Marenki

Rouva
 • Content count

  1068
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Marenki


 1. Onko joku tilannut tuolta karkkigalleria.fi sivuilta? Kivoja karkkeja sai sieltä n, 2kg laatikoissa mutta jos tilaa 2-5kg nii tulee toimitusmaksutkin jo 10e..

  Pitänee vissiin mennä paikalliset halppis kaupat kiertämään jos niis olis jotain..

  Me tilattiin karkit sieltä. Hyvin toimi, voin suositella


 2. Olen koonnut häämuistojenlaatikkoon:

  - kaikki kortit

  - muutaman pöytäkoristeen (oksilla roikkuneita blingejä)

  - yhden hääkellon joita vieraat kilisyttivät kirkonportailla

  - kutsun

  - kirkko-ohjelman

  - kiitoskortin

  - yhden kappaleen painetuista menu/ohjelmalapuista (jokaisella vieraalla oli oma)

  - mun ja miehen plaseerauskortit

  - meidän pöydässä koristeena olleen linnunpesän lintuineen

  - lisäksi mun häihin ostamani korvakorut ja riipus talletetaan muistojenlaatikkoon. Ajatuksena on, että puen ne hääpäivinä jos ja kun menemme ulos syömään

  - pari puhetta

  - häämatkalta kerättyjä simpukoita


 3. Meillä oli itse asiassa sekoitettuna kaikkea mahdollista :grin:

  Ruokailun taustalla soitti pianisti, häävalssi soitettiin koneelta, muut valssit soitti jousikvartetti ja illan bilemenosta vastasi ammatti-DJ. Trubaduuri kävi vetämässä kolmen kappaleen esityksen kitaralla (oli aivan ihana!). Lisäksi jatkoilla vieraat jorailivat Spotifyn tahdissa.

  Jousikvartetti ja pianisti olivat meidän sukua/ystäviä, DJ oli aivan mielettömän hyvä satsaus! Trubaduurin oli anoppi "tilannut" ns. lahjaksi. Humppabändi ei olisi ollut lainkaan meidän juttu.


 4. Häämatkalta kotiuduttu, terveisiä paratiisista!

  Vietimme siis 1,5 viikkoa Filippiineillä ja loppuloman Hong Kongissa. Sopivassa suhteessa beachia ja suurkaupungin vilskettä.

  Lensimme siis suoraan Cebuun ja otimme sieltä samantien paatin Boholin saarelle, Tagbilaraniin. Sieltä suunnistimme samaan syssyyn vielä Boholin etäpuolella olevalla Panglaon saarelle. Vietimme siis 4 ekaa yötä Panglaossa, lähellä Alona Beachia ja seuraavat 4 yötä Boholin saarella Andassa. Ensimmäinen vaikutelma Filippiineistä ylipäänsä (lue: Cebun kaoottisesta miljoonakaupungista) oli sokeeraava. Kaikki se liikenne, tienvarsien värikkäät ränsistyneet kojut ja kaupat, plus se, että suurin osa ihmisistä elää todella köyhissä olosuhteissa. Filippiineillä ei siis todellakaan kannata viettää aikaansa kaupungeissa, meidän mielestä esim. Cebu oli aika ahdistava paikka (vietettiin siellä yksi iltapäivä ennen Hong Kongiin lentoa).

  Mutta oi voi ne Panglaon ja Boholin rannat! En olisi ikinä uskonut, että sellaisia matkaoppaiden mainoskuvia saattaisi löytää aivan livenä :) Panglaossa asuimme Bohol Beach Club-nimisessä resortissa ja niillä oli aivan upea, 1,5km pituinen valkoinen hiekkaranta. Siellä kävimme mm. snorklaamassa Balicasagin saarella. Lisäksi yhtenä päivänä kävimme noin 6h kestäneellä opastetulla kierroksella Boholin saaren puolen nähtävyyksissä (oma opas, oma auto). Alona Beachilla kävimme yhtenä iltana kääntymässä ja paikka taitaa olla aikamoinen turistirysä (kuten olen ymmärtänyt Boracaynkin olevan). Onneksi emme siis ottaneet majoitusta sieltä.

  Neljä seuraavaa yötä vietimme Boholin puolella, Andassa. Anda on todella rauhallinen paikka. Jos hakee yöelämää tai vaihtoehtoja esim. ravintolapuolella, niin ei kannata suunnata tänne. Häämatkalaisille paikka sopi kuitenki täydellisesti ;) Jälleen valkoista hiekkaa, nipahutteja ja kristallinkirkasta vettä. Jos haluaa sukeltaa, niin Anda sopii siihen hyvin. Vesi on vieläkin kirkkaampaa kuin Panglaossa. Me emme tällä reissulla rohkaistuneet vielä sukeltamaan, snorklauskin oli uusi aluevaltaus :grin: Siistiä kylläkin!

  Hintataso Filippiineillä on kohtuullinen, mutta esim. suuremmissa resorteissa röyhkeän kallista verrattuna maan ns. normaaliin hintatasoon. Tienvarsien resuisista oloista huolimatta filippiiniläiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. En voi muuta kuin suositella!


 5. Mä jännitin jo häitä edeltävänä perjantaina ihan sikana :wacko: . Vielä hääpäivänaamuna kampaajalla mulla oli sellainen fiilis, että apua, miten mä selviän tämän jännityksen kanssa :ph34r: Loppuviimein meille tuli älytön kiire hotellilta kirkolle ja tultiin mestoille ihan viimeisellä minuutilla. Puff, mun suurin jännitys katosi siinä samalla. Etukäteen ajattelin, että varmaan pyörtyä kupsahdan alttarille, mutta kaikki sujui mallikkaasti. Koko vihkiminen oli niin intensiivinen tapahtuma, että ei siinä ehtinyt ajattelemaan niitä sataa vierasta siellä selän takana. Juhlissa ei jännittänyt lainkaan :)


 6. Niiden järjestämisen helppous! Okei, pientä tekemistä oli viimeisillä viikoilla aika reippaasti, mutta silti to-do-lista oli jo torstaina viimeistä tekemistä myöten yliviivattu :o Meillä taisi olla myös matkassa reippaasti tuuria, koska kaikki suunnitellut asiat sujuivat hääpäivänä niin kuin ne oli meinattu. Kaikki asiat saatiin ajoissa hoidettua, mitään etukäteen sovittua ei peruttu tms.

  Mulle jäi pelkästään positiivinen fiilis :)


 7. Ensimmäiset kyyneleet pyrkivät silmäkulmiin kirkonovien takana kun Kuulan marssi pärähti soimaan :girl_sigh: . Alttarilla vetistelin kaunista lauluesitystä (Anna Puun Linnuton Puu). Juhlissa lausuttiin monta tunteikasta puhetta ja joka kerta oli nenäliinoille käyttöä. Varsinkin mieheni ja kaason puheet saivat silmät kostumaan