Jump to content
Naimisiin.info

Farabella

Morsian
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Farabella

 1. Meillä maksoi kaksi kuvaajaa 1450 euroa, johon siis sisältyi 8 h dokumentaarinen kuvaus sekä kihlakuvaus ja suunnittelupalaveri yms. Kuvia saimme noin 400-500 (plus kihlakuvia muistaakseni noin 50) ja kuvat olivat todella hyviä.
 2. Meilla oli sampanjaa 24 pulloa, valkoviinia 20 pulloa, punaviinia 36 pulloa seka konjakkia ja likooria molempia 3 pulloa. Sampanjaa jai 3 pulloa, valkoviinia ja punaviinia molempia muistaakseni noin 8 pulloa, ja aveceista meni noin puolet. Sampanjaa oli siis alkumaljojen lisaksi tarjolla myos illalla. Illaksi oli varattu myos aineksia muutamiin drinkkeihin seka jonkin verran olutta, naita meni aivan minimaalisesti. Vieraita oli reilu 50, alkoholia juovia ehka noin 45.
 3. Itse juhlaan meni reilu kymppitonni, mutta tämä ei siis pidä sisällään sormuksia, pukuja, hotellia yms. vaan pelkän juhlan kustannukset (juhlapaikka, tarjoilu, ruoka, juoma, bändi, kuljetukset, kukat).
 4. Ei tullut, suosittelen Pura Lopezin korkkareita
 5. - Kirkossa juuri kun viulumusiikki alkoi soimaan ja lähdimme kohti alttaria - Auringon alkaessa paistaa potrettikuvia ottaessamme juuri ennen hääjuhlan alkua (olin stressanut säästä edeltäät viikot, saimme mahtavan sään) - Sulhasen puhe ja muutkin puheet
 6. En mitään, sillä kaikki meni melkeinpä paremmin kuin oli suunniteltu (ja suunnitelmat olivat hyvät ). No, ehkäpä olisin pyytänyt kaasoja organisoimaan hieman paremmin ryhmävalokuvien oton, lisäksi en olisi tilannut bussia halvimmalta yhtiöltä (bussi itsessään oli hyvä, ja lopulta kaikki meni myös hyvin, mutta yhtiön palvelu heidän oman mokansa johdosta oli täysin ala-arvoista). Mutta kaiken kaikkiaan päivä meni aivan mahtavasti, ja nautin joka hetkestä.
 7. Me varasimme vesibussikuljetuksen IHA-linesilta Helsingissa. Vieraita oli noin 50, matka kesti tunnin verran ja hintaa tuli n. 800 euroa seka lisaksi tarjoamamme juomat (meidan aluksella oli A-oikeudet, mutta sellaisiakin aluksia on joille saa tuoda omat juomat). Kaikki meni hyvin ja IHA-linesin myyntipalvelun kanssa oli mukava asioida. Sain sen kasityksen, etta useampi laivayhtio kayttaa samoja aluksia, joten kannattaa olla aika hyvissa ajoin liikenteessa varauksen kanssa. Suosittelen kylla, ainakin meidan haavieraat (etenkin ulkomailta tulleet, joita oli noin puolet) tykkasivat kovasti kun paasivat ihailemaan Helsingin saaristoa aurinkoisessa saassa laivan kannella.
 8. Farabella

  Bändien hinnat

  Meilla bandi veloitti 1250 euroa 2-3 x 45 minuutin setista ja maksu hoidettiin jalkikateen asianmukaisella laskulla, kyseessa 4-henkinen kokoonpano paakaupunkiseudulla.
 9. Meidän häitä vietettiin Andaniassa, ja en voi kuin kehua paikkaa. Paikan yhteyshenkilö on todella mukava ja asiantunteva, ja hänen kanssaan asiointi oli helppoa. Huvila itsessään on todella tunnelmallinen, sellaista vanhanajan saaristolaisfiilistä parhaimmillaan. Meri ympäröi huvilan niemeä siis joka puolelta, ja lisäksi saimme upeita kuvia läheisellä hiekkarannalla. Tarjoilijat hoitivat homman aivan viimeisen päälle ja olivat erittäin, erittäin ammattitaitoisia. Laseja (myös vettä!) täytettiin koko ajan, kaikki erikoisannokset toimitettiin oikeille henkilöille, ja muutenkin homma sujui heidän puoleltaan kuin tanssi. Myös catering-firmaan olin todella tyytyväinen: ruoka oli hyvää ja kakku aivan erityisen hyvää (otimme kakun siis cateringiltä, mutta muualtakin sen saa tuoda). Meillä vieraita oli noin 50 ja tilat toimivat tällä vierasmäärällä oikein hyvin. Varmasti 10-15 vierasta olisi mahtunut hyvin lisää, mutta sen jälkeen saattaisi tunnelma käydä liian tiiviiksi. Neljän hengen bändimme mahtui tilaan hyvin kun paria pöytää siirrettiin/raivattiin pois illallisen jälkeen. Lisäksi meillä oli illalla baari lasiverannalla, ja tämä toimi oikein hyvin. Meillä vieraat kuljetettiin sekä juhlapaikalle (vesibussi) että sieltä pois (bussi), joten paikan löytämisen kanssa ei ollut ongelmia, vaikka siis navigaattorit eivät tosiaan osoitetta välttämättä löydä. Suosittelen Andaniaa siis todella lämpimästi! Kuten ylempänäkin on todettu, nettisivun kuvat eivät tee täyttä oikeutta paikalle ja sen tunnelmalle. Mikään ihan halpa paikkahan tämä ei tietenkään ole, mutta tosiaan tunnemme saaneemme rahoillemme vastinetta jopa enemmän kuin uskalsimme odottaa. Laatu maksaa, mutta laadusta myös maksaa mielellään.
 10. - ei hääkarkkeja tms. (ei tosin niinkään säästön vuoksi, vaan koska en pidä niitä tarpeellisena) - sulhaselle normaali tumma puku (oikeastaan sama perustelu kuin yllä) - vain yhdet sormukset, ei erillistä kihlaa ja vihkiä (vihkisormus tosin tuskin sitten meneekään säätökategoriaan...) - mahdollisesti pöytäkukat itse aseteltuna, ei siis kukkakaupasta, tämä tosin vielä mietinnässä - infolehti ja ohjelma- ja menulehtiset itse tehtynä (kutsut sen sijaan tilattuna) Eniten olen tosin tainnut säästä aikaani ja hermojani, ja valinut ensimmäisen itseä miellyttävän vaihtoehdon juurikaan hintoja vertailematta tai kilpailuttamatta...
 11. Varaukset tehtiin aika tarkalleen vuosi ennen juhlia. Juhlat Helsingissa.
 12. Juhlapaikka oli kiikarissa ja tiesin siella olevan vapaata. Lopullinen varaus tehtiin kuitenkin vasta kirkon varauksen jalkeen, ja loppujen lopuksi paivamaarakin paatettiin kahdesta vaihtoehdosta sen perusteella, miten haluamassamme kirkossa oli vapaata.
 13. Meilla kello 14. Ensisijainen toive olisi ollut tuntia myohemmin, mutta se oli jo mennyt. Toisaalta suunnitelmissa on vesibussikuljetus juhlapaikalle, jonka kestoksi on arvioitu noin tunti, joten ehka tuo aikaisempi vihkiaika on jopa parempi.
 14. Molemmat töissä, itse vakituisessa, mies tällä hetkellä määräaikaisessa mutta todennäköisemmin pian vakinaisessa. Itsellä tosin on paikanvaihto oman alan sisällä suunnitteilla, ja pari vaihtoehtoista paikkaa jo "varmistettuina", joskin aloitus ei ole vielä aivan ajankohtaista.
 15. Kevät - toukokuun valoisat illat ja raikas vihreys.
 16. Ainanlinnan kukka Näsilinnankadulla on ainakin aiempien kokemusten perusteella todella laadukas paikka. Hääkimppu ei vielä ole ajankohtainen, mutta kyseinen kauppa on aina aiemmin ideoinut ja toteuttanut mahtavia kimppuja ja muitakin kukka-asetelmia (sekä perhetilaisuuksiin että isoihin työhön liittyviin tapahtumiin) todella luovasti, silti mielestäni kohtuuhintaan. Kyseinen kauppa taitaa nykyisin toimia yhteistyössä hautauspalvelun kanssa, mutta toivottavasti se ei pelästytä tulevia morsiamia... Jos hääni olisivat Tampereella, käyttäisin ehdottomasti Ainanlinnan kukkaa, nyt täytyy etsiä luotettava kukkakauppa Helsingistä.
 17. Viikinsaari olisi yksi mahdollisuus. Laiva lähtee Laukontorilta, matka itsessään ei toki kestä kovin kauaa. Käsittääkseni myös Hatanpään kartanoon voi saapua laivalla keskustasta.
 18. Tällä hetkellä "kiitos, mutta ei kiitos" -kategoriaan kuuluu: - seisova pöytä ja hanaviinit - leikit - morsiamen ryöstö - sukkanauhan heitto - tylli, tekokukat, helminauhat ja muut hörselöt ja liialliset tilpehöörit Sen sijaan tarkoitus olisi panostaa hyvään ruokaan ja juomaan, simppeleihin koristeluihin (lähinnä aitoja kukkia) ja hyvään musiikkiin, sekä esiintyjien että tanssin muodossa.
 19. Sulhasen koko suku ja osa kaveriporukasta on tulossa ulkomailta, joten joutuvat kustantamaan ainakin lennot ja muutaman hotelliyön. Tuskin siis kustannamme majoitusta kenellekään, mutta sen sijaan luultavasti järjestämme jotain ekstraohjelmaa teemalla tutustuminen Suomeen/Helsinkiin. Onneksi lähisuvun saapumisen ei pitäisi olla ainakaan taloudellisista resursseista kiinni, mutta toki kynnys muutaman päivän hääreissuun on varmasti korkeampi kuin muutaman tunnin juhlimiseen osallistumiseen.
 20. Pöytäkohtainen istumajärjestys on mielestäni useimmissa tilanteissa toimivin ratkaisu: ei tarvitse rynnätä varaamaan itselleen ja seurueelleen paikkaa, mutta toisaalta antaa vähän vapautta sen suhteen, kenen vieressä haluaa istua. Riippuu toki myös pöytien koosta: toimii parhaiten varmaan noin 6-10 hengen (pyöreissä) pöydissä, kun taas isompiin (pitkiin) pöytiin laittaisin todennäköisesti tarkan istumajärjestyksen.
 21. Pariisi-teemaa lähtisin kyllä ensisijaisesti hakemaan ruoan ja juoman kautta - niin olennainen osa ranskalaisuutta ja pariisilaista elämänmenoa hyvä ruoka ja viini kuitenkin on. Eli mahdollisuuksien mukaan alkuun shampanjaa/ranskalaista kuohuviiniä pienien cocktailpalojen kera. Ruoka ranskalaistyyppistä (esim. ankkaa, lammasta tms), ranskalaisen viinin kanssa tarjoiltuna, aterian päätteeksi ranskalaisia juustoja ja makeaksi esim. macarons-leivonnaisia. Taustalla jo aiemmin mainittu Edith Piaf tai Mireille Matthieu tai sitten perinteisiä ranskalaisia chansoneja, pariisilaista "haitarimusiikkia" (Amélien tyyliin)... Toki pienillä koristeluilla saa myös haettua tunnelmaa, kutsukorteista lähtien, mutta kärjistetysti ilmaistuna ei ehkä kannata koristella Eiffel-torneilla suomalaista pitopöytää, jos siis ravintolalla ei mahdollisuuksia ranskalaistyyppiseen tarjoiluun.
 22. Onko kenelläkään kokemuksia häiden viettämisestä ravintola Savoyssa? Minkä kokoiset häät olivat kyseessä? Haussa on nimittäin hyvän ruoan paikka, mutta hieman epäilyttää onko Savoy kabinetteineen kuitenkin liian ravintolamainen (ts. olisi kiva jos hyvän ruoan lisäksi olisi myös kivat maisemat ja tunnelmallinen ympäristö).
 23. Onko kenelläkään ollut pöytiintarjoilua Kulosaaren Casinolla? Sivuillaan tarjoavat häihin vain buffet-menuvaihtoehtoja, mutta olettaisin myös istuvan illallisen onnistuvan. Olisi kiva kuulla kokemuksia tarjoilun sujuvuudesta ja paikan joustavuudesta menujen suunnittelussa.
×
×
 • Create New...