pikku-pärä

Rouva
 • Content count

  81
 • Joined

 • Last visited

About pikku-pärä

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  somewhere over the rainbow
 1. Muistakaa hyvät ihmiset että joka ainoalle asialle ei tarvitse olla omaa ketjua. Hääkarkeista, karkkirasioista ja kaikesta aiheeseen liittyvästä keskustellaan jo täällä:
 2. Tääkin taitaa kuulua tuonne aluekohtaisiin ketjuihin... Siellä on jo olemassa useita threadeja pk-seudun paikoista. Kannattaa lukaista ne läpi ja lisätä oma kysymys sinne.
 3. Tähän on olemassa oma ketju tuolla hääyön viettopaikkojen puolella.
 4. Tuolla alakerrassahan on se näytä kyntesi -ketju, oiskohan siitä apua?
 5. Joo. Perseelleenhän se meni. Bridezillasilta tuli maili, jossa sanottiin että nauhat toimitetaan kahdessa erässä, syytä ei kerrottu. Puolet tuli postissa tasan sinä päivänä kun 14 vuorokautta eli luvattu toimitusaika täyttyi, toinen puoli paaaaaaljon myöhemmin. Ja päin pyllyä. Palautukseen ja rahoja takaisin. No, yllätysyllätys, niiden rahojenkin perään sai kysellä pariin otteeseen ennen kuin tilille napsahtivat. Oli kuulemma mennyt jo edellisen kuun kirjanpitoon ja mitä näitä nyt on. Oman kokemukseni perusteella en suosittele kenellekään tuolta tilaamista, mikäli millään muotoa on mahdollisuus hankkia vastaavaa rekvisiittaa jostain muualta.
 6. Koitetaan pysyä aiheessa... Lapsista häissä keskustellaan täällä: ja istumajärjestyksestä täällä: edit. typo
 7. Tiedätkö, onko vieraidenne joukossa on vegejä ja vegaaneja? Jos on, niin mielestäni tämä on aika törkeästi tehty. Häät ovat todella pitkä juhla, ja ainakin minusta olisi ikävää lähteä kesken kotiin vain siksi, että on pakko päästä syömään jotain. Enkä kyllä sellaisia häitä hyvällä muistelisi! En tiedä, mitä teillä sitten on tarjolla, mutta jos joku kasvissyöjä joutuu pärjäämään juhlan läpi pelkällä vihreällä salaatilla, niin huh huh. Aikamoista välinpitämättömyyttä vieraita kohtaan. Luulisi, että läheisistään välittäisi vähän enemmän. Ilmeisesti teille on kuitenkin tulossa pitopalvelu, kun noin isolla porukalla juhlitte? He varmasti osaisivat varata sopivat ruuat kaikille. Ja kuten Savory tuossa edellä sanoi, ei siitä tule lisämaksua. Miksi siis ei? Mäkin aika pöyristyneenä lueskelin tota. Vegetarismi ja veganismi kun mun mielestäni eivät millään tavalla kuulu tuohon "se on oma häpeä" -listalle, vaan ovat paitsi erittäin yleisiä mutta myös helposti huomioitavissa olevia (varsinkin vegetarismi) ja mielestäni näitä tulisi kunnioittaa. Ja ei, en ole itse kumpikaan. Toinen asia mikä pisti silmään oli tuo, että kaikki ruuat 150 henkilölle valmistetaan laktoosittomiksi. Tästä tulee selkeä hintapiikki, koska laktoosittomat elintarvikkeet (myös tukkuhinnoilla ja myös pitopalveluille) maksavat huomattavasti tavallisia enemmän, joten mikäli näin huomaavaisia ollaan vieraita kohtaan, niin tuntuu entistä hassummalta, että kasvissyöjiä ei huomioida millään tavalla. Tämä on varmasti kaikille täysin selvää, joten pahoitteluni jos joku nyt vetää tästä palkokasvit sieraimeen kun väännetään rautalangasta, mutta laktoositonhan on täysin eri asia kuin vähälaktoosinen, joka taas on täysin eri asia kuin maidoton. Ja ei, en ole myöskään laktoosi-intolerantikko. Kunhan nyt seison sen ajatuksen takana, että jos järjestää ruokahäät niin olisi todella syytä myös pitää huolta siitä, että jokaiselle vieraalle on sitten tarjolla sitä ruokaa.
 8. Kannattais näköjään tarkistaa mihin vastaa ennen kuin vastaa Oikeassa oot siis, lukihärö otti ja kävi kylässä. Mutta joo, samaa mieltä oon sun kanssa siitä että 9 litraa per laaki on edelleen ihan liian vähän 60-70 henkilölle.
 9. Ihan ekana mulle pistää silmään viinien armoton vähyys. Tuleeko teille pullot pöytiin, ensimmäinen kaato laseihin vai myös santsit kaadettuina? Tarjoilijan kaatamana lasillinen yleensä on sen 12 cl, jolloin pullosta tulee noin 6 lasillista, mutta vieraiden itsensä kaatamana määrä pyörii 16 cl hujakoilla, jolloin pullosta tulee 5 lasillista. Tämän mukaan siis teillä riittäisi ruokaviinejä optimistisimmallakin arviolla 54 henkilölle per laatu, eli siis 54 lasillista punkkua ja saman verran valkkaria. Näin ollen kaikki juojat eivät välttämättä saa edes yhtä lasillista sitä tavaraa mitä haluaisivat (jos jommankumman menekki onkin yllättävän suuri ekalla kaadolla) eikä taatusti enää toista. Vielä jos pullot ovat alusta asti pöydissä, riittää kumpaakin vinukkaa enää 45 ihmiselle. Itse siis lähtisin vakavasti harkitsemaan viinien määrän reilua lisäämistä, mutta itse toki tunnette vieraanne ja heidän viinimakunsa parhaiten.
 10. Mä tilasin 12.3. satiininauhoja. Laitoin 10.3. mailia, jossa pyysin henkilökohtaisesti mustaa valkoisella siitä, mikä on ko. nauhojen toimitusaika (sivujen mukaan 2 viikkoa). Luvattiin viikossa, on kuulemma toimittaja vaihtunut ja uudelta tulee tavara nopeammin. Tänään laitoin mailia perään, kun ylihuomenna tulee pari viikkoa täyteen ja nauhat luvattiin viikossa. Sama tyyppi vastasi, että on pistetty jo postiin mutta ei kommentoinut sanallakaan tuota viivästystä. En vastannut siihen enää mitään, koska edelleen ollaan tuon netissä luvatun kahden viikon sisällä. Mikäli huomenna ei pakettia näy, pistän uutta mailia menemään ja siihen vaadin sitten jo lähetystunnuksen. Harkitsin ensin pitkään, uskallanko tilata tuolta mitään, kun näitä huonoja kokemuksia on täällä (onneksi!) jaettu, mutta kun en samaa nauhaa löytänyt mistään lähellekään samaan hintaan niin päätin kokeilla. Toivottavasti ei tule ongelmia.
 11. muoks. meni OT:ksi
 12. emmy-: Mä sanoisin ehdottomasti 2. Musta ykkönen on liian balettipukumainen ja ehkä jopa jossain määrin arkinen (no tää on nyt kyllä väärä sana mutta menköön paremman puutteessa). Yläosa on kyllä kaunis. Minkä tyyliset häät teille muuten tulee? Kakkonenhan on jossain määrin kreikkalaistyyppinen ja mielestäni juhlavampi kuin ykkönen, joka taas on tyttömäisempi ja rennompi. Kakkonen siis mun suosikkini.
 13. Heinämorsian2010: Ottamatta asiaan sen enempää kantaa, on todella, todella rohkea temppu ottaa asia puheeksi miehesi kanssa jotta sille voitaisiin tehdä jotain. Päätellen siitä pohdiskelusta ja suoraselkäisyydestä millä kirjoitit noin henkilökohtaisesta asiasta, olen varma, että saatte kaiken selvitettyä parhain päin - mikä se "parhain päin" sitten ikinä onkaan. En ole minkään valtakunnan psykologi, mutta ihan näin maalaisjärjellä ja omalla elämänkokemuksella sanoisin Emppu-pemppua kompaten, että nuo ajatukset kuulostavat täysin normaaleilta. Häät ovat kuitenkin niin iso muutos elämässä, siinäkin tapauksessa, että on vuosien suhde, kihlaus ja yhdessä asuminen jo takana, joten enemmän ihmettelisin sitä, mikäli sekä sulhasen että morsiamen korvien väli ei missään vaiheessa olisi solmussa. Hurjasti siis tsemppiä täältäkin ja isosti onnea alkavalle yhteiselle taipaleelle!
 14. Siteeraan nyt omaa kirjoitustani, koska saman asian ympärillä tuntuu keskustelu edelleen pyörivän. Eli siis jos olisin itse Autumnbride10:n asemassa, niin varmasti haluaisin istua kaasojeni kanssa (jokaisen kanssa erikseen) alas ja käydä läpi niitä asioita, joista ollaan noin isosti eri linjoilla. Ei ne asiat täällä kiukuttelemalla parane. Lisäksi lähtisin varmasti miettimään sitä, mistä suspi tuossa edellä jo kirjoittikin, eli ovatko kaasosi luonteeltaan tuon tyylisiä muutenkin vai onko häätouhu joku uusi lieveilmiö. Mikäli esim. ajan- tai kiinnostuksen puute on tälle yhdelle kaasolle luonteenomaista, on se varmasti ollut ennakoitavissa jo silloin kun häntä kaasoksesi pyysit. Mikäli hän taas käyttäytyy täysin perusluonteensa vastaisesti, antaisi se minulle entistä enemmän aihetta istua alas ja selvittää onko kaikki hvyin vai mistä kenkä puristaa. Toinen juttu on tuo kaasojen lupa olla hypettämättä morsiamen (ja sulhasen!) häistä. Samoin kuin morsiamen on lupa olla hypettämättä kaason raskaudesta. Molempien varmasti odotetaan olevan iloisia ja onnellisia toistensa puolesta, mutta yhtä vähän kuin sinua kiinnostaa kaasosi ilmavaivat, niin häntä kiinnostaa sinun servettisi. Ja niin se saa ollakin. Tarkoitukseni ei siis ole olla provosoiva, lähinnä vaan ihmettelen tuota asennetta (jota siis ihmettelin Sardulin kohdalla jo edellisessä kirjoituksessani) jonka mukaan teidän päivänne pitäisi olla kaikkien intresseissä jatkuvalla syötöllä. On hienoa, että sinulla on yksi kaaso, joka jakaa näkemyksesi ja on ollut apunasi valmisteluissa. Kahden muun kanssa olisi ehkä syytä jutella, jos meinaatte puolin ja toisin saada jonkinnäköistä realismia kehiin. Tsemppiä!
 15. Kannattaa lukea nuo otsikot, tälle on olemassa oma ketju. http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php?showforum=77