirjoitella muutamia kysymyksiä, jos joku osaisi antaa vinkkejä: Missä kannattaisi käydä tekemässä ostoksia? Ja mitä ostaa? Luin opuksesta, että saarella vaateteollisuus on suurta ja merkkivaatteita myydään edullisesti (mm. Hugo Bossia ja Ralph Laurenia.) Mieheni kävisi mielellään ostamassa pari pukua, jos hyviä liikkeitä löytyy. Kannattaako kulkemiseen käyttää taksia vai busseja ja onko bussiverkosto saaren kattava? Mitkä olisivat ehdottoman kivoja käyntikohteita/kaupunkeja/kyliä? Kaikista kokemuksista olisi mukava kuulla lisää. Säästä, ihmisistä, ruuasta jne.? Myy
 13. Hei Sparkles, Minä olen ollut ja voin kertoa ainakin omasta kokemuksesta, että kivaa on odotettavissa. Shower järjestettiin morsiamelle täytenä yllätyksenä. Ystävät toivat mukanaan kaikenlaisia herkkuja ja hyviä viinejä. Iltaa istuttiin tyttöporukalla ja morsian sai kaikilta shower-lahjan. Se saattoi olla jotain hemmotteluun liittyvää taikka jotain todella huumoripitoista. Muistaakseni morsian sai mm. punaisen, seksikkään alusvaatesetin. Ystävät myös saattoivat lukea jonkun onnittelupätkän tai itse tekemänsä runon tms. Ilta oli hyvin rauhallinen, mutta todella mukava ja lämminhenkinen. Itse elän toivossa, että kaasoni järjestää minulle sellaiset täällä Suomessa perinteisten polttareiden sijaan. Myy
 14. Heippis Miiru, Jos ole lukaissut keskustelua yllä, niin tiedätkin varmaan minun kokemuksestani. Mikä hauskinta, en ole vieläkään saanut mitään yhteydenottoa, vaikka viimeisen puhelinmuistutuksen jälkeen vakuutettiin, että tarjous saapuu viikon kuluessa. Ajatella, ensimmäinen yhteydenottoni heihin päin oli viime syksyn puolella. No sepä siitä, minulla on matka Mauritiukselle jo varattuna ihan muita polkuja pitkin, mutta en kyllä jaksa ymmärtää moista "palvelualttiutta". Pikkuisen herättää epäilyksiä luotettavuuden suhteen, kun unohdellaan lupaukset ihan alkuunsa.
 15. Olen aivan ihastunut "Pariisin taivaan alla" valssiin. Olisikohan kellään sanoja siihen suomeksi/englanniksi? Olen oikeastaan kuunnellut sitä vain klassikkoversiona Edit Piafin esittämänä ja se valssiversio on vielä hakusessa. Onko kellään muulla samaa ajateltuna häävalssiksi, ja jos on niin kenen esittämänä?
 16. Moro Kattinen , - sähköpostiosoitteen tarkistin puhelimessa ja olen saanut sieltä postia muissa merkeissä - tykkäämisestä en tiedä.. - puhelinnumeron samoin, olen kertonut puhelimessa ja kirjoittanut sähköposteihin - puhelimessa sain sydämellistä palvelua ja tarjous luvattiin toimittaa mitä pikimmiten... ollaan ihan tuntemattomia ja asutaan satojen kilometrien päässä... samoin suvut asuvat... ??? Mä itsekin luovutin tänään, annoin takarajan tälle päivälle ja aion vahvistaa muualle. Muualta olenkin saanut tosi hyvää palvelua ja olen tosi tyytyväinen. Olisi vaan ollut kiva saada vielä yksi hintavertailuun.
 17. Ja meikäläinen ei saa palvelua ollenkaan :-[!
 18. Unohdin tulla kertomaan, mutta oikeastaan mitään ei ole tapahtunut vieläkään! Soitin sinne ja sain suullisen lupauksen, että tarjous hoidetaan sähköpostiini viikon loppuun kuluessa. Ei näkynyt perjantaina, eikä maanantaina, jolloin laitoin uuden sähköpostin kysyäkseni mihin tarjous katosi matkan varrella. ???Siihen ei ole kuulunut vielä vastausta eikä tarjousta ole näkynyt. :-/ Huomenna kyllä otan viimeistään yhteyttä toiseen toimistoon ja vahvistan matkamme.
 19. Meillä on menu vasta harkinnassa, joten laitan tähän vaihtoehtoja, joita olemme miettimässä. Häämme pidetään Särkänlinnan ravintolassa. Hintaa kokonaisuudelle tulee noin 44-50 euroa per henkilö, riippuen mitä tarjotaan. Plus juomat. Salissa ruoka tarjoillaan pöytiin, joten mahdollinen kasvisruoka/erikoisruokavaliot täytyy miettiä tarkkaan. Tällä hetkellä kuitenkin kolme parasta vaihtoehtoa ovat: ~ Tapaslautanen (esim. jääkellarinlohta? ja mätikastiketta, rucola paahtoseläkettä, tomaattia, mozzarella, vuohenjuustoa, marinoituja kasviksia, hunajameloni, parmakinkku) ~ Grillattua häränseläkettä, perunagratiini ja punaviinikastiketta ~ Hääkakku ja kahvi/tee tai ~ Lohi-caesarsalaattia ~ Aurinkokuivatuilla tomaateilla täytettyä maissikananrintaa ja pestorisottoa (onko punainen pesto mahdollista) ~ Hääkakku ja kahvi/tee tai ~ Graavia lohta, mätimoussea ~ Poronseläkettä, tatti-perunafondant ja riistakermakastiketta ~ Hääkakku ja kahvi/tee Tapaslatanen olisi hyvä, sillä sitten ei tulisi kala-allergikkojen kanssa ongelmaa. Hääkakuksi ajattelin ehdottaa pintaan kerman sijasta valkoista marsipaania ja sisälle mansikkahillon/vadelmahillon kanssa vaniljaista kreemiä. Katsotaan mitä kokki ehdottaa. Ajatuksena olisi vielä laittaa tarjolle juustopöytä illaksi...
 20. Elokuussa on tosiaan kuuma ja New Englandin alueella "intiaanikesä" on ollut monivuotinen ilmiö. Ilmastoitu auto käyttöön vaan ja amerikan baanoja ajelemaan. Siellähän koko yhteiskunta perustuu autolla ajamiseen, joten autoilla on todella helppo liikkua. Kaikki on suurta, kaistat leveitä ja parkkiruudut iiiisoja ;D. Floridasta vielä kommenttina, että se on taas aivan erilainen kohde kun koillinen amerikka. Ihan kun eri maassa olisi. Millaisesta matkasta haaveilette? Mitä tykkäätte tehdä?
 21. Suosittelen lämpimästi yhdistelmää New York - Boston. New Yorkista Bostoniin ajelee viitisen tuntia ja noin tunti etelään Bostonista sijaitsee Cape Codin niemeke upeine hiekkarantoineen (on oikeastaan saari-niemimaa, joka kiinnittyy mantereeseen kahdella sillalla). Siellä suosittelen vistiittiä mm. Martha's Vineyardille tai Nantucketille. CC oli mm. Kennedyjen vakipaikka kesäloman viettoon. Tunnelma Cape Codilla on erittäin merellinen, idyllinen, romanttinen suurkaupunkien jälkeen. Esim. Dawson's Creek perustuu/sijoittuu juuri sinne, jotta saat jotain käsitystä. Ihmiset ovat aitoja ja ystävällisiä. Ja New York sekä Boston ovat kumpainenkin ihania kaupunkeja! Kanadaankin pääsee autolla (matka ei ole ollenkaan mahdoton), mikäli olette autoillen liikenteessä.
 22. Koitin soittaa, mutta en saanut edes virkailijaa langanpäähän. Johan on markkinat. Nyt en kyllä luovuta... koitan huomenna uudestaan! ???
 23. Minäpäs soitan heille maanantaina ja katsotaan löytyykö tähän joku syy. Olin jo ajatellut, että antaa olla, mutta katsotaan nyt vielä. Palaan kommentoimaan.
 24. Hmmm... mä olen saanut odottaa tarjouspyyntööni vastausta jo usemman kuukauden, enkä ole saanut minkäänlaista vastausta muutamista muistutussähköposteista huolimatta ???. Ei tee edes mieli soittaa ja kysyä mistä kiikastaa.